Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SPD cipõ

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
2429 replies to this topic

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Dante: A mostani esésem olyan volt h kerültem a peremen a sártengert és megcsúszott a föld és ahogy oldalradõltem a lejtõ felé már oldott. Magyarán akkorát estem h kioldani nem volt idõm de az eséstõl kijött a lábam mivel teljesen ki van tekerve minuszba. Vagy a franc tudja lehet h reflexbõl megcsináltam a mozdulatokat és észre sem vettem esés közben...

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Szevasztok
Érdeklõdnék milyen cipõt ajánlotok (volt valaha egy Nike-m de annak egy hónap alatt eltörtem a talpát, aztán kicsit érdekes volt vele tekerni pár évig, de végleg megadta magát),
Merev talpú kéne, amivel azért lefele is lehet küldeni, elég keskeny lábam van és olyan 41,5 körüli (általában 42 es cipõt hordok) , az utcai kinézet nem igény.
Inkább az, hogy ha ne rugjam le az órát ( a lábujjaimmal együtt) nem feltétlenül az ár a legfontosabb, inkább, hogy mondjuk bírja pár évig. Diadóra mennyire jó keskeny lábra (ügye a német medve láB) illetve a Sidi-bõl a megfizethetõ cipõk (max Eagl ig) mennyire érik meg az árukat.
Kösz

Én is keskenylábú vagyok és a Pearl Izumi Vagabondját nyúzom. Kicsit elfogultan mondom, de TÖKÉLETES! Nagyon jól szellõzik, a talpa kellõen merev (van mászótüsis változata is), az orránál bõr, tehát ott is tartósnak bizonyul. Az állatkodást nem tudom mennyire bírja, de az eséseket eddig túlélte :)
BikeArt-nál vettem 14e körül, szóval nagyon megéri az árát.

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

:)
esés nem elkerülhetõ, jobb, ha az elején megszerzed a rutint

Fura, de én tényleg nem estem SPD miatt sohasem...pedig bengakemény rugókkal rendelkezõ Wellgo-val kezdtem. Olyan viszont volt már, hogy benganagy esésnél az SPD nem oldott ki, s a földön fetrengve még a lábamon ficegett...egy bicikli. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Tegnap volt az elsõ túrám a cipõvel és sokszor elzsibbadt a lábam, meg egy sártenger szélénél mikor megcsúszott a kerék dõltem egy nagyot a domboldalba de szerencsére a táskám megfogott. Platformmal le tudtam vna tenni a lábam, bár nem próbálnám meg újra a dolgot...

TOZ

TOZ

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

esés nem elkerülhetõ, jobb, ha az elején megszerzed a rutint, én is örültem, h jejeje, nem estem az SPD-vel az elsõ napokban, aztán naná, hogy szépet nyaltam nagyközönség elõtt

Es milyen vicces is az, amikor mar tudod, hogy gaz van, es karomkodva dölsz el, mint egy kigyo ("nezd nyuszika bringazom! De kigyo, neked nincs is lábad! jaaaaa.... ááááááááááááá")

Bizony en tobb honap utan is sikeresen elfelejtem neha, hogy spd... penteken is tortem a aszfaltot rendesen.

De nem cserelnem vissza platformra, a felfele huzas meger nehany perecet.

warpig

warpig

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Szevasztok
Érdeklõdnék milyen cipõt ajánlotok (volt valaha egy Nike-m de annak egy hónap alatt eltörtem a talpát, aztán kicsit érdekes volt vele tekerni pár évig, de végleg megadta magát),
Merev talpú kéne, amivel azért lefele is lehet küldeni, elég keskeny lábam van és olyan 41,5 körüli (általában 42 es cipõt hordok) , az utcai kinézet nem igény.
Inkább az, hogy ha ne rugjam le az órát ( a lábujjaimmal együtt) nem feltétlenül az ár a legfontosabb, inkább, hogy mondjuk bírja pár évig. Diadóra mennyire jó keskeny lábra (ügye a német medve láB) illetve a Sidi-bõl a megfizethetõ cipõk (max Eagl ig) mennyire érik meg az árukat.
Kösz

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
de a függõleges lábkirántással az a gond, hgoy akkor már megint csak tolni tudod a pedált, így egy elég lényeges tulajdonságát veszíted el az spd pedálnak... méghozzá hogy mind2 irányba tudsz vele erõt kifejteni:) fõleg aszfalton tök felesleges kilazítani.
(és mivel tényleg nem lehet "ütközésig" kilazítani, csak egyre jobban, így elöbb utóbb kitekeredik a csavar, pótolni pedig elég nehéz feladat, szóval vigyázz rá)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ma is és tegnap is 1-1 órát edzettem outisokkal körbe - körbe. :)

Amúgy totál ki van lazítva a pedál és szinte "függõlegesen" is ki tom rántani a lábam.

azzal a kilazítással vigyázz én is úgy hagytam el a csavart
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Ma is és tegnap is 1-1 órát edzettem outisokkal körbe - körbe. :)

Amúgy totál ki van lazítva a pedál és szinte "függõlegesen" is ki tom rántani a lábam.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
esés nem elkerülhetõ, jobb, ha az elején megszerzed a rutint, én is örültem, h jejeje, nem estem az SPD-vel az elsõ napokban, aztán naná, hogy szépet nyaltam nagyközönség elõtt
próbáld ki, h csak az egyik lábat kapcsolod be, a másikat eltartod a géptõl, és 1 lábbal hajtasz...bár igazából lényegtelen, mert az elsõ igazán kiadós sprint után ráérzel, h ezentúl már húzni is lehet a pedált

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Most addig kihúztam ahol még a lábújjamat le tom tenni a földre kisebb bedõléssel.

