Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Zemplén Maraton

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1012 hozzászólás a témában

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Bikezozo, te indulsz valamely közelgõ maratonon?

Sajnálom, hogy ilyen kellemetlen élmény volt számodra a Zemplén marci megszervezése, s sajnálni fogom, ha jövõre nem lesz maraton Magyarország eme gyönyörû hegységében.
Azért vigasztaljon az a tudat, hogy egy csomó embernek szereztél nagy élvezetet és maradandó élményt! Köszönet érte!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hát persze. Majd úgy jársz hogy elmennek jó sokan és a végén még jól rábeszélnek a köv. maraton szervezésére... ;)

bikezozo

bikezozo

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Ja majd el felejtettem!

Mivel biztonság szempontjából 500db pólót készitettem kimaradt egy jó pár darab.
Aki nem tudott eljönni és van kedve egy szabad hétvégén végigtekerni velem az 55km-es távot, annak 1000ft-ba kerül a póló.

Talán lessz kedve valakinek. ;)

Igy legalább az adósok börtönébe se kerülök. ;D

nkarcsik

nkarcsik

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.226 hozzászólás
Zoli ne add fell!
Pihenj egy kicsit és gondold át újra!
Nem volt ez olyan rossz!

bikezozo

bikezozo

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Sziasztok.

Jövõ hét kedd-re fel akarjuk pakolni az eredményeket, és az elmaradt tartozásokat is elküldeni.
Sajnos nem úgy mennek a dolgok, hogy "gyere cipó hamm bekaplak!".

A többi rendezõ szeretné jõvõre ismegrendezni, de ha kitálalom eléjük, hogy valójában ez mivel is jár szerintem azonnal vissza hõkölnek!Kevesen vállalják fel a felelõsséget! Hisz nem holmi kis kirándulásról van szó.

"Olyan mint a sex?"
Lehet, de oda is két ember kell!

Legszivesebben kiirnám a jövõ évi rendezvényhez annak a nevét akivel elkezdtem!

Csá mindenkinek, készüljetek a Dunára, Bükkre, Mátrátra, és a bükki maratonig lessz újabb infó, hogy néklülem elvállalja-e a társaság.

PLACA

PLACA

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hali

Remélem jövõre ismét lesz Z Maraton, mert jó kis verseny volt.

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
en csak az nem tudom hogy mennyit kell meg aludni , hogy megtudjam hanyadik lettem...

azt tudom elso maraton meg minden .. szal varok turelmesen,ha kell akar karacsonyig is ;)

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
Figyelj, Bikezozo!

Ne hagyd a pár elégedetlen "maxiamlista" által elkeseríteni magad. Csak magukkal szemben nem maximalisták...
Hallgass az elégedettekre. Akik tudják, hogy elsõ marci, hogy ez nem egyes önjelölt bajnokoknak szól (akik középszerû bringások, de szájalnak, hogy micsoda idõveszteség a szalag keresése, így 97. helyett 99. lett), hanem a tömegeknek, a lelkes bringásoknak, akik önmaguk ellen küzdenek.

A sok kritika mi volt: Szalag! Elmondtad mi miért volt, és azt gondolom, megértjük. Talán jövõre lesznek megbízhatóbb emberek, akik végig segítenek.
Könnyen dumálok, nem rendeztem soha semmit, de azt gondolom, hogy jó kezdet volt.
Próbáld folytatni, mert igenis érdemes volt elmenni Mádra!!!!!!
Tudod, mint a szex: ha új a figura, többször is meg kell próbálni, hogy kiderüljön, bejön-e ... ::) ;D

Na jó vicc, de tényleg legyen jövõre is, megyek - megyünk. És majd ha az sem jó, gondolkozhatsz...
De igen sokan voltak elégedettek, és azok adjanak lelkesedést.
Ha lesz ismét, talán több szponzor is úgy látja, hogy érdemes, és jobban támogat. (de tán nem kellene a versenyzõknek azt várni, hogy mindenütt full PowerBar és frühsück...! Hee?)

