Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Trükkök és figurák elsajátítása
Indította
blademaster
, 2004. augusztus 23. 22:25
Írta 2004. december 13. - 23:41

bezonyám. már kezdenek gyengülni a csontok, a rövidtávú memória kezd romlani, koncentrálóképesség..stb..vigyázni kell olyan korban már.

Írta 2004. december 13. - 23:37

igenigen:-)
elterülések nóvilibõl zebrán már volt nemegy:-)
kisvajda majdnem át is hajtott rajtam meg ilyen apróságok...
de valahogy félek olyat csinálni, amibõl tudom hogy tényleg nagy pander lesz.(nagyobb ugrások)
najo, mind1:-)
nem sajnáltatom magam, de így huszonévesen... hát:-)
elterülések nóvilibõl zebrán már volt nemegy:-)
kisvajda majdnem át is hajtott rajtam meg ilyen apróságok...
de valahogy félek olyat csinálni, amibõl tudom hogy tényleg nagy pander lesz.(nagyobb ugrások)
najo, mind1:-)
nem sajnáltatom magam, de így huszonévesen... hát:-)
Írta 2004. december 13. - 23:35

ha már jó rég nem esett az ember nagyot, vagy egyáltalán nem, akkor attól fél hogy nemsokára fog, de irdatlan nagyot

Írta 2004. december 13. - 23:32

de spec én már félek esni.
10 éve nem féltem.
5 éve sem féltem.
most már tartok tõle, hogy esek egy eszméletlen nagyot, és akkor...:x
az a baj h ilyenkorra valahogy átgondolom h mi hogy..
de pont ezt kéne legyõzni, mert ugyanakkora az esélye, hogy belehalok, mint 5 éve:-) csak ezt el kéne magyaráznom magamnak.
10 éve nem féltem.
5 éve sem féltem.
most már tartok tõle, hogy esek egy eszméletlen nagyot, és akkor...:x
az a baj h ilyenkorra valahogy átgondolom h mi hogy..
de pont ezt kéne legyõzni, mert ugyanakkora az esélye, hogy belehalok, mint 5 éve:-) csak ezt el kéne magyaráznom magamnak.
Írta 2004. december 13. - 23:31

csak gyakorlás kérdése. 
ismétlés a tudás anyja, stb.
õk sem 2-3 év alatt értek el odáig. akár lehet egy évtized is.

ismétlés a tudás anyja, stb.
õk sem 2-3 év alatt értek el odáig. akár lehet egy évtized is.
Írta 2004. december 13. - 23:30

helloka,
figy,igazából mindig csak arról van szó,h van-e kedved és kitartásod hozzá
szóval nem életkorfüggõ (extrém ellenpéldákat kéretik hanyagolni!)
én azt mondom,hajrá
66ós segítség le7 a Dirty tricks & cunning stunts c. film,Lmagyarázzák yól,h hogyan is kéne a mit
edit:Simmons,Noway Ray,Dangerous Dan -1ik sem mai csirke,és nem is fiatalon kezdték
figy,igazából mindig csak arról van szó,h van-e kedved és kitartásod hozzá
szóval nem életkorfüggõ (extrém ellenpéldákat kéretik hanyagolni!)
én azt mondom,hajrá
66ós segítség le7 a Dirty tricks & cunning stunts c. film,Lmagyarázzák yól,h hogyan is kéne a mit
edit:Simmons,Noway Ray,Dangerous Dan -1ik sem mai csirke,és nem is fiatalon kezdték
Írta 2004. december 13. - 23:27

Én azt mondom hogy egy trükk megtanulása nem az életkorodtól függ.
hanem saját magadtól
de azt azért ne is reméld hogy annyira tudsz majd mint õk
(bár szerintem ki lehet jelenteni, hogy itt a fórumon senki nem tud és tán nem is fog annyira tudni mint az igazi profik)
hanem saját magadtól
de azt azért ne is reméld hogy annyira tudsz majd mint õk

(bár szerintem ki lehet jelenteni, hogy itt a fórumon senki nem tud és tán nem is fog annyira tudni mint az igazi profik)
Írta 2004. december 13. - 23:20

Szerintetek van olyan életkor, amikor már nem érdemes elkezdeni "trükközni" tanulni?? Azért kérdezem, mert ugye minél fiatalabb az ember, annál könnyebben és ügyesebben sajátít el dolgokat.
Ugyanis én mindjárt 25 leszek és eddig érdekes módon sajna nem érdekeltek semmilyen trükkök, és igazából idén (eddig nem volt rá lehetõségem) láttam elõször olyan videókat, mint a Kranked, Disorder stb., amiben olyan könnyedén ugrálgatnak meg trükköznek, hogy csak na. Erre megjött nekem is a kedvem, és gondoltam el kéne kezdeni valahogy.
Eddig csak a kormányon átesés meg az "x-down" (keresztbefordult kormánnyal elterülök a földön
)megy. Gondolom alapnak mindenképpen az egyensúlyérzékemen kéne fejleszteni. pl. egykerekezés, egy helyben állás. Hát elég nehezen megy, és sajnos kevés idõm van gyakorolgatni.
Sõt, sajnos a környezetemben 0 olyan élõlény van, aki tudna segíteni vagy megmutatni, mit hogyan kell, ezért a neten fellelhetõ különbözõ dokumentumokat olvasgatom.
Na szóval arra akartam kilyukadni, hogy szerintetek reménytelen-e a helyzetem? Van-e itt valaki más is, aki ilyen idõsen adta fejét a "trükkök" elsajátítására?
Ugyanis én mindjárt 25 leszek és eddig érdekes módon sajna nem érdekeltek semmilyen trükkök, és igazából idén (eddig nem volt rá lehetõségem) láttam elõször olyan videókat, mint a Kranked, Disorder stb., amiben olyan könnyedén ugrálgatnak meg trükköznek, hogy csak na. Erre megjött nekem is a kedvem, és gondoltam el kéne kezdeni valahogy.
Eddig csak a kormányon átesés meg az "x-down" (keresztbefordult kormánnyal elterülök a földön

