Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Caprine Maraton 2004 - Szilvásvárad

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
432 hozzászólás a témában

#421
xian

xian

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
misee:

Nem tudom nézted-e már a "mi az amit egy versenytõl elvársz" topicot. Sok okosság van benne.
Ott voltam a tavalyin, nagyon tetszett a

1. Rajt/cél-terület
2. Bíró Ádám (ne értsétek félre!!! :-X)
3. Meleg kaja
4. Jó kijelölés, frissítés

A rövid távon viszont picit uncsi volt a pálya...

Mi az ami változik a 2003-ashoz képest?

#422
arcsiba no.1

arcsiba no.1

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 602 hozzászólás
hello mindenkinek! tavaly indultam életem elsõ maratonján(ez volt a szilvásvárdi maraton) és nagyon tetszett. attól kezdve szerettem meg a maratonokat és idén mindenhol ott leszek az egyesületemmel (O.K.E.) a szervezés tényleg az egyik legjobb volt. és tetszett a környezet is. szemben más maratonokkal ahol a Tesco parkolóban zsufolódtunk össze itt hatalmas füves rész várt az indulókra. amikor beértem utána elvágódtam a füvõn és szunyáltam. tényleg fenomenális volt. idén még a hugomat is ráveszem, hogy induljon el. ;D

#423
ggx

ggx

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
és arról már lehet tudni valamit, hogy milyen távok lesznek, milyen szintemelkedésekkel?

#424
misee

misee

    vendég

  • fórumtag
  • 45 hozzászólás
A tavalyi balesetes dologról: azért történhetett meg mert a pályát a verseny közben kellet módosítani, ugyanis a szokásos útvonalon, a bélapátfalvi szerpentinen a cementgyár lebontása miatt egész nap kamionok kavartak. Nem lett volna jó ha egy monstrummal találkoznak szembe a bicajosok a kanyargós úton. Ezért az ottani pályabíró módosította a versenyzõk érdekében a pályát. Nem volt más lehetõség, be kellet vinni a versenyt a faluba, A összesen 160 km összútvonalat nem lehet lezárni. A közutak mennyiségét próbáljuk a minimálisra csökkenteni. Egyébként a maraton szabályaiban benne van, hogy közúton a Kresz szabályait be kell tartani. Tisztában vagyunk vele, hogy mi is ludasak vagyunk a dologban, ezért idén még több pályabíró lesz kint! Sajnos minden kanyarban nem állhatunk.

Van 14 év alatti kategória a 45-km –en. Majd rajta lesz minden a honlapon.

Na többet nem rizsálok.


#425
misee

misee

    vendég

  • fórumtag
  • 45 hozzászólás
Az elõnevezés 3000 Ft, MÁJUS 2-ig lehetséges.
Utána a nevezési díj: 5000 Ft. A verseny napján nevezésre NINCS lehetõség.
(TAVALY az elõnvezés 2500, a rendes 3500 Ft volt) Ez a pénzügy egy elég kényes téma. :( Mi se nagyon szeretünk vele foglalkozni. Az 5000 Ft biztos mindenki megüt. Ha megnézitek az elõnevezés csak 500 Ft-tal emelkedett. Az idén még jobb maratont szeretnénk rendezni Nektek. Elsõdlegesen az lenne a célunk, hogy elõnevezésre ösztönözzünk Benneteket! A rendezõknek sokkal könnyebb, ha elõre tudnak kalkulálni az indulók számával (pl. póló, csoki, ital, verseny utáni kaja stb. miatt) Másik dolog, hogy ha a verseny napján 500-an neveznek (mint tavaly) abból nagy a kavarodás. Mindenki 8-tól 9-ig akar benevezni, amibõl 10 lesz, a rajt már csúszik, nem kerül mindenki pontosan be a számítógépbe, délre meg beér az eleje, felborulhat az idõmérés. Ezt nem akarjuk. Ezért kérnénk benneteket, hogy nevezzetek elõre, ha lehetõségetek van rá. Az összdíjazás egyébként a tavalyi 1.5-szöröse lesz: 1.500.000Ft. Mi nem igazodunk az UCI és egyéb maraton kategóriákhoz. Minél több résztvevõt szeretnénk díjazni,hiszen a verseny ÉRTETEK VAN! ;)



#426
misee

misee

    vendég

  • fórumtag
  • 45 hozzászólás
Hali! ;) ;) ;)

Mi is foglalkozunk a chipes idõmérés dologgal. Az igazság az, hogy mi a chippes rendszert nem igazán az idõmérésre, hanem a pályán haladó versenyzõk ellenõrzõpontokon való regisztrálására szeretnénk használni. Ehhez sok kaput kell a pályán is elhelyezni, megfelelõen össze kell hangolni a számítógéppel. Ez jelenleg még nem mûködik tökéletesen. Dolgozunk a dolgon! A chipet csak azért végigcipelni, hogy a végén adjon egy idõt a célkapuban nem sok értelme van. 1999-tõl több CC versenyt rendeztünk chip nélkül, ott sokkal nehezebb az idõmérés, mert a kategóriák különbözõ számú kört mennek. Ezeken a versenyeken soha nem volt baj az idõméréssel. A Maratonon, ahol mindenki egyszerre indul és utána egyszer halad át a célon könnyebb dolgunk van. Van olyan programunk, ami tud csúsztatott rajtot produkálni, így esetleg a végérõl indulóknak késõbb, a rajtvonalon áthaladáskor indulhat az óra. Egyébként talán egy maratonon annyira nincs jelentõsége a másodperceknek mint egy CC-n. Természetes, hogy mindenki szeretné tudni mennyi idõ alatt teljesítette a távot. A chipes rendeszert csak akkor alkalmazzuk ha tökéletesen fog mûködni. Egy másik kétely a chippel kapcsolatban: a magas kaució. Nem gondoljuk hogy olyan egyszerû még mondjuk 3000 ft-ot rászánni, akkor is ha visszakapod. Például ha veszünk egy családot ahonnan egy szülõ és 2 gyerek szeretne indulni, csak a chipre majdnem 10000 Ft-ot pluszban elõ kell teremteni + nevezési díj + utazás stb. Ja, és el lehet hagyni... Ha nem is lesz chipes mérés, mindent megteszünk azért, hogy pontos idõt kapjatok!!!




#427
Turbo_G.Pityu

Turbo_G.Pityu

    vendég

  • fórumtag
  • 206 hozzászólás
Hali! 14 év alatti korcsoport lessz-e?

Üdv:G.Pityu

#428
maratonmenõ

maratonmenõ

    vendég

  • fórumtag
  • 53 hozzászólás

Az esetleges korábbi hibákat pedig megpróbáljuk kiküszöbölni!


Az jó, mert nem szeretnék úgy járni mint tavaly Yetimo, akit egy autó úgy elgázolt a pályán!!!, hogy 3 hónapig gipszben volt, aztán még pár hét gyógytorna!

#429
pbali

pbali

    vendég

  • fórumtag
  • 193 hozzászólás
Miért vágnám haza? Nem a külsõre raknám rá! ;D

#430
ggx

ggx

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
kb nevezési díj ügyben mire számítsunk?
tavaly mennyi volt?

#431
tikshow

tikshow

    vendég

  • fórumtag
  • 48 hozzászólás
Tavaly ez volt az elsõ maratonom. Még kis gagyi biciglivel indultam, majdnem le is zúgtam a bánkúti emelkedõ utáni egyik kanyarba, mert a fék bemondta az unalmast :)
Na de ebbe az évbe azért már felkészültebben fogok nekiesni, de sztem ebbõl még mindig csak 45 km lesz :)
bali: ha hazavágod a chipet kifizeted? :)
na bye

#432
pbali

pbali

    vendég

  • fórumtag
  • 193 hozzászólás
Én a tavalyi után megígértem, hogy idén is ott leszek, úgyhogy egy ember már biztosan megy. ;D

Ha a szervezés a tavalyi verseny szintjét eléri, akkor szerintem mindenki elégedett lesz vele ismét, de ha esetleg még jobb lesz, akkor fõleg.

Egy hülye kérdésem azért van, mégpedig hogy itt is lesz esetleg csipes idõmérés?

#433
misee

misee

    vendég

  • fórumtag
  • 45 hozzászólás
Sziasztok fórumozó bájkerek!!! :) :) :)

Elõször is elnézést szeretnék kérni az SzTK nevében, hogy csak most jelentkezünk... Nehezen ébredünk fel téli álmunkból, de már megkeztük a 2004-es CAPRINE MARATON szervezését. A rendezvény idõpontja: 2004.MÁJUS 23. vasárnap.

A rendezõknek mindig nehéz eldönteni, hogy milyen napra essen a verseny. Mi idén azért a vasárnap mellett tettük le voksunkat, mert sokan szombaton is dolgoznak, és így talán Nekik is lehetõségük lesz indulni. Aki pedig megteheti az jöjjön már szombaton,mert este egy jó kis bulit szervezünk! ;)
Tudjuk, hogy többen érkeznek vonattal, és így Nekik a vasárnap problémás lehet a visszaút miatt, ezért a 45-km es táv eredményhirdetését már 14 órakor megtartjuk. A többit a távok hossza miatt 17 órára tervezzük.

Azért nyitottam ezt a topicot, hogy ha bármi KÉRDÉSETEK van a maratonnal kapcsolatban azt itt is leírhatjátok. Minden jellegû javaslatot, konstruktív ötletet szívesen veszünk!!!
A maratonnal kapcsolatos infok és minden egyéb nyalánkság hamarosan a WWW.SZILVASVARADMARATON.HU oldalon!

Minden erõfeszítésünkkel azon vagyunk, hogy idén még színvonalasabb, a hagyományokhoz ragaszkodva jó hangulatú :D :D :D Caprine Maratont szervezzünk Nektek! Az esetleges korábbi hibákat pedig megpróbáljuk kiküszöbölni!

Reméljük idén is találkozunk Szilvásváradon, addig is bicajozzatok!

Béke:
Misee és az egész SzTK ;D