Jelentkezz be Regisztrálj
Online bringásboltot keresek!
Posted 2007. June 23. - 14:04
Posted 2007. June 22. - 14:31
Hello!Többszöri próbálkozás után sem sikerült regisztrálnom a bikemarket.hu-n, pedig egész jó áraik vannak. Mikor már csak az aktiválási kód lenne hátra, azt nem küldi el e-mailben a megadott címre. Másoknak is volt már ilyen? Illetve mit csináljak?
én is szerdán rendeltem tûlük förszt tájm, kicsit várni kellett a levélre.
most várom a csomagot, elvileg heti kétszer szállítanak vagy mi, és a táblázat szerint keddig esedékes..
Posted 2007. June 22. - 12:45
bizonyára sokaknak együgyû kérdés lesz amit felteszek, de szeretnék biztosra menni!
van ez a villa:
http://www.chainreac...x?ModelID=13454
itt ugye azt írják, hogy free shipping to hungary over 150 pounds, szóval kitöltöm az adatokat, õk leszednek valamennyit a kártyáról és eccer csak 1 héten belül kapok egy villát? utalás, vagy nem is tudom mi ez, kb mennyibe kerül?
jah, és ha akar valaki innen rendelni még, szóljon, rendelhetünk közösen.
elõre is köszönöm a válaszokat!
CRC jo ceg! mar 3x rendeltem toluk! Megbizhatoak, mint az koztudott 150 font felett ingyen szallitjak magyarorszagra Parcel Force/GLS (itthon a GLS hozza ki mert a kiralyi posta gyorsfutar szolgalatanak veluk van szerzodese). Minden rendeles fejleceben ott van automatikusan a futar kod ami alapjan lehet kovetni futarceg weblapjan hogy hol tart a csomag jovet eszak irorszagbol* (Belfast mellett egy kisvarosban van a CRC). De ha DHL-el rendel az ember akkor itt van 2 nap alatt! Igaz ez dragabb tenyleg valamivel es ugy nincs 150 font feletti oszegnel ingyenesseg csak a masik futarral.
egyebkent jah kartyaszamot beir, ellenorzokodot beir es maris huzzak le (vagy masnap ha pl ejjel rendelsz mint ahogy en szoktam) az osszeget. Kapsz maileket is a rendelesrol, feladasrol stb (baar legutobb semmit mailt nem kaptam..lehet meghalt a mailrendszeruk..de attol meg a weblapon a "my orders" alatt es a futarcegnel tokeletesen nyomon tudtam kovetni a rendelesem szal nem zavart hogy most nem kaptam visszaigazolo mailt...) Egy a lenyeg dombornyomot kartya kell (en Visa Classic-al tolom) a netes vasarlashoz.
Biztonsag: Sokan odckodnak tole! De ahol autoruzalt logo kint van ott nyugodtan lehet kartyaval vasarolni! az autorizacio ugyanis sulyos penzekbe kerult a cegnek hogy ok igy is ertekesithessenek ne csak kezpenzel, vagy atutalassal! ez nagyon nagy (banki) felelosseg szamukra! ha netan visszaelnenek mind az adatokkal mind az ugyfel penzevel azert sulyos penzbuntetes, jogmegvonas, sot meg uzletbezaras is jar, es az ugyfelet azonnal karteritene a kartyas ceg! szoval nem kell parazni!
*.:itt egy pelda a legutobbi szallitasrol/vasarlasomrol CRC-tol a parcel force koveto lapjarol:
Posted 2007. June 22. - 12:32
nem épp bringás dolog, de a legjobban ide illik.
ismerõsöm külföldrõl, konkrétabban az USA-ból szeretne rendelni egy laptopot (tud olyan helyet, ahol a legdrágább apple noti is olcsóbb, mint itthon a legolcsóbb) oly módon, hogy egy kinti ismerõsének a címére megrendeli (USAn belül free shipping), majd az ismerõse hazaküldi neki valami futárszolgálattal.
nade hogy lehet úgymond "kijátszani" azt, hogy ne nagyon legyen megvámolva a cucc? sok dobozba meg rongyba bescomagolni, ráírni, hogy "$50 gift fragil" és tádámm?
valamikor olvastam itt ilyen jellegû dolgokat, amikor amcsi ebayról rendeltek...
Teny hogy off de azert valaszllok mert sokan nem tudjak:
Cirka 2-3 eve nincs vám az informatikai termekeken! Jah hogy nalunk megse valtozott a kiskerar?! .....igen kerem ez magyarorszag! a nagykerek es importorok ugy ahogy van lenyeltek a vámerteket haszonkent! (Legalabbis igy volt par eve mikor ezt bevezettek...azota miota nem ebben a korben melozom nem tudom hogy esetleg visszahoztak e az IT-re a vamot(igyis minden negyedik "nagyker" csempeszett...ez is oka volt a vam eltorlesenek)..de ketlem..minap is jott ismerosnek 2000$ erteku szinkalibralo az USA-bol futarral, es csak ado volt rajta...vam nem(futar cegek intezik ilyenkor, es atvetelkor kell neki kifizetni az ilyen "intezes" es a teher osszeget...ha vam van egy termekre akkor azt is. Ok befizetik es azt utana nekik kell kifizetni.)
