Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Fékpofa, betét

- - - - -

• Please log in to reply
677 replies to this topic

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
nekem a sárga B+ egy fokkal jobb volt esõben mint a sima..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
Esõs idõben milyen fékpofa ajánlott? Most alhonga van fent, szárazon tök jó, de múltkor 20 km esõfutam után igencsak elfogyott, 2 mm-t kellett húzni a bowdenen.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
avid tárcsafékhez lehet venni pofavisszatoló rugót? jobb nevet nem találtam rá. :) szóval azt a kis H vagy X alakú bizbaszt, ami a fékpofákat tolja a helyükre.
Zoogie fékpofákhoz viszont nem járt sajnos. (egyébként a Zoogie fékpofa meglepõen jó árához képest!)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 posts
Hát nekem fingom sincs, dehát a többiek se írnak jobbat.
Az, hogy megkarcolod a felületét, azzal a normálisnál jobb helyzetet érsz el, és mivel ez meg igencsak átmeneti állapot, szal akármilyen jó a féked, ha megcsiszolod, mindig jobb lesz, ez nem mérvadó tehát. "montis" pofa is van szar, bár nemtom, milyet tettél bele. Lehet, h vmi extrapuhát kéne, ha ez van.
Mindezzel csak azt akartam mondani, h a baj nem azzal van, hogy összekopnak, hanem azzal, hogy szar maga a fékhatás. Ez elég hülyén hangzik, de talán érthetõ.
...And Justice For All

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
üdv!
az miért lehet h a bmx-emen elég szarul fog a fék... (tudom kicsit konkrétabban meg h én vagyok a béna h nem tudom beállitani de nem mert csak ezen szar a fék).
szal a probléma lényege: felcsiszolom a fékpofát, amit már használtam (kool stop phat padd és alex supra mt) egy darabig pöpecül fog, majdnem egy ujjal is lehet használni, aztán ahogy összekopnak, kezd elmenni a fékerõ és még három ujjal is alig lehet blokkolni a hátsó kereket.
gondoltam biztos nem jó a felnihez a pofa, tettem bele montis pofát. azt fel se csiszoltan csak uzsgyi be a fékbe, és láss csodát ugyanaz mint az elõbb. fog aztán egyre jobban nem.
szerintetek mi lehet a gond?
elõre is kössz

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

CP

CP

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Közben megtudtam, hogy a Biker Kft által forgalmazott Jagwire SWITCHBACK Tri-Zone MTB fékpofáról van szó.

CP

CP

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Tudja valaki a márkáját ennek a fékpofának? Használtan kaptam, és bevált.

http://img.tar.hu/cp...mg/23246826.jpg
http://img.tar.hu/cp...mg/23246840.jpg
http://img.tar.hu/cp...mg/23246886.jpg
A portól talán kevéssé látszik, hogy cserélhetõ betétes, és az alu ház "karbon-mintás".
Jó lenne tudni, van-e ugyanilyen anyagú nem cserélhetõ betétes pofa, hogy ne kelljen félni, hogy leszakad/begyûrõdik a betét.

Köszi.

STORMMAN

STORMMAN

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Én ritchey logic fékpofát használok.A fékpofák párja 2800 ft de megéri. Ha egy jó v fékhez beteszed gyilkos.Aki csutkára behúzza áshatja a sírját.Mi a véleményetek a diacomp fékekrõL ÉS MIK A TAPASZTALATAITOK?

Tibee

Tibee

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
Köszi a hozzászólásokat! Aske megpróbáltam amiket írtál. csak az elsõ fékkel próbálkoztam kezdésképp. Félsiker. Ha blokkolva van a teló, akkor szinte nesztelen, max a legvégén egy kis hang. ha viszont ki van oldva, ugyanúgy visít, pedig most már nem áll fenn az amit képen becsatoltál.Kezdem nem érteni... Javasoltak még piros fékpofát mert az puhább, de talán mégse kéne...

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Ha nagyon kolpászol a fékpofa ráhúzáskor akkor érdemes kicsit ferdén berakni így a csavar meghúzásakor pont egyenesbe fog állni.
Amit aske leírt arra is érdemes odafigyelni mert ha így rakja be valaki a pofát ahogy az ábra mutatja akkor tényleg erõsen fog nyikorogni.
A másik oka az is lehet hogyha nem fékbetétházast használtok akkor a fékpofa a fék ráhúzásakor egy kicsit a felni irányában elhajolhat.Ezalatt arra gondolok ha már kopott a pofa és így nem elég vastag akkor könnyen hajlik.Fékezéskor a pofa közepét erõsebben nyomja a fék mint a szélélt ezért a közepe jobban elkopik ennek az lesz a hatása hogy minimálisan homorú lesz a pofa és elõbb fog a felnihez hozzáérni a két vége.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Feltöltött kép

Ami állítási lehetrõségeket írtál, azoknak semmi közük a csikorgáshoz.
Tehát újra. Ha a képen látható módon áll a fékpofád, akkor állítani kell rajta, méghozzá a fékpofát tartó csavar fellazításával, a képen látható helyzet elhárításával, majd a pofarögzítõ csavar újboli meghúzásával.

