Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Buda Maraton

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
942 hozzászólás a témában

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Sziasztok!
Ez lenne életem elsõ maratonja, ha az idõjárás is engedi.
Szívesen vennék mindenféle hasznos tanácsot (pl.: guminyomás, vezényszavak a pályán, nehéz szakasz a pályán stb.).

Ha jönnek mögötted és azt hallod, hogy jobb vagy bal, akkor onnan fognak elõzni, ne mozdulj arra. Ha meg azt, hogy pálya, akkor nyugodtan folytasd az utad, simán meg fog elõzni a mögötted jövõ jobbról vagy balról, mondjuk nem árt, ha nem váltasz hirtelen irányt.

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
nah az idõjásást illetõen szerintem elég eseménydús versenyünk lesz :o :)

szucs76

szucs76

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Sziasztok!
Ez lenne életem elsõ maratonja, ha az idõjárás is engedi.
Szívesen vennék mindenféle hasznos tanácsot (pl.: guminyomás, vezényszavak a pályán, nehéz szakasz a pályán stb.).

kzkvh2

kzkvh2

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Tavaly tényleg rövidebb volt az elsõ kör, 21 helyett 17 volt. A rendezõk nem gyõztek szabadkozni.
Egyébként a szintrajz szerint azzal nincs is gond, a második kör rövidebb mint amit mondanak. De ha ennyi hát akkor ennyi :)

Zip

Zip

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás

Szerintem ez csak legenda. Mindig is rövidebb volt a táv.

Teljes mértékben igaz. Már az elsõ budán is ott voltam bár akkor még nem ez volt az útvonal ;)
A keró legyen veletek!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ez nem a tavalyi szintrajz? csak mert tavaly a táv 4km-el rövidebb volt mivel valaki átrendezte az útvonalat menet közben véletlenül...

Szerintem ez csak legenda. Mindig is rövidebb volt a táv.

A sebesség mindent megold.

kzkvh2

kzkvh2

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
ez nem a tavalyi szintrajz? csak mert tavaly a táv 4km-el rövidebb volt mivel valaki átrendezte az útvonalat menet közben véletlenül...

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

2006-os Buda Maraton ne ismétlõdjön meg. Akkor 7 fok lett a verseny közben-elõtt, s zuhogó esõ végig a verseny ideje alatt. Akkor adtam fel elõször/s utoljára is versenyt életemben: 4 óra biciklizés/gyaloglás után megtettem 24 km-t :)

Az nekem is emlékezetes, feladós verseny volt. Azóta sem voltam a Buda marcin. Most akarok elégtételt venni, tehát készülök ruházattal bõven.
Az esõt akkor is UTÁLOM!!! Ha közben elered az nem baj, csak a rajtnál ne keljen abba ácsorogni! Remélem ezt is olvassák arendezõk és intézkednek!
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Zip

Zip

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás

Nem a 2009-es Szilvásváradi (mondjuk ott nem voltam), hanem a 2006-os Buda Maraton ne ismétlõdjön meg. Akkor 7 fok lett a verseny közben-elõtt, s zuhogó esõ végig a verseny ideje alatt. Akkor adtam fel elõször/s utoljára is versenyt életemben: 4 óra biciklizés/gyaloglás után megtettem 24 km-t :)

Szilváson 5fok volt Bánkúton és esõ végig. Sár a köbön, ahol út volt ott folyt a víz le mintha patak lenne, de legalább napszúrást nem kapott senki. Viszont a fotósoknak volt a legjobb mert ha készítettek egy emberrõl képet, akkor abban mindenki megtalálhatta magát:)
A keró legyen veletek!

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás

Hát az idõkép szerint nem lesz "felhõtlen" napunk vasárnap! (Csak olyan ne legyen mint a 2009 Szívásvárad volt)
Idõjárás elõrejelzés

Nem a 2009-es Szilvásváradi (mondjuk ott nem voltam), hanem a 2006-os Buda Maraton ne ismétlõdjön meg. Akkor 7 fok lett a verseny közben-elõtt, s zuhogó esõ végig a verseny ideje alatt. Akkor adtam fel elõször/s utoljára is versenyt életemben: 4 óra biciklizés/gyaloglás után megtettem 24 km-t :)

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Hát az idõkép szerint nem lesz "felhõtlen" napunk vasárnap! (Csak olyan ne legyen mint a 2009 Szívásvárad volt)
Idõjárás elõrejelzés

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Tavaly volt nekem az elsõ... :$ és nem vittem órát... :) de ez csupa jó hír. Akkor lehet bevállalom a hosszút. Ez így nem is sok. :) Köszi srácok! :)

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 hozzászólás
A táv 35.5km 1130 szint ennyi volt tavaly,söt tavaly elött is.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nem, ennyi az annyi, a kiírásban szerepel rosszul. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás

Route: Buda Maraton 2010.05.01. | Bikemap.net

Ezen elveszett egy laza 10km... nem? :D

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 hozzászólás

Igen. Egy egyenes, de lejtõs részen van. Ha elõl mész észreveszed. Ha nem távolítják el a versenyig akkor nagy dugó várható az átkelésnél.
A második körben amikor a HHH-ról jövünk le, a kb. reptér magasságában is van 3 kidõlt fa. Az elsõ alatt, a második felett lehet átmászni. A harmadik kerülhetõ.

Ezt remélem a rendezõség is olvassa, és kimegy egy láncfûrésszel és eltünteti!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Akkor ezt most zárom, a félreértések elkerülése végett.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

sztyopa

sztyopa

vendég

• fórumtag
  • 156 hozzászólás
Igen. Egy egyenes, de lejtõs részen van. Ha elõl mész észreveszed. Ha nem távolítják el a versenyig akkor nagy dugó várható az átkelésnél.
A második körben amikor a HHH-ról jövünk le, a kb. reptér magasságában is van 3 kidõlt fa. Az elsõ alatt, a második felett lehet átmászni. A harmadik kerülhetõ.

lunática

lunática

törzsvendég

• fórumtag
  • 517 hozzászólás

Szombaton végigmentem az elsõ körön és jó száraz volt a pálya. Azóta esett szóval ma-holnap tökéletes lenne a talaj egy jó versenyhez. A 8. km környékén van egy jó kis lefelé, ahol egy szép nagy fa keresztezi a utat. Ha tudsz 1m-t nyulazni akkor nem kell leszállni a bicóról ;) Ezt leszámítva teljesen jó a pálya, bár a tavalyi esõk mély vályúkat vágtak az útba helyenként.

Az a fa idõben észrevehetõ? Ha jól emlékszem, azon a szakaszon vannak elõre alig belátható single track-ek..
Az ökörszem egy kismadár. Azért ökörszem, mert akkora, mint a szemünk és belefér az ökrünkbe. :)

Zip

Zip

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás

Esetleg a két távról tudtok szintrajzot linkelni? Nem találok sehol... :/ Elõre is köszi, ha valaki tesz ki! :)

Route: Buda Maraton 2010.05.01. | Bikemap.net
A keró legyen veletek!