Nos igen. Megtaláltad a létezõ legjobb felnit a világon. Igen, lehet fékezni v fékkel, a tárcsás verziót D321 nek hívják. Nem tudok árlistáról amin szerepelne, de asszem a faktorban lehet kapni. Az ára olyan 12-13 ropi körül van. Sajna nemrég emelték az árát. Eddig olyan 11 körül meg lehetett kapni. Az én életem egyetlen álma az 521es 1ébiránt... : (Chris King Agyba fûzve...) ;D
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Felni(k)
Indította
burce
, 2001. augusztus 19. 22:06
Írta 2001. november 20. - 21:42
Írta 2001. november 20. - 20:57
Valaki tud valami infót a Mavic D521-rõl? Néztem bolt árlistán, de nem találtam... Ára? És ugye ez megy V fékkel?
Írta 2001. november 20. - 19:33
Jorus: Nem függ össze a felni mérete a belsõével. Gyakorlatilag akármekkorát belerakhatsz.
A nagy Maxxis-ba viszont határozottan a nagyobb (DH) belsõ illene, mivel, ha egy 1.75-2.125-ös belsõt rax bele, (igaz, hogy olcsóbb) az a nagy átmérõ miatt elvékonyodik. Ez pedig egyeneságon vezet a felütéshez.
Ha 2.35ös külsõt veszel, akkor gondolom nem cc-zel, a felütés durvulásnál különben is gyakrabban fordul elõ. Ilyenkor nem árt a dh-belsõ erõsített oldalfala.
A súlytöbblet ne zavarjon, én is 1.9-rõl tértem át a 2.35-re úgy, hogy a hátsó keréknél még egy agyig elkopott 1.75-ös külsõ is fenn van szóval nem könnyû eset, mégse vettem észre.
Felütés? Ezt már el is felejtettem! ;D
A nagy Maxxis-ba viszont határozottan a nagyobb (DH) belsõ illene, mivel, ha egy 1.75-2.125-ös belsõt rax bele, (igaz, hogy olcsóbb) az a nagy átmérõ miatt elvékonyodik. Ez pedig egyeneságon vezet a felütéshez.
Ha 2.35ös külsõt veszel, akkor gondolom nem cc-zel, a felütés durvulásnál különben is gyakrabban fordul elõ. Ilyenkor nem árt a dh-belsõ erõsített oldalfala.
A súlytöbblet ne zavarjon, én is 1.9-rõl tértem át a 2.35-re úgy, hogy a hátsó keréknél még egy agyig elkopott 1.75-ös külsõ is fenn van szóval nem könnyû eset, mégse vettem észre.
Felütés? Ezt már el is felejtettem! ;D
Írta 2001. november 20. - 19:20
Írta 2001. november 20. - 17:51
Kollégák!
Vuelta Airline 1-esbe belemegy egy 2.35-ös belsõ? Bocs, ha ez evidens valakinek, de én még csak 1.95-ös belsõket tanulmányoztam behatóbban.
Ja, és talán nem tartozik ide szervesen, de egy 2.35-ös külsõhöz milyen belsõt vegyek? (Mofo dh 2.35-ös külsõ, de belsõbõl nincs a Maxxis-nál csak nagyobb (2.5/2.7), és kisebb (1.95/2.125))
PLS help me!
Vuelta Airline 1-esbe belemegy egy 2.35-ös belsõ? Bocs, ha ez evidens valakinek, de én még csak 1.95-ös belsõket tanulmányoztam behatóbban.
Ja, és talán nem tartozik ide szervesen, de egy 2.35-ös külsõhöz milyen belsõt vegyek? (Mofo dh 2.35-ös külsõ, de belsõbõl nincs a Maxxis-nál csak nagyobb (2.5/2.7), és kisebb (1.95/2.125))
PLS help me!
