Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Fékpofa, betét

- - - - -

• Please log in to reply
677 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

na akkor én mondom a tapasztalatot :
ha keresel fékbetétet ne ved a gyárit, atol olcsob az utángyártot BBB , a töbi gyártojé is megfelel, bár ha nagyságrendekl olcsob az azért gyanus. Szoval nei a legolcsobat vedd ,ha csak nem akarsz kinlodni és késöb szitkozodni.(ide tartoznak a kisérletezök is akik auto fékszervizekbe ragasztgatnak rá külömbözö fékezöfelületeket )
Nincs külömbözö keménység ! A bbb egyfajtát gyárt és szerintem a többi cég is. Külön rendelésre lehet kérni fémszemcsést ami azért joval drágább is .Annyival nem is jobb és nem is éri meg .
Énn bbb terméket vetem ,és ha jo a féked akor tökéletesen müködnie kell , visszont ajánlom ,h olyan betétet vegyél amihez rugot is adnak. Tartaléknak sose árt . Ha régi a betét,sokat használt a rugo kisé elfárad.

Ez így nem teljesen igaz. Nem minden jó fékhez jó a BBB betét, egyébként meg a tárcsa anyagához és kialakításához kell passzolnia a betétnek. A fémes betét sokkal tovább tart, tartósságban talán visszahozza azt amennyivel drágább. A shimanonál pl vannak különbözõ keménységû betéték, de ezt értsd úgy, hogy több benne a fémszemcse vagy a kerámia (az alap BBB-ben is vannak fémszemcsék).
Elég nehezen olvasható amit írsz.

A sebesség mindent megold.

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 posts
na akkor én mondom a tapasztalatot :
ha keresel fékbetétet ne ved a gyárit, atol olcsob az utángyártot BBB , a töbi gyártojé is megfelel, bár ha nagyságrendekl olcsob az azért gyanus. Szoval nei a legolcsobat vedd ,ha csak nem akarsz kinlodni és késöb szitkozodni.(ide tartoznak a kisérletezök is akik auto fékszervizekbe ragasztgatnak rá külömbözö fékezöfelületeket )
Nincs külömbözö keménység ! A bbb egyfajtát gyárt és szerintem a többi cég is. Külön rendelésre lehet kérni fémszemcsést ami azért joval drágább is .Annyival nem is jobb és nem is éri meg .
Énn bbb terméket vetem ,és ha jo a féked akor tökéletesen müködnie kell , visszont ajánlom ,h olyan betétet vegyél amihez rugot is adnak. Tartaléknak sose árt . Ha régi a betét,sokat használt a rugo kisé elfárad.
szedrik

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Régi XT canti-fékhez (csapos rögzítésû) milyen fékbetétet érdemes használni? Eserélhetõ betétes féksaru?

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 posts
Segitség-Segitség !

Avid BB7 fékemhez fékbetétet venék dea választás nem is olyan egyszerü mint gondoltam.
A böség zavarával szembesültem a boltokban , avid,bbb,aligator,jagwajer,zoge, . . .
Mit ajánlatok , mi a tapasztalat ?
Melyik tipusnál ,hogy jelölik a keménységet ?
Melyik betét a legtartosabb,amelyik a legrövideb idö alat kopik be ?
Szoval várnám a segitcségeteket ki mit használ ,hogy van vele megelégedve .

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Minõségben a legjobb a Koolstop, még én is egy évet elmentem vele, s nem kicsit használtam. Nem olcsó, ellenben 2006-ban 5 saras hosszútávot mentem egymás után vele, s még így is októberig bírta.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

pecsenyep

pecsenyep

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
Sziasztok!

2008-as Xt V-fékemben most kopott el a fékpofa.

Melyik betét lehet megfelelõ a pótlására ( minõségben ) - Avid , Ritchey fekete v piros ?

