Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Zemplén Maraton

- - - - -

• Please log in to reply
1012 replies to this topic

sid81

sid81

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Sziasztok :)

Nekem az a véleményem, hogy ahoz képest, hogy ez az elsõ Zemplén maraton, nagyon meg lehetünk elégedve mindennel! Szerintem a többi maraton se múlja felül ezt, pedig van közöttük olyan melyett már sokadszorra rendezek meg. Õk tanulhattak volna az elõzõ évi hibákból, mégse minden esetben tették :-\

Nem lehetünk elégedetlenek a Zemplén maratonnal, volt olyan jó szerintem mint más maraton (ha nem jobb...)

Garatulálok a szervezõknek és remélem jövõre egy hasonló jó Zemplén maratonban lehet részünk ;)

Egyébként azthiszem az utolsó lettem a hosszú távon... ;D

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Sikerült felraknom a képeket a Galériába

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Nahátakkor:

Indulás reggel hétkor, háromnegyed nyolcra már ott is voltam. A rajtszám átvétele rendben zajlott, semmi fennakadás.
Bejelentkeztem Eráéknál, Lens közben gumit cserélt, aztán elmentem én is készülni az indulásra.
55 km-en mentem és nagyon élveztem a pályát dacára a két bukásnak. A szõlõk közötti mászás az elején szerintem kellett, szézhúzta a mezõnyt. Próbáltam elõre kerülni, aztán az erdõben egy nagy sáros tócsa megadta a kegyelemdöfést. Kormányon átlép, aztán stop. A bicaj bal kormánya bizony belefigyelt a sárba. Próbáltam törölgetni, de nem sok eredménye volt. Elég érdekes módon használtam az elsõ váltómat. Száradás után minden OK. Zúzás lefelé, majd állj! Merre tovább? Menjünk lefelé, hátha. És lõn! ott volt az egyik rendezõ srác! (Lens! Bocsi, remélem nem én voltam az eldûlésed oka!)
A legváltozatosabb terepek követték egymást: ösvény, murva, aszfalt földút, majd egy kis füves ösvény, sõt: patakon átkelés is jó bõven. A frissítõ pontok száma (2 db) szerintem elég volt, a másodiknál lehetett volna valami energiaital, különösen, hogy még két kiadós mászás volt hátra. A köves lefelén egy emberke bukott elõttem. Vigyázz, bukás kiáltottam, majd pár méterrel késõbb: Még egy!! és ott feküdtem én is.
Semmi bajon, csak egy kis mázhiány a könyökömön. Felálltam és húzás tovább. A végére a frissen vágott füves ösvény csak hab volt a tortán. A célban elkönyveltem: jó pályán, az elsõ rendezéshez képest jó szervezésben remek maratont tudtam magam mögött.
Hibaként talán a pálya kijelölését hozhatnám fel, illetve a kevés rendezõt. Ezen kívül nekem minden okés volt.
Jövõre is jövök!!!

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Sziasztok! Nekem nagy élmény volt ez a maraton. A Rákóczi TT után mindenre felkészülve indultam útnak és kellemes meglepetés volt, hogy egészen tekerhetõ volt a táv, már amennyit az erõm engedett. Szóval tetszettek az erdészeti utak. A jelölés tényleg meg volt, csak figyelni kellett. 55-ön mentem, nem siettem. Findli remek társaság volt, jókat röhögcséltünk út közben.
Eszméletlen szép volt a táj a sok esõtõl zöldelt milnden és gyönyörû színes virágok voltak az út szélén. Jókat gurultunk, kaptattunk felfelé. Nekem nagyon tetszett ez a családias hangulat.
IMÁDOM a Zemplént, gyönyörû vidéken voltunk. :D
Tényleg láttunk sas fészket!
Meg érdekes volt az ember magasságú fûben tekerni, meg azok a sodrós lejtõk, kanyarok, kicsit izgultam, de csak egyszer borultam el.
Jó volt ilyen nagyot tekerni, tetszettek a felfelék is, már ahol nem kellett a sár miatt tolni.