Írta 2001. november 20. - 17:04
ÁÁÁÁÁÁ
GerMan kolléga már megint megelõzött. Mindig ugyanazt mondja, amit én mondtam volna. :'(
De hogy legyen információtartalma is annak amit írok: a DeeMax kerekek kib@szott drágák, kb 100 rugó darabja! (a felni mellesleg egy D321-es, csak Mavic agyba fûzik egyenes küllõkkel)
Ennyiért ezerszer jobb kerekeket építenék!!!!
GerMan kolléga már megint megelõzött. Mindig ugyanazt mondja, amit én mondtam volna. :'(
De hogy legyen információtartalma is annak amit írok: a DeeMax kerekek kib@szott drágák, kb 100 rugó darabja! (a felni mellesleg egy D321-es, csak Mavic agyba fûzik egyenes küllõkkel)
Ennyiért ezerszer jobb kerekeket építenék!!!!
Írta 2001. november 20. - 15:19
Ralph,
a maxtal egy titkos ötvözet neve, amit a mavic fejlesztett ki és állitólag 25%-al erõsebb. hogy mitõl, azt nem tudom...
a SUP az tényleg a hegesztéses illesztés, a drágább mavic felniket nem ragasztják, hanem hegesztik.
a maxtal egy titkos ötvözet neve, amit a mavic fejlesztett ki és állitólag 25%-al erõsebb. hogy mitõl, azt nem tudom...
a SUP az tényleg a hegesztéses illesztés, a drágább mavic felniket nem ragasztják, hanem hegesztik.
Írta 2001. november 19. - 23:00
Hellotok!
Van valakinek valami tapasztalata Mavic DeeMax kerékre? (http://www.mavic.com...heel/v_dmax.htm) Lehet nálunk kapni, ha igen mennyi lehet?
Van valakinek valami tapasztalata Mavic DeeMax kerékre? (http://www.mavic.com...heel/v_dmax.htm) Lehet nálunk kapni, ha igen mennyi lehet?
Írta 2001. november 10. - 17:36
Helló VOLE!
Most tettem szert kettõ MAVIC D521-es felnire.Mivel olvastam,hogy elég jól ismered ezen típust így megkérnélek rá,hogy a technológiai eljárásokról írj valamit,ha tudsz.A "CD" az OK,hogy keményre eloxált,még a "SUP"-ot is sejtem,hogy valami hegesztési,vagy szegecselési eljárás,de a "MAXTAL" már megfogott. Ha esetleg az elõzõket is tévesen gondoltam akkor bocsi.
Nézegettem én a mavic.com-on dehát sajna nem rendelkezem angol nyelvtudással :-/
Ha valaki tud segíteni,az írjon.
Köszöntem!
Most tettem szert kettõ MAVIC D521-es felnire.Mivel olvastam,hogy elég jól ismered ezen típust így megkérnélek rá,hogy a technológiai eljárásokról írj valamit,ha tudsz.A "CD" az OK,hogy keményre eloxált,még a "SUP"-ot is sejtem,hogy valami hegesztési,vagy szegecselési eljárás,de a "MAXTAL" már megfogott. Ha esetleg az elõzõket is tévesen gondoltam akkor bocsi.
Nézegettem én a mavic.com-on dehát sajna nem rendelkezem angol nyelvtudással :-/
Ha valaki tud segíteni,az írjon.
Köszöntem!
Írta 2001. november 09. - 22:06
Csá! Én Bike+ 38mm-es felnit használok hátul, 32mm-est elöl. A hátsón 2.45-ös JUMBO van, elõl 2.3-as Continental. Triálozni tökéletesen megfelel...párszor felütöttem már, centirozgatom sokszor, de nagyon jól bírja.
Írta 2001. november 08. - 20:55
Szerintem a Mavic felnik torony magasan vernek minden mast. Nekem volt D521 -es elol hatul, de nem tudtam olyat muvelni, hogy tonkre tegyem. egyszer nekizuztam egy fanak total szembol, a duplavallas DH5 -om elhajlott, de a felniben meg egy nyolcas se lett. A hatsot pedig nem sikerult meg felutnom, pedig belsot mar lukasztottam vele. Centirozni se nagyon kellett. pedig versenyeztem is vele. A mostani D321 -tol pedig megtobbet varok, hamar dragabb!!!!