Sõt, sajnos a környezetemben 0 olyan élõlény van, aki tudna segíteni vagy megmutatni, mit hogyan kell, ezért a neten fellelhetõ különbözõ dokumentumokat olvasgatom.
Na szóval arra akartam kilyukadni, hogy szerintetek reménytelen-e a helyzetem? Van-e itt valaki más is, aki ilyen idõsen adta fejét a "trükkök" elsajátítására?
Írta 2004. december 12. - 19:24

Írta 2004. december 12. - 17:48

Írta 2004. december 12. - 17:40

x-up: "keresztet" formázol a kezeddel
manual-1kerék: ja
tabletop: hát izé...
szerintem úgyis ráérsz... kezd el olvasni a topicot, találhatsz benne linkelt oktató vid.et is
manual-1kerék: ja
tabletop: hát izé...
szerintem úgyis ráérsz... kezd el olvasni a topicot, találhatsz benne linkelt oktató vid.et is
Írta 2004. december 12. - 17:31

x-up az milyen? tabletop? Egyebkent a manual es az egykerek kozt az a kulombseg hogy tekersz ill nem? Habar ez jo nagy hulyeseg amit most mondtam
Írta 2004. december 12. - 17:28

bunny, egykerék, manual, nose wheelie, street
x-up, tabletop, kormánypöri dirt
?
x-up, tabletop, kormánypöri dirt
?
Írta 2004. december 12. - 17:26

Udv emberek!
Ha van tippetek akkor legyszi irjatok olyan trukkoket amelyek a legalapabb szintu dirtjump/street -hez tartoznak. Koszi!bye
Ha van tippetek akkor legyszi irjatok olyan trukkoket amelyek a legalapabb szintu dirtjump/street -hez tartoznak. Koszi!bye
Írta 2004. december 01. - 18:36

az kiralyul hangzik...hasonlot probalgattam nemreg montival, hogy elso kerekrol ugras hatsora meg vissza aztan ahanyszor tudom...5 nel tovabb meg nem jutottam...de ekozben nem haladok
Írta 2004. december 01. - 18:26

ha tudnek pedalbol kiallni hatsora akkor okes lenne
de mivel neme zert enis csak igy billegek.
anno bmx-nel volt egy ilyen trukk, hogy kilepo allsz hatul elso fek, felall elsore es igy, mint egy hernyo vagy kukac haladsz hatrafele.
amikor leer a hatso akkor megint felalltal elsore
de mivel neme zert enis csak igy billegek.
anno bmx-nel volt egy ilyen trukk, hogy kilepo allsz hatul elso fek, felall elsore es igy, mint egy hernyo vagy kukac haladsz hatrafele.
amikor leer a hatso akkor megint felalltal elsore
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2004. december 01. - 14:21

JAJA:D
Amúgy nem nehéz. Szerintem legalábbis... Úgy a legkönyebb, hogy haladsz elõre nem túl gyorsan, megkapod elsõkerékre a bringá, és ahogy lerakod a hátsót, azzal a lendülettel felhúzod az elejét, és próbálsz megmaradni. Csakhogy elõre így nem lehet ugrani, mivel a nyomaték hátra húz, vagyis hátrarántod az elejét, és hátul van a lendület emiatt. Akkor már bele kell taposni a pedálba, és úgy lehet elõre kotorni, persze ehhez már kell egy jobb fék is.
Amúgy nem nehéz. Szerintem legalábbis... Úgy a legkönyebb, hogy haladsz elõre nem túl gyorsan, megkapod elsõkerékre a bringá, és ahogy lerakod a hátsót, azzal a lendülettel felhúzod az elejét, és próbálsz megmaradni. Csakhogy elõre így nem lehet ugrani, mivel a nyomaték hátra húz, vagyis hátrarántod az elejét, és hátul van a lendület emiatt. Akkor már bele kell taposni a pedálba, és úgy lehet elõre kotorni, persze ehhez már kell egy jobb fék is.
Írta 2004. december 01. - 01:37

Írta 2004. november 30. - 22:28

enis igy probaltam de nem igazan mukszik...mindig eldolok egy oldalra es mostmar kezdem azt hinni hogy komoly egyensuly problemaim vannak
Bocsika kicsit lemaradtam.

Írta 2004. november 30. - 10:30