Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Filmajánló

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3989 hozzászólás a témában

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Igen , õ az. Most mondd azt hogy nem királyok ezek a képek is :D
Jól leírták a lényeget :D

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Estére:
http://port.hu/a_cig...=1&i_where_tv=1

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
azért ez így nagyon szép befejezés:

"a lényeg, hogy mindenki mássza meg a maga hegyét."

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

En is lattam a filmet tenyleg megrazo.
Mondjuk nem tudom ha olyan onzoek azok az emberek akik 8000-es csucstamadast csinalnak akkor mi a r*knak nem mennek egyedul??

Mellesleg van egy nem kozeli ismerosom aki amator fotos/hegymaszo.
O tobb 8k-s expedicion is volt. Nem tudom hogy hanyszor jutott fel (talan 1x)
Amit tudni kell rola, hogy sztem a kitartas mintapeldaja, es abbol ami legtobbunket osszekot a talajjal neki csak 1 van.
A fotoi pedig sztem siman profik. Anno volt az exit-en egy interju is vele.

http://sziklamaszas....terju&Itemid=63

o lenne?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Hoppá :)

http://index.hu/kult..._uj_filmjeben_/

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
En is lattam a filmet tenyleg megrazo.
Mondjuk nem tudom ha olyan onzoek azok az emberek akik 8000-es csucstamadast csinalnak akkor mi a r*knak nem mennek egyedul??

Mellesleg van egy nem kozeli ismerosom aki amator fotos/hegymaszo.
O tobb 8k-s expedicion is volt. Nem tudom hogy hanyszor jutott fel (talan 1x)
Amit tudni kell rola, hogy sztem a kitartas mintapeldaja, es abbol ami legtobbunket osszekot a talajjal neki csak 1 van.
A fotoi pedig sztem siman profik. Anno volt az exit-en egy interju is vele.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

CJ!
Talán...:P
Vedd kézbe inkább a könyvet, azt le nem tudod tenni, míg el nem olvastad. Azt könnyebben megérted.

nekem a könyvhöz képest kifejezetten nem tetszett a film. -bár minden filmmel így vagyok amely irodalmi mû -na jó legyen csak könyv :) - adaptácíója, tán a leghoszabb nap az egyetlen kivétel ,ami filmen is tetszett.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Ezért is jó a könyv, õszintén leírja, hogy ha valaki befizetné mondjuk a legsikeresebb cég kereskedelmi Everest mászásába nem tudna rá nemet mondani, hiába van meg a véleménye a kereskedelmi mászásról és csak remélni tudja hogy adott esetben õ nem menne tovább felfelé, hanem megpróbálna segíteni.

Sok esetben tényleg nincs mit tenni, de mellette http://en.wikipedia....iki/David_Sharp negyvenen mentek el kb. felfelé és a bejegyzésben is említett Lincoln Hall-t pedig lehozták, igaz mellette is elment egy komplett olasz expedíció. A könyvben említett legdurvább eset az amikor talán a Déli Nyereg táborától nagyjából 20m-re integet egy indiai mászó a holland csapatnak akik inkább háttal ülnek neki.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
amikor mondja, hogy nem lehet igaz, hogy boney m-re fogok meghalni.

azert elhiszem, hogy a simon gyerek kicsit megzakkant a tenytol, hogy
egyszer ugye kotel tema
aztan a barlangban is csak ugy.

beszeltunk errol klaraval, hogy mi durva dolgok vannak nagy hegyeken.
full onzo fasz mindenki, csak a sajat expedicio a lenyeg.
igaz nagyon nem lehet karitativoskodni, mert az eletedbe is kerulhet egyes esetekben.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Brown girl in the ring... azóta minden hegyre magammal viszem ezt a dalt! Írt másik könyvet is: Sötét árnyak ereszkednek. Arról szól, hogy a nyolcezres expedíciók gondolkodás nélkül ott hagynak még élõ embereket ahol azok összeestek, hogy ne csökkenjen a saját csúcstámadásuk esélye, ill. közben elmeséli a saját Pumori expedíciójukat. Fantasztikusan jó könyv ez is, sokkoló fotókkal. Egyhuzamban olvastam el.

Az általuk mászott utat a Siula Grande-n tudtommal se elõttök se utánuk senki nem mászta meg. Érdekes, hogy õ mászott még a történtek után, a társa pedig soha többé.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Úszónéni

Úszónéni

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Ha akartok látni egy érdekes és megrázó filmet az emberi kitartásról, élniakarásról, olyan emberekrõl akik mentálisan olyan szinten vannak ,hogy azt szavakban elmondani nem lehet, s a vég, az önmagát elvesztõ hegymászó, aki szörnyû megrázkódtatásokat élt túl, de nem adta fel, s még mindig szerelmének: a hegyeknek él.
"Zuhanás a csendbe" címû filmrõl beszélek, a napokban néztük meg. Egy még meg nem mászott hegy a Siula Grande meghódításának története a perui Andokban. Két hegymászó tragikus esete, egyikük eltöri a lábát, társa így próbálja lehozni, de aztán elszabadul a pokol. Egyikük meghozza élete legnehezebb döntését, Joe pedig csodával határos módon túléli. A mászók szólalnak meg, õszintén elmondják mi is történ akkor.
Könyvben is megvan: Joe Simpson: A végtelen érintése

" A hideg rég megnyerte a csatát. Beletörõdtem, hogy meghalok. A valóság lidércnyomássá vált, és tudatom önvédelmül az alvást választotta; egy sötét lyuk hívogatott, fájdalommentesen, idõtlenül, mint a halál...."
(részlet a könyvbõl)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
CJ!
Talán...:P
Vedd kézbe inkább a könyvet, azt le nem tudod tenni, míg el nem olvastad. Azt könnyebben megérted.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Jó film volt, J.N alakítása nagyon jó volt, látszott rajta, hogy egyre jobban elborul az agya.

De a lényegét nem teljesen értem, kicsi vagyok még?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 hozzászólás

Wendy, I'm home!

Feltöltött kép

REDRUM :D:D minnyá tolok vmi élénkítõt különben elalszom még mielõtt elkezdõdne :)
Az emberiséget õsidõk óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
a taken volt mar?

fasza

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Wendy, I'm home!

Feltöltött kép

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 hozzászólás
Hali! Ma lesz a tv2-õn a Ragyogás 23:25
sztem hatalmasat alakít benne Jack Nicolson, én nagyon szeretem ezt a filmet :)
Az emberiséget õsidõk óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
A tökéletes trükk: hihetetlen jó film! MINDENKINEK látnia kell! Egyhuzamban kétszer néztem meg(általában egy évente szoktam ismételni a jó filmeket)! Elsõre megértettem, de látnom kellett mégegyszer, figyelve! Jól figyeljetek!;)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Én elaludtam rajta... :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás

Hello!
Ma 15:00-tól az Eurosporton CX VB.

Azért az eredményhirdetést legalább megvárhatták volna.
Arra nem jutott a közvetítési idõbõl.
:-(
Bezzeg a tenisznél.....
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."