Elmondom én hogy szoktam. Fellazítom mindkét oldalt az említett csavarokat. Behúzom a fékkart, de úgy, hogy közben kézzel tökéletesre passzentom a pofát a felnihez. Amikor ez látszik, akkor óvatosan (a fékkart még mindig szorítva) meghúzom a csavarokat. Ezután kézzel ellentartva újra, de erõsebben. Azért kell ellentartani, mert meghúzáskor elfordulhat a betét, és akkor kezdheted elõlrõl.

Edit: nem zacskó, hanem Aske

Ha ekkor is csikorogna, akkor egykét papírlapot tégy a felni megfelelõ helyére, és úgy játszd passzentosra az illeszkedés.

Tibee

Tibee

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
NOs megtisztitottam a felnit. Sokat segített. HHH tetejétõl indulva az elsõ két fékezés még nem visított... Tehát állítgatni kell. Viszont van ócsóért egy csengõm :) Szabadság híd alatti alagútban szétugrasztottam vele a kolbászoló gyalogokat :D. Asko csak nekem nem jó a képlink?

Akkor a kérdés: (bocs ha túl láma...) hogy állíthatom, hogy az egyik része elöbb érje a felnit. Mert nekem ahogy néztem pont rosszul áll. ergó tudom állítani a bowdennel a távolságot, aztán a pofánál a távolságot és az "irányát", meg a kis csavarral a centirozottságot, rugóerõt. De hogy jön akkor hogy melyik rész éri elöbb???

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
tehát a fákpofa "front" részének elõbb kell hozzáérnie a felnihez, mint a másik végének.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Jah, tudom hülyén fogalmaztam meg. Na szóval nekem tapasztalat alapján akkor szokott csikorogni, ha ez a helyzet:

Feltöltött kép

Ha a nyilat (kerék forgása) megfordítod, az a helyes verzió, akkor nem szabad neki csikorognia. Persze ez erõsen el van túlozva. :D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
aske: azt, hogy váz felõli oldal, azt pontosan hogy érted?

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 posts
Az ilyen 3komponensû fékpofákkal milyen tapasztalataitok vannak? Konkrétan a BBB BBS-10 VeeStop érdekelne. (Használtam a keresõt, nem találtam semmit:( )
szal érdemes-e megvenni, most 2000 táján vannak az ebike-on
...And Justice For All

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Hol lehet olyant szerezni??? ;-)

mondjuk patika.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Szerintem a felni pucolásával nem fog változni a csikorgás mértéke.
Akkor csikorog, ha a fékgumi váz fele esõ oldala elõbb ér hozzá a felnihez mint a többi része. Ezt a hatást fokozza a féktest kotyogása, valamint féktuskók/támvillák rugalmassága, ergó állítgatni kell szerintem. Úgy kéne belõni, hogy egy vastagabb papírlapot teszel az említett helyre mikor beállítod a féket, hogy feltétlenül a váztól távolabbi oldala fékezzen elõször.

Tibee

Tibee

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
Köszi! Megpróbáálkozom ezekkel. Ajánlották még, hogy alcohollal tisztitsam meg a felnit, vagy tegyek bele puhábbat. de jónak kell lennie, elvégre gyárilag is ilyen volt. majd holnap nekimegyek, elõször fel kell hajtani vmi alcoholt. Hol lehet olyant szerezni??? ;-)

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts

Egy kérdés: Van nekem egy csodás Avid SD-7-es fékem. 2 saras maratonon elkopott benne a betét, így vettem bele ugyanolyan rw2-st, de csak betétet, nem komplett pofát. Okosan be is szereltem, beállítottam, minden jó. Ám: HHHról lefelé jövet elkezdett visítani (elsõ saras maraton után is ilyen volt). De vmi eszméletlen hangerõvel, és akkor ha erõsebben húzom. Mitõl lehet ez??? Nem tudok mire gondolni... (teleholdas HHH túrán voltam, szerintem fél hegy lakosságát felébresztettem, a társak meg azt hitték, hogy nincs is fékgumim, csak vas fogja a vast. meglepõdtek mikor mondtam, hogy vadiúj a pofa). Ötleteket szivesen fogadnék... Köszi!

Velem is megesett már... Csiszolóvászonnal érdessé tettem a felületét a betétnek és elhalgatottegy ideig.