Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Amíg állt a fórummotor megrendeltem a NW Extreme GTX 48-asban (egy számmal kisebb). Hosszra éppen jó, talán egy árnyalatnyival rövidebb mint a többi cipőm. A cipő orra szélességre egy kicsit szűkebb típusú és oldalról a lábujjaim összetartja (de nem nyomja), amit annyira nem szeretek, de talán ott tágul, ha nem, akkor is elfogadható kompromisszum. Vastag zoknival is próbáltam, úgy már passzentos, de nem feszülősen, van benne kis hely ha nem szorítom meg. Az orra kivételével állati kényelmes. Még akkor is jól áll rajtam ha meg sincs szorítva rajta semmi.

Bike-discount.de-nek pedig jópont, ahogy beért a cipő azonnal jeleztek hogy fizetik vissza a pénzt szállításostól (tehát azt is, amennyibe a visszaküldés került). Azt írták, nyugodtan rendelhetek három cipőt is próbára és visszaküldöm ami nem kell, ha egyik sem jó, az összeset. Korrekt.

freddyke módosította - 2013. október 18. - 18:48

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Gyártón belül nincsenek akkora formai eltérések a cipõmodellekben? Valaki ismeri ezt a fûzõrendszert? Nem találom annyira viccesnek a 245 EUR-t a cipõért, de ha egyszer nincs másik, nem válogathatok.

Specibõl van Comp, Exper, és Pro cipõm a comp-ba be tudok tenni +talpbetétet az exbertbe-proba már nem, mind ugyan az a méret hosszát tekintve, de ahogy egyre versenyzõsebb modell úgy simul jobban a lábamra.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Nekem ez epp vmi konnyitett sportosabb modellnek tunik.

Az artcic meg a sima abban ter el, hogy az egyikben van bolyhos beles.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Gyártón belül nincsenek akkora formai eltérések a cipõmodellekben? Valaki ismeri ezt a fûzõrendszert? Nem találom annyira viccesnek a 245 EUR-t a cipõért, de ha egyszer nincs másik, nem válogathatok.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Nem, senki.
De jó az ára és a te lábad formája szereti NW téli cipõket. :-))
Szerintem rendelje egyet és mesélj róla !
Marci

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ha igaz, hogy a NW csak egy számmal számoz alá, lehet elég lett volna nekem a 48-as is.

Ez a cipõ nagyon tetszik, két külön fûzõje van, plusz a tépõzár. A talpa sem agyonvékonyított. Pont ott, ahol a másik nyom, szerintem finomabban beállítható és az elülsõ fûzõ közel van a cipõ orrához, talán ott is passzentosabb. Ismeri valaki?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Shimano MW81-est viszonyitott valaki a Celsiushoz?

En januar kornyeken igen, keresd vissza a forumban, hulyeseget nem akarok irni.

Azt hiszem nw, shimano, mavic cipoket probaltam. Shimano lett, a nyari egy szammal nagyobb (45), a teli kettovel (46). A teli utan nagyon fapados a nyari :-)

ps: http://forum.bikemag...tml#post1185085 tehat nalam nw 45, shimano 46.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Felhívtam a bike-discount.de-t. A visszaküldéshez a szállítólevelet nem engedi kinyomtatni a weboldaluk, ezért azt mondták ha elküldöm nekik a számlát a visszaszállításról, azt is jóvá fogják írni. Kérdeztem, hogy a 48-as Diadora esetében a 32cm az a talpbetét hossza, illetve nem tudnák-e lemérni, ezt nem tudta lemérni nekem sajnos, ha írok nekik emailt akkor lemérik ha lehetséges (nem biztos, hogy ebbõl kivehetõ a betét). Ha ilyen Diadora esetleg van valakinek és a size menü alatti mérettáblázathoz képest (a legvégén ott van a méret centiméterben) meg tudná mondani hogy az minek a mérete, azt megköszönném.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Nem kis labad van,Freddyke!:-D Ezen az oldalon is csak 48-as meretig talalok cipoket.Pl:
Diadora Polaris 2 MTB Winterschuhe
vagy:
Vaude Termatic RC MTB Winterschuhe
Ugy latom,hogy mind a 2 csak 48-as meretig van!Pedig szerintem nem rossz cipok!
En megis a Vaude-t rendeltem meg,mert megint van a meretemben(44).

A lábam valójában 47-es, utcai cipõbõl ekkora kell. Mivel a lábfejem széles, inkább hosszabb cipõket választok. 5%-ban a 46-os is jó rám. Mint lentebb részetesen írtam, sajnos ezeket a cipõket teljesen elszámozzák. El kellene menni próbálni, de itthon ekkorákat senki sem tart. A Diadora-nál ha a betét mérete a 32cm, az még jó lehet. Fel kellene õket hívnom megkérdezni. Akkor már megkérdezem a visszaküldést ismételten, szerintem ingyen nem viszik vissza.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Nem kis labad van,Freddyke!:-D Ezen az oldalon is csak 48-as meretig talalok cipoket.Pl:
Diadora Polaris 2 MTB Winterschuhe
vagy:
Vaude Termatic RC MTB Winterschuhe
Ugy latom,hogy mind a 2 csak 48-as meretig van!Pedig szerintem nem rossz cipok!
En megis a Vaude-t rendeltem meg,mert megint van a meretemben(44).
Magellan-os

