Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Trükkök és figurák elsajátítása

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1800 hozzászólás a témában

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Ma délután-estefele voltam gyakorolni egy kis manual-t, de csak nem akar sikerálni. Lehet bennem van a hiba:) Pedig szereintem ennél nehezebb trükköket megcsinálok. Lehet a nagy tengelytáv miatt nam megy. De egykerék meg megy. De ha nem tekerek akkor mégse megy.:mad:

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

']Jól van nah. Nem olvasok a sorok közt :) Nem is nagyon olvastam végig

ugye, ha néha olvasnánk is írás helyett... :scratchhe
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Köszönöm a bókot. Ha tudnátok ezt hányszor hallom napjában.:)

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 hozzászólás
öcsém, te télleg beteg vagy :D
Már kétszer levágtunk a fejcsövembõl, de még mindig rövid... :D
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

• vendég
Azért a homokkal vigyázzatok, nem olyan mint a víz. A hóhoz hasonló egy-két ugrás erejéig oké, de miután "letapostátok" olyan mintha a földútra ugrálnátok backflippeket, az meg nem túl egészséges.

Azért nem szabad ám mindenbe ugrálni, ami puha. Mennyünk ugráljunk higanyba, srácok !!!:no: Vagy mondjuk a paksi Atomerõmû Kettes Reaktorának hûtõvizébe...bár jobban belegondolva...abba talán még én is szivesen beleugranék;) ...meg talán meg is kóstólnám azt a fincsi hûtõvizet, nyamm...meg nyalogatnám a reaktor falát...de fincsi...még a nyálam is kicsordult a billentyûzetre...:)

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 hozzászólás
nemtom csináltatok e már olyat hogy homokbaugrás... olyan mint a waterjump, csak nem kell hozzá tó. :D van itt egy röpipálya... egész jól belehet rajta gyakorolni ezt azt. ha meg elesel nem lesz semmi bajod
Már kétszer levágtunk a fejcsövembõl, de még mindig rövid... :D

• vendég
Igen, király. Nos, én valójában az írásom elsõ felére várnám a válaszokat. Azért kösz, hogy írtál Manitou! Hogyan kell visszafordulni fakie-bõl ugrással, please ???

Nem, nem költöztem el Paksról. Tudom számomra ez a sugárzással teli levegõ olyan mint pacsirtának az üde harmatos reggeli szellõ. Egyszerûen szügségem van a dúsított uránra nap mint nap! Na, ez már nálam függõség. Amikor reggel hozzájutok az elsõ rúd neonzölden foszforeszkáló plutóniumhoz az maga a mennyország, mint amikor az alkoholista több piamntes hét után talál egy teli whiskey-vel teli üveget...el tudjátok képzelni.;)

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Jól van nah. Nem olvasok a sorok közt :) Nem is nagyon olvastam végig, mert már az elején megálltam a Fakie szónál, ogy az meg mi? De akkor mostmár tudom.

Sugárfertõzött:
Olyat én is csak úgy tudok hogy felmegyek egy lejtõre majd onnan vissza. Vagy elsõfék bevág hátsó megemel (majdnem fejreállós eset) és onnan a lendületbõl megyek hátrafele.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
"hárafelé is tekerjek"

akkor szerinted mi?

súgok: amikor hátrafelé gurul-teker az ember.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Mi az a Fakie ?

ui: elköltöztél már Paksról ? :D

• vendég
Bocsánat, hogy belevágok a dumátokba, de nekem tök máshoz lenne szükségem segitségre...

Szóval a fakie-bõl ti hogyan fordultok vissza? Úgy láttam a videokban mintha egy 180-as kecskével/bunny-val ugranának vissza a helyes irányba (elõrefelé), de én nem tudok úgy felugrani, hogy közben még hátrafelé is tekerjek (mert ez úgyebár elengedhetetlen a fakie-hez). Úgy már meg tudok fordulni, hogy fakie-zés közben lelassulok teljesen az elsõ fékkel (fakie-nél úgye az a "hátsó"), majd megállok és elkanyarodva indulok el (elõrefelé), na de ez milyen snasszul néz ki, nem? A Juli néne' is így fordulhat vissza mikor visszacsúszik a dombrú' a bótba' menet közben. Szóval, hogyan kell ugrással visszafordulni ???