Bikezozo és a többi rendezõ: köszi, hogy elhoztátok ide az embereket. Remélem jövõre is jöhetünk. :-*

És persze ezer köszönet Muci neked a szállításért, Lensver a szállásért és a BMFT-s csapatnak a remek hangulatért. :-*

muci

muci

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Sziasztok !

Én is túléltem a maratont. 95-ön indultam és nagyon tetszett.
Ezer hála a szervezõknek, hogy ilyen nehéz körülmények között sikerült megszervezniük a maratont. Nem akarom az elõzõeket ismételni, csak néhány dolog:
+ A versenyhelyszín fantasztikus. A táj úgyszintén. Végig az hajtott, ha beérek rögtön becsobbanhatok a tóba, amit meg is tettem és nagyon jól esett.
+ A másik nagy pozitívum, a legtöbb magyar martonhoz képest az, hogy széles hosszú emelkedõvel indult a maraton, ahol volt idõ, hogy a mezõny szétszóródjon és mindenki megtalálja a helyét, ne legyen túl nagy tülekedés az erdõben az egynyomtávos utakon. Lensvernek köszönöm, hogy megvárt és együtt mentünk a maraton második felén.
+ A kaja nagyon jól esett a végén. Már teljesen el voltam éhezve. A hosszú távon 3 dolog, amin leginkább kell javítani:
- Nekem sem jött be a hosszú tolós, saras emelkedõ, ezt biztos nehéz kihagyni, de tényleg lehetne egy kis aszfaltos kerülõ is nyugodtan, bár a térképen még nem néztem, hogy lehetséges-e ez valahogy, de biztosan meg lehet oldani.
- A másik, a végén szõlõkben való tekergés, részemrõl az a maraton befejezés a legjobb, ahol a végén már csak be kell gurulni a célba (inkább az eleje legyen keményebb).
- Szintmetszet. Egy polar órával, vagy GPS-el végigmegy valaki (esetleg motorral) és megvan, nem feltétlenül kell órákig a térképen bogarászni, és valószínû pontosabb is lesz.
Ja és lens megjegyzéseivel egyetértek, kivéve a pogácsát és sütit. Nekem igenis jólesik és kell az édes ízek mellé valami sós is (fõleg, hogy iszonyat sóveszteség van egy ilyen maratonon.) Lenyelni pedig igazán nem gond. Nem kell feltétlenül a nyálat gyûjteni hozzá, egy harapás pogi egy korty víz, kis rágás és máris OK. Szóval sós pogi legyen jövõre is.
A szervezõk nagyon lelkiismeretesek voltak, a díjakat mindenki megkapta, gond nélkül és nem tárták szét a kezüket, hogy sajnos kevés induló volt nem jött össze a pénz stb. Én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a szuper maratont. És még csak annyit, hogy néhány negatív hozzáállású ember ne vegye el a szervezõk kedvét, igenis szervezzétek meg jövõre is, tanulva az ideiekbõl. Biztosan jó lesz!!!

Litespeed

Litespeed

törzsvendég

• fórumtag
  • 343 posts
  • LocationBudapest
Bocsánatot szeretnék kérni amiért kicsit ideges voltam a célba érkezésnél. Rövid távon indultam és 6. lettem, de úgy hogy volt 3-4 ember akit kétszer elõztem meg, mert a nádasban nem volt táblázás csak szalagozás! Utólag mentek vissza megcsinálni a többieknek...
Szeretném megköszönni a szervezõk segítõ kézségét, fõleg annak a srácnak aki kölcsönadott egy külsõgumit, mert az enyém szétment! :-*
Tényleg tetszett a verseny és remélem nem vettük el a szervezõk kedvét a jövõ évi rendezéstõl!

Marci

Tiberius

Tiberius

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 posts
Sziasztok!