Szóval, ne izélj mán na!
Hidd el, hogy igen jó volt, és nekem pl. megérte 250 km-t autózni oda, és u.annyit vissza.

A felmerülõ gondokat, amiket leírtál, esetleg lehetne nyilvánosságra hozni magadtól, korábban, mert:
- hátha lesznek önkéntes segítõk;
- a nép megérti, és kevesebbet sír.

Õszintén és komolyan gratulálok a versenyhez, és jönnék jövõre is.

NemFáj

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Lovas Gabi!

Én indultam a Flash-en is és a Zemplén Marcin is. Azért szerintem kicsit durva amit a Flash-el kapcsolatban állítassz.
Szerintem az összes 1. maraton közül eddig az volt a legjobb.
Ja, és a felhajtás szerintem csak miattunk van! Én élvezem.

Én is indultam mindkettõn,s mégis, Lovas Gabinak adok igazat. Bár a Flash-en több pénz volt mindenre, felesleges, látványos dolgokra szórták el egy részét, és bizony voltak szarvas hibák! Szerintem a Zemplén marci jobban volt megszervezve, és sokat emelt szememben a rendezvényen az, hogy a szervezõk sokkal emberségesebbek voltak, mint a soproniak, segitõkészebbek!!!

Ginger

Ginger

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
O.K. Akkor én is hozzászólok, csak hogy erõsítsem az elégedettek táborát. Én (két további társammal együtt) jól éreztem magam. Tetszett a pálya (bár az elõzõ 5 napi terhelés és a hazaindulás miatt csak 35-ön indultam), változatos, de 95%-ban tekerhetõ, nem tévedtem el, a várakozásoknál kisebb sár, jó frissítés, a célban tészta, innivaló, zuhany és bicikli mosás. Én kb. ennyit várok.
Pólóból sajna megint csak L-es jutott, de aki 3/4 10-kor nevez, az vessen magára. :-[
Mondjuk az eredménylistát szívesen láttam volna, de az csak egy laptop kérdése.

Más. Nekem ezekkel a versenyekkel általában csak az a bajom, hogy vasárnap vannak. Miért nem lehet megfordítani az eseményeket (szombaton verseny, vasárnap buli), mint például a Duna Maratonon. (Persze arra évek óta nem jutok el ??? ???) Elõtte nem lehet igazán felszabadultan bulizni. Szombati verseny után viszont szívesebben maradnék, én például ott.

Bikezozo!
Ne keseredj el! Legyen jövõre is! Elégedetlenek mindig vannak. A nagy felhajtás, a vérprofi szervezés pedig már egy másik történet. Elvégre itt alapvetõen amatõr versenyrõl van szó.

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Nekem kifejezetten a családias hangulat tetszett ezen a maratonon. És tényleg jók voltak a frissítések és tetszett, hogy volt bringa mosás és WC a rajtnál. És a díjazás teljesen meglepett, mert eddig a Senior kategoróában érmet kaptam, most meg pénz díjat is. Ezt már luxusnak is mondhatnánk. ::)

Szóval tök jó volt. Az a baj, hogy akik jól érezték magukat, nem voltak olyan nagy hanggal, mint az a néhány ember, aki elbénázta. Azt a srácot, aki visszakérte a nevezési díját láttam a pályán. Inkább az lehetett a baja, hogy nem volt felkészülve, azt hitte, hogy kicsit tekereg valami jó minõségû úton.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Maratonmenõ!

Gondolod, hogy én nem voltam ott?
A Flash-en a második itatópontnál már ott tartottam, hogy ide többet nem megyek.
40 helyett 51 nél a frissítõpont, ahol vigyorogva közlik, hogy még legalább 15 km... nem sorolom.
(fogok, csak akkor közben már ilyen dolgokon gondolkodtam)
A Zemplénen viszont végig élveztem a pályát dacára a két bukásnak.
Szándékosan nem hasonlítottam össze egy CAPRINE, vagy egy Bükk maratonnal.
Felhajtás? Nem menjünk bele a vitába, nincs értelme. Kinek a pap, kinek a papné (nekem speciel a szomszéd csaj... ;) ;D ;D )

maratonmenõ

maratonmenõ

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
Lovas Gabi!

