Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Filmajánló

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3989 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Voltam 1x egy Imaxos filmen (amiket én szoktam nézni azokat ált. nem adják ki ilyenben :) )

Az IMAX filmeket speciális (a "hagyományoshoz" képest lényegesen nagyobb, nehezebb, és nehezebben is kezelhetõ) kamerával forgatják, speciális nyersanyagra, melynek lényegesen nagyobb odafigyelést igényel a kezelése, a mozi vetítéshez pedig speciális "vetítõt" és más vászon méretet igényel. Legnagyobb hátrányai, amit a felhasználói felemlegetnek, az eszközök igen magas költsége, valamint a körülményesebb használat és kezelés. Amennyiben egy filmet hagyományos és IMAX verzióban is forgalomba hoznak, akkor a felvételek két külön kamera rendszerrel készültek, egy hagyományossal és egy IMAX-el.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Aztán ha már lecsavarodtál a filmrõl, de tulbuzgóságodban túl sok jegyet vettél, nyugodtan keress meg. :D

január 7-tõl már lehet jegyet foglalni. holnap kiderül az oldalborda vizsgáinak idõpontja, aztán jöhet a harmadik felvonás:)

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

A tökéletes trükk. Hihetetlenül jó volt, nálam 10/10.

az egy nagyon király film
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Aztán ha már lecsavarodtál a filmrõl, de tulbuzgóságodban túl sok jegyet vettél, nyugodtan keress meg. :D

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
nyilván nem kattanhat mindenki ugyan arra.. nekem a történet, mondanivaló is adta, a látvány pedig csak segített, h. beleéljem magam.
szóval szerintem ha a történet nem is tetszik mindenkinek, a film képvilága miatt érdemes megnézni mozivásznon is.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
persze 2d volt amit lattam
de ha a film 2d-ben nem ad semmit akkor 3d-ben sem a film ami megfog hanem a 3d.

igy ajnarozzuk az imaxet meg a 3d-t
ne a filmet magat.

"a valosaggal az a gaz, hogy nincsen hozza hatterzene..."
ez csak eszembe jutott

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
a látvány olyan, mintha az ablakodon kinézve a Pandorát(itt játszódik a film) látnád.
az utolsó kis fûszál is a végletekig kidolgozott, megkockáztatom, h. fotorealisztikus.. és itt nyom sokat az imax mozi, ott tud kiteljesedni és nem olyan hatásvadász efektekkel mint pl a végsõállomás 3ds verziójában, h. az orrod elé ugrik egy csavarhúzó, hanem(gondolom a hatalmas vászonnak is köszönhetõen) szinte beszippant a látnivaló.

mikor az elsõ avatar trélereket nyomatták, szinte azonnal felkerült a tecsõre kamerás változat is, aztán mindenki köpködött hogy mi ez a fos. a filmet nem a 2d-d technikának készítették..(és nem, nem az arénában dolgozok:))

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

RoDaNi hozzászólásához itt egy kép a vászonméretekrõl és kb. láthatóságról.

http://images.netbag...20284661304.jpg

Imax 3D terem csak egy darab létezik kis országunkban az Aréna Plázában. Január 5-ig fullon az összes Avatar elõadás.

Köszönöm, bár nem egészen erre vonatkozott a kérdés, mert gúglival én is ugyanezt találtam, hogy a vászon és vmennyire a részletesség az, ami alapvetõen eltér, de ezek szerint a "3d" élmény ugyanaz?
Voltam 1x egy Imaxos filmen (amiket én szoktam nézni azokat ált. nem adják ki ilyenben :) ) és ott annyi volt a 3d mint anno a régi FPS-ekben h van egy perspektivikus háttér, és abból "szinte" kiemelkedve, külön mozognak a figurák, sprite-ként, tehát õk maguk nem tûnnek domborúnak. Tehát igazából nem adott térélményt, mint amilyet pl. Franciaországban egy gömbmoziban átéltem, és majdnem inkább zavaró volt.
Ehhez képest az Avatar milyen? ( a sztori nem érdekel, csak a látványra vagyok kíváncsi - ezért csodálkozom Loron, h pont ezt herélte ki egy kamerás változattal... )

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
mink otthon ugyan de megneztuk az avatar
alig vartuk a veget.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
enté nézd meg ezt az Avatart.. ha legalább egy picit is kedveled ezt a mûfajt, akkor nagyonnagy élményben lesz részed. én két napig magamhoz sem tértem a premier után, s bár majdnem minden ûrhajós/messzibolygós sztorival meg lehet venni, azt kell mondjam, hogy még egyetlen film sem volt ekkora hatással rám.
ha már láttad a filmet, akkor nem próbálom megváltoztatni a véleményed:)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Az újonnan nyílt Allé(e?)-ban is van IMAX. Bonus kérdés: Avatar eredeti nyelven + IMAX megy valahol?
enté: miért is baj, ha nem természetes ebben a mûfajban?
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Elég szánalmasak ezek a számítógéppel tupírozott lényfilmek. Egy csepp természetesség sincs bennük...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

mi különbség van az imax és a sima 3d között, valaki meg tudja mondani?

RoDaNi hozzászólásához itt egy kép a vászonméretekrõl és kb. láthatóságról.

http://images.netbag...20284661304.jpg

Imax 3D terem csak egy darab létezik kis országunkban az Aréna Plázában. Január 5-ig fullon az összes Avatar elõadás.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Imádom. Király film! Megnéztem. Aztán még kétszer aznap este. :D

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Shaun, akkor anime-adaptáció az takarja kb a dolgokat? ;) mindegy mi, nekem tetszik. Nagyon tetszik a keleti rendezõk látásmódja.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
és közben találtam két linket is:
http://magyar.film.h...512e4d03d84.ivy
http://www.chacha.co...x-experience-3d

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás

én sem tudtam eddig, de kicsit googliztam:

Jelenleg kétféle verzióba készülhetnek a 3D-s filmek, mégpedig RealD 3D-be és IMAX 3D-be. A kettõ közt az a különbség, hogy a RealD 3D normális méretû vászonra, és digitális projektorral vetitik a filmet, míg az IMAX 3D-s vetítésnél az IMAX-re jellemzõ hatalmas vásznokra(22m*16m!) és szalagról fut a film. Ebbõl következik, hogy hazánkban és a világon is a RealD megoldás az elterjettebb, mivel ehhez egy átlagos mozi egyszerû átalakítását igényli (egy speciális vászon és vetítõgép), míg az IMAX technológiánál egy teljesen új komplexumot kell felépíteni, ráadásul maguk a filmek elõállítása során is a RealD technológia az olcsóbb.

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Casshern:

Szép ajánlat ;)

Ajánlom én is.
De,
azért ne anime-zük le... :) ez csak ilyen "fél anime", inkább élõszereplõsnek mondanám. De igényes és szép animációval, japóktól meglepõen jó színészi alakításokkal.

Az eredeti ötlet a Neo Human Casshern, egy 70-es évekbeli kult Anime, talán az elsõ ami ennyire sci-fi vonalon mozog.
Több folytatás/elõzmény/feldolgozás is készült hozzá, köztük az említett film is, ami magávalragadó képi és színvilágával megfogja az embert, s emellé egy nagyon jó történetet is kap a nézõ.
Nem véletlenül ez a "Japán Mátrix"

9,5/10
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás