Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fékpofa, betét

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
677 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Akkor az sajnos le fog kopni bármilyen betéttel is használod, a kosz fogja lekoptatni.

A sebesség mindent megold.

Amen

Amen

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Bezony, le van festve:P
Ez jutott. Na mind1, köszi szépen, akkor keresgélek.
Szerv!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ezt most nem értem, van olyan rhyno lite felni, aminek le van festve az oldala? Egyébként én is avid (fekete, rw2) betétet használok a rhyno lite-hoz és jó.

Amen

Amen

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Helló!

Srácok, segítsetek. Olvasgattam a fórumot, és hátha valaki ilyen cipõben jár, mint én. "Házasítani" szeretnék egy Sun Rhyno Lite felnit V-fékkel, csak szeretném, ha nem zabálná le a festéket a felnirõl, ugyanis nem CNC-zett. Tudom fék, meg kar függõ, de ehhez a felnihez kinek melyik pofa vált be? Gondolom puhábbik verziókból, inkább cserélgetem a fékpofát xy idõnként, mint megegye a festést. Remélem ti is használtok/tatok ilyen felnit.

Retizotyo, látom te avid fékpofát használsz SUN-ra. Mifélét?

Elõre is köszi!
Amen

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Hali!
Szal arra keresem a felvilágosítást, hogy a tárcsafékbetét fékezõ felülete miböl is van.
Fémes? Mûgyantás? Mind kettõben van kötõanyag. A gyantás pofa fém szemcsékkel van dúsítva a nagyobb hatásfok érdekében vizes körülmények esetén? Más szerepe nincs? Mi az oka, hogy tárcsában is különbséget tesznek a két különbözö anyagu pofa párosításához....
A gyantás pofában egyáltalán nincs fém vagy csak lényegesen kevesebb?
Mindent tudni akarok... :-)
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Nemtom, 3 évig /amíg vfékkel versenyeztem/ addig próbáltam: piros, fekete ricsit, XTR-t, Jagwire 3 komponensût, sima shimanót amit alapból adnak, meg az RW2-es vagy mien Avidot meg még pár noname sz*rt. A Piros richey vált be legjobban. A fekete sem rossz, de nekem hamarabb kopott és mintha vizesen nem fogott volna úgy. Tavaly, mikor minden verseny sáros volt, 3X cseréltem a piros fékpofát a szezonban.

Nekem shimano, zoggie és tektro fékpofákkal volt dolgom. A shimanoból az m55-tõl az xt-ig, de jó volt mindegyik. Bár esõben nekem is hihetetlen hamar fogytak, volt, hogy 20 km városi tekerés után eltünnt a fékpofa harmada. A zoggie jó volt (meg olcsó), de nagy sebességrõl fékezve elment az ereje és elkezdett lemorzsolódni a felülete, csupa gumipor volt a felni száraz idõben is. Eddig talán a tektro jött be a legjobban. Esõben is iszonyatosan fog, nem is érzek semmilyen különbséget a szárazhoz képest, bár azért csutakos dõben ez is nagyon gyorsan fogy, ez már most látszik.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

2-3 hete beszéltem egy középkorú országutis fószerral aki mesélte, hogy a dolomitokba felvitt egy ricsi fékpofát, ami a 3. napon megadta magát a 70-el le, 30-al elfordul stílustól, száraz idõben......

Õ nekem dura ace fékpofát javasolt az országuti kerómba, azt modta, azzal ez nem fordulhat elõ, és hogy ilyenkor lehet igazán megítélni egy fékpofa minõségét. Szerintem lehet benne valami, eléggé úgy nézett ki mint aki tudja mirõl beszél :)

Nemtom, 3 évig /amíg vfékkel versenyeztem/ addig próbáltam: piros, fekete ricsit, XTR-t, Jagwire 3 komponensût, sima shimanót amit alapból adnak, meg az RW2-es vagy mien Avidot meg még pár noname sz*rt. A Piros richey vált be legjobban. A fekete sem rossz, de nekem hamarabb kopott és mintha vizesen nem fogott volna úgy. Tavaly, mikor minden verseny sáros volt, 3X cseréltem a piros fékpofát a szezonban.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Õ nekem dura ace fékpofát javasolt az országuti kerómba, azt modta, azzal ez nem fordulhat elõ, és hogy ilyenkor lehet igazán megítélni egy fékpofa minõségét. Szerintem lehet benne valami, eléggé úgy nézett ki mint aki tudja mirõl beszél :)

