A szélálló nadrágra befőttes gumi, olcsó-praktikus.
Ezt összekombinálva bevásárló zacskóval, olcsó kamásli
Ezt összekombinálva bevásárló zacskóval, olcsó kamásli
Szegény freddyke ! Kezdem elhinni, hogy te tényleg extrém fázós lehetsz.
Ma is voltunk bringázni, még a többiek (csajszi is!) sem fáztak a sima nyári cipőben és egy ócska, szakadt kamásliban. Csak én voltam téli cipőben de még a vékony zokni is elég volt.
Ma napnyugta körül mentem ki 0°C körül, nyirkos idő volt, mire visszaértem már az autókra ráfagyott a pára. Ilyen körülmények között 1.5-2 órát bírom. Lehűlt lábbal megyek haza, ami a melegben lassan kienged. A cipő annyira szigetel, mintha a szél nem is létezne. Fentről hűl át a lábam a lábszáram felől. A kesztyűvel ugyanígy vagyok, de abból kellene váltás, az a megoldás. A többi részem egyébként egész jól bírja a hideget, a felsőtestem sosem fázik (vastag tanulópénz árán kitapasztaltam az öltözködést).
Szegény freddyke ! Kezdem elhinni, hogy te tényleg extrém fázós lehetsz.
Ma is voltunk bringázni, még a többiek (csajszi is!) sem fáztak a sima nyári cipőben és egy ócska, szakadt kamásliban. Csak én voltam téli cipőben de még a vékony zokni is elég volt.
A varrónőm párszáz forintért varr rá egy gumit, de rövid a szára, nem fogja megfogni az sem. Rá tudom húzni, de ahogy mozgok meg-meg feszül és felcsúszik.
Nem lehet csak softshell anyagot venni külön? Lehet veszek egy softshell kamáslit és átalakíttatom, hogy passzoljon a bringás cipőre. Nekem még mindig ez a szimpatikusabb megoldás.
Ami felér a vádlid tetejéig azaz térdzoknit.
Vettem nadrág alá térdmelegítőt (pont olyan anyag, mint a thermos nadrág, belül bolyhos, feszülős) ami combtól leér a zokniig, rájöttem, hogy arra rá tudom húzni a zoknit és szinte ugyanúgy funcionál mint a hosszú zokni.
A nadrágot ráhúztam kívülről a cipőre és a cipőn levő tépőzár (pedig teljesen fedve volt, de mégis) kihúzkodott szálakat a csúszásgátló részből. Teljesen tönkreteszi a nadrágot ha így használom. Leghátul mindig felcsúszott, és fázott is benne a lábam, így nem sokat ért az egész.
Arra gondoltam, hogy:
1.) A szélálló nadrág végére belül varratok olyan anyagot, ami ellenáll a tépőzárnak, a végére alul körben egy tépőzáras levehető pántot, amit a cipő alatt vezetek el, így nem fog tudni felcsúzni a nadrág szára.
2.) A szélálló nadrág végére varratok gumit, hogy a cipőbe betűrve ne csússzon fel és veszek/készíttetek kamáslit, amit még ráhúzok kívülről a cipőre/lábszáramra. Ez utóbbi hangzik jobban.
Ami felér a vádlid tetejéig azaz térdzoknit.
Ok, megpróbálom ráhúzni kívülről. Mit értesz hosszú zokni alatt? A lentebb linkelt elég hosszú vagy sízoknira gondolsz? Jó egyébként a sízokni?
Használj hosszú zoknit és ne tűrd be a nadrágod a cipőbe hanem húzd rá.
zeezoltano módosította - 2013. december 06. - 21:42
Jó hosszú zoknit használsz ? Esetleg egy sízoknit is kipróbálhatsz, azok jó hosszúak. Én nagyon hidegben már a téli cipőm is egy kimondottan téli, meleg túrazoknival használom.
Normál hosszú biciklis zoknit, ilyet. A cipő felső részén a zokni mellett megy be a hideg, lehet jobban rá kellene húznom a tépőzárat, de akkor már szorít a szára.
Utánaérdeklődtem a túra kamásliknak, sajnos azokat cipőfűzőbe kell akasztani elöl, ilyen meg ugye nincs a cipőn, kilőve. Lehet mégis rakok rá kamáslit és az lesz a megoldás.
freddyke módosította - 2013. december 06. - 14:00
Jó hosszú zoknit használsz ? Esetleg egy sízoknit is kipróbálhatsz, azok jó hosszúak. Én nagyon hidegben már a téli cipőm is egy kimondottan téli, meleg túrazoknival használom.
Freddyke ott, ettől még te sem fázhatsz ha tekersz.
Hogy érted az ott-ot? Ritka fázós vagyok, de máshol nem is fázom. Illetve a derekam, de most jött meg a vesevédőm. Az a gond, hogy ennek a cipőnek a szára eleve rövid, a nadrág is rövid (közel 2m vagyok, minden nadrág rövid), ha bele is tűröm a nadrágot, kijön az első 100m-en. A cipő maga teljesen védi a lábam a hidegtől, azzal nincs baj, de felülről a (szára és a lábam között) érzem, hogy megy be a hideg. A lábam pedig szépen áthűl. Van egy pont, amikor be kell fejeznem a bringázást emiatt, mire hazaérek, már rendesen átfagy.
freddyke módosította - 2013. december 06. - 00:05
Freddyke ott, ettől még te sem fázhatsz ha tekersz.
ilyen mint ezek: http://www.mountex.h..._zokni/kamasnik ?
Igen, ilyesmire gondoltam, de nem tudom ezek mennyire jók biciklizésre.
Létezik olyan kamásli, amit a lábszáramra és a cipő külső szárára húzok, hogy a kettő találkozásánál ne menjen be a hideg? Tudja valaki milyen néven keressem?
ilyen mint ezek: http://www.mountex.h..._zokni/kamasnik ?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Létezik olyan kamásli, amit a lábszáramra és a cipő külső szárára húzok, hogy a kettő találkozásánál ne menjen be a hideg? Tudja valaki milyen néven keressem?
Ez még többe kerül mint az Extreme GTX-em. Szerintem nem ronda.
Van azért ennél sokkal olcsóbban is.
Egyébként nem is az, hogy ronda, inkább nagyon fura. De majd kiderül, milyen élőben.
OFF (némileg)
Nekem 2 hete futás közben sikerült kificamítanom a bokámat. 1 hétig úgy - ahogy pihentettem, de aztán már nem bírtam tovább és kimentem a trekkinggel tekerni. Sajnos a jobb lábam annyira feldagadt, hogy abszolút képtelen vagyok cipőt húzni rá, így papucsban tekertem a múlt héten 3x is. Sőt, még egy átok vastag zoknit sem voltam képes felhúzni.
Ez csak arra példa, hogy valóban más a hőérzete az embereknek. Általában 1.5 - 2 órát töltöttem kinn tekeréssel, bár a végére fázott kicsit a lábam, de nem éreztem azt, hogy ez lenne az akadályozó tényező (sokkal inkább az, hogy fájt). Igaz. akkor azért még melegebb volt ennél 4-6C, de ha ma elkészül a bicikli, lehet kimegyek egy kicsit, mert már megint jelentkeznek az elvonási tünetek.
ON
Kinéztem magamnak ezt a cipőt. Eleinte baromi rondának tartottam, de minél többször néztem, annál jobban megtetszett.
Ez még többe kerül mint az Extreme GTX-em. Szerintem nem ronda.