A másik, hogy én csak úgy tudok fakie-zni, hogy felmegyek a lejtõre, de nem tekerek csak ameddig a lendület felvisz, majd a holtponton felugrok egy kb. 10-15 cm-re (helyben) és amikor talajt fogok akkor kezdek el fakiezni. De úgy hogy csak felgurulok és ugrás nélkül visszajövök fakie-ben nem megy. Azt is tudom, hogy azért nem mert felugrásnál a terhelést hirtelen kapja a lánc, a hajtókar, racsni, stb., míg a másiknál lassan. És így nekem könyebb, de ti ezzel hogy álltok???

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
De egy földön fekvõhöz már nem , mármint gyalagoshoz :)

Mit is próbáltál? Nem vágom. Hátulját megemelni? Nyulazni? Vagy mit??Nállatok tél van hogy jeget emlegetsz??:D

Ez a nyulazás bakolás nállam is fura dolog, álltalában akkor megy jobban ha van egy bizonyos sebességem, meg késztetés arra hogy valamit/re át/fel kell ugrani.

Olvastam itt hogy magasüléssel bakolás.. én azt nem szeressem:D mindig attól fosok hogy annyira felrántom a gépet hogy tökönbaszom magam a nyereggel. :)

Nagy bánatomra én meg a manual-al szívok, igaz nem is eröltettem már vagy egy éve. Elviekben tudom mi a menete(vagy mégsem) . Pl egykerekezni "tudok" -nem tom mi számít soknak, a max amit eddig mentem kb 100-150 m körül lehet,( de manapság örülök a 15-20m-nek is, egy éve nem figuráztam semmit, most kezdek megint komojabban foglalkozni a dolgokkal) ezt is két féle teknikával, egyik amikor nagyon kis fokozatban van(elöl kicsi tányér hátul kb közép tájékán) az ember és szép lassan teker, másik mikor nagy fokozatban(elöl középtányér- hátul is valahol a közepe) kis lendületbõl kapja ki az ember aztán megy mint a meszes( ismertem régen valakit egykeréken kitekert a keróúton a szomszéd városba 10km-re, azért az nem volt gyenge).
Szóval fogjuk rá hogy egykerék megy, a manuál meg nem.Mennyit kell ezt gyakorolni hogy sikerüljön rájönni a fifikájára? Biztos egyén függõ is, de aki tudja annak mennyi idõbe telt a 0-ról megtanulnia?

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
A kecskézést én is itt hallottam, és azt jelenti, amit gondolsz.. Bár egy gyalogoshoz elég nagyot kell "bakolni", márha azt szeretnéd, hogy épp bõrrel megússza.. :D

Viszont csak elmentem esõ után tekerni egy nyugdíjasat (nõce is velem volt :) ). Mindenesetre teszteltem a pedálon maradás mûvészetét. A teremcipõm nedvesen, mint a jég, de nem bírtam magammal és próbáltam menet közben emelgetni a hátulját.. Érdekes érzés volt, mert a "jég" mellett még nincs meg az új pedál sem, de azért így "félõsen" is fel tudtam emelni egy 5 centit, szóval az érzés meg van, most már csak a határokat kellene feszegetni, meg összerakni a dolgokat.. :)

rc

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Nekem meg manuálozni kéne megtanulnom, mert nem igazán megy, egyszer már majdnem összejött egy tekintéjesebb hossz.

Jah írjátok itt ezt a kecske dolgot, ezt így ebben a formában sose hallottam:)
Gondolom a bakolást jelenti, én így ismerem( vagyis amikor a két kereket egyszerre emeli meg az ember és úgy küzd le valamilyen útbaesõ akadályt, padka, farönk, gyalogos :)

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
ennék sem mindegy, mivel próbálkozol...

mert taljon sztem könnyebb úgy, h. az elejét kicsit hamarabb megindítod, mint ha egyszerre forog az eleje és a hátulja.
ha szintet ugrasz 180-ban, akkor jön a kanyarodós móka, mert sebesség mellett könnyebb így, másrészt itt télleg lehet komoly 8-ast összehozni, persze minden technikától függ.
kidobón pedig egyszerre kell forgatni az elejét és hátulját, mert ha kanyarodósan csinálod komolyakat lehet melléugrani..(pláne 360-ban...(tapasztalat:) nem is kísérletezem nagyon azóta:))

Ha esetleg valaki tud az 1980-as moszkvai olimpia kézilabda bronzmeccsérõl valamilyen képi anyagot, az ossza meg velem, legyen oly szíves!

