Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SPD cipõ

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
2429 replies to this topic

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

OFF (némileg)

Nekem 2 hete futás közben sikerült kificamítanom a bokámat. 1 hétig úgy - ahogy pihentettem, de aztán már nem bírtam tovább és kimentem a trekkinggel tekerni. Sajnos a jobb lábam annyira feldagadt, hogy abszolút képtelen vagyok cipőt húzni rá, így papucsban tekertem a múlt héten 3x is. Sőt, még egy átok vastag zoknit sem voltam képes felhúzni. :)

Ez csak arra példa, hogy valóban más a hőérzete az embereknek. Általában 1.5 - 2 órát töltöttem kinn tekeréssel, bár a végére fázott kicsit a lábam, de nem éreztem azt, hogy ez lenne az akadályozó tényező (sokkal inkább az, hogy fájt). Igaz. akkor azért még melegebb volt ennél 4-6C, de ha ma elkészül a bicikli, lehet kimegyek egy kicsit, mert már megint jelentkeznek az elvonási tünetek. :)

ON

Kinéztem magamnak ezt a cipőt. Eleinte baromi rondának tartottam, de minél többször néztem, annál jobban megtetszett. :)

http://www.bike24.com/p241247.html

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Mivel 5-6 fokig a nyári cipőben is elvan az ember gond nélkül, a téli cipőnek ez a 2-3 fok semmi nem lesz. Persze nem mindenki egyformán bírja a hideget.

kivételesen nem értek egyet : ) igaz, nekem most a szobában is jéghideg és hófehér az egész lábfejem, de én 15 fokban már szétfagyok a nyári cipőmben, de már 20nál is kényelmetlen.

Valami gond lesz a keringésemmel, mert pár napja liláskék volt pár lábujjam, nomeg egész nap fázik (a disztális részein mindkét végtagom ilyen, Kellemetlen, mert egyébként a fejem szétsül, így sose szoktam 18-19 foktól magasabbra szöktetni a hőmérsékletet a lakásban.)

Látszik, hogy nagyok az egyéni különbségek :|

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Mivel 5-6 fokig a nyári cipőben is elvan az ember gond nélkül, a téli cipőnek ez a 2-3 fok semmi nem lesz. Persze nem mindenki egyformán bírja a hideget.

Most volt rajtam először, nem ér a hajtókarnak, kényelmes, lehet vele taposni a pedált rendesen, majdnem olyan mint a nyári. Fagypont körül tekertem, amikor kimentem, szinte minden porcikámat érte a hideg, kivéve a lábam. Viszont ~20km alatt ebben is lefagyott a lábam vastag, kimondott kerékpáros zokniban. Talán azért, mert a hosszú nadrágom nem ér bele a cipőbe, a zokni pár centin kilátszik és felülről ment be hideg. Sajnos ezzel nem tudok mit kezdeni, mert közel 2m vagyok és minden nadrág rövid. Jó lenne valami szigetelő réteg a nadrág és a cipő szára közé.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Marci

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Tegnap beraktam az NW cipőbe a stoplikat, nagyon közel volt a hajtókarhoz a cipő széle, így teljesen kihúztam a stoplikat oldalra, amennyit engedett. Így elég bénán áll a talpban és még mindig neccesen közel van, ha befelé fordítom a lábam, amennyit a pedál enged, kb. 1mm rés van, ki fogja dörzsölni a cipőt. NW-ék valahogy ezt benézték... Most kipróbálom, kíváncsi leszek a jelenlegi 2-3 fokban ami nemsokára 0 közeli lesz hogy bírom a hideget benne.

Edited by freddyke, 2013. December 02. - 20:08.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Akkor az a Speci Pro sem lett volna jó amiről a múltkor beszélgettünk, a 4db 46-os Speci ami nekem van mind 29.5cm szélességben van kisebb differencia köztük, ahogy megyünk felfelé a ranglétrán úgy paszentosabb mindegyik.

Hát nem. Sajna erre csak utólag jöttem rá, pedig akár utána is nézhettem volna a méretezésnek, de most már mindegy.Legalább egy haver vette meg, úgyhogy ha mást nem is, láthatom az ő lábán. :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Igazából 45-46-os lábam van. Utcaiban jellemzően 45-ös. Az eddigi 2 országúti cipőm, egy noname és egy DMT mindkettő 46-os volt belső 30 cm-es talphosszal. A sajnos tánajárás nélkül vásárolt S-Works 46-os cipőm pedig csak 29.5-ös lett. :( 

Szívem szerint talán Sidit vennék, de ebben a méretben itthon nem tartanak sehol. Viszont az jó ötlet, hogy utánanézek, van-e olyan web shop ami bevállalja a visszautat, mert úgy nagyobb merészséggel rendelnék.

