Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Online bringásboltot keresek!

- - - - -

• Please log in to reply
6016 replies to this topic

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Egyebkent meg mukodik ez a kereskedelem jol.
Vegulis mindenki megoldja, hogy megkapja amit akar, nem? :)

persze, de nem mindegy, hogy hány agysejted megy rá. :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Arfolyamingadozasra vannak azert megoldasok. De az teny, hogy altalaban olcsobb nem foglalkozni vele. Szoval amit megsporolt az elmult 5 evben mondjuk, azt most visszabukja. De aztan megint lesz jobb az arfolyam.

ez nem igy megy, hogy "most visszabukja" mert irreális különbségek vannak.
a mostani yen-eur-usd árfolyam, ami alaphangon 50-120%-kal (!!) szállt el elég erõsen befolyásolja a kiskerárakat. itt nem pár százalékról van szó, amit meg lehetett nyerni tavaly.
nem tudom mennyire titok vagy nem, de azt hiszem aki józan paraszti ésszel utánagondol rájöhet, hogy a legtöbb forgalmazó nem napi árfolyamon dolgozik. ez nem számitástechnika, itt évre elõre kiadott katalógusok vannak, a kiskerárakat ki kell kalkulálni jó esetben egy évre elõre. ahhoz tervezni kell egy eurót, dollárt, jent. ha alatta vagy, árfolyamnyereség ha felette áremelés. a tervezés általában junius-szeptember közötti idõszakra tevõdik, a fizetés meg hát kinek hogy, de jó részben nyilván rákövetkezõ év. visszamenõleg 5 évre szerinted volt ekkora eltérés a két idõszak valuta árfolyamai közt? megsugom: nem volt. én a specialized bicikliket juniusban és júliusban rendeltem meg azért, hogy január végére, meg februárra itt legyenek. amit akkor terveztem, az köszönõ viszonyban sincs a mostani helyzettel. és csodálkoztak sokan, hogy decemberben még nincs 2009-es specialized árlista. ha lenne, most az lenne, mint a scottnál. szopóág. ha van kiskeres olyan aki akarja, elmeséli. mindenesetre nem szép sztori.
kisherceg: lehet igy nézni a dolgokat nyilván, ahogy te. de ne csodálkozz, hogy egyik boltban sem leszel törzsvevõ ha mindig oda mész, ahol olcsóbb. a rövid távú szemlélet szerintem nem vezet eredményre.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

- egy szemléletes példa, hogy mûködnek a dolgok: a 2009-s Commencal rendelést 2008 szeptemberében kellett leadni, a szállítás viszont 2009 tavasz elejére volt várható. 2008. szeptember 1-én az EURO MNB középárfolyama 237,73,-Ft, 2009.03.02-án 306,23,-Ft. Ennek alapján tessék egy kicsit átgondolni, hogy ez miként és hogyan változtatott a dolgokon. (lesz/van hazai forgalmazója a Commencal-nak)

Arfolyamingadozasra vannak azert megoldasok. De az teny, hogy altalaban olcsobb nem foglalkozni vele. Szoval amit megsporolt az elmult 5 evben mondjuk, azt most visszabukja. De aztan megint lesz jobb az arfolyam.

Egyebkent meg mukodik ez a kereskedelem jol.
Vegulis mindenki megoldja, hogy megkapja amit akar, nem? :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts
ez klassz lenne. a naszály-túra részemrõl még mindig áll. ;)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nem sértettél meg. Egyébként se úgy ismerlek, mint aki szándékosan ilyet tenne. Majd egyszer megbeszéljük a dolgokat személyesen.:)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts

- és végül, de nem utolsó sorban a személyeskedõ jelzõket mellõzni kéne, mert ha engem minõsítesz (fõleg ahogy a fentiekben tetted) akkor te se különbözöl tõlem, így a jelzõt magadra is ráaggathatod

a "bunkó tempó" volt az egyetlen jelzõ, amit ha nem is rád, de azon hozzászólásaidra "aggattam" amiket említettem. ha ez sértett, sorry. a többi a vélemények különbözõségérõl szól, ami egy fórumon elvileg elfogadott.