Írta 2001. november 05. - 19:31
Ehh, pedig jó felni az az Airline 1. Nekem is volt olyan, ész jól bírta. Estem vele egyszer egy bazi nagyot (eszméletvesztés meg minden), meghajolt tõben az acél villa, és kitört 1 küllõ, amúgy még most is mûködõképes a felni...
Írta 2001. november 05. - 19:05
Nem éppen felhõtlen örömmel kellett konstatálnom, hogy az eddig kitartónak bizonyuló Vuelta Airline 1-esemet sikeresen meggyûrtem a hétvégén. Pedig nem is állatkodtam! 35-40-es sebesség lefelé a sárga jelzésen Solymárra, és egy gané, alattomos kb 20 centi magas "kavics" (az avar miatt csak olyan 5 centisnek tûnt... ) megadta neki. :'(Szerencsére a teló megúszta, meg én is...attól eltekintve, hogy még 30 métert pattogtam, mire negint megtaláltam a pedálokat ;D
Írta 2001. október 30. - 19:07
A régi Ritchey Vantage-om 2 évig bírt hátul!
De a mostani OCR WCS egy hosszú versenyt bírt ki, és a küllõfuratok mentén szétrepedt.
De a mostani OCR WCS egy hosszú versenyt bírt ki, és a küllõfuratok mentén szétrepedt.
Írta 2001. október 30. - 17:17
Ja ja, a hátsó Ocr Comp csak úgy tört mint a vesszõ.... Az elsõ még bírja, de lehet, hogy azért, mert a Mofo DH, meg a teló egy kicsit kevesebb szerepet hagy neki...
vendég_Charon_*
Írta 2001. október 30. - 17:16
Írta 2001. október 30. - 17:13
1t értek Tamaskaaval, viszont ha lehet a Ritchey kerüld el, nálam õ van most legalul a sorban...
Írta 2001. október 30. - 17:08
madred: X517, X217 toronymagasan veri a mezõnyt!
Én tutira a 217est venném. Mennyiért szerzed? Nem rossz még az araya sem, bírja a gyûrõdést.
Én tutira a 217est venném. Mennyiért szerzed? Nem rossz még az araya sem, bírja a gyûrõdést.
vendég__*
Írta 2001. október 29. - 18:45
Sziasztok
Hát nem akármi, de sikerûlt közelébe férkõznöm 1-2 jó felninek a haverom boltjában. Mondá válasszak oszt meglátjuk (bizományos cuccok).Melyiket vigyem az 1q súlyhoz CC-re ?
MAVIC 217 SUP
MAVIC X 517
MAVIC X 221, 222
MATRIX SIMPLE TRACK
ARAYA RM-17
RITCHEY ROCK LOGIC
WEINMANN BCX I
Ezeket baráti áron kapnám.Kérlek segítsetek! Mi a sorrend ?
Elõre is kösz
madred ( Der mad )
Hát nem akármi, de sikerûlt közelébe férkõznöm 1-2 jó felninek a haverom boltjában. Mondá válasszak oszt meglátjuk (bizományos cuccok).Melyiket vigyem az 1q súlyhoz CC-re ?
MAVIC 217 SUP
MAVIC X 517
MAVIC X 221, 222
MATRIX SIMPLE TRACK
ARAYA RM-17
RITCHEY ROCK LOGIC
WEINMANN BCX I
Ezeket baráti áron kapnám.Kérlek segítsetek! Mi a sorrend ?
Elõre is kösz
madred ( Der mad )
vendég_Charon_*
Írta 2001. október 29. - 14:54
BRUCE:
Sok sikert! Én is evvel nyomom az ipart. Avid SD25-el , gyári pofával iszonyú jó! 8) ;D
Sok sikert! Én is evvel nyomom az ipart. Avid SD25-el , gyári pofával iszonyú jó! 8) ;D