Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fékpofa, betét

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
677 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Én most cserélem le a gyári gyantásat Goodridge szinteresre. Holnap már tapasztalatokkal is tudok szolgálni.

mivel nem kapni gyárit vidéken, kénytelen voltam én is mást beszerezni.
Disco Brake Pads szinteres betét :o
kíváncsi leszek

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
A Hope mini mono fékhez melyi tárcsa kompatibilis?
Értem Avid, SH, Hayes etcetc.

Köszi a választ.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

08as XT tárcsafékbe keresek betétet, de annyi féle van, hogy kicsit összezavarodtam. :o

van amit XTnek hívnak: A01S
meg három féle XTR:
M06 fémes
M07 mûgyantás
M07S mûgyantás

melyiket érdemes?

Én most cserélem le a gyári gyantásat Goodridge szinteresre. Holnap már tapasztalatokkal is tudok szolgálni.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

08as XT tárcsafékbe keresek betétet, de annyi féle van, hogy kicsit összezavarodtam. :o

meg három féle XTR:
M06 fémes
M07 mûgyantás
M07S mûgyantás

melyiket érdemes?

Mindegy, csak döntsd el, hogy színterest vagy gyantásat akarsz. A gyári egyébként megfelelõ.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

meg három féle XTR:
M06 fémes
M07 mûgyantás
M07S mûgyantás

melyiket érdemes?

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Hayes Stroker Ryde-hoz milyen fékbetéteket lehet kapni és hol?

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Köszi, megnézem mi lehet a probléma.

Fix fépofát tekerd beljebb.

Deore BR-M525höz lehet kapni fémes betétet?

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Köszi, megnézem mi lehet a probléma.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Egy Hayes MX-4 et használok, és az lenne a kérdésem, hogy ha 1,25mm a fékpofa vastagsága a lapig, akkor az már megérett a cserére, vagy még nem?
Csak azért kérdezem, mert ha behúzom csutkára, akkor a fék mozgó alkatrésze, majdnem eléri a bovdenházat, pedig jól be van állítva.

Köszi

Általában 1,9-2mm anyag van a fékbetéteken, amikor eléri a nullát akkor kopott el. Valamilyen beállítási probléma lehet a fékednél.

A sebesség mindent megold.

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Sziasztok!

Egy Hayes MX-4 et használok, és az lenne a kérdésem, hogy ha 1,25mm a fékpofa vastagsága a lapig, akkor az már megérett a cserére, vagy még nem?
Csak azért kérdezem, mert ha behúzom csutkára, akkor a fék mozgó alkatrésze, majdnem eléri a bovdenházat, pedig jól be van állítva.

Köszi

LexIcon

LexIcon

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni! Avid BB5 fékeket használok 160-as tárcsával már kb. 1 éve, de egyre inkább gyengül a fékhatás, hiába állítgatom. (minden bringázáskor 1 órát el^ߣ>!+-ok erre, de mégsem sikerül beállítani!)
Ti milyen új fékpofát ajánlanátok hozzá? Esetleg vegyek egy 180-as tárcsát is? Sok embertõl hallottam,hogy a gyári fékpofák elég gagyik.... szóval milyet vegyek?

kösziii
:)

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás

Vagy ez a csikorgás normális, mindaddíg amig össze nem kopig a betét a tárcsával?

Mindkét tárcsán hajszálvékony olajréteg van, ez oké?

Pontosan. Zsírúj alkatrészekrõl lévén szó ez természetes. Mész vele 100 Km-et, és eltûnik a hang, megjön a harapós fékhatás.

Az olaj is az új tárcsa miatt lehet. Fogsz egy puha rongyot vagy papírtörlõt, mosószeres vízzel átdörgölöd, majd szárazra törlöd. Kész is. Az összekopáshoz meg menni kell vele és fékezni. (de addig ne vállalj be agresszív lejtõket vele )
Jó tekerést!
Hegyibringás = Kerekes Jeti

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Én úgy tudom,hogy nagyon nem oké,ha retkes a tárcsa...Olaj meg végképp nem!!! ;)

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás
Hello!

Ma vettem egy KTM Ultra Flite '08-at. MInden oké vele, kivéve hogy a fék iszonyat módon csikorog fékezéskor. A fékhatás úgy ahogy megvan (nincs nagyon összehasonlítási alapom, ez az elsõ tárcsafékes bicó amin ültem)

Vagy ez a csikorgás normális, mindaddíg amig össze nem kopig a betét a tárcsával?

Mindkét tárcsán hajszálvékony olajréteg van, ez oké?

az agy: SHIMANO M475, a tárcsán "SM-RT51" felirat van, a betét típusát sajnos nem látom.

Köszi!!

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Üdv mindenki!
Kerestem, de nem találtam a keresõ segítségével.
Elöl és hátul bb5 van fenn, de régi, így a betét is az, azaz ha jól tudom fémes betét. Váltani szándékozok aligator mûgyantás betétekre, és a kérdés az lenne, hogy van e valakinek tapasztalata, hogy mienek? Elsõsorban fékerõben szeretnék többet kihozni a rendszerbõl. Egyenlõre nagyobb tárcsát nem vennék, csak betéteket. Ez a betét a legolcsóbb amit be lehet szerezni, de gondoltam kérdezek, mert lehet, hogy "olcsó húsnak híg a leve" ugyebár.

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Régi outihoz, kopottas felnikhez kellene nekem (puha anyagú?) csavaros fékpofa.
Nem nagyon van választék BBB 2 modelljén kívül...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
csinalj egy kepet a fekrol, guglival nem talaltam megfelelot.....

Rusty

Rusty

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
van valakinek tippe, hogy hol találhatnék fékpofát ~1981-es Dura-Ace AX tipusú fékemhez?
most vettem egy nagyon pöpec outit, csak nem találok hozzá fékpofát. ha más nem marad, belefaragok valami nem beleillõt, de azért jobb lenne...
elõre is kösz a válaszokat!

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
nem lett jobb... :( sõt...
mondjuk ez nem a fékpofa baja hanem szereltük a telót és abban ugyebár van olaj...
nem látszik rajta vagyis rajtuk (mert a hátsó fék sem fog) hogy lenne rajta olaj de a hátsó környékén nincs olaj, az elsõ környékén igaz volt 1 kicsi. hogyan tisztítsam + a fékpofákat és a tárcsát hogy jó legyen az összkép? Lehet hogy kicsit reszelni is kellene a fékpofákból?
elõre is köszi a segítséget! :)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
meg jöttek a zugi fékpofák és már az elõ nap viszonylag jól fogtak
gondolom azért lesz ennél jobb is csak még kicsit kopnia kell
majd möglátom :D
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.