Nyári cipőket nézegetek amúgy, készülve a köv. évi szezonra. :)

Akkor az a Speci Pro sem lett volna jó amiről a múltkor beszélgettünk, a 4db 46-os Speci ami nekem van mind 29.5cm szélességben van kisebb differencia köztük, ahogy megyünk felfelé a ranglétrán úgy paszentosabb mindegyik.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Lehet én olvasom rosszul, de úgy veszem ki 46-47-es lábad van? Ha tényleg ekkora, akkor nem nagyon tudsz válogatni. Nyári cipőben még csak-csak. A cipőt próbálni kell, mert akármilyen jó fajta, ha nem érzed kényelmesnek, nem fogod szeretni. Ha webshopból rendeled előtte járj utána a cserelehetőségnek. Legutóbb németből rendeltem és ott a visszapostát is fizették. NW téli cipőkkel vegyes tapasztalatom van, kettő közül egy nagyon nem az én lábamra volt való.

Igazából 45-46-os lábam van. Utcaiban jellemzően 45-ös. Az eddigi 2 országúti cipőm, egy noname és egy DMT mindkettő 46-os volt belső 30 cm-es talphosszal. A sajnos tánajárás nélkül vásárolt S-Works 46-os cipőm pedig csak 29.5-ös lett. :( 

Szívem szerint talán Sidit vennék, de ebben a méretben itthon nem tartanak sehol. Viszont az jó ötlet, hogy utánanézek, van-e olyan web shop ami bevállalja a visszautat, mert úgy nagyobb merészséggel rendelnék.

Nyári cipőket nézegetek amúgy, készülve a köv. évi szezonra. :)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Lehet én olvasom rosszul, de úgy veszem ki 46-47-es lábad van? Ha tényleg ekkora, akkor nem nagyon tudsz válogatni. Nyári cipőben még csak-csak. A cipőt próbálni kell, mert akármilyen jó fajta, ha nem érzed kényelmesnek, nem fogod szeretni. Ha webshopból rendeled előtte járj utána a cserelehetőségnek. Legutóbb németből rendeltem és ott a visszapostát is fizették. NW téli cipőkkel vegyes tapasztalatom van, kettő közül egy nagyon nem az én lábamra volt való.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Véleményeznétek ezeket a cipőket? Mármint ha van valakinek valami véleménye róluk. :)

DMT Prisma http://www.bike24.de...,18,154;mid=324

NW Evolution SBS http://www.bike24.de...pgc=0;orderby=3

Scott Road Team BOA http://www.bike24.de...b0a6a9084df0bd2

Sidi Genius 5 Pro Fit http://www.bike24.de...pgc=0;orderby=4

Ill. a Pro Mega http://www.bike24.de...pgc=0;orderby=4

A DMT azért szimpatikus, mert most is DMT cipőm van és mivel viszonylag kényelmes, bízom benne ez is az lenne, főleg, mert nem csak tépőzáras megoldású már.

A NW melelt az szól, hogy pozitív értékeléseket olvastam róla, ill. ismerősi körben az terjedt el, ha nem Sidi, akkor NW. :)

A Scott a Boa rendszer miatt tetszik.

A Sidi meg hát, mert Sidi. :) Ebből jobban tetszene a Fit verzió, de nem tudom eldönteni, hogy honnantól számít szélesnek a lábfejem, hogy a Mega verzióra legyen szükségem, ill. mennyire igaz az, hogy a Sidi cipők nagyon keskenyek. 

Köszi előre is, ha reagáltok valamit. :) (azon túl, hogy menjek már a pics.ba. :) )

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Nekem nincs széles lábfejem (szerintem), ezért próbáltam Sidiben gondolkodni, de ebben a méretben még a netes boltokban se túl sok helyen kapni. Eddig nekem DMT-ből volt 46-os, hülye fejjel ugyanebben a méretben vettem használtan Specialized cipőt, ami persze kicsi, most adhatom el. Ezek szerint ha jól értem, a Shimano is elég rendesen alulméretez, a NW cipőket meg sajna egyáltalán nem ismerem.

Az alászámozás függ a konkrét cipőtől és a mérettől is. Nem mondhatjuk, hogy a Shimano két számmal alászámoz. 47-es méretnél és ennél a cipőnél igen.

