Agydinamóhoz keresgélek első és hátsó lámpát, de annyi van... Valami olyat keresnék, ami nem esik rögtön szét, van benne kondi vagy kis akku, hogy megállás után ne aludjon ki rögtön. Túl nagy fény nem kell, inkább csak arra kell, hogy észre lehessen venni, de kicsit világítson oldalra is, hogy minél jobban látszódjon. Azért már teleragasztgattam a bringát öntapadós fényvisszaverő csíkokkal.
Persze olcsó kellene, mert olyan bicajon lenne, amit csomószor kint hagynak az udvaron, sokszor eldől. Ami lámpákkal eddig próbálkoztam, azok nem váltak be, mert az akkus villogót nem töltötték fel, az elemesben nem cseréltek elemet, illetve tiszta rozsda lett az elem is, mert párszor elázott. A kormány előtt lévő kosár miatt a kormányra nem tudom tenni, mert a telepakolt kosár eltakarja. A kosár aljára eszkábáltam fel a korábbi lámpákat, de letörtek, mert párszor eldőlt a bicaj. Ugye ha tele van pakolva a kormányon lévő kosár és ki van támasztva, akkor az biztos nem fog úgy maradni... Ja, lehet két lábú kitámasztó is kerülhetne rá.
Például ez Busch + Müller Lumotec IQ Avy N Plus LED Front Light - 162RNDI (20 euró) egész jó lenne ezzel hátulra: Busch + Müller Toplight 2C Rear Light - 326ASK-02 (9 euró)
Eddig csak sima dinamó volt a bringán, ami persze jó szar, meg a vékony kábel is jól elöregedett. Szóval ez sem működik már. És hogy még jobb legyen, 26"-os kerekű, így az agydinamós trekking kerekek kiesnek. Ezeket találtam nem annyira horroráron, 15 ezer körül:
decathlon.hu/dnamo-shimano-elso-kerek-26-id_8131687.html - DH-3N30, de nincs gyorszár hozzá, egyáltalán mé gyorszáras? Bár biztos van elfekvőben elsőgyorszáram.
bikecentral.hu/shimano-dh-3n31-nt-agydinamos-3-w-os-26-os-duplafalu-elso-kerek---fekete - DH-3N31, ez is 6 voltos és 3 wattos, de hogy be tudják-e szerezni... Valahogy biztosabbnak tűnik a dekatlonos.
Edited by blash, 2018. November 09. - 02:44.