Választ elõre is köszönöm

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Hayes Stroker Ryde fékhez milyen fékbetétet ajánlotok és hol érdemes venni?
"Ride today, heal tomorrow"

vdani666

vdani666

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Hello. Van egy régi bringám, Weinmann fékekkel, és alu szingós kerekekkel, de a fékfelületen kis bevágások vannak félcentinként. Na erre milyen fékbetétet ajánlotok? Természetesen a legolcsóbban a legjobbat :P, most gyári weinmann van benne, minimum 15 éves... És hát a fékhatás elég vacak, legalább elöl le szeretném cserélni, mert így nem igazán bízok benne :P. Meg lehet vele állni, de lejtõn egyáltalán nem merem megereszteni. Választ elõre is köszi

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts

Alighanem hülyeséget kérdezek, de országúti fékre jók a V-fékhez árult fékpofák?
Shimano 105-ös fékre szeretnék piros ritchey betétet tenni, de abból eddig csak egyfélét láttam, ami inkább V-fékhez valónak tûnik.

be lehet tenni mtb pofákat is csak meg kell nézni elfér-e,nincs utban esetleg a váz villa stb de szerintem lehet kapni nagyon jó outi betéteket is
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
BB7-hez rendeltem a2z pofákat. Aki próbálta már - mennyire hangosak? Aludhatok nyugodtan, vagy ezekkel is annyit kell majd szórakozni, mint a gyáriakkal?:D

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Alighanem hülyeséget kérdezek, de országúti fékre jók a V-fékhez árult fékpofák?
Shimano 105-ös fékre szeretnék piros ritchey betétet tenni, de abból eddig csak egyfélét láttam, ami inkább V-fékhez valónak tûnik.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

Milyen fékpofákat ajánlanátok egy Meride Crossway 20 V cross bicajra gyári helyett?A felni Jalco,a fék pedig a Merida néven futó V fék.

Én ezt néztem ki:http://ebike.hu/prod...er 2 brakeshoe/
Szerintetek ez jó lenne az én felnimhez?A fékbetéteket külön kell megvenni vagy a fékpofával együtt adják?

Még egy kérdésem lenne ezzel a pofával kapcsolatban.Ez méretileg jó a cross bringa felnijéhez?A cross bringa 28-as felnijének nem kisebb a fékezõ felülete mint egy mtb felniének?

klampfer

klampfer

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Hi,

Ránézésre Shimano Altus BR-M415
Nekem a Crosstreken van, hibátlanul muxik és eddig semmi gáz nem volt a beállírással..

Pár vélemény és tapasztalat rola:
http://www.testbike....t2.php?pid=2475

üdv,
Klampfer

Meg tudnátok mondani, hogy EZ milyen típusú fék? Azt leszámítva, hogy Shimano. Mert arra már rájöttem, hogy egy nagyon elcseszett darab, képtelen vagyok normálisan beállítani (a szervízzel egyetemben), sõt, úgy néz ki, hogy a tárcsa felül hozzáér a fékpofához (magyarul, ha a 160mm átmérõ mondjuk 158mm lenne, jobb lenne a helyzet). Jobban járok egy BB5 vagy BB7-tel?

Vfék betét kapcsán a lenti betéttek belepasszinthatóak a Bikefun fékbe?
Elõre is köszi.

BIKEFUN FÉK:
http://www.bringabut...zust-72-mm.html

FÉKBETÉTEK:
http://www.bringabut...cs-fekgumi.html

http://www.bringabut...cs-fekgumi.html

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Szia!

Elvileg nagyjából kompatibilesek egymással a mostanság kapható, cardridge-rendszerû féksaruk és fékgumik, elvileg gyártótól függetlenül.
Nekem jelenleg Avid saruban van piros Ritchey fékgumi.

Saruból (komplettan, gumival együtt) pedig lehet kapni pár fajtát itthon.
Pl. ILYET vettem most a készülõ túrabringámra. (hozzá tartalékba szintén piros "ricsiket")
Bár van ennél olcsóbb is, pl. EZ (még relatíve jónak mondható fékgumival) vagy EZ (talán így juthatsz sarukhoz a legolcsóbban, ennek a fékgumija viszont nem sokat érhet).

üdv: xcarlos

ilyen bikefun van a kedvesem gépében hátul, nem sokat tudok mondani róla, mûködik rendesen

A piros ritchey nekem esõben feltûnõen nem akart fogni, pont úgy mint a mostani bbb veestopok.

Esõbe viszont jól fog a tektro fékbetétje (nem tudom hol lehet kapni, de lehet a meridáé is ilyen, mert azt hiszem a merida névre márkázott fékek is tektrók) a shimano m system fékpofák, meg az avid is. Igaz, nagyon hamar kopnak is esõben.

xcarlos

xcarlos

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
  • LocationHungary

Akkor ezek a Ritchey betétek milyen pofákba valók?

Szia!

Elvileg nagyjából kompatibilesek egymással a mostanság kapható, cardridge-rendszerû féksaruk és fékgumik, elvileg gyártótól függetlenül.
Nekem jelenleg Avid saruban van piros Ritchey fékgumi.

Saruból (komplettan, gumival együtt) pedig lehet kapni pár fajtát itthon.
Pl. ILYET vettem most a készülõ túrabringámra. (hozzá tartalékba szintén piros "ricsiket")
Bár van ennél olcsóbb is, pl. EZ (még relatíve jónak mondható fékgumival) vagy EZ (talán így juthatsz sarukhoz a legolcsóbban, ennek a fékgumija viszont nem sokat érhet).

üdv: xcarlos
xc

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 posts
Meg tudnátok mondani, hogy EZ milyen típusú fék? Azt leszámítva, hogy Shimano. Mert arra már rájöttem, hogy egy nagyon elcseszett darab, képtelen vagyok normálisan beállítani (a szervízzel egyetemben), sõt, úgy néz ki, hogy a tárcsa felül hozzáér a fékpofához (magyarul, ha a 160mm átmérõ mondjuk 158mm lenne, jobb lenne a helyzet). Jobban járok egy BB5 vagy BB7-tel?
Dark Archon

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Köszönöm a válaszokat!Nem cserélhetõ a betét a fékpofákban.A Ritchey úgy látom nem gyárt cserélhetõ betétes pofát.Akkor ezek a Ritchey betétek milyen pofákba valók?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Pontosan melyik Ritchey-re gondolsz?Egy linket esetleg berakhatnál róla.Köszi.

Azt elfelejtettük tisztázni, hogy cserélhetõ betétes-e a fékpofád. Ha nem, érdemes ilyen fékpofát venned. Ha igen, én erre gondoltam: http://bikefun.hu/pr...-v-fekhez-piros
Vizesen, esõben egyik felnifék sem fog úgy, mint szárazon. Ez általános jelenség, ettõl még nincs baja a fékrendszerednek.
Marci

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 posts

Szerintem erre gondolt:
http://ebike.hu/term... pofa imbuszos/
Mint látod a fekete általános a piros kemény körülmények (vizes, saras) közé használatos.
Az awid állítólag (én nem használtam) esõbe nem a legjobb (gyorsan kopik).
Ami nálunk bejött az a BBB TriStop, bár felhõszakadásban már ez is gondban volt, de a felni fék már csak ilyen. :)
http://ebike.hu/term...tristop fekete/
http://ebike.hu/term...top háromszínû/
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

Ez elvileg maga a fékbetét. A régit kiszeded, ezt berakod a fékbe, örülsz. Ez egy általánosan dicsért fékpofa de hogy a te felnidhez ez-e a 100%-ban passzoló, azt nem lehet tudni. A piros Ritchey-t mondják még olyan általánosan mindenesen jónak.
Amúgy miért akarsz cserélni, mi a baj a régivel ?