na akkor én mondom a tapasztalatot :
ha keresel fékbetétet ne ved a gyárit, atol olcsob az utángyártot BBB , a töbi gyártojé is megfelel, bár ha nagyságrendekl olcsob az azért gyanus. Szoval nei a legolcsobat vedd ,ha csak nem akarsz kinlodni és késöb szitkozodni.(ide tartoznak a kisérletezök is akik auto fékszervizekbe ragasztgatnak rá külömbözö fékezöfelületeket )
Nincs külömbözö keménység ! A bbb egyfajtát gyárt és szerintem a többi cég is. Külön rendelésre lehet kérni fémszemcsést ami azért joval drágább is .Annyival nem is jobb és nem is éri meg .
Énn bbb terméket vetem ,és ha jo a féked akor tökéletesen müködnie kell , visszont ajánlom ,h olyan betétet vegyél amihez rugot is adnak. Tartaléknak sose árt . Ha régi a betét,sokat használt a rugo kisé elfárad.
Ez így nem teljesen igaz. Nem minden jó fékhez jó a BBB betét, egyébként meg a tárcsa anyagához és kialakításához kell passzolnia a betétnek. A fémes betét sokkal tovább tart, tartósságban talán visszahozza azt amennyivel drágább. A shimanonál pl vannak különbözõ keménységû betéték, de ezt értsd úgy, hogy több benne a fémszemcse vagy a kerámia (az alap BBB-ben is vannak fémszemcsék).
Elég nehezen olvasható amit írsz.