Én indultam a Flash-en is és a Zemplén Marcin is. Azért szerintem kicsit durva amit a Flash-el kapcsolatban állítassz.
Szerintem az összes 1. maraton közül eddig az volt a legjobb.
Ja, és a felhajtás szerintem csak miattunk van! Én élvezem.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Zozo!
Én minden esetre sajnálni fogom, ha jövõre nem lesz!
Szép helyeken és tényleg jó pályán mentünk (szerintem) az 55 km-en.
Az elsõ rendezés szerintem mindíg olyan, hogy kapja a kritikát rendesen.
Nem volt egyáltalán rosszabb, minft a FLASH Across, mivel ott sokkal nagyobb felhajtással sokkal nagyobb hibákat követtek el a szervezõk!
Itt a szalagozás volt a gyenge pont, azon kívül szerintem szarvas hibákat nem követtetek el!
Ezen lehet javítani jövõre, mint ahogy a szponzorokon is.
Fel a fejjel, részemrõl minden elismerésem a szervezõknek és személy szerint Neked is!!

BrickTop

BrickTop

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Szomorú vagyok, nem kéne ennyire elkeseredni.

Kevés támogató, kevés pénz, mégis sikerült egy maratont összehozni ahova az ország majdnem minden részérõl érkeztek indulók...

A tapasztalatok alapján biztos másképp szervetétek volna a versenyt, ugyanazzal az anyagi, emberi háttérrel.

Legyen jövõre is Zemplén maraton!!!

bikezozo

bikezozo

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Sziasztok!

Bocsánat a felelõtlenségemért, de ahogyan a bátyám mondta sok mindent veszek a nyakamba. Ezer köszönet mindenkinek aki eljött és aki segített rendezõként.

HA RAJTM MÚLIK NEM LESSZ ÖVÕRE MARATON!

Az a legrosszabb dolog ha nem tudod a résztvevõket megfelelõ infóval ellátni, és ha eltévedt , panaszkodó emberekkel találkozol. egész másképp terveztem el!
Az elsõ elosztó ponton egy zöld festékkel rendelkezõ embernek kellett volna lennie aki lefújja az 55, és 95km-es rajtszámokat így egyszerû a megkülönböztetés. A 95-ösök kaptak narancs színt a rajtszámra. Jobb szallagozásra már nem volt pénzem, ez jött ingyen.
Energia italt a Multipoweres csapat 2 héttel elõtte tudta megigérni, de csak a célban. Megértem õket!
Köszönet még a Mountain Dew-nak aki csütörtök este ajánlotta fel a frissítését azaz 24-én!!!!
Az erdészettel annyi bibi volt, hogy a sok magánerdészetrõl nem értesítettek így volt utólag is orromra koppintás e miatt. így is aki megigérte az 1 frissítõ pont elõtt, a közutat elzáró sorompó felnyitásást nem tette meg. Bocs én szóltam neki!
Így is a faluban még jó hogy meg voltak a kutyák kötve, engem mindig megkergettek.
A segélyhívást igénybe vette pár ember.
Kevés szervezõ? Hétfõn 3-an maratdtunk a 3 távra, hogy össze szedjük a szallagozást, különben kemény büntetés az erdészettõl, nemzeti parktól, és körny. védelmi felügyelõségtõl.
Igen jó lett volna motoros!!!

Mégegyszer bocsánat a felelõtlenségemért, a rendezõség többi tagjai vétlenek!

Ezeket a sorokat is csak az õ segítségükkel írom!

