Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Fékpofa, betét

- - - - -

• Please log in to reply
677 replies to this topic

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
IS felfogatás?

szucs76

szucs76

vendég

• fórumtag
  • 47 posts

Helló Srácok! Segítsen valaki, hogy miért kezdett hirtelen õrült mértékben rezonálni a hátsó fékem s az egész bringa? Deore m525 hidr tárcsa. Eddig nem csinált ilyet. Használtan vettem, lehet, hogy a pofát kéne cserélni? Köszi elõre is: Trainer

Szintén ez a problémám, csak én már cseréltem betétet és nem változott semmi!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Úgy tudod megállapítani, hogy belenézel (lámpával) a féknyeregbe minden szögbõl, ahonnan látszanak a fékpofák és megnézed, hogy még mekkora a rétegvastagság. Ha így nem látod egyértelmûen, kiveszed a kereket, utána pedig a fékpofákat a féknyeregbõl, akkor alaposan meg lehet nézni. Ha bármelyik ponton fémig kopott a réteg (rossz beállítás esetén kophat ferdén is), nyilván csereérett. De lehet csak tisztítani kellene, nem is olyan rég írta valaki a módját elég részletesen (talán itt vagy a tárcsafékes topikban), érdemes lenne visszaolvasni, az összes trükk benne van, de ha nem találod megkeresem.

Trainer

Trainer

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Helló Srácok! Segítsen valaki, hogy miért kezdett hirtelen õrült mértékben rezonálni a hátsó fékem s az egész bringa? Deore m525 hidr tárcsa. Eddig nem csinált ilyet. Használtan vettem, lehet, hogy a pofát kéne cserélni? Köszi elõre is: Trainer

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Kimondott kerékpármosó elvileg nem árt neki. Az én fékemhez is van ilyen, de nem írja az anyagösszetételt, csak mint TRAIL/ENDURO/DH. Gondolom a DH a szinteres.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

A fék(betétek) szempontjából nem mindegy milyen vegyszerrel (sampon, stb.) mosod a bicajt, ez jutott a gyengülésrõl eszembe.

Motorex Bike Clean-nel.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
A fék(betétek) szempontjából nem mindegy milyen vegyszerrel (sampon, stb.) mosod a bicajt, ez jutott a gyengülésrõl eszembe.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
2007-es Magura Marta fékemben cseréltem most pofákat, mert valamiért úgy éreztem, hogy nem fogtak (még gyáriak voltak. létezik, hogy 4 év alatt maguktól "legyengülnek"?). Chain-rõl rendeltem 2 pár NukeProof Enduro fékpofát, borzalmas mekkorát harap. Csak ajánlani tudom, rengeteg féktípushoz gyártanak pofákat Trail, Enduro és DH típusjellel, elég jó áron. Kezdem egyre jobban megkedvelni ezeket a NukeProof cuccokat :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
en femest hasznalok elol-hatul (shimano m06 asszem) - a fekhez adtak, es nem gondoltam volna, hogy ennyire megszeretem. tenyleg hasznaltam mar mindenfele idojarasi korulmeny kozott, nem nagyon kellene mas. nalam alig kopik :)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Ha így is fejre lehet vele állni, akkor semmi gond. :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Biztos nagyon egyedi a kerékpározási stílusod, ha csak akkor rángatod, ha gáz van. Az, hogy be kell melegednie, nem azt jelenti, hogy nem fog, hanem azt, hogy mondjuk a fékerõ 70 %-át adja csak, de az még mindig bõven elég ahhoz, hogy akár egyetlen ujjal fékezve fejre állj. Nagyon nem valós kép él a fejedben, ne parázzál már, nyugodtan vegyél fémest vagy félfémest elõre.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Az elsõt nem szoktam rángatni, csak ha gáz van, akkor pedig 1mp is rengeteg. Jobban járok, ha elöl meghagyom a félfémest? Esetleg kipróbálom a BBB félfémesét elõre, azt dícsérik.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A Goodridge 1 másodperc alatt melegszik be harapósra. :D

Az összes profi maratonmenõ elõl fémessel megy, hátul organikussal.

Lehet tényleg csak egy, csak nagy sebességnél lassabban telnek a másodpercek. :)

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Ez a melegítõs dolog egy ritka nagy baromság. ;) Fog az hidegen is csak nem olyan jól, kicsit jobban húzod és máris ugyanúgy fog, aztán kb 3mp alatt már üzemi hõmérsékleten van.

A Goodridge 1 másodperc alatt melegszik be harapósra. :D

Az összes profi maratonmenõ elõl fémessel megy, hátul organikussal.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Holnap már talán megkapom az új, szinteres betéteket.. Inkább elõre tenném, ott érzem a féket gyengének. Nem gond, ha az elsõ fékemben levõket (még van rajta réteg bõven, egyenletesen kopott) átrakom hátulra?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

És tényleg olyan fontos az anyagösszetétel? :)

majdnem minden gyártó kínál félfémes, fémes és szinterest....vegyed ami tetszik ha nem jó akkor elkopik veszel másikat :)

Nem tudom, de én is arra jutottam, muszáj kipróbálnom, addig hiába elmélkedek. :)

BBB-bõl a BBS-491S a fémes szinteres, a BBS-491 az organikus alapú.

Thx!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
BBB-bõl a BBS-491S a fémes szinteres, a BBS-491 az organikus alapú.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
És tényleg olyan fontos az anyagösszetétel? :)

majdnem minden gyártó kínál félfémes, fémes és szinterest....vegyed ami tetszik ha nem jó akkor elkopik veszel másikat :)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Full fémesben csak gyári létezik vagy utángyártott is? A2Z, BBB, KOOL STOP-ban megtaláltam a megfelelõjét, az anyagösszetételrõl semmit nem találok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ez a melegítõs dolog egy ritka nagy baromság. ;) Fog az hidegen is csak nem olyan jól, kicsit jobban húzod és máris ugyanúgy fog, aztán kb 3mp alatt már üzemi hõmérsékleten van.

A sebesség mindent megold.