Jelentkezz be Regisztrálj
SPD cipõ
vendég_rainman_*
Írta 2006. május 16. - 09:09
Írta 2006. május 16. - 07:07
Szevasztok
Érdeklõdnék milyen cipõt ajánlotok (volt valaha egy Nike-m de annak egy hónap alatt eltörtem a talpát, aztán kicsit érdekes volt vele tekerni pár évig, de végleg megadta magát),
Merev talpú kéne, amivel azért lefele is lehet küldeni, elég keskeny lábam van és olyan 41,5 körüli (általában 42 es cipõt hordok) , az utcai kinézet nem igény.
Inkább az, hogy ha ne rugjam le az órát ( a lábujjaimmal együtt) nem feltétlenül az ár a legfontosabb, inkább, hogy mondjuk bírja pár évig. Diadóra mennyire jó keskeny lábra (ügye a német medve lá illetve a Sidi-bõl a megfizethetõ cipõk (max Eagl ig) mennyire érik meg az árukat.
Kösz
Én is keskenylábú vagyok és a Pearl Izumi Vagabondját nyúzom. Kicsit elfogultan mondom, de TÖKÉLETES! Nagyon jól szellõzik, a talpa kellõen merev (van mászótüsis változata is), az orránál bõr, tehát ott is tartósnak bizonyul. Az állatkodást nem tudom mennyire bírja, de az eséseket eddig túlélte
BikeArt-nál vettem 14e körül, szóval nagyon megéri az árát.
"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)
Írta 2006. május 15. - 20:10
esés nem elkerülhetõ, jobb, ha az elején megszerzed a rutint
Fura, de én tényleg nem estem SPD miatt sohasem...pedig bengakemény rugókkal rendelkezõ Wellgo-val kezdtem. Olyan viszont volt már, hogy benganagy esésnél az SPD nem oldott ki, s a földön fetrengve még a lábamon ficegett...egy bicikli.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
vendég_rainman_*
Írta 2006. május 15. - 16:31
Írta 2006. május 15. - 16:24
esés nem elkerülhetõ, jobb, ha az elején megszerzed a rutint, én is örültem, h jejeje, nem estem az SPD-vel az elsõ napokban, aztán naná, hogy szépet nyaltam nagyközönség elõtt
Es milyen vicces is az, amikor mar tudod, hogy gaz van, es karomkodva dölsz el, mint egy kigyo ("nezd nyuszika bringazom! De kigyo, neked nincs is lábad! jaaaaa.... ááááááááááááá")
Bizony en tobb honap utan is sikeresen elfelejtem neha, hogy spd... penteken is tortem a aszfaltot rendesen.
De nem cserelnem vissza platformra, a felfele huzas meger nehany perecet.
Írta 2006. május 15. - 15:52
Érdeklõdnék milyen cipõt ajánlotok (volt valaha egy Nike-m de annak egy hónap alatt eltörtem a talpát, aztán kicsit érdekes volt vele tekerni pár évig, de végleg megadta magát),
Merev talpú kéne, amivel azért lefele is lehet küldeni, elég keskeny lábam van és olyan 41,5 körüli (általában 42 es cipõt hordok) , az utcai kinézet nem igény.
Inkább az, hogy ha ne rugjam le az órát ( a lábujjaimmal együtt) nem feltétlenül az ár a legfontosabb, inkább, hogy mondjuk bírja pár évig. Diadóra mennyire jó keskeny lábra (ügye a német medve lá illetve a Sidi-bõl a megfizethetõ cipõk (max Eagl ig) mennyire érik meg az árukat.
Kösz
Írta 2006. május 13. - 11:03
(és mivel tényleg nem lehet "ütközésig" kilazítani, csak egyre jobban, így elöbb utóbb kitekeredik a csavar, pótolni pedig elég nehéz feladat, szóval vigyázz rá)
Írta 2006. május 13. - 10:54
azzal a kilazítással vigyázz én is úgy hagytam el a csavartMa is és tegnap is 1-1 órát edzettem outisokkal körbe - körbe.