Én ugyan most nem versenyeztem "csak" segítettem a rendezõknek, így nem is tudom milyen volt a verseny belülrõl, annyit viszont tudok, hogy a szervezõk mindent beleadtak amit tudtak annak érdekében, hogy minél színvonalasabb versenyt hozzanak össze.
Bikezozo még a KONA-ját is árulta, annyira nyereséges volt, na nem mintha õ a profitszerzés érdekében csinálta volna az egészet.

Elsõ maraton volt, legközelebb biztos sokkal jobb lesz, sokat tanultak/tanultunk belõle! A kritikák segítenek abban, hogy jövõre ne legyenek ilyen gondok, köszönjük szépen! :)

janimaci

janimaci

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Lensver hozzászólásával teljes mértékben egyetértek.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
Üdv mindenkinek!

Bevallom elég nehéz gépelni, mert fáj mindenem... ;D

Nem szeretném az eddig leírtakat megismételni, mert a nagyrészével teljesen egyetértek. A szervezõknek üzenem, hogy nem bántásképp írjuk amit írunk, de csak így lehet kjavítani a hibákat legközelebb. Ugye lesz jövõre is? ;)

Lenne viszont pár észrevételem, amiket csak nem tudok magamban tartani:
- az elsõ frissitõ sztem hamar volt, lehetett volna ~25 km-nél, a 8km-es lejtõ aljában valahol a faluban. (én úgy tudtam ott lesz, ebbõl lett is gondom, de ez most nem fontos)
- a lezárt sorompó elég veszélyesnek tûnt, ráadásul ott nem is tudtam hirtelen merre kell menni
- kb 55-nél én is eltévedtem. Ott ki volt rakva egy tábla, hogy 95-ösöknek lefele, az 55-rõl nem volt semmi, úgyhogy mentem a másik irányba. Nem is ez volt a baj, mert nem mentem sokat rossz irányba, csak olyan helyre kerültem, ahol sajna elég nagyot estem.
- a szõlõsben 3 rendezõvel is találkoztam, az egyik azt mondta még 2 km, a következõ szerint még 4 km (nekik volt igazuk), a harmadik meg elküldött a rossz irányba... :(
- én 62-t mértem az 55-ön

pozitívumok:

HATALMAS RESPECT A SZERVEZÕKNEK! mert összehozták ezt a maratont

- a frissitõs lányok nagyon szépek voltak
- a tészta nagyon fincsi volt
- sztem ez volt a leghangulatosabb rajt/cél terület, amit eddig maratonon láttam
- a póló szuper
- a táj gyönyörû volt, nagyon tetszettek a kis erdei patakok, amin át lehetett gázolni, bár néhol középcsapágyig merült a bicó ;D
- csomó fórumossal találkoztam, bár nem mentem oda hozzájuk
- nem lehetett egyszerû összehozni egy olyan pályát, ahol gyakorlatilag nem volt viszintes rész (vagy csak én emléxem rosszul? :) )

nkarcsik

nkarcsik

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,226 posts
Sziasztok!

Volt sár, csalán, bogarak, sok emelkedõ.
A pályakijelölés az elég tragédia volt.
Mikor lesz az, hogyha egy maratont 55 km-nek hirdetnek akkor az 55 km lesz. Nekem is 60 km mutatott az óra a végén.
Az etetõk-itatók eléggé szegényesek voltak, bár a forrásvíz az jó volt.
Olyan 13 km-nél, a vízmûnél a sorompót kinyithatták volna, az úgy elég veszélyes volt.
A végén az utolsó emelkedõ teljesen készre tett.

me

me

vendég

• fórumtag
  • 22 posts

orulok neki hogy fent lessz az ido ...hanyat kell meg aludnom..? :)

Azt nem tudom, sajnos. Holnap beszélek Zolival, és megkérdem, mikor tudom megszerezni tõle a Dokumentumokat. Bár a jövõ hetem elég gáz, de valamelyikünk biztosan felviszi az adatokat.

