Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fékpofa, betét

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
677 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Szóval a fémesnél oda kell figyelni a lejtõk elõtt a melegítésre és arra, hogy ne tudjon visszahûlni. Itt van pár (hosszú, több kilométeres) lejtõ, amiben az a pláne, hogy az elején még rá is tekerek és fékezés nélkül megyek le. Ha megoldom a melegítést az elején, gondolom kihûl menet közben. Mi van, ha hirtelen meg kell állni és maximális fékerõre van szükség? Vagy ha eleve elfelejtettem bemelegíteni, melegen tartani? Félnem kell a fémestõl ilyen szempontból (fõleg az elsõ féknél)? A másik, hogy néha szokott vizet, enyhe sarat kapni a tárcsa, ekkor hogy viselkedik a fémes?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Thx. Csiszoltam korábban, de a színe lapvetõen ilyen, a hátsó (nem koptatott) felén a lyukakon át is ugyanaz. Pár rozsdafolt van rajta elszórva, ebbõl arra következtetek, hogy csak félfémes. Azt megtaláltam, hogy a hordozó fémlap színe alapján a barna (ez is az) fémes, viszont a réteg színe a fémeseknél világosszürke, az nem stimmel. A kód alapján nem találtam semmit. Hidegen is erõs fékhatásom van, melegedésre észrevehetõen javul egy bizonyos pontig, amíg a tárcsa nem melegszik fel nagyon, akkor gyengül. Arra következtetek, hogy ez félfémes.

Az alaphelyzetben nem fog semmit és bemelegítés a fémesnél mit takar? Hidegen is be tudom satuzni a hátsó kereket ha nagyon erõsen meghúzom a fékkart vagy rosszabbra számítsak?

Nálam a hátsó fék az nem mérvadó.
Ugyanis mikor fékezel a súlypont elõre kerül, és a hátsó könnyebben blokkol.
Nekem azt jelenti a bemelegítést ,h mikor elindulok lefelé az elején folyamatosan húzom a féket, de nem nagyon. És egyszer csak van egy olyan pont (hõmérséklet) amikor érzem h elkezdek lassulni, úgy h közben nem is húztam jobban a féket. Na ilyenkor elengedem a féket és lehet menni, sajnos nagyon hosszú aszfaltos szakaszon képes visszahûlni a fék, olyankor néha megrángatom, h ne tudjon kihûlni.

Ez egy Hope Mini Mono+Clarks fullfém betét+Magura Sl tárcsa kombo

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Thx. Csiszoltam korábban, de a színe lapvetõen ilyen, a hátsó (nem koptatott) felén a lyukakon át is ugyanaz. Pár rozsdafolt van rajta elszórva, ebbõl arra következtetek, hogy csak félfémes. Azt megtaláltam, hogy a hordozó fémlap színe alapján a barna (ez is az) fémes, viszont a réteg színe a fémeseknél világosszürke, az nem stimmel. A kód alapján nem találtam semmit. Hidegen is erõs fékhatásom van, melegedésre észrevehetõen javul egy bizonyos pontig, amíg a tárcsa nem melegszik fel nagyon, akkor gyengül. Arra következtetek, hogy ez félfémes.

Az alaphelyzetben nem fog semmit és bemelegítés a fémesnél mit takar? Hidegen is be tudom satuzni a hátsó kereket ha nagyon erõsen meghúzom a fékkart vagy rosszabbra számítsak?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közben rájöttem, hogy gyárilag bármilyen fékpofával szállíthatják. Nem tudom biztosan, hogy ez félfémes vagy fémes, megnéznétek?

Fékfelület.
Hátlap.
(Ez az elsõ, még van rajta bõven réteg, de hátul is ez van csak lekopva.)

A félfémes-fémes között melyiknek jobb a fékhatása (melegedésre gondolom az utóbbi)?

Jobban megmutatja magát az fékbetét összetételen ha megcsiszolod. Mert most csak a sok "kosz" van rajta, és így szerintem ember nem mondja meg h ez milyen, max a hátoldalán ha felismeri vki a kód alapján.

A full fém( sinter) betétek alap helyzetben szinte nem fognak semmit sem, azokat be kell melegíteni, és akkor viszont iszonyat fékerõre képesek még magas hõfokon is, plusz jobban vezetik a hõt, meg nem kopnak olyan gyorsan.

A fél fémes meg vhol a gyantás, meg a full fém között van, alacsony hõfokon is fog már, de nem ég meg olyan gyorsan.

Kb ennyi

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Közben rájöttem, hogy gyárilag bármilyen fékpofával szállíthatják. Nem tudom biztosan, hogy ez félfémes vagy fémes, megnéznétek?

Fékfelület.
Hátlap.
(Ez az elsõ, még van rajta bõven réteg, de hátul is ez van csak lekopva.)

A félfémes-fémes között melyiknek jobb a fékhatása (melegedésre gondolom az utóbbi)?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Hayes Stroker Trailba 180mm-es tárcsákhoz szeretnék új fékpofákat. Még a gyári van benne majdnem lenullázott állapotban. Nem sütöttem meg, de már sikerült úgy megmelegítenem, hogy gyengült a fékhatás (azóta nem fékezek folyamatosan). Nem bánnám ha jobban viselné a meleget és a fékhatás eleve javulna. Gyárihoz nem ragaszkodom, fõleg ha utángyártottban van jobb ár/érték arányú. Mit ajánlotok?

Vadmeggy

Vadmeggy

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!

Van egy promax mechanikus tárcsafékem és szeretnék bele fékpofát venni, de nem tudom hogy milyen kell bele, ugyanis a gyártó sem ad meg ennél többet a bicikli alkatrészeinél: Promax, mechanical disc brake. Köszi szépen...
Egy 2008 as Trek 3900 asom van.
Segítenétek? A fékbetét kerek és hasonlít a BB5-höz, de nem tudom, hogy belemegy e.

http://www.jejamescy...-pads-30877.jpg

Így néz ki, de nem tudom, hogy ez belemegy e...
Vagy próba szerencse?

Ba Lee

Ba Lee

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Van pár dolog ami miatt nem foghat jól:
A féktest karjai vagy a fékkarok túl hajlékonyak.
A fékbowdenház megnyúlt, túl hosszú.
Túl puha anyagúak a fékpofák.
Nem megfelelõ a fékpofaválasztás.
Zsír vagy olaj került az abroncsra vagy a fékpofára...
Ezeket az egy forgás,vagy akár a két forgás pontos fékeket is lehet centírozni.Jah több beállítás után se jó akkor ja ráférne a bringára egy újabb fék rendszer.Kérdésedre pedig hogy milyen legyen itt biztos választ kapsz,sok féle fék véleményezve is vannak.
Fék, kerékpár fék, bicikli fék, teszt, ár
Get out,and Freeride!:mad:

CSD

CSD

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Tanácsot szeretnék kérni:

Weinmann egyforgáspontos fékkel szerelt országútim van, valamilyen új fékbetéttel, a gondom csak annyi, hogy alig fog. Meg lehet vele állni, de ha megtépem, akkor se tudok blokkolni vele hátul (nem is ez a cél, de jó lenne, ha ehhez képest tudnám adagolni a fékerõt), pedig vékony gumik vannak fent.
Olcsótól a drágáig milyen lehetõségeim vannak? Felni mennyit számít fékhatásban?

Kösz!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

A puha verseny betét nekem 1 maratont és egy xc versenyt bírt ki és felnin volt teljesen száraz idõben.
Szakadó esõben szilvásvárad maratonon 12km után nem volt fékem:( tavaj rutinos voltam elég kemény anyagú fékbetétet használtam kb 2mm er kopot és fékem is volt.
Idén kiváncsi leszek a kerámiásra:)

Te olyan értelmetlenül tudsz írni, hogy az ember esze megáll! Mi volt a felnin?
Ha jól emlékszem, az elsõ 12 km emelkedõ, a kilátó után egy kis aszfaltos lejtõvel, csak gratulálni tudok, hogy addigra lekopott a fékbetéted.
Valamiért olyan érzésem van, hogy minden megnyilvánulásodat fenntartásokkal kell olvasni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A puha verseny betét nekem 1 maratont és egy xc versenyt bírt ki és felnin volt teljesen száraz idõben.
Szakadó esõben szilvásvárad maratonon 12km után nem volt fékem:( tavaj rutinos voltam elég kemény anyagú fékbetétet használtam kb 2mm er kopot és fékem is volt.