Ez a húzás folog még nem igazán megy úgy h az egyikkel taosok a másikkal húzok de 2 nap után ez még belefér, fõleg h 60km 0 eséssel!!!!!

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts
En elööször oda raktam ahova sokan tanácsolták, azaz az elsöö talppárnádhoz, gyakorlatilag ahol a legszélesebb a lábfejed. Aztán a hegyen észrevettem, hogy ez nem annyira fekszik nekem, így most hátrébb van, a talpam közepe felé. Nekem ez a kényelmes, de nyilván mindenki más. Az is igaz, hogy a két lábamon teljesen más szögben vannak a stoplik, valamiért a bal lábam jobban szeret terpeszben tekerni, míg a jobb inkább párhuzamos a vázzal. Egyszóval beletelik egy kis idööbe, és jópár km-be mire beállítod a stoplikat. Ha eddig nem szoktál a tekerésre magaddal vinni szerszámot, szerintem most egy ideig legalább a stoplihoz való imbuszt tedd el valahová. Az nagyon rossz, mikor 20 km-re az otthontól jössz rá, hogy jobb lenne ha inkább egy kicsit elöörébb/hátrébb lenne a stopli, de nincs nálad szerszám.

A nyeregcsövet én is kijjebb húztam az SPD cipöö miatt, egyrészt ugye vastagabb a talp+stopli, azaz érzésre lecsökken a távolság az ülés és a pedál között. Másrészt meg így sokkal jobban lehet húzni a pedált.

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 posts

...eddig kényelmes volt a letolt csõvel cruis-olni, aztán most meg egy ideje rászoktattak a haverok a kihúzott üléssel való vágtázásra. Nagyon sok tanács vált be innen a fórumról már és ezért gondoltam h megkérdem h van-e vmi "hivatalos" stopli állás túl az "ahogy neked kényelmes" fogalmán.

Kezdetben tedd középre mindenféle értelemben, innen változtass ha nem kényelmes.

Ugye tudsz variálni elõre-hátra és beljebb-kijjebb sõt lábfej tengelye a bic.hossztengelyéhez képest. Ha elõrébb rakod (emlékeim szerint) a vádli többet dolgozik.

Egyébként spd-hez az emberek ált. nagyobb ülésmagasságot tartanak kényelmesnek.
a második p néma!

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
...eddig kényelmes volt a letolt csõvel cruis-olni, aztán most meg egy ideje rászoktattak a haverok a kihúzott üléssel való vágtázásra. Nagyon sok tanács vált be innen a fórumról már és ezért gondoltam h megkérdem h van-e vmi "hivatalos" stopli állás túl az "ahogy neked kényelmes" fogalmán.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
ne legyetek már ennyire tehetetlenek..
berakod elõre, kiprobálod
berakod hátra, kiprobálod.
aztán ahol kényelmesebb, úgy használod.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Ha nagy a cipõd akkor sztem hátra vagy középre de nekem olyan mintha rám öntötték vna...

abotika

abotika

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
Ja engem is érdekelne hová is rakosgassam a stoplit. Elõre vagy hátra? A lábam nem ér végig a cipõben, vagyis elég sok van még, szóval akkor hátrébb? És a Time vagy shimano zsibbasztja jobban a lábat?

WatchFun

WatchFun

vendég

• fórumtag
  • 34 posts

Semmi értelme egyet odaadni neked... SPDnél felcserélhetõ a bal meg a jobb stopli és ált. mindenkinek gyorsabban kopik az egyik (amelyik lábát leteszi rövid megállásnál). Vegyél egy párat; a másik jó lesz késõbb.

A pár stopli alig valamivel olcsóbb, mint egy pár pedál stoplival (5e a pár stopli, 6-6.5e körül meg már pedált is lehet venni).
A kérdés megoldódott egyébiránt, megtaláltam a hiányzó 1 darabot.

WF

Kanyarodjon lábad elé az út,
Fújjon mindig hátadba a szél,
Hevítse orcádat a Nap,
Öntözze földedet csöndes esõ
és hordjon tenyerén az Úr,
míg újra találkozunk.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Sziasztok!

Valakinek nincs egy felesleges stoplija Shimano kompatibilis SPD pedálhoz? 1db kellene csak, cserébe mondjuk sört tudok felajánlani:)

Ha valaki ki tud segíteni vele, elõre is köszi...

WF

Semmi értelme egyet odaadni neked... SPDnél felcserélhetõ a bal meg a jobb stopli és ált. mindenkinek gyorsabban kopik az egyik (amelyik lábát leteszi rövid megállásnál). Vegyél egy párat; a másik jó lesz késõbb.

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Ma vettem cipõt, pedált... Mit ajálotok a topli beállítására, h mennyire legyen elöl a cipõben. Gondolom ez mindenkinek érzésre megy meg h h szokta meg, de van vmi szokásos beállítás mint pl a nyeregcsõ hosszánál?