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
JAjj de örülnék már a 30-40 centis padkáknak is:cry: Addig is még egy kis elmélet. 180 nál van két féle ha minden igaz, (most nem az ugratón gondoltam, hanem helybõl, vagy lassú sebességnél.) Az egyik a trtiálos fajta, felhúzod az elejét, aztán hátradobod ami egyszerûnek tûnik de ehhez rövid gép és nagy erõ kell. A másik a bmx-es, no itt lassú sebességgel, enyhe ráfordulással kéne ugrani, ehhez meg erõs kerekek kellenek, mert ha elrontom 100% a 8-as. Melyik a jobb? Nekem csak az utóbbi ment, az se mindig, aztán abbahagytam, ,mert drága a felni :D
Témához:
HA egy kicsit beleakad még lehet rajta húzni az utolsó pillanatban.

Ride everywhere.

.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

OFF:
Ez persze, csak egy bizonyos magasságú padkára igaz, mert, minnél jobban az alsó ív tetejéhez közelít a perem, annél jobban igaz, hogy átesel.. :) Mondjuk a patkára akkor is feljutsz, csak gép nélkül.. :D

A 10 évesre meg annyit, hogy nem kor, hanem használat specifikus. A környéken annyi volt a hálálos biciklis baleset, hogy apám eltiltott 6 éves koromban, így esélyem nem volt 10 körül, hogy bármit is rángassak.. :)
A sógornõm 30 felett van és most ült elõször biciklin, minden patkánál megáll... Majd ha teker már egy pár hónapja, akkor talán nem fog.. Szóval ennyit a 10-rõl..:)

rc

ON:

Az átlagra értettem, aki gyerek kora óta teker.
Nem fél méteres padkára gondoltam, hanem kicsire. Ahhoz hogy fél méteres padkára fel bunnyz sokat kell gyakorolnod. Én tudok bunnyzni mégis sokszor akad a hátsó, ezért érdemes erõs kereket építeni.

A sebesség mindent megold.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

A padkára úgy is fel lehet menni, hogy nem emeled meg csak neki mész és valahogy felmegy a kerék. Tönkreteszi egy idõ után a gépet, de a padkára feljutsz.
Egyébként mindenki fel tudja emelni a gép elejét, ha elmúlt már 10 éves.

OFF:
Ez persze, csak egy bizonyos magasságú padkára igaz, mert, minnél jobban az alsó ív tetejéhez közelít a perem, annél jobban igaz, hogy átesel.. :) Mondjuk a patkára akkor is feljutsz, csak gép nélkül.. :D

A 10 évesre meg annyit, hogy nem kor, hanem használat specifikus. A környéken annyi volt a hálálos biciklis baleset, hogy apám eltiltott 6 éves koromban, így esélyem nem volt 10 körül, hogy bármit is rángassak.. :)
A sógornõm 30 felett van és most ült elõször biciklin, minden patkánál megáll... Majd ha teker már egy pár hónapja, akkor talán nem fog.. Szóval ennyit a 10-rõl..:)

rc

ON:

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

nem azér mondtam hogy béna vagy mer igen, hanem azért azt meg tudja csinálni elég sok mindenki, különben hogy mész fel egy padkára? leszállsz, és felemeled?

Úgy tûntem, mint aki megsértõdött? :)
Volt olyan hely, ahol inkább azt választottam, mert 30-40 centi volt a padka, és a hátulját nem tudom felrántani (még :)).. De nem jellemzõ, hogy megállnék, fel tudom egy normál padkára rántani, de amikor azt írtam, hogy normálisan kiemelni az elejét, akkor arra gondoltam, hogy magasra és nem 20 centire..

rc

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én kiskoromban mindig így mentem fel a padkára sikerült is tönkretenni a felnimet, a falubike-os sem emelik fel az elsõ kereket.
De ezt a módszert nem kell erõltetni.

A sebesség mindent megold.