(Pontosabban ma beszélek bikezozo-val, és ez a hetem gáz.) ;)

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts

A nevezési lapról is megállapítható a táv.

igen .. ,csak mivan ha valaki 55-os meggondolta magat megis csak 35 nel lefordul.. egyszinu rajtszamot kapott mind ketto..

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
ugy legyen ;),

de 35 vege es az 55 eleje ..hidd el megeshet konnyen hogy kozel azonos idot megy..

orulok neki hogy fent lessz az ido ...hanyat kell meg aludnom..? :)

me

me

vendég

• fórumtag
  • 22 posts

az is kerdes hogy mi megfogjuk-e, es az is kerdes hogy mivel mertek az idot a papir es tol mellett, es honnan jottek ra hogy en 55km mentem mert senki nem kerdezett egy kukkot sem..

Az eredményeket kitesszük a honlapra.
A 95 km-eseknek lefújták a rajtszámát az elválasztó után, a 35-ösökét nem tudom, bár belõlük nem volt sok, és nem hiszem, hogy volt átfedés idõben. A nevezési lapról is megállapítható a táv.

BrickTop

BrickTop

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Jó hogy mondod BombrideR! Miért nem voltak szines rajtszámok? könnyebb lett volna terelgetni a népet, és én is tudnám, hogy kit kell tisztelni ;D

Nagyon nagy pozitívum, hogy a rajtszám hátsó felén ott volt az elsõsegély szám, alap dolg lenne, mégis sok helyen megfeledkeznek róla :-X

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
en 60,4 km-t mertem ...szivtam-szivattam magam ..

amitetszett az minden kivetelevel ezek :

-palya jeloles katasztrofalis ,kanyarokba alhatott volna tobb ember , es az a keves kozul aki volt az egyik olyan halkan beszelt hogy megkellett volna allnom hogy megertsem, a masik a "merre" kerdesre szettarta kezet mint jezus a kereszten es mutatott jobbra-balra, nagy nehezen vettem eszre a mutato ujat ..igaz figyelhet az ember jobban de van mit tenni szal eleg szerintem csak az egyik kezet hasznalni es ertheto....

egy metszoollos ember vegig setalhatott volna a palyan ,es egy csomag A4 -es papir meg elkelt volna nyugodtan, funyirot nem mondom , de a 80 cm fu eleg kellemetlen combverozsdit jatszott..

szinten nem ertem miert kellett megvarni az utolso beerkezo hosszutavut az eredmenyhirdeteshez, lehet jo erzes de O ugysem tudja meg hanyadik lett..az is kerdes hogy mi megfogjuk-e, es az is kerdes hogy mivel mertek az idot a papir es toll mellett, es honnan jottek ra hogy en 55km mentem mert senki nem kerdezett egy kukkot sem..

a tobbi jo volt ;)

talalkoztam par forum taggal es koszi a pumpalasi lehetoseget ;)

me

me

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Az 55-ös táv nálam kb. 61-62 km volt. A lassú rajt alatt nulláztam csak az órát, ezért nem tudom pontosan. Illetve egyszer nem tértem le, ahol le kellett volna, de a hivatalos út is ugyanoda kanyarodott vissza, ahol én mentem, és kb. ugyanolyan hosszú lehetett, csak jóval sárosabb. Gyanús volt a dolog, de ha nem találkozom az összeérõ utaknál szarvasagancsos barátunkkal, ki sem derült volna, hol lett volna az út.
Mindenesetre ez egyértelmûen az én hibám volt, ott tényleg nem figyeltem a jelzéseket.

Egyébként nem volt gondom a jelzésekkel egyáltalán, bár a mádi hegyekhez visszatérve volt egy meredek betonos lejtõ, amin 80-nal zúgott le egy srác elõttem, egyenesen bele a mély és hosszú sártengerbe az alján. Itt egy "!" hasznos lett volna.

A www.zemplenmaraton.hu-n egyébként szerepel, hogy az 55 km valójában 58, tehát azért nem 6 km pluszról van szó, hanem csak 3-ról, ami sztem egy ilyen távnál nem vészes.