Amúgy totál ki van lazítva a pedál és szinte "függõlegesen" is ki tom rántani a lábam.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
vendég_rainman_*
Írta 2006. május 13. - 00:01
Amúgy totál ki van lazítva a pedál és szinte "függõlegesen" is ki tom rántani a lábam.
Írta 2006. május 12. - 23:45
esés nem elkerülhetõ, jobb, ha az elején megszerzed a rutint, én is örültem, h jejeje, nem estem az SPD-vel az elsõ napokban, aztán naná, hogy szépet nyaltam nagyközönség elõtt
próbáld ki, h csak az egyik lábat kapcsolod be, a másikat eltartod a géptõl, és 1 lábbal hajtasz...bár igazából lényegtelen, mert az elsõ igazán kiadós sprint után ráérzel, h ezentúl már húzni is lehet a pedált
vendég_rainman_*
Írta 2006. május 12. - 23:36
Ez a húzás folog még nem igazán megy úgy h az egyikkel taosok a másikkal húzok de 2 nap után ez még belefér, fõleg h 60km 0 eséssel!!!!!
Írta 2006. május 12. - 11:15
A nyeregcsövet én is kijjebb húztam az SPD cipöö miatt, egyrészt ugye vastagabb a talp+stopli, azaz érzésre lecsökken a távolság az ülés és a pedál között. Másrészt meg így sokkal jobban lehet húzni a pedált.
Írta 2006. május 12. - 02:18
Kezdetben tedd középre mindenféle értelemben, innen változtass ha nem kényelmes....eddig kényelmes volt a letolt csõvel cruis-olni, aztán most meg egy ideje rászoktattak a haverok a kihúzott üléssel való vágtázásra. Nagyon sok tanács vált be innen a fórumról már és ezért gondoltam h megkérdem h van-e vmi "hivatalos" stopli állás túl az "ahogy neked kényelmes" fogalmán.
Ugye tudsz variálni elõre-hátra és beljebb-kijjebb sõt lábfej tengelye a bic.hossztengelyéhez képest. Ha elõrébb rakod (emlékeim szerint) a vádli többet dolgozik.
Egyébként spd-hez az emberek ált. nagyobb ülésmagasságot tartanak kényelmesnek.
vendég_rainman_*
Írta 2006. május 11. - 23:19
Írta 2006. május 11. - 22:47
berakod elõre, kiprobálod
berakod hátra, kiprobálod.
aztán ahol kényelmesebb, úgy használod.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
vendég_rainman_*
Írta 2006. május 11. - 22:22
Írta 2006. május 11. - 21:57
Írta 2006. május 11. - 21:09
Semmi értelme egyet odaadni neked... SPDnél felcserélhetõ a bal meg a jobb stopli és ált. mindenkinek gyorsabban kopik az egyik (amelyik lábát leteszi rövid megállásnál). Vegyél egy párat; a másik jó lesz késõbb.
A pár stopli alig valamivel olcsóbb, mint egy pár pedál stoplival (5e a pár stopli, 6-6.5e körül meg már pedált is lehet venni).
A kérdés megoldódott egyébiránt, megtaláltam a hiányzó 1 darabot.
WF
Kanyarodjon lábad elé az út,
Fújjon mindig hátadba a szél,
Hevítse orcádat a Nap,
Öntözze földedet csöndes esõ
és hordjon tenyerén az Úr,
míg újra találkozunk.
Írta 2006. május 11. - 20:57
Sziasztok!
Valakinek nincs egy felesleges stoplija Shimano kompatibilis SPD pedálhoz? 1db kellene csak, cserébe mondjuk sört tudok felajánlani:)
Ha valaki ki tud segíteni vele, elõre is köszi...
WF
Semmi értelme egyet odaadni neked... SPDnél felcserélhetõ a bal meg a jobb stopli és ált. mindenkinek gyorsabban kopik az egyik (amelyik lábát leteszi rövid megállásnál). Vegyél egy párat; a másik jó lesz késõbb.