Masik temahoz , a szallitashoz egy kis adalek:
Mostanaban irto sok mindent rendelek kulfoldrol, igaz hogy leginkabb nem bringas dolgok de azis van mostanaban koztuk eleg sok. Szinte mindenhonnan 3-4 munkanap alatt itt van. Neten kovethetem kod alapjan a csomagom utjat a futarceg weblapjan (szinte ma mar minden valamire valo futarcegnel van ilyen). Az arak nem fednek le nagy intervallumot, mindenhol cirka 30-40€ kozt mozog. Jott mar csomagom olaszorszagbol, belgiumbol, hollandiabol, nemetektol, angliabol, svedektol, ausztriabol (innen 1 nap volt) UPS,DHL,Fedex,DPD,Parcel F./GLS futarokkal. Teljesen korrektul ment eddig minden. Vannak futarcegek ahol pl mas cegekkel szemben ugyanazon arert csomgabiztositas is van az arban! Ilyen pl a DPD! Ugyanugy 32€-ert pl egy 5kilos csomagnal (kb enyi a DHL is pl olaszbol) ok vallalnak biztositast is a csomagra!
Posted 2007. June 22. - 12:07
Cége válogatja, de ezek tényleg magas értékek.egy kis off de mégse
ez a durva:
-rendeltem 170EUR értékben kinn külföldön / Magyarorszgon 300EUR lett volna ez a cucc
Hogy hozzuk haza?
-A Német bolt 55 EUR ért küldte volna el Bp re (ezt kicsit azé sokaltam)
-Kiküldettem 8 EUR ért németországi haverokhoz és majd onan hazakerül
Na de hogy?
- Haver úgyis jár haza aztán majd 1x elhoza (1hónap alatt talán 1x hazamegy)
- GLS-Hungary 50 EURt kér a hazaszállításért(ez csak a külföldi fuvar nem pontos)
- DHL-Hungary 75 EURt kér a hazaszállításért(ez csak a külföldi fuvar nem pontos)
- DHL-Germany 9 EUR ért hazaküldi ez mi???
Actionsports - 25EUR
Starbike - 15 EUR
Hibike - 20 EUR
Turner /FEDEX/ - 54 USD
Enduro Fork Seal /USPS Priority Mail/ - 20 USD
CRC - 150 GBP felett ingyenes (ez alatt Parcel Force/GLS 15 GBP, DHL 20 GBP)
Posted 2007. June 22. - 12:04
Posted 2007. June 22. - 11:41
Posted 2007. June 22. - 11:22
ez a durva:
-rendeltem 170EUR értékben kinn külföldön / Magyarorszgon 300EUR lett volna ez a cucc
Hogy hozzuk haza?
-A Német bolt 55 EUR ért küldte volna el Bp re (ezt kicsit azé sokaltam)
-Kiküldettem 8 EUR ért németországi haverokhoz és majd onan hazakerül
Na de hogy?
- Haver úgyis jár haza aztán majd 1x elhoza (1hónap alatt talán 1x hazamegy)
- GLS-Hungary 50 EURt kér a hazaszállításért(ez csak a külföldi fuvar nem pontos)
- DHL-Hungary 75 EURt kér a hazaszállításért(ez csak a külföldi fuvar nem pontos)
- DHL-Germany 9 EUR ért hazaküldi ez mi???
Posted 2007. June 19. - 20:10
Köszi a válaszokat
Posted 2007. June 19. - 11:53
BikeExpress-rõl/tõl van valakinek tapasztalata?
"Átlagos esetben a megrendelt termékeket 2-3 munkanap alatt ki tudjuk szállítani" - ez mennyire igaz mondjuk komplett bicó esetében?
"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)
Posted 2007. June 15. - 20:19
tudja vki kapható e még újonnan vhol a2005ös bighit sport váz?
Szerintem olyan boltokat próbálj meg, ahol komplett gépként még kapható! Mert lehet, h hajlandóak megbontani neked! Én anno így jutottam hozzá a Speed Metal-ban!
Asszem, h ebike is árulja még kompletten, egy próbát megérne!
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Posted 2007. June 15. - 12:30
Posted 2007. June 13. - 13:31
"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)
Posted 2007. June 12. - 08:59
tegnap 11 óra körül rendeltem láncot, vféket.
most csöngetett a postás vele!
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2007. June 11. - 10:59
használt árut nem vámoltatnak el (arra már mondhatod hogy itthon vetted)
vámolják azt is, hacsak nem tudod igazolni, hogy tényleg itthon vetted (szla, stb)
erre találták ki a vámárunyilatkozatot, amit kitöltesz, amikor mész pl. az USA-ba (mielõtt bemész a tranzitba). Felírod mit viszel ki, típus, S/N, kapsz rá pecsétet, és visszafele nem kötnek bele a vámosok.
Errõl már én is írtam itt, keresse vissza valaki, ha érdekli hogy mûködik.
Posted 2007. June 10. - 12:44
Posted 2007. June 09. - 19:59
a zöld kapun ahogy azt kell
nem volt nagy érték, szal a vám se lett volna az, csakhát egy fillérem nem maradt...
és szerencsére a vámosok sem hívtak félre.
viszont: a kedves vendéglátóm beavatott a titokba;
használt árut nem vámoltatnak el (arra már mondhatod hogy itthon vetted)
szal érdemes kicsomagolni a gyári cuccból és kicsit bepiszkolni vagy vmi hasonló
és úgy küldeni (a ti esetetekben) tovább.
persze nincs tuti tipp max szerencse...
ez volt az egyetlen ilyen eset, azóta akárhányszor veszek vmit vámoltatom.
akkor sajnos így hozta az élet...
Posted 2007. June 09. - 19:31
amúgy ez olyan dolog szerintem, amit jópáran csinálnak, csak nem beszélnek róla...
Posted 2007. June 09. - 19:29
szerk: Dave, erre gondoltam én is. Kb mindenki csinálja (tisztelet a kivételnek), csak nem mindenki mondja el.