A frissítõpontokkal is teljesen elégedett voltam. Sztem kissé nagy elvárás hûtött színes löttyöket várni a frissítõpontoknál, ahol áram sincsen. Csoki, banán, hideg víz volt elég, a kulacsom se fogyott ki sosem.

Az elsõ versenyem volt, de remekül éreztem magam, nagyszerû volt!
Minden tiszteletem a szervezõké!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Hali, hazaértem én is. Mint egyetlen lány a 95-ös távon, nem volt nehéz elsõnek lenni, viszont annál nagyobb teljesitmény volt számomra letekerni! Az biztos, hogy a jövõ heti 100km Duna Marci ennél már csak könnyebb lehet. Itt alig volt út, ahol tudtam volna pihenni, node a kondim se volt épp túl jó!

Akkor jöjjenek elõbb a negativumok:
- én is eltévedtem kétszer(bár ez km-ben csak pár km plusszt jelentett), de ez valszeg annak köszönhetõ, hogy valakik elcsórták a lapokat, nyilakat, mert két olyan keresztezõdésrõl van szó, ahova muszáj volt kitenni irányjelzõket, mert egyébként nem lehetett tudni, hogy merre kell menni.
- szerintem a szalagozás nem volt annyira gáz, mivel nagyon sok útra rá volt fektetve a szalag, és ez nekem igencsak sokat segitett. A szél által himbált lapokkal se volt gondom, ugyanis nem hatvannál próbáltam õket leolvasni, hanem addigra lefékeztem, hogy jobban lássak. Viszont az tény, hogy még igy is maradtak olyan keresztezõdések, ahol nem volt világos vagy nyilvánvaló, merre is kell menni. A földre firkált piros nyil mindenképpen jó ötlet volt!
-itatók: én már megszoktam, hogy alig van olyan magyar marci, ahol normális izotóniás italt lehet kapni az itatókon, úgyhogy nem lepõdtem meg. Azért volt nálam a camelback-em tele powerade-del, hogy ne legyen hiányom. Persze azért nem lenne ellenemre, ha jövõre lenne, és nem az agyonhigitott verzió!
-kaja: sose értettem, hogyan képesek emberek maraton közben elrágni pogácsát, kekszet, száraz sütit, nekem sosincs elég nyál ehhez a számban! ;D A banán és csoki mindenképpen jót tett nekem.
-pályafelügyelõ valóban kevés volt, mi történik, ha egy távolesõ helyen töri el valaki a lábát, karját? A telefon meg a legtöbb helyen nem mûködött nekem.
-a pálya gyönyörû helyeken ment végig, a terep a hosszún nagyon kemény volt, viszont két helyszint mindenképpen ki kéne hagyni: az egyik a végén az a bujócska a szõlõkertek között, mivel annak semmi értelme. Látszik, hogy a rendezõség már kinjában vezette arra a pályát keresztül-kasul, mivel nem tudott jobbat kitalálni. Pedig ki kellene. A másik a hosszú távon az a totál-brutál szakasz, ahol hosszú km-eken át gyötörtük magunkat azzal, hogy hatalmas nyomvájúkban tologattuk fölfele a cangát. Egy maratonon fontos, hogy legyenek olyan szakaszok is, ahol az emberek tudnak pihenni, tehát könnyebb terep vagy beton. A hosszún alig volt pihentetõ szakasz, és a sok kemény hepe-hupa, dici-döci, pattogós sziklák és mély sár meg tócsák után hirtelen jött ez a terminátor rész, hát azt hittem, nem élem túl. Az ilyesmi tényleg nem való egy versenyre, és nem azért, mert én nem birom, hanem azért, mert nem lehet tõle haladni. Ilyen rész fõleg olyan maratonra nem illik, ahol egyébként is szinte nulla a betonrész, és 50%ban koncentrációt meg rengeteg energiát igénylõ utak vannak, ahol még lefelé is kifárad az ember. Ezt nagyon meg kellene fontolnotok!

