Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Felni(k)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
204 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Nos igen. Megtaláltad a létezõ legjobb felnit a világon. Igen, lehet fékezni v fékkel, a tárcsás verziót D321 nek hívják. Nem tudok árlistáról amin szerepelne, de asszem a faktorban lehet kapni. Az ára olyan 12-13 ropi körül van. Sajna nemrég emelték az árát. Eddig olyan 11 körül meg lehetett kapni. Az én életem egyetlen álma az 521es 1ébiránt... ::) (Chris King Agyba fûzve...) ;D

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Valaki tud valami infót a Mavic D521-rõl? Néztem bolt árlistán, de nem találtam... Ára? És ugye ez megy V fékkel?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Jorus: Nem függ össze a felni mérete a belsõével. Gyakorlatilag akármekkorát belerakhatsz.

A nagy Maxxis-ba viszont határozottan a nagyobb (DH) belsõ illene, mivel, ha egy 1.75-2.125-ös belsõt rax bele, (igaz, hogy olcsóbb) az a nagy átmérõ miatt elvékonyodik. Ez pedig egyeneságon vezet a felütéshez.

Ha 2.35ös külsõt veszel, akkor gondolom nem cc-zel, a felütés durvulásnál különben is gyakrabban fordul elõ. Ilyenkor nem árt a dh-belsõ erõsített oldalfala.

A súlytöbblet ne zavarjon, én is 1.9-rõl tértem át a 2.35-re úgy, hogy a hátsó keréknél még egy agyig elkopott 1.75-ös külsõ is fenn van szóval nem könnyû eset, mégse vettem észre.

Felütés? Ezt már el is felejtettem! ;D

akoss13

akoss13

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
rob:

:o
Kössz! Csak kíváncsi voltam mennyi lehet.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Kollégák!

Vuelta Airline 1-esbe belemegy egy 2.35-ös belsõ? Bocs, ha ez evidens valakinek, de én még csak 1.95-ös belsõket tanulmányoztam behatóbban.

Ja, és talán nem tartozik ide szervesen, de egy 2.35-ös külsõhöz milyen belsõt vegyek? (Mofo dh 2.35-ös külsõ, de belsõbõl nincs a Maxxis-nál csak nagyobb (2.5/2.7), és kisebb (1.95/2.125))

PLS help me! :o

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ÁÁÁÁÁÁ

GerMan kolléga már megint megelõzött. Mindig ugyanazt mondja, amit én mondtam volna.  :'(

De hogy legyen információtartalma is annak amit írok: a DeeMax kerekek kib@szott drágák, kb 100 rugó darabja! (a felni mellesleg egy D321-es, csak Mavic agyba fûzik egyenes küllõkkel)
Ennyiért ezerszer jobb kerekeket építenék!!!!

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 posts
Ralph,
a maxtal egy titkos ;) ötvözet neve, amit a mavic fejlesztett ki és állitólag 25%-al erõsebb. hogy mitõl, azt nem tudom...
a SUP az tényleg a hegesztéses illesztés, a drágább mavic felniket nem ragasztják, hanem hegesztik.

akoss13

akoss13

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Hellotok!
Van valakinek valami tapasztalata Mavic DeeMax kerékre? (http://www.mavic.com...heel/v_dmax.htm) Lehet nálunk kapni, ha igen mennyi lehet?

Ralph_Fiennes

Ralph_Fiennes

vendég

• fórumtag
  • 152 posts
Helló VOLE!
Most tettem szert kettõ MAVIC D521-es felnire.Mivel olvastam,hogy elég jól ismered  ;) ezen típust így megkérnélek rá,hogy a technológiai eljárásokról írj valamit,ha tudsz.A "CD" az OK,hogy keményre eloxált,még a "SUP"-ot is sejtem,hogy valami hegesztési,vagy szegecselési eljárás,de a "MAXTAL" már megfogott. Ha esetleg az elõzõket is tévesen gondoltam akkor bocsi.
Nézegettem én a mavic.com-on dehát sajna nem rendelkezem angol nyelvtudással :-/
Ha valaki tud segíteni,az írjon.
Köszöntem!

tpresident

tpresident

törzsvendég

• fórumtag
  • 898 posts
Csá! Én Bike+ 38mm-es felnit használok hátul, 32mm-est elöl. A hátsón 2.45-ös JUMBO van, elõl 2.3-as Continental. Triálozni tökéletesen megfelel...párszor felütöttem már, centirozgatom sokszor, de nagyon jól bírja.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Szerintem a Mavic felnik torony magasan vernek minden mast. Nekem volt D521 -es elol hatul, de nem tudtam olyat muvelni, hogy tonkre tegyem. egyszer nekizuztam egy fanak total szembol, a duplavallas DH5 -om elhajlott, de a felniben meg egy nyolcas se lett. A hatsot pedig nem sikerult meg felutnom, pedig belsot mar lukasztottam vele. Centirozni se nagyon kellett. pedig versenyeztem is vele. A mostani D321 -tol pedig megtobbet varok, hamar dragabb!!!!  

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Ehh, pedig jó felni az az Airline 1. Nekem is volt olyan, ész jól bírta. Estem vele egyszer egy bazi nagyot (eszméletvesztés meg minden), meghajolt tõben az acél villa, és kitört 1 küllõ, amúgy még most is mûködõképes a felni...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Nem éppen felhõtlen örömmel kellett konstatálnom, hogy az eddig kitartónak bizonyuló Vuelta Airline 1-esemet sikeresen meggyûrtem a hétvégén. Pedig nem is állatkodtam! 35-40-es sebesség lefelé a sárga jelzésen Solymárra, és egy gané, alattomos kb 20 centi magas "kavics" (az avar miatt csak olyan 5 centisnek tûnt... :() megadta neki.  :'(Szerencsére a teló megúszta, meg én is...attól eltekintve, hogy még 30 métert pattogtam, mire negint megtaláltam a pedálokat ;D

kiscsango

kiscsango

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
A régi Ritchey Vantage-om 2 évig bírt hátul!
De a mostani OCR WCS egy hosszú versenyt bírt ki, és a küllõfuratok mentén szétrepedt.

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Ja ja, a hátsó Ocr Comp csak úgy tört mint a vesszõ.... Az elsõ még bírja, de lehet, hogy azért, mert a Mofo DH, meg a teló egy kicsit kevesebb szerepet hagy neki...

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ritchey felnijei (a megfizethetõek alattam napok alatt nyócasba mentek... :o

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
1t értek Tamaskaaval, viszont ha lehet a Ritchey kerüld el, nálam õ van most legalul a sorban...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
madred: X517, X217 toronymagasan veri a mezõnyt!
Én tutira a 217est venném. Mennyiért szerzed? Nem rossz még az araya sem, bírja a gyûrõdést.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Sziasztok

Hát nem akármi, de sikerûlt közelébe férkõznöm 1-2 jó felninek a haverom boltjában. Mondá válasszak oszt meglátjuk (bizományos cuccok).Melyiket vigyem az 1q súlyhoz CC-re ?
MAVIC 217 SUP
MAVIC X 517
MAVIC X 221, 222
MATRIX SIMPLE TRACK
ARAYA RM-17
RITCHEY ROCK LOGIC
WEINMANN BCX I
Ezeket baráti áron kapnám.Kérlek segítsetek! Mi a sorrend ?
Elõre is kösz

madred ( Der mad )

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
BRUCE:

Sok sikert! Én is evvel nyomom az ipart. Avid SD25-el , gyári pofával iszonyú jó! 8) ;D