részemrõl ON

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

azért írtam hogy "mindegy", mert most is azt vettem észre, amit máskor: idõnként olyanokat reagálsz egy-egy kérdésre, hozzászólásra, ami semmi másra nem utal, mint hogy a hozzászóló buta/tudatlan/minek van itt? ezzel a szvsz bunkó tempóval csak a kérdezõ kedvét veszed el. írom mindezt úgy, hogy a fórum azon kevés tagja közt tartalak számon, akinek tényleg adok a véleményre. ezért örülnék, ha azt megosztanád, ahelyett hogy leosztasz.

a külkereskedelem mûködéséhez nem értek, vásárlóként nem feladatom. az érdekel, hogy amit szeretnék, az van-e és mennyiért itthon. ha nincs, vagy drága, akkor jöhet a külföldi vásárlás. az, hogy a hazai nagyker ezzel nem tud mit kezdeni, nem érdekel. /ettõl függetlenül ritkán vásárolok külföldrõl, tehát támogatom a hazai nagykereket. :) /

- a hozzászóló szedje össze a gondolatait, mielõtt "papírra veti" mondanivalóját, gondolja át, mirõl és mit szeretne írni, és ha mondanivalója más tevékenységét is érinti, akkor próbáljon egy kicsit annak a másiknak a fejével is gondolkodni
- nem kell érteni mindenkinek a külkereskedelemhez (fõleg az érintett területen), de senki sem vak vagy süket, lát, hall dolgokat - nem feltétlenül olyanokat, amik elsõdlegesen érdeklik -, amiket nem árt bizonyos szintig megjegyezni; annak, aki rendszeresen olvassa a Fórumot (pld. Te is), kell, hogy legyen valami fogalma arról, hogy mûködik a történet ezen a területen, hiszen számtalanszor elhangzottak kisebb-nagyobb információ morzsák a dologról
- a legkönnyebb azt mondani, hogy "vásárlóként nem feladatom", "nem érdekel" a dolog; ez alapvetõen önzést jelent - amin ismerve az internacionális viszonyokat, meg se lepõdök -, holott nem ártana egy kicsike empátiával viselkedni mások irányába, mert lehet, hogy egyszer te kerülsz ilyen helyzetbe, és akkor neked se fog tetszeni ez a viselkedés
- a hazai nagykerek nem feltétlenül haszonlesõ, dilettáns emberekbõl állnak, de a legkönnyebb ilyen vagy ehhez hasonló jelzõkkel illetni õket (nem feltétlenül kell magadra venni a dolgot, mert nem "csak" neked írom a postot); bezzeg ha az õ oldalukról vagy "támogatóik" szájából hangzik el hasonló riposzt, mindjárt "hörgés" és "kiabálás" van
- egy szemléletes példa, hogy mûködnek a dolgok: a 2009-s Commencal rendelést 2008 szeptemberében kellett leadni, a szállítás viszont 2009 tavasz elejére volt várható. 2008. szeptember 1-én az EURO MNB középárfolyama 237,73,-Ft, 2009.03.02-án 306,23,-Ft. Ennek alapján tessék egy kicsit átgondolni, hogy ez miként és hogyan változtatott a dolgokon. (lesz/van hazai forgalmazója a Commencal-nak)
- ahogy korábban fogalmaztál: "ez is egy vélemény," ergo nekem is lehet véleményem a témáról, egyes emberek hozzászólásairól, illetve azok hozzáértésérõl, "elmebéli " állapotáról; az egy dolog, hogy cizelláltan, körbeírva fogalmazom meg a véleményem, és nem mondom direktbe pacekba, hogy "Hülye vagy", "nem értesz hozzá," stb...
- és végül, de nem utolsó sorban a személyeskedõ jelzõket mellõzni kéne, mert ha engem minõsítesz (fõleg ahogy a fentiekben tetted) akkor te se különbözöl tõlem, így a jelzõt magadra is ráaggathatod

