Jelentkezz be Regisztrálj
Online bringásboltot keresek!
Posted 2009. March 22. - 19:52
Én nem az "R" betûs banknál vagyok. Mivel sokat járok külföldön, olyan banknál vezetem a számlám, ami világ szinte mindegyik pontján képviselteti magát.
Posted 2009. March 22. - 19:32
Akkor már rég késõ. Nem hiszem, hogy ha elküldöd a megrendelést a külföldi boltnak, akkor az egybõl vasárnap leveszi a pénzt a számládról, amit a bank mai árfolyamon számít át.
mellesleg ebben van igazsag, ugyanis nalam pl. (MC kartya, R betus bank) az internetes "fizetes" pillanataban csak zaroljak az osszeget a szamlan (a pillanatnyi arfolyamot alkalmazva) es csak ugy 2-3 munkanappal kesobb vonjak le tenylegesen a penzt (az uj atvaltasi arannyal szamolva).
ez igy eleg nehezen tervezhetove teszi a varhato koltsegeket, foleg amikor igy ugral a forint.
Posted 2009. March 22. - 19:04
1-2 hétig, esetleg kicsivel tovább, az új jelölt megismeréséig gyengülni fog a forint, utána meg visszaerõsödik.
A jegybank még belenyúlhat az elején, akkor nem lesz akkora az esés.
Ez fog történni, ha nem jön közbe semmi.
A sebesség mindent megold.
Posted 2009. March 22. - 18:52
Az oké, de nem volt ilyen bejelentés csak itt a fórumon. Én erre utaló cikket vagy hírt nem hallottam és nem lebecsülve ennek a fórumnak az 'erejét' kétlem, hogy egy itt megjelnõ 'bejelentés' megingatná a piacot.
De továbbra is várom ha esetleg van konkrét infó errõl vagy hivatalos bejelentés.
tele van vele az index
az pedig hogy te szemelyesen mit erzel milyen fajsulyunak, mar ne vedd sertesnek, de a legcsekelyebb mertekben sem szamit a penzpiacon
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. March 22. - 16:41
A jegybank még belenyúlhat az elején, akkor nem lesz akkora az esés.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2009. March 22. - 14:58
Amúgy a miniszterelnöki szónoklatot nem éreztem olyan fajsúlyúnak, hogy ingataggá tenne minket ráadásul legalább 2 hétig nem változik semmi a poziciókat tekintve így én szerintem ez nem alap arra, hogy bedöljön holnap egyszer csak a valutánk.
Posted 2009. March 22. - 14:16
Az oké, de nem volt ilyen bejelentés csak itt a fórumon. Én erre utaló cikket vagy hírt nem hallottam és nem lebecsülve ennek a fórumnak az 'erejét' kétlem, hogy egy itt megjelnõ 'bejelentés' megingatná a piacot.
De továbbra is várom ha esetleg van konkrét infó errõl vagy hivatalos bejelentés.
Azt nem fogják bejelenteni, hogy a Forint gyengülni fog. A miniszterelnök tegnapi bejelentésének lehet/lesz a következménye.
bizonytalanság -> bizalmatlanság
Posted 2009. March 22. - 13:49
Konkrét infó hétfõ reggel lesz amikor beindul a kereskedelem, egyébként az én privát véleményem, de szerintem tuti, hogy padlót fog.
Posted 2009. March 22. - 13:38
Posted 2009. March 22. - 13:31
Értem. Akkor meg minek riogatni?! Szívrohamot kapok (most, hogy pár hete váltottuk be az összes euronkat nem esne jól egy forint csõd). :_D
(azért ha ennek ellenére van logikus magyarázata a 'bejelentésnek' az még mindig jöhet)
Az ilyen "bejelentések" határozzák meg 50%ban az árfolyamot. A kérdés az ,hogy piac hogy reagál erre.
Posted 2009. March 22. - 13:23
Jaj csak az ne jöjjön most, hogy a csúnya hekkerek megszerzik a kódódat és elviszik az összes lóvéd :-)
Posted 2009. March 22. - 11:09
Hogy kinek építõ jellegû a hozzászólása, azt eldönti az az egyszerû tény, hogy külföldi online boltban, hitelkártyával/Paypal-el történõ vásárlás esetén a terhelés néhány percen belül meg fog jelenni a vásárló számláján.Köszönjük az ismét építõ jellegû hozzászólásodat.
Posted 2009. March 22. - 11:04
(azért ha ennek ellenére van logikus magyarázata a 'bejelentésnek' az még mindig jöhet)
Posted 2009. March 22. - 10:52
Szvsz aki kintrõl akar vásárolni az gyorsan tegye meg mert hétfõn tutira bedõl a forintunk.
Ez hogy jött? Valami minimális magyarázat? Most 303 forint az euro és elég stabilnak tûnik így 300 környékén. Holnapra mitõl szállna el?
Posted 2009. March 22. - 10:52
Posted 2009. March 22. - 10:37
Szvsz aki kintrõl akar vásárolni az gyorsan tegye meg mert hétfõn tutira bedõl a forintunk.
Akkor már rég késõ. Nem hiszem, hogy ha elküldöd a megrendelést a külföldi boltnak, akkor az egybõl vasárnap leveszi a pénzt a számládról, amit a bank mai árfolyamon számít át.
Posted 2009. March 22. - 10:09
Posted 2009. March 22. - 01:30
ez nem igy megy, hogy "most visszabukja" mert irreális különbségek vannak.
a mostani yen-eur-usd árfolyam, ami alaphangon 50-120%-kal (!!) szállt el elég erõsen befolyásolja a kiskerárakat. itt nem pár százalékról van szó, amit meg lehetett nyerni tavaly.
Azt hiszem nem ertettel meg teljesen. Az arfolyambiztositas penzbe kerul. Ha nem kotsz, ezt az osszeget megsporolod, es bizony tavaly oszig ez tiszta megtakaritas volt, hogy nem fizettel a biztositasert.
(Persze azt leszogeznem, hogy kiskereskedelmi tapasztalatom semmi, szoval lehet nincs is lehetoseg a kicsiknek ilyen biztositasokat kotniuk.)
Posted 2009. March 21. - 14:12
ez ezen az oldalon volt leirva? akkor vak vagyok, sry.van bolt, ahová kb. tíz éve járok. amit írtam, elsõsorban a nagyobb értékû, a "boltom" által esetleg nem is forgalmazott cumókra vonatkozik, ahol már nem mindegy, hogy 30-40-50eFt-tal többet, vagy kevesebbet fizet az ember. reméltem, hogy ez elsõre is világos lesz. nem lett.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2009. March 21. - 14:01
kisherceg: lehet igy nézni a dolgokat nyilván, ahogy te. de ne csodálkozz, hogy egyik boltban sem leszel törzsvevõ ha mindig oda mész, ahol olcsóbb. a rövid távú szemlélet szerintem nem vezet eredményre.
van bolt, ahová kb. tíz éve járok. amit írtam, elsõsorban a nagyobb értékû, a "boltom" által esetleg nem is forgalmazott cumókra vonatkozik, ahol már nem mindegy, hogy 30-40-50eFt-tal többet, vagy kevesebbet fizet az ember. reméltem, hogy ez elsõre is világos lesz. nem lett.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"