Azért leírom hátha segít: Shimano SH-M072 cipő (gyári adatok: EU49, US14, 31.2cm), a talpbetét 32cm. NW Extreme GTX cipő gyári adatok: EU48, UK13, US14, 31.5cm, ennek nem lehet kivenni a talpbetétjét (vagy csak én vagyok béna) és kicsit hosszabbnak tűnik mint a Shimano. A lábam egyébként 46-47 között lehet, csak nekem azért kell hosszabb cipő, mert széles a lábfejem és az általában szélesebb. Általában elöl marad 1.5-2cm a cipőben, így kényelmesek a cipőim. A lábam kinyújtva nem éri el a 30cm-t. 10-ből 1 46-os cipő jó rám. Szinte minden általános sportcipőből 48-49 kell, de most vettem valamit, amiből pont jó lett a 47-es.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

a NW cipőket meg sajna egyáltalán nem ismerem.

Szegeden tudsz érdeklődni NW cipők után pl. a Brüsszeli krt. és a Sándor utca sarkánál lévő boltban.

Edited by blueshark, 2013. November 30. - 09:09.

Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Nekem is pontosan ugyanez a problémám, 47-es a méretem és kínkeservesen kapok cipőt. Nekem egyébként a 49-es Shimano van és a 48-as NW, ebből tudok mondani talpbetét méreteket ha segít. (Bár téged a SIDI érdekelt.) Úgy tudom a SIDI keskenyebb cipőket gyárt, nálam ez eleve kiesik, mert széles a lábfejem és szeretem ha a lábamnak van hely a cipőben. A legtöbb utcai és sportcipő, ami hosszra megfelelne oldalról nyom.

Nekem nincs széles lábfejem (szerintem), ezért próbáltam Sidiben gondolkodni, de ebben a méretben még a netes boltokban se túl sok helyen kapni. Eddig nekem DMT-ből volt 46-os, hülye fejjel ugyanebben a méretben vettem használtan Specialized cipőt, ami persze kicsi, most adhatom el. Ezek szerint ha jól értem, a Shimano is elég rendesen alulméretez, a NW cipőket meg sajna egyáltalán nem ismerem.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Köszönöm! pont erre voltam kíváncsi. Ezek szerint igaz lehet, hogy nekem 50-es méret kell Sidiből. :(

Nekem is pontosan ugyanez a problémám, 47-es a méretem és kínkeservesen kapok cipőt. Nekem egyébként a 49-es Shimano van és a 48-as NW, ebből tudok mondani talpbetét méreteket ha segít. (Bár téged a SIDI érdekelt.) Úgy tudom a SIDI keskenyebb cipőket gyárt, nálam ez eleve kiesik, mert széles a lábfejem és szeretem ha a lábamnak van hely a cipőben. A legtöbb utcai és sportcipő, ami hosszra megfelelne oldalról nyom.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

A 45-ős shimanom 29cm-es talpbetéttel bír a 45-ős Sidi 27.5cm. Ennyit tudtam segiteni.

Köszönöm! pont erre voltam kíváncsi. Ezek szerint igaz lehet, hogy nekem 50-es méret kell Sidiből. :(

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

A 45-ős shimanom 29cm-es talpbetéttel bír a 45-ős Sidi 27.5cm. Ennyit tudtam segiteni.

• (ex)Cat likes this
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Köszi a válaszokat!

Lenne még egy Sidi-s kérésem. :) Megtenné valaki, akinek ilyen cipője van, hogy leméri a belső talphosszt és leírja nekem, a cipő mérettel együtt? 

Az a gondom, hogy ha hinni lehet a netes infóknak, akkor a Sidi jóval alul számozza a cipőit, azaz ami másutt 30 cm-es belső hosszal 46-47-es méret, az itt 50-es. Ez azért probléma, mert ekkora méretben sehol nincs raktáron, csak max. 48-asig. Viszont a használt piacon nézelődve, ellentétes információkat találok. Szóval jó lenne valami infó, hogy valóban ezek a méretek és számozás a valós, amit itt lehet olvasni.

http://www.hibike.hu...57949/show.html

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Meg tudja mondani valaki nekem, hogy mi a különbség a Sidi Genius 5, Sidi Genius 5 Fit, Sidi Genius 5 Fit Carbon, Sidi Genius 5 Fit Mega, Sidi Genius 5 Pro Mega cipők között? 

A ,,fit" lábra formázódást szokott jelenteni.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Meg tudja mondani valaki nekem, hogy mi a különbség a Sidi Genius 5, Sidi Genius 5 Fit, Sidi Genius 5 Fit Carbon, Sidi Genius 5 Fit Mega, Sidi Genius 5 Pro Mega cipők között? 

A "MEGA" az adott modell széles lábfejhez optimalizált változatát jelenti (nincs belőlük sok).

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Edited by (ex)Cat, 2013. November 25. - 20:38.