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 posts
Én sem értek hozzá, de mikor érdeklõdtem a helyzetrõl (mivel gumiköpenyekbõl most eléggé rossz a kínálat) azt az infót (vagy inkább tippet) kaptam, hogy bringa expo után esélyes, hogy végre megérkeznek a cuccok. Amúgy én is csak mint vásárló többször elgondolkodtam a külföldi vásárlásról, mert minden elég nehézkesen és hosszan ment / vagy nem ment. Abszolult nem tudom ez kinek a hibája és nem is szeretnék 'kombinálni' nekem egyszerûen kell az amit kinéztem. : )

eDit: Amúgy most, hogy kb túl vagyok egy szinte full cserén (szóval a vázon és a hátsó keréken kívûl mindent cseréltem) azt kell, hogy mondjam vásárlói szemszögbõl akinek egy kis igénye is van az alkatrészekre eldobja az agyát. Amolyan fejetlenség érzõdik az egészbõl. Én jó kedvel áltam neki az egésznek, de a végére az idegeim eléggé teszt alávette, mert nem elég hogy egy alkatrészhez 40 millió adatot kell ismerni (mivel a standard szó használata a szakágban sokszor a homályba vész és nekem nem is voltak speciális igényeim), mire kisakkozod mikell még összekell vetned azzal, hogy mi kapható és elkezdõdik egy kisebb káosz, de így utólag visszagondolva legalább emlékezetes lesz. :_D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts
azért írtam hogy "mindegy", mert most is azt vettem észre, amit máskor: idõnként olyanokat reagálsz egy-egy kérdésre, hozzászólásra, ami semmi másra nem utal, mint hogy a hozzászóló buta/tudatlan/minek van itt? ezzel a szvsz bunkó tempóval csak a kérdezõ kedvét veszed el. írom mindezt úgy, hogy a fórum azon kevés tagja közt tartalak számon, akinek tényleg adok a véleményre. ezért örülnék, ha azt megosztanád, ahelyett hogy leosztasz.

a külkereskedelem mûködéséhez nem értek, vásárlóként nem feladatom. az érdekel, hogy amit szeretnék, az van-e és mennyiért itthon. ha nincs, vagy drága, akkor jöhet a külföldi vásárlás. az, hogy a hazai nagyker ezzel nem tud mit kezdeni, nem érdekel. /ettõl függetlenül ritkán vásárolok külföldrõl, tehát támogatom a hazai nagykereket. :) /

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Minek irogatsz ilyeneket, ha a véleményemre vagy kíváncsi:

mindegy. látom, megint ballábas napod van.

Saját magadnak mondasz ellent a két hozzászólás alapján.

Nem keltem bal lábbal, de kezd már nagyon elegem lenni a sok "okos véleménybõl".

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts
a kérdéses hozzászólásomnak melyik pontjával van gondod?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Senki nem tiltja. De nem ártana elõtte kicsit tájékozódni. És igen, sokat foglalkoztam vele, de pillanatnyilag nem.

Írhatnám, hogy "ostoba" vagy, hiszen ez is csak egy vélemény, de nem teszem, mert nem ismerlek, nem hallottam mástól véleményt rólad, és éppen ezért nem teszek - vélhetõen - alaptalan kijelentést.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts
mindegy. látom, megint ballábas napod van.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Te mennyit foglalkozol hosszú távú külkereskedelemmel?

A forgalmazók vannak értünk nem pedig fordítva.