Lehet sokat fékezel?

A sebesség mindent megold.

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás

v-feknel hogy van ez akkor: puhabb, lagyabb anyagu fekbetet = jobban fog, de gyorsabban kopik, foleg esoben, sarban? vizesen is jobban fog mint a kemeny betet, csak esetleg pillanatok alatt elkopik?

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
v-feknel hogy van ez akkor: puhabb, lagyabb anyagu fekbetet = jobban fog, de gyorsabban kopik, foleg esoben, sarban? vizesen is jobban fog mint a kemeny betet, csak esetleg pillanatok alatt elkopik?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Alex Race24-es felnihez, vagy úgy általában az Alex felnikhez mi a tuti fékpofa ami tényleg harap? Fekete Tektro, piros Ritchey és az Avid RW2 nem nyûgözött le...
Ha ez segít, akkor a felni anyaga 6061H-T6 alu.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Itt van amit keres

Ride everywhere.

.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

off
Drotosh, a csapos cantilever fékekhez már nem nagyon gyártanak értelmes minõségû pofát, olyan mintha egy tizenöt éves számítógépbe keresnél memóriát. Szinte csak kék-piros, esetleg madaras bevásárlóközpontokban lehet kapni hozzá valamit.
Tavaly pont a kool stopnak láttam a katalógusában, de kizártnak tartom, hogy valaki behozott volna belõle az országba.

Pedig nagy eséllyel lehet nálunk is kapni. Ugyanis van KoolStop forgalmazás és én iszonyat sokféle pofát láttam náluk: Bringarzs Kerkprzlet s Szervz - Kezdlap
Egy telefont v. mailt megér megkérdezni.
Marci

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
nekem alligator gyantás van most a bb5-höz.teljesen megfelel,gyakorlatilag alig kopott a szezon alatt,viszont van annyi hátránya,hogy rettenetesen melegíti a tárcsát.megoldás:nem kell annyit fékezni:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

off
Én úgy mondanám olvashatatlan. Még egy 12 évestõl is elvárható, hogy átolvassa amit írt elküldés elõtt, vagy használjon valami helyesírásellenõrzõt, sokat segít..
on
Több gyártónak van több féle anyagú fékbetétje, és jelentõsen máshogy fog egy acor, mint egy jagwire.

Speciel én viszolygok a "drága de matricagyár" bbb termékektõl, de ha valaki bebizonyítja nekem, hogy a pofáik vannak olyan jók mint a kool stop, esküszöm kipróbálom.

Drotosh, a csapos cantilever fékekhez már nem nagyon gyártanak értelmes minõségû pofát, olyan mintha egy tizenöt éves számítógépbe keresnél memóriát. Szinte csak kék-piros, esetleg madaras bevásárlóközpontokban lehet kapni hozzá valamit.
Tavaly pont a kool stopnak láttam a katalógusában, de kizártnak tartom, hogy valaki behozott volna belõle az országba.

Jó a BBB, fog úgy mint a gyári gyantás hayes (mert ugyanaz :) ), de az a2z is jó (mert az is ugyanaz :) ) és olcsóbb. A márkával én sem szimpatizálok, de egészen jók ezek a betétek.

A sebesség mindent megold.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
off
Én úgy mondanám olvashatatlan. Még egy 12 évestõl is elvárható, hogy átolvassa amit írt elküldés elõtt, vagy használjon valami helyesírásellenõrzõt, sokat segít..
on
Több gyártónak van több féle anyagú fékbetétje, és jelentõsen máshogy fog egy acor, mint egy jagwire.

Speciel én viszolygok a "drága de matricagyár" bbb termékektõl, de ha valaki bebizonyítja nekem, hogy a pofáik vannak olyan jók mint a kool stop, esküszöm kipróbálom.

Ride everywhere.

.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nálam az xtr fémes betét kb 2x tovább tart mint a gyantás ha van benne sarazás akkor pedig ez meg sokszorozódik, és mindig van. Alap helyzetben én úgy használom hogy hátul van a fémes mert egy kicsivel gyengébben fog elõl pedig a gyantás, ha tudom hogy sár lesz akkor elöl is fémes. Sanszos azonban hogy maradni fog elõl is a fémes.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!