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

a cipõk nem egyformák.
ha néztek egy cipõ tesztet, akkor láthatjátok, hogy márkánként, és néha típusonként is eltérõ hely van a lábfejnek mind horizontálisan, mind vertikálisan.
vannak olyan cipõk, amiknek a talphossza egyforma, mégis az egyiknek a lábfej középsõ részétõl elõre széltében és hosszában is kevesebb hely van majdnem egy számnyival.
tradicionálisan keskeny cipõk a Sidi és a PearlIzumi

[ATTACH=CONFIG]2837[/ATTACH]

Jól látom, hogy a Shimanonak nincs téli cipõje 49-es méretben? Esetleg átmenetiben, ami kamáslival jó lenne télen? Az SH-M072 49-es van nyáriban, nagyon jó. Viszont bepróbálkoztam kétféle 48-as túracipõvel, az egyik eleve kicsi volt a másik még vékony zoknival is határeset, de inkább kicsi.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a cipõk nem egyformák.
ha néztek egy cipõ tesztet, akkor láthatjátok, hogy márkánként, és néha típusonként is eltérõ hely van a lábfejnek mind horizontálisan, mind vertikálisan.
vannak olyan cipõk, amiknek a talphossza egyforma, mégis az egyiknek a lábfej középsõ részétõl elõre széltében és hosszában is kevesebb hely van majdnem egy számnyival.
tradicionálisan keskeny cipõk a Sidi és a PearlIzumi

[ATTACH=CONFIG]2837[/ATTACH]

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Mégegy dolgot észrevettem, akármennyire lazítom a fûzõt, ha simán álldogálok a cipõben (tehát a lábfejem 90°-ban van behajlítva), elöl, ahol a fûzõt lehet szorítani, pont oda esik a lábam hajlata és ott nagyon szorít, nyom. A szára sem áll jól, elöl a lábamnak feszül, hátul nagy rés van. Ha kicsit behajlítom a lábam már teljesen más a helyzet, enyhül a szorítás és a szárában is központosan van a lábam és még a cipõ elejében sem érzem, hogy lötyögne. Direkt tekerésre van tervezve, hogy úgy álljon jól? Még sosem figyeltem, hogy milyen szögben áll a lábfejem tekerés közben. Vagy felejtsem el a cipõt? Sajnos ez csak próbával derülne ki, ha belerakom a stoplit, ugrott 165 eur és ekkora méretben soha senki nem fogja megvenni tõlem.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Vettem vastag, téli zoknit de ebben is nagyon nagy fel-le mozgást enged a lábfejemnek a NW Celsius GTX. Akadályozni fog így az SPD hatékony használatában? A másik gond, úgy érzem hátul a lábszáramnál szinte elszorítja a vérkeringésem. Ha lazítok rajta, akkor meg az egész lötyög rajtam. Nem lesz ez így jó.

Valaki tud nekem olyan téli cipõt ajánlani ami jó SPD-hez és US 14-14.5 a mérete?

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Kosz'ke!
Magellan-os

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Haver a bike-discount-os talpbetét mérettábla alapján választott ilyen cipõt, neki pont jó lett.

Nem feltétlenül mérvadó sajnos, mert én is így vettem a Specit és bár a talpmérete ugyanaz, mint az DMT-nek, de mégis kisebb a cipõ. Szóval elvileg jó, gyakorlatilag meg lutri. De ha vissza lehet küldeni, akkor annyira nem gáz.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Haver a bike-discount-os talpbetét mérettábla alapján választott ilyen cipõt, neki pont jó lett.
Marci

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Hello!
Segitseg kellene!
Diadora Polaris 2 teli cipot keszulok venni,rendelni!Valasszak 1 szammal nagyobb meretet,mint a labmeretem?
Magellan-os

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
A cipész bácsi akit ismertem, meghalt... Felhívtam egy ortopéd talpbetét készítõ céget, megmagyarázták, hogy nekem lúdtalpam van és a cipõnek semmi baja, majd õk megmondják mit csináljak a lábammal. Felhívtam egy másikat, azt mondta 10 ezerbõl nem lesz meg a betét és két hét. Két hét múlva már nem tudom visszaküldeni a cipõt. Elég necces szitu.

Közben beszéltem a bike-discount.de-vel. Két hetem van visszaküldeni. Azt mondta ingyen cserélik, de nem biztos abban, hogy magyarországról is mûködik ez az ingyenes csere. A webportálukon a returns menübe irányított, az meg épp nem mûködik most.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Menj a cipõddel együtt egy cipészhez (nem mister minit, hanem igazi cipész ) ha van a városban ortopéd cipész az még jobb az egyik ismerõsömnek elég (találkoztam vele vagy 5x) elcseszet lába van õ neki egy öreg cipész csinált egy elég érdekes cipõ betétet, azóta tud bolti spd cipõket használni. Visszaküldés elõtt megér egy próbát.

Ismerek egy cipészt, megkérdezem. De a lábam teljesen ok, itt a cipõ van elcseszve. Kérdés, hogy a lábamnak egészséges-e egy korcs talpbetéttel járni, csak azért mert a cipõ gány?

Valaki tudja egyébként, hogy a bike-discount.de-n hogy megy a csere vagy pénzvisszatérítés? Mert azt írták (rossz angollal), hogy a csere ingyenes, ezt én úgy is érthetem, hogy vissza is viszik ingyen. Ha ez így van, akkor kérek egy 48-ast és ha az sem jó, akkor pénzt.