Érdekes, mást soha nem hallok. Mindig azok a csúnya - fõleg hazai - nagykerek. Mindig õk a hülyék, õk a hibásak.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts

jogos. csak mivel nem euro ovezet vagyunk, elofordulhat hogy a forint sokkal rosszabban all a dollarhoz kepest mint az euro.
es mondjuk az osztrak meg a nemet uzletek elkezdenek leakciozni mindent
a magyar kereskedo labdaba nem tudna rugni olyan arak mellett.

aztan meg lehet szidni oket hogy miert nincs kinalat vagy egy-egy modellbol miert csak 1-2t hoznak stb. talan mert meg 2006-rol is van beragadt arukeszlet?

ilyesmibe belegondolni luxus. a vasarlo mindenek elott.

a magyar nagykerek meg így is csak nézegetik a labdát.

a beragadt árukészletet meg lehetne próbálni akciósan eladni. nem? ez vhogy nem annyira jellemzõ errefelé... (tudom, tavaly volt speci akció)

igen. a vásárló mindenek elõtt. ilyen ez a fránya kapitalizmus. ha kint olcsóbban kapja meg, úgyis megoldja. csak a magyar nagyker jár rosszul, ha balf@sz. ez ellen csak úgy tudna védekezni, ha egy-egy rendelt modellre nem kellene hónapokat várni, hanem max pár hét alatt meg tudnák hozni, tervezhetõ árakkal.

Büdi

Büdi

vendég

• fórumtag
  • 81 posts

Eloszor is, ha ezt csak ugy altalaban irjak, akkor nem biztos, hogy ragaszkodnak hozza. Meg kell kerdezni elo embertol.

Egyebkent angol cimre sem nehez rendelni. Eleg sok magyar dolgozik manapsag odakint, persze egy postakoltseggel dragabb lesz.

Köszi a válaszokat.
Az Angliába dolgozó pajti megkérése volt a vésztervem. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Mekkora önérzetes vásárló itt valaki. Ha nem tetszik, mehetsz az EU bíróságához! Vagy akár valamelyik amerikaihoz is, mert hogy képzelik egyes amerikai online boltok, hogy nem szállítanak Amerikán kívülre bizonyos márkájú termékeket!
:wallbange

Ilyenkor a közgazdász hallgató beszél belõlem, a versenyszabályozás az egyik kedvenc területem. Amerikában nem annyira szigorúak a versenytörvények, mint itt, náluk sokmindent lehet, aztán amikor Európába jönnek csodálkoznak a bírságokon.

jogos. csak mivel nem euro ovezet vagyunk, elofordulhat hogy a forint sokkal rosszabban all a dollarhoz kepest mint az euro.

aztan meg lehet szidni oket hogy miert nincs kinalat vagy egy-egy modellbol miert csak 1-2t hoznak stb. talan mert meg 2006-rol is van beragadt arukeszlet?

Lehet mentességet kérni és meg is adják, ha a fogyasztói jólét összességében nem csökken.
A forgalmazók vannak értünk nem pedig fordítva.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Sziasztok!

Specialized kerékpárt szerettem volna rendelni az evanscycles-rõl,de a leírásban ezt találtam: "Please Note that Specialized Bikes cannot be purchased for international delivery and can only be delivered to an address within the UK." Magyarul hozzánk nem szállítanak ki speciket?

Eloszor is, ha ezt csak ugy altalaban irjak, akkor nem biztos, hogy ragaszkodnak hozza. Meg kell kerdezni elo embertol.

Egyebkent angol cimre sem nehez rendelni. Eleg sok magyar dolgozik manapsag odakint, persze egy postakoltseggel dragabb lesz.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
OFF :

Azért más követelmények vannak az áruk szabad áramlásával szemben az EU-n belül, és mások az USA és az EU között.

Fél-OFF;

Amúgy a tapasztalatom az, h még azoknál az Ebay Marketeknél/Merchantoknál is megéri írni egy érdeklõdõ levelet, ahol eleve kiírják, h no overseas/international, mert ha elég meggyõzõ az ember, kivételt tesznek.