Pozitivumok:
-volt bringamosási lehetõség, ennek nagyon örültünk! Ha jövõre még két kefét is kiraknátok mellé, még királyabb lenne.
-a lányok/fiúk nagyon kedvesek voltak az itatópontoknál
-a póló jó minõségû, végre kaptunk valami értelmeset is a nevezési dijért (plussz a Mountain Dew is)
- lehetett látni is, érezni is, hogy a szervezõk rengeteg munkát fektettek az egész rendezvénybe, még egyszer gratula!
-a starthelyszin nagyon király, hogy a szállás is, meg kaja is, meg a tó is egy helyen volt!
-a tészta is nagyon jól esett a végén

Tanácsok jövõre:
-átgondoltabb pályavezetés,még jobb szalagozás
-több ember a pályán
-klassz lenne, ha az utolsó nagy emelkedõt külön táblával tudnátok jelezni, s ha a végefelé ki lenne irva mondjuk két helyen, hogy még hány km marad a célig
-minden itatóponton ücsörgõ embert ki kellene oktatni arról, hogy pontosan hol is van, s utána milyen a terep, milyen emelkedõk jönnek, onnan még hány km a célig.Mert sajna a ma ott levõ embereknek sokszor fogalmuk sem volt róla! Fõleg a verseny vége felé ezek már nagyon fontos infók a fáradt montisoknak, és nagyon boldogok tudnak lenni, ha megtudják a tényeket.
-nagyon hiányzott valami papir a verseny elõtt, amin megnézhettük volna a szintemelkedéseket

Egyelõre "csak" ennyi jut eszembe! De ha még valami elõjön fáradt agyam zugaiból megosztom veletek.

Köszönjük a versenyt.

BrickTop

BrickTop

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

Szegény eléggé el volt kámpicsorodva....Pedig elsõ maratonra nem volt ez olyan nagyon rossz.

Ha nem lesz II. Zemplén maraton, akkor irgumburgum! :D

findli

findli

törzsvendég

• fórumtag
  • 663 posts
Hali

Mi is hazaértünk.

Nekem tetszett ez a verseny, ha nem megy el a szervezõ srácnak a kedve tõle, jövõre is ott leszünk. Szegény eléggé el volt kámpicsorodva....Pedig elsõ maratonra nem volt ez olyan nagyon rossz. Kijelölés, lehetett volna job, de én nem tévedtem el a z 55-s távon, pedig igencsak eltévedõs, úgymond bamba bringás vagyok. Mondjuk mi Erával túrázósra vettük, nem volt óriási száguldozás, de keresztezõdésben volt nyíl, vagy benézve a keresztezõdésbe láthatóak voltak a mûbeles virsli mûbeléhez hasonlatos nejlon szalagok (szinük tényleg nem volt túl harsány) így mindig a helyes úton sikerült tovább mennünk. Mondjuk egy maratonon lehet, hogy nem kéne sokat nézelõdni és gondolkodni merre is kéne menni, de reméljük tanulnak belõle a szervezõk. Az út 90%-a istencsászár volt, a susnyásban, csalánban gázolás nekem sem jött be, azok voltak a vicc szakaszok, de nem volt az sem olyan nagy gáz. Még sárban is nagyrészt tekerhetõ és élvezhetõ volt a táv. gyönyörû vidékeken mentünk keresztül. Ami inkább zavart, hogy kevés szervezõvel találkoztam a pályán, összesen talán 1-2, akik nem az itató ponton voltak, és rossz bele gobndolni, ha valami történt volna velünk ki és mikor tudott volna segíteni...
Én azért elégedett vagyok, remélem akiknek kevésbé tetszett, azok is jövõre megbékélnek és ott lesznek, mert jó volt mindenkit látni, dumálni, együtt tekerni.
Mi még sas fészket is láttunk, igaz Era?