Nekem volt XTR, az gondolom, hasonló anyag, és egyrészt iszonyatosan ette a felni, másrészt ha 3 mp-nél többet kellett fékezni, akkor rettenetes csiszatoló hangot adott ki magából, aztán meg meg is sült.
Én az Avidot meg a Ritchey-t szeretem, de télen, a latyakban nem szeretnék havonta 2-3000 forintot költeni fékpofákra. Egy barátom pedig mondta, hogy a hideg latyak neki pillanatok alatt megette az AVID fékpofáit (konkrétan pillanatok, asszem olyan 100 kilcsit sikerült vele megtennie városban!)
Emellett persze nyilván a komoly hegyvidék komoly féket kíván (például egy jó tárcsát), és ott elválik a sz*r a májtól. De mondjuk városi közlekedésre szerintem télen fölösleges a drága pofa, mert annyival nem jobb, amennyivel többe kerül. Ettõl függetlenül, akinek van pénze rá, az vegyen nyugodtan ritcheyt, vagy akármit...

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nekem a piros Ricsi semmivel nem volt jobb a Sun felnin, mint a fekete! Elõre vettem direkt, hogy még jobb legyen, de nem jött be ezen a felnin, és sztem ez a lényeg: pofa-felni házasítás.
Most Avid pofák vannak, azok jók, de csiszolóvászon hangjuk van, amitõl kiráz a hideg. Viszont a pofa nem fémes színû, szóval elvileg annnyira nem eszi a felnit.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Piros Ricsi ;)

Sztem a best ien vizes havas idõben...
Bár nem a legolcsóbb...

2-3 hete beszéltem egy középkorú országutis fószerral aki mesélte, hogy a dolomitokba felvitt egy ricsi fékpofát, ami a 3. napon megadta magát a 70-el le, 30-al elfordul stílustól, száraz idõben......

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Piros Ricsi ;)

Sztem a best ien vizes havas idõben...
Bár nem a legolcsóbb...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Sziasztok!

Az érdekelne, hogy ki milyen fékpofát használ a téli és õszi hideg, saras és esõs idõben? Én még a nyári fekete pofáimat használom, de úgy veszem észre, hogy nagyon felkeményednek 10 fok alatt és kicsit forgácsolják a felnit, még akkor is ha nem kerül sár a betét és a felni közé.

Olcsót és relatíve puhát. Most pl sima, 600 forintos B+ csavaros fékpofát, ezért nem fáj a szívem, ha havonta ki kell dobni belõle egy párat, mert a hólucsok megeszi. Felnit sem csiszatolja, a fékhatás meg megfelelõ.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Az érdekelne, hogy ki milyen fékpofát használ a téli és õszi hideg, saras és esõs idõben? Én még a nyári fekete pofáimat használom, de úgy veszem észre, hogy nagyon felkeményednek 10 fok alatt és kicsit forgácsolják a felnit, még akkor is ha nem kerül sár a betét és a felni közé.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Mert a mûgyantásak fognak legjobban száraz idõben. A fémtartalommal a fékhatás csökken és a tartósság nõ.

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás
Miért nem?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az összes bbb betét kék, nincs jelentõsége a színnek. Okkal van eredetileg mûgyantás betét a fékedben, fémessel még ennyire sem fogna.

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás
Üdv mindenkinek,kis segítséget kérnék.
fékpofa csere elõtt állok,de az eddíg használ mûgyantás shimano nem igazán jött be.
több gyártót is találtam akik M465 mech.Disc fékhez gyártanak fékbetétet.
BBB kék szín
Jagwire kék szín
Van minõségbeli különbség? A kék szín mindegyiknél fémes pofát jelent?
Továbbá ránézésre egy Br M525 és az M515 betét között nincs különbség.És gyakorlatilag?

Ennyi volna..

Jel

Jel

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Big THX!:D
Go Hard or Go Home!

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Sziasztok! Érdeklõdni szeretnék Hogy Caprine Trinity V fékekhez mely fékpofák kompatibilisek. Amik mondjuk E-bike-on meg lehet venni.Pár jótanács elkéne.....

Elõre is Big THX!

szerintem minden jó bele, ami menetes rögzítésû (talán minden V-féké az...)

Jel

Jel

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok! Érdeklõdni szeretnék Hogy Caprine Trinity V fékekhez mely fékpofák kompatibilisek. Amik mondjuk E-bike-on meg lehet venni.Pár jótanács elkéne.....

Elõre is Big THX!
Go Hard or Go Home!