Jelentkezz be Regisztrálj
Fékpofa, betét
Írta 2006. november 11. - 14:37
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. november 11. - 14:15
Írta 2006. augusztus 12. - 08:52
Zoogie fékpofákhoz viszont nem járt sajnos. (egyébként a Zoogie fékpofa meglepõen jó árához képest!)
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2006. július 25. - 20:01
Az, hogy megkarcolod a felületét, azzal a normálisnál jobb helyzetet érsz el, és mivel ez meg igencsak átmeneti állapot, szal akármilyen jó a féked, ha megcsiszolod, mindig jobb lesz, ez nem mérvadó tehát. "montis" pofa is van szar, bár nemtom, milyet tettél bele. Lehet, h vmi extrapuhát kéne, ha ez van.
Mindezzel csak azt akartam mondani, h a baj nem azzal van, hogy összekopnak, hanem azzal, hogy szar maga a fékhatás. Ez elég hülyén hangzik, de talán érthetõ.
Írta 2006. július 14. - 12:23
az miért lehet h a bmx-emen elég szarul fog a fék... (tudom kicsit konkrétabban meg h én vagyok a béna h nem tudom beállitani de nem mert csak ezen szar a fék).
szal a probléma lényege: felcsiszolom a fékpofát, amit már használtam (kool stop phat padd és alex supra mt) egy darabig pöpecül fog, majdnem egy ujjal is lehet használni, aztán ahogy összekopnak, kezd elmenni a fékerõ és még három ujjal is alig lehet blokkolni a hátsó kereket.
gondoltam biztos nem jó a felnihez a pofa, tettem bele montis pofát. azt fel se csiszoltan csak uzsgyi be a fékbe, és láss csodát ugyanaz mint az elõbb. fog aztán egyre jobban nem.
szerintetek mi lehet a gond?
elõre is kössz
Írta 2006. június 30. - 01:36
Írta 2006. június 29. - 00:54
http://img.tar.hu/cp...mg/23246826.jpg
http://img.tar.hu/cp...mg/23246840.jpg
http://img.tar.hu/cp...mg/23246886.jpg
A portól talán kevéssé látszik, hogy cserélhetõ betétes, és az alu ház "karbon-mintás".
Jó lenne tudni, van-e ugyanilyen anyagú nem cserélhetõ betétes pofa, hogy ne kelljen félni, hogy leszakad/begyûrõdik a betét.
Köszi.
Írta 2006. június 25. - 10:57
Írta 2006. június 19. - 20:59
Írta 2006. június 19. - 12:32
Amit aske leírt arra is érdemes odafigyelni mert ha így rakja be valaki a pofát ahogy az ábra mutatja akkor tényleg erõsen fog nyikorogni.
A másik oka az is lehet hogyha nem fékbetétházast használtok akkor a fékpofa a fék ráhúzásakor egy kicsit a felni irányában elhajolhat.Ezalatt arra gondolok ha már kopott a pofa és így nem elég vastag akkor könnyen hajlik.Fékezéskor a pofa közepét erõsebben nyomja a fék mint a szélélt ezért a közepe jobban elkopik ennek az lesz a hatása hogy minimálisan homorú lesz a pofa és elõbb fog a felnihez hozzáérni a két vége.
Írta 2006. június 19. - 11:05
Ami állítási lehetrõségeket írtál, azoknak semmi közük a csikorgáshoz.
Tehát újra. Ha a képen látható módon áll a fékpofád, akkor állítani kell rajta, méghozzá a fékpofát tartó csavar fellazításával, a képen látható helyzet elhárításával, majd a pofarögzítõ csavar újboli meghúzásával.
Elmondom én hogy szoktam. Fellazítom mindkét oldalt az említett csavarokat. Behúzom a fékkart, de úgy, hogy közben kézzel tökéletesre passzentom a pofát a felnihez. Amikor ez látszik, akkor óvatosan (a fékkart még mindig szorítva) meghúzom a csavarokat. Ezután kézzel ellentartva újra, de erõsebben. Azért kell ellentartani, mert meghúzáskor elfordulhat a betét, és akkor kezdheted elõlrõl.
Edit: nem zacskó, hanem Aske
Ha ekkor is csikorogna, akkor egykét papírlapot tégy a felni megfelelõ helyére, és úgy játszd passzentosra az illeszkedés.
Írta 2006. június 19. - 10:47
Akkor a kérdés: (bocs ha túl láma...) hogy állíthatom, hogy az egyik része elöbb érje a felnit. Mert nekem ahogy néztem pont rosszul áll. ergó tudom állítani a bowdennel a távolságot, aztán a pofánál a távolságot és az "irányát", meg a kis csavarral a centirozottságot, rugóerõt. De hogy jön akkor hogy melyik rész éri elöbb???
Írta 2006. június 15. - 17:12
Írta 2006. június 15. - 08:58
Ha a nyilat (kerék forgása) megfordítod, az a helyes verzió, akkor nem szabad neki csikorognia. Persze ez erõsen el van túlozva.
Írta 2006. június 14. - 21:53
Írta 2006. június 14. - 21:43
szal érdemes-e megvenni, most 2000 táján vannak az ebike-on
Írta 2006. június 13. - 21:57
Hol lehet olyant szerezni??? ;-)
mondjuk patika.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. június 13. - 21:54
Akkor csikorog, ha a fékgumi váz fele esõ oldala elõbb ér hozzá a felnihez mint a többi része. Ezt a hatást fokozza a féktest kotyogása, valamint féktuskók/támvillák rugalmassága, ergó állítgatni kell szerintem. Úgy kéne belõni, hogy egy vastagabb papírlapot teszel az említett helyre mikor beállítod a féket, hogy feltétlenül a váztól távolabbi oldala fékezzen elõször.
Írta 2006. június 13. - 21:28
Írta 2006. június 13. - 16:39
Egy kérdés: Van nekem egy csodás Avid SD-7-es fékem. 2 saras maratonon elkopott benne a betét, így vettem bele ugyanolyan rw2-st, de csak betétet, nem komplett pofát. Okosan be is szereltem, beállítottam, minden jó. Ám: HHHról lefelé jövet elkezdett visítani (elsõ saras maraton után is ilyen volt). De vmi eszméletlen hangerõvel, és akkor ha erõsebben húzom. Mitõl lehet ez??? Nem tudok mire gondolni... (teleholdas HHH túrán voltam, szerintem fél hegy lakosságát felébresztettem, a társak meg azt hitték, hogy nincs is fékgumim, csak vas fogja a vast. meglepõdtek mikor mondtam, hogy vadiúj a pofa). Ötleteket szivesen fogadnék... Köszi!
Velem is megesett már... Csiszolóvászonnal érdessé tettem a felületét a betétnek és elhalgatottegy ideig.