Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

van valakinek tapasztalata Chain cipõkkel?
konkrétan ilyen érdekelne:
Collection | Chain Sport

Ár-érték arányban jók! Egy hasonló nyárit 3 évig használtam mikor elkezdett elválni a talpa, most edzõcipõ aszfaltra.
A télit most negyedik éve használom és semmi baja.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
van valakinek tapasztalata Chain cipõkkel?
konkrétan ilyen érdekelne:
Collection | Chain Sport
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Megvettem! :) Köszi a segítséget!
NW Celsius - 33'900... A biztonság kedvéért vettem bele egy hõtükrös talpbetétet is.

A rekuról bárkinek bármennyit a rekus topikban, ezért az utolsó válaszom itt és ebben a támában ezeken az oldalakon.
Ha fontos lenne a légellenállás és a sebesség, akkor valami ehhez hasonlót csinálnék, de ez meg a hétköznapokban nem praktikus.
Feltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Nem nyernel vele, hogy aramvonalasabb a gep? A sulytobblet elenere.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Ezt most halál komolyan kérdezem, de ha már úgy is reku, miért nem csinálsz rá valamilyen szélvédõ szerkezetet, két legyet ütnél egy csapásra.

:):):):)
Hááááááát, õõõõõõõõõõõõõõõõõ, csak!
Mind két gépem "home made", így bármi megvalósítható. Ismeretségi körben vannak rá próbálkozások, de én nagyon idegenkedem tõle. Az egyik gépemen agyváltó, agydinamó, csomitartó és minden egyébb bizbasz van, ott a súly sem számítana már, de valahogy úgy vagyok mint a zsiráffal - szép, szép, de otthonra nem kéne...

A másik gép "könnyû" (minden relatív) és hordozható, ott nem óhajtok ilyen ljellegû kompromisszumot kötni.

A cipõ bármely gépen használható! Ez azért óriási elõny!

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Köszi! És vélemény Look vs. CB?

Azt olvastam, hogy a Look megvette a jogokat a gyártáshoz, de azért belsõ felépítésben nem teljesen egyeznek.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
adnak
Look 4x4

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Háttõõõ nem tudom, hogy SPD topikba elmegy -e a kérdés, de azért felteszem.
- A CrankBrothers-es EggBeater-hez szoktak gyárilag adni stoplit vagy azt külön kell megvenni?
- Illetve más gyártó is gyárt egg beatert vagy csak a CB?

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ezt most halál komolyan kérdezem, de ha már úgy is reku, miért nem csinálsz rá valamilyen szélvédõ szerkezetet, két legyet ütnél egy csapásra.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Nekem is BBB-m van. A maga nemében nem rosz darab, amíg nem a rekun vagy nem hóban használod. Gondom volt a stoplikkal is, mert belelógtak az orrészbe, ami akadályozta a megfelelõ felfekvését. Stoplik le...
A hóval ugyan az a tapasztalatom megvolt, hogy aláment és jéggé fagyott vagy felkunkorodott tõle az orra.
Sajnos már nem járok a hegyre, de rekun sem hozta az elvárásokat, hiszen a kamáslinak nincs talpa. A cipõ vékony szénszál talpának meg nem sok a hõszigetelése. Rekun a talpad meg szemben áll a menetszéllel.

Összességében a kamásli felejtõs, meghoztam a döntést a télicipõre.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Tényleg nekem is azzal hívták fel a figyelmemet a téli cipõkre hogy elõször is vesznek egy "kamáslit " és a köré építik a cipõt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Sziasztok!
Van tapasztalata valakinek téli SPD-s topánkával? A talp érdekelne elsõsorban, mert az kapja pofára a szelet. Rekuzom és a rokkant bicajon kissé más az ergonómia. Jelenleg egy Speci karbont használok, de abban még a kalucsnival-kamáslival együtt is lefagy a lábam.
Köszi!

Nekem Shimano téli bringás bakancsom van. Mondjuk az egy Vibram talpas, tehát jó vastag. Az a lényeg, hogy a téli cipõk talpa mindig jól le van szigetelve, tolhatod órákig a hóban is, nem ázik át, nem lesz hideg.
Tudom, hogy kicsit drága de jó beruházás egy téli cipõ, nem bánod meg ha veszel.
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
nekem is bbb winterflex van

a felkunkorodást én úgy oldottam meg, hogy levittem egy cipészhez megerõsíteteni az orrát, azóta nem csinálja

igazából december elején feltettem a kamáslit és azóta nem vettem le a cipõrõl, egy cipõskanállal fel tudom venni egy pillanat alatt, olyan mintha ilyen lenne a cipõ

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nekem a celsius elõtt 3mm vastag BBB kamáslim volt arra sem panaszkodtam hideg ügyileg mert volt úgy hogy a hó belement a cipõ és a kamásli közé és ott elolvadva teljesen feláztatta a zoknim is de ezt csak otthon vetkõzésnél vettem észre mert tiszta víz volt a lábam. Azért váltottam csak téli cipõre mert zavart hogy állandóan felkunkorodott az orra járásnál.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

a talpa nem hül át? én téli kamáslit hordok, de kb. 30 perc után a cipõnek a talpa átfagy az orránál (ahol a legvékonyabb) a minuszokban, és akkor se a zokni, se a kamásli nem segít

nekem is ez a gondom, hiszen a kamásli pont a patentnél nem zár, az meg hõhídként mûködik.

Mondjuk nekem NW celsius van max +5 fokban tudom felvenni különben belerohad a lábam -5 fokig egy szál mezei zokniban is jó -10 fokban vastagabb zoknival sem fázott. -16-ban volt rajtam leghidegebben igaz csak 2órát.

Ezt néztem én is! Az ára sem durva, ha jól emlékszem valamivel 30 fölött adják, ráadásul jön a tavasz, meg a leértékelés. Azt hiszem belevágok. Köszi!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Hát akkor téli cipõ 10x komfortosabb akármilyen cipõ kamásli kombónál a probikében pont most van maradék téli cipõ kiárusítás.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

De speci az nem téli igaz?

Természetesen nem! :) Még az elsõ szériás BG-k egyike. Még a nyári melegben sem kellemetlen, de a téli hidegben...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Mondjuk nekem NW celsius van max +5 fokban tudom felvenni különben belerohad a lábam -5 fokig egy szál mezei zokniban is jó -10 fokban vastagabb zoknival sem fázott. -16-ban volt rajtam leghidegebben igaz csak 2órát.

a talpa nem hül át? én téli kamáslit hordok, de kb. 30 perc után a cipõnek a talpa átfagy az orránál (ahol a legvékonyabb) a minuszokban, és akkor se a zokni, se a kamásli nem segít

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
jaja... asszem van "hoszigetelos" talpbetet is, olyan fenyes femes boritassal.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás