Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Zemplén Maraton

- - - - -

• Please log in to reply
1012 replies to this topic

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 posts
Juhééé!

Nekem összességében tetszett. A legnagyobb hiba az valóban a kijelöléssel volt. Szervezõk: vegyetek élénkebb - sokkal élénkebb- szalagot, és hosszabbakat lógassatok fel. Száguldás közban, fáradtan, nem lehet a fecniket észreveni. A kanyaroknál tegyetek ki többet, hogy egyéertelmûbb legyen. A fákon szélfútta, alig látható papírok sem jók.
Dacára ennek én egszer sem tévedtem el. (Mert olyan bazi ügyes vagyok... ;D)
Hiányzott a színes lötty a frissítõkön. (nyilván szponzor kérdése.
Szervezõk: nem kell az egyértelmû kanyarokban heverni 5-en, de a kétes kanyarban, illetve aszfaltúti csatlakozónál lehetne ember. Ehhez persze kell létszám is.
DE!!!!
A pálya tatszett, csalánostul, mindenestül. Jó a póló, és klassz volt a spagetti is , FÕLEG, HOGY VOLT VEGETA IS.
Jövõre is jövök, egész biztos. Csak szervezzétek meg. Majd jobb lesz, egyik sem tökéletes, de a javulás a lényeg, gratulálok.

JA:

DON LOVAS G: Minek kellett annyi csalánt ültetni az út szélére???! Kire számítottál?? ;)

Nekem nagyon tetszett a verseny, bár én nem vagyok vad versenyzõ, csak magamhoz képest akarok jót menni.

Mindenkinek gratula, aki végigment, és aki nagyokat esett.
NemFáj

BrickTop

BrickTop

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Ja igen csalán, szeder rulz :) hol csípett vmi hol meg szúrt ;D

Frissítõ 55ön talán 2volt, az elsõnél csak egy banánt ettem, a másodiknál csak vizet töltöttem. víz volt dögivel :D A 2. frissítõ elég szegényesnek tûnt, ha valaki nem powergelen élt akkor nemtudom mit kajált..

kicsit off: már harmadjára szívtam a meghajtással a sár miatt, 40-50km után a váltókanál elõrerohangál a láncon (1:1tõl.. 1:4ig amikor kicsi a láncfeszesség), ettõl csökken a lánc feszessége, ráharap a középsõ tányérra, és megszorul a rendszer... ilyenkor a lánc már tök száraz, a váltó csak egy kicsit saras.
Vmi spéci kenõanyagot használjak , vagy rövidítsek a láncon? Bocsi az offért, nem akarok a tech/meghajtásba menni ezzel

Hány km-t mértetek az 55ösön???

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
igen!

kihagytam, hogy a "csak víz" kevés!

ízes löttyöt (is) kérek legközelebb!

de mindemellett maximális tiszteletem a szervezõ(k)nek! (nincsenek sokan!!)

BrickTop

BrickTop

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Elnézést ha valamit ismételnék, de leírom a véleményem mielõtt a többiekét elolvasnám.

55km-en indultam.
Sárgumival indultam és nem bántam meg... valóban nem volt sok sár, de ahol volt ott jól jött nagyon.
Imádtam a sok vízmosást, patakot, a büdös pocsolyákat már kevésbé...

A pálya korrekt volt hosszú emelkedõk, hosszú lejtõk, a végén volt egy technikásabb lefele, ahol tényleg lassan kellett menni...
Rengeteg füves kitaposott részen mentünk ami egy kicsit meglepett.

A kijelölés viszont igencsak szörnyû volt, egyszer sikerült tisztességesen letérni, párszor csak túlmentem és visszajöttem...
Az igazi gond szerintem az volt hogy az elágazásoknál kevésbé észrevehetõ helyen voltak a táblák. és a táblák se táblák voltak hanem papírok, amik össze-vissza csavarodtak, nem lehetett elolvasni mi van rajta.
Számomra az etalon kijelölés ami a crosskovácsin volt, merev szines táblák, kmjelzés, frissítõpont elõrejelzés, lejtõ emelkedõ hossz/szintkülönbség, irányjelzés kanyar elõtt, kanyarban...

Vonattal mentem a helyszínre, vki szerzett a Rákóczi nemzetközire bringáskocsit, amit Miskolcon átcsatoltak az átszálló vonatunkra, így nekünk semmi dolgunk nem marad. Bárki intézte ezer köszönet...

A versenyközpontra nem lehet kifogásom, volt minden, bringamosó is, sajnos csak 1tömlõ, ezen lehetne javítani. A kaja finom volt 8)

Összefoglalva, frankó verseny volt, remélem jövõre sokkal több induló lesz, én biztos ott leszek!

Susnyás Ted

Susnyás Ted

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
Na akkor jöjjenek a kritikák:
(95km-es távot nyomtam)

Ami nem tetszett:
- felületes pályakijelölés, kevés és nem túl feltûnõ szallagok. Még nekem is sikerült túlmennem az egyik elágazásnál...pedig nem szokásom eltévedni.
- kevés pályabiztosító emberke
- kevés volt a 4 itatópont, a kulacsom mindig kifogyott mire a következõhöz értem.
- nem volt "szines lötty" csak a célban
- jópár helyen csak tolni lehetett a fél méter mély keréknyomok miatt, ehhez még jött egy kis dagonya+szikla...nem értem mér kell ilyen helyekre vinni a pályát...
- fehér póló

Ami jó volt:
- táj
- kaja a célban
- süti az egyik frissítõnél
- láttam egy pockot

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

pályakijelölést többen szidták, sztem kafa volt, kivéve amikor meredek aszfalton erdõbényére be, ott egy kis kavar volt.

Hát nem, sajnos, ellent kell mondanom, ilyen pocsék kijelöléssel még nem találkoztam. Szalag. Ez a titka. A kis kártyaméretû izéket, amiket fújkál a szél balra jobbra, nem lehet 60-as száguldásnál belokalizálni idõben. (a színük se volt valami kontrasztos....) És nem azt kellene mondani, h merre menjél, hanem, hogy merre ne! Minden leágot illõ lett volna szalaggal lezárni. Így én pölö 55 helyett éppenséggel 66-ot mentem, annyit kavartam el, ami elég gáz. Ja, és szervezõk, hiányoltalak benneteket a pályáról - mi van, ha valaki összetöri magát? Mert valahogy mindig a lite-os részeken állt 4-5 szervezõ, de a zúzósabb részeken, fura mód soha senki. Szóval tanlmányozni kellene az UCI maratonszabályzatot, pölö ott a pont, h 100 méterenként nyíllal kell jelölni a helyes irányt, h a versenyzõt megerõsítse. Ehhez képes volt, h 3-4 kilóméterig ohne jelzés...

Más mega-hiba: gyerekek, a Vitalade sátor mit keres a célban?!? Ha már korlátozott a mennyiség, a frissítõkön kellett volna lennie, ehelyett limonádé szerû izé volt, a célban meg jól bevedelhettem 1 liter izotóniás cuccot. Közben meg szétgörcsölt a lábam a kaptatókon. Ejj....(ez azért hiba, mert volt, de nem a jó idõpontban)

Extra ami kellett volna - szinttérkép - btw, van valaki aki 2000 méter szint ALATT mért? Én nem találtam egyet sem... (az 1550-hez képest...na jó, lehet h elkavartam, de ennyire?)

Ami jó vót: pontos rajt, naggggyon jó terep, jó társaság, kedves frissítõs lányok, jó póló, kaja a célban.

Szóval kedves Szervezõk, jó volt összeségében, de azért van még mit tanulni...(csak nehogy ez a kijelölés baki nagyon kikattantson pár embert, azt ne nagyon reklámozzátok....és jövõre vegyetek 2000 méter szalagot.

Rolesz

Rolesz

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Király verseny volt!

Életem elsõ 1. helyezése U17-ben. 55 km-es távon indultam, idõ : 3.5x.xx
Elég sokan eltévedtek a végén , meg a szervezés hát... látszik hogy most szervezik elöször ezt a maratont, elég gagyi volt....

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Na!

Jó volt.

Minden.

Csak:
- pályakijelölést többen szidták, sztem kafa volt, kivéve amikor meredek aszfalton erdõbényére be, ott egy kis kavar volt.
- illetve nem tetszett a végén az a szõlõtõkék közötti butáskodás.

Jól éreztem magam na. :)

Nemtom mit lehetne még szidni ::)

De majd a többieknek úgy is minden bajuk lesz vele, pedig nekem a pálya is tetszett (bár megtévesztõ volt, hogy a második frissítõnél vmi nem igazán úgy volt, mint ahogy a honlap térképén!!).

Ja meg 55 helyet 60. Pff.. Úgy sincs km órám, szal nekem igazán nem gond :]

Jóét, sietek. :)

eDVsddfg afgadfg sdfga gturmixaerfgafg szeder asfgasdf.

janimaci

janimaci

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Holnapi budapesti indulással van még 2 helyem. Ha valakit érdekel, akkor hívjon a 06-30-269-harminckettõ-kilencven8-as számon. Szumma 2000 HUF oda-vissza. Tervezett indulás 7 órakor Újpestrõl.

janimaci

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
GyK:

tokaj felõl nyomatod bodrogkisfalud vagy tarcal felé (nemtom melyik a jobb), aztán mád felé kanyarodsz (balra)..

lesz egy körforgalom, ott is mád felé, viszontn em kell bemenni mádra, hanem szinte egybõl jobbra egy ilyen betonlapocskás útra és ott egyenesen értelemszerûen. de sztem ki lesz táblázva a körforgalomtól!...

ha egy szinttérképet nekem is tudnál nyomtatni, akkor azt megköszönném!

b.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
Sziasztok!

Egy kis segitseget szeretnek kerni:

El tudna valaki magyarazni, hogy kocsival kb. hogyan talalok oda a rajtterulethez? Tokaj felol megyek Debrecenbol. Be kell menni Mad-ra vagy elotte mar le kell menni valahol?
Fontos lenne, mert nem szivesen boklasznek reggel, ha nem muszaly...

motto: legyen 3 forumossal tobb a versenyen.... ;D

meg valami: ugy tunik lesz egy korulbeluli szintterkepem az 55-os tavrol. Kis meretben, kormanyra raragaszthato kivitelben. Ha valakit erdekel szoljon legyszi, mert akkor viszek parat pluszba.

Koszi mindent:
Gyk.

nkarcsik

nkarcsik

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,226 posts
Akkor a keréken száraz idõre való gumi, a csomagtartóban pedig a sárra valók legyenek.
És akkor még reggel lehet cserélni.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Hát igen Nati!
Egy akkora autóba tuti elfér... ;) ;D ;D
Sopronban egyébként nekem is más volt a véleményem, mint a rendezõknek!
Remélem, ma egész nap jó idõ lesz, mert nincs kedvem egy újabb dagonyához. (mondom most, aztán ha elindultunk, akkor meg már úgy is mindegy ;D)
Minden esetre a Kilátó Dh-s csapatra legalább jó idõ lesz. (ma lesz a derby, Sonka Zsuzsiék is itt lesznek)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Sopronban is ezt mondták nekünk: "felszárad az út, ragyogni fog a nap, meg nem ragad az a kevés sár sem, ami mégis elõfordul majd". Nos, mit ne mondjak, ennek mind az ellentéte következett be!

Ezért hinni én nem hiszek, de holnap jövünk és a saját szemünkkel bizonyosodunk meg róla. Sárgumit viszont mindenképp viszek, kocsiba befér!

me

me

vendég

• fórumtag
  • 22 posts

Háááát...........
Ezután a kiadós zuhi után nekem valahogy más a véleményem.
Olyan vihar volt itt Miskolcon, hogy ha ennek csak a fele esett arrafelé, akkor Sopron ennek csak jelenthet sár szempontjából!

Most beszéltem Zolival telefonon, nemrég értek vissza a szalagozásból.
Most volt egy félórás-órás gyenge esõ, de nem ázott fel a talaj, jól járhatók az utak. Nincs már egy felhõ sem az égen, vasárnapig felszárad a pocsolyák nagy része. (Meleget jósolnak a hétvégére.)

Murvás erdei dózerutakhoz való gumi kell alapvetõen.

A 95 km-esek útvonala keményebb, oda Zoli szerint mindenképp profi gumi kell, egyébként nem kell ragadós terepre számítani.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

Mit nem értesz?? ;)

ezt:

akkor Sopron ennek csak jelenthet sár szempontjából!

:-)

BrickTop

BrickTop

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
ajjjajjj, most raktam fel a 'száraz' terepgumikat, akkor most cseréljem vissza sárgumira?? ::)

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Mit nem értesz?? ;)
Sopronban nem volt ragadós a sár. Felénk az...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
lgabi: bocs, az utolsó tagmondatot nem értem :-) ::)

amúgy laci, majd jelentsetek már lécci, hogy mi a helyzet arrafelé, ok? köszi :-*

nkarcsik

nkarcsik

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,226 posts
Akkor most mi lesz ??? Kemény sár? :-\
Gumivállasztás?