Jövõ hétre várható az eredménylista, és akik díjazottak azok postán megkapják amirõl lemaradtak!

thread

thread

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Ha valakinek vannak képei a versenyrõl és hozzájárul, akkor szívesen belinkeljük majd a honlapra.

thread

thread

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Ahogy olvasom a fórumot, úgy válaszolok a fõbb kérdésekre, észrevételekre, ...

Milyen gumit érdemes hozni?
Sajnos nem tudtuk pontosan megmondani, mert voltak szakaszok, ahol egyiknap ragadós sár volt, másnap por száraz. Vagy fordítva, egy óra esõ, és teljesen megáll a víz pár helyen, ahol addig száraz volt. De gondolom ez a többi maratonon is probléma.

Lesz-e jövõre?
Ez Bikezozotol függ. A segítséget tõlünk meg fogja kapni. Azt hiszem ezt mindannyiunk nevében mondhatom.

Eredmények a www.zemplenmaraton.hu oldalon lesznek, de lehet hogy csak a jövõ héten.

Pályakijelölés.
Talán ez volt a legnagyobb hiba.
Valaki írta, hogy jövõre vehetnénk 2000 m szalagot. Több volt.
Tegnap még végigtekertük a pályát, és leszedtük a szalagokat. Tényleg volt több olyan pont, ahol nagy sebesség mellett nem lehetett észrevenni a jó irányt. Azokat a pontokat ahol eltévedések voltak megjelöljük magunknak térképen, és ha lesz jövõre, akkor ezeken a helyeken sokkal jobban fogjuk jelölni. Meg egyébként is.
(A szalag begyûjtés közben összeszedtük a szemetet is. Szerencsére szinte semmi dolgunk nem volt ezen a téren. Úgy néz ki ezen a versenyen csak rendes természetbarát versenyzõk voltak.)

"Színes lötty csak a célban"
Teljesen igazatok van. Mi is maratonozunk rendszeresen, és tudjuk mire hol van szükség. Aki szervezet már ilyet, tudja az okát.

Kevés helyen volt rendezõ. Mi van ha baleset történik?
Voltak a versenyzõk között is rendezõk, és minden szakasz végén volt záróember.
Minden állomáson volt olyan ember, aki elsõsegélyben tudta részesíteni a balesetet szenvedõket. Állomások között is voltak olyan rendezõ emberek biciklivel (pl. elosztópontokon), akik vissza tudtak menni, ha valaki szólt, hogy bármiféle baj van. Szóval ha valahol több ember volt, mint ami indokoltnak látszott, az nem feltétlenül szervezetlenség volt. De ezeket az észrevételeket is megfogadjuk és felírjuk.

Egyforma rajtszám azért volt, hogy menet közben még tudjon változtatni az ember, ha nem bírja, vagy éppen meg sem érezte addig a távot. Az elválasztó pontokon pedig jelöltük, ki melyik távon indult.

A fõbb dolgokra próbáltam válaszolni, ill. a mi oldalunkról nézve leírni.
A hibákat felírjuk, ha lesz jövõre ne legyenek ilyen gondok.

Ez ugyan a versenyzõk nagy részét nem érdekli, de nagyon nehéz megbízható embereket találni. Sokan sokmindent megígértek...
Akikkel kezdte Bikezozo az egész szervezést, sajnos hamar cserbenhagyták, így mindent egyedül kellett csinálnia sokáig. Többen csak pár hónapja tudtuk meg, hogy mire készül, és talán egy hónapja, hogy kell a segítség. Szerintem a végére összeállt a megfelelõ szervezõ csapat, csak az elõbbi okok miatt, már nem maradt elég idõ.

Mégegyszer köszönjük az észrevételeket.

thread

thread

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Sziasztok!

Hazaértünk mi is.
Elõször is köszönjük mindenkinek a részvételt, és a véleményeket.

Nem lehet tudni mikor lesz internet közelben Bikezozo, de addig is megpróbálok válaszolni a kérdésekre.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Era, már megint nagyon szuperek lettek a képek! Köszi! :D