Jelentkezz be Regisztrálj

Trükkök és figurák elsajátítása
Írta 2005. július 03. - 22:13

Írta 2005. július 02. - 20:36

']Jól van nah. Nem olvasok a sorok közt
Nem is nagyon olvastam végig
ugye, ha néha olvasnánk is írás helyett... :scratchhe
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2005. július 02. - 20:13

Írta 2005. július 02. - 19:25

http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
Írta 2005. július 02. - 19:17

Azért nem szabad ám mindenbe ugrálni, ami puha. Mennyünk ugráljunk higanyba, srácok !!!:no: Vagy mondjuk a paksi Atomerõmû Kettes Reaktorának hûtõvizébe...bár jobban belegondolva...abba talán még én is szivesen beleugranék;) ...meg talán meg is kóstólnám azt a fincsi hûtõvizet, nyamm...meg nyalogatnám a reaktor falát...de fincsi...még a nyálam is kicsordult a billentyûzetre...

Írta 2005. július 02. - 18:57

Írta 2005. július 02. - 18:44

Nem, nem költöztem el Paksról. Tudom számomra ez a sugárzással teli levegõ olyan mint pacsirtának az üde harmatos reggeli szellõ. Egyszerûen szügségem van a dúsított uránra nap mint nap! Na, ez már nálam függõség. Amikor reggel hozzájutok az elsõ rúd neonzölden foszforeszkáló plutóniumhoz az maga a mennyország, mint amikor az alkoholista több piamntes hét után talál egy teli whiskey-vel teli üveget...el tudjátok képzelni.

Írta 2005. július 02. - 17:56

Sugárfertõzött:
Olyat én is csak úgy tudok hogy felmegyek egy lejtõre majd onnan vissza. Vagy elsõfék bevág hátsó megemel (majdnem fejreállós eset) és onnan a lendületbõl megyek hátrafele.
Írta 2005. július 02. - 17:44

akkor szerinted mi?
súgok: amikor hátrafelé gurul-teker az ember.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2005. július 02. - 17:23

Írta 2005. július 02. - 16:27

Szóval a fakie-bõl ti hogyan fordultok vissza? Úgy láttam a videokban mintha egy 180-as kecskével/bunny-val ugranának vissza a helyes irányba (elõrefelé), de én nem tudok úgy felugrani, hogy közben még hátrafelé is tekerjek (mert ez úgyebár elengedhetetlen a fakie-hez). Úgy már meg tudok fordulni, hogy fakie-zés közben lelassulok teljesen az elsõ fékkel (fakie-nél úgye az a "hátsó"), majd megállok és elkanyarodva indulok el (elõrefelé), na de ez milyen snasszul néz ki, nem? A Juli néne' is így fordulhat vissza mikor visszacsúszik a dombrú' a bótba' menet közben. Szóval, hogyan kell ugrással visszafordulni ???
A másik, hogy én csak úgy tudok fakie-zni, hogy felmegyek a lejtõre, de nem tekerek csak ameddig a lendület felvisz, majd a holtponton felugrok egy kb. 10-15 cm-re (helyben) és amikor talajt fogok akkor kezdek el fakiezni. De úgy hogy csak felgurulok és ugrás nélkül visszajövök fakie-ben nem megy. Azt is tudom, hogy azért nem mert felugrásnál a terhelést hirtelen kapja a lánc, a hajtókar, racsni, stb., míg a másiknál lassan. És így nekem könyebb, de ti ezzel hogy álltok???
Írta 2005. július 02. - 00:25

Mit is próbáltál? Nem vágom. Hátulját megemelni? Nyulazni? Vagy mit??Nállatok tél van hogy jeget emlegetsz??

Ez a nyulazás bakolás nállam is fura dolog, álltalában akkor megy jobban ha van egy bizonyos sebességem, meg késztetés arra hogy valamit/re át/fel kell ugrani.
Olvastam itt hogy magasüléssel bakolás.. én azt nem szeressem:D mindig attól fosok hogy annyira felrántom a gépet hogy tökönbaszom magam a nyereggel.

Nagy bánatomra én meg a manual-al szívok, igaz nem is eröltettem már vagy egy éve. Elviekben tudom mi a menete(vagy mégsem) . Pl egykerekezni "tudok" -nem tom mi számít soknak, a max amit eddig mentem kb 100-150 m körül lehet,( de manapság örülök a 15-20m-nek is, egy éve nem figuráztam semmit, most kezdek megint komojabban foglalkozni a dolgokkal) ezt is két féle teknikával, egyik amikor nagyon kis fokozatban van(elöl kicsi tányér hátul kb közép tájékán) az ember és szép lassan teker, másik mikor nagy fokozatban(elöl középtányér- hátul is valahol a közepe) kis lendületbõl kapja ki az ember aztán megy mint a meszes( ismertem régen valakit egykeréken kitekert a keróúton a szomszéd városba 10km-re, azért az nem volt gyenge).
Szóval fogjuk rá hogy egykerék megy, a manuál meg nem.Mennyit kell ezt gyakorolni hogy sikerüljön rájönni a fifikájára? Biztos egyén függõ is, de aki tudja annak mennyi idõbe telt a 0-ról megtanulnia?
Írta 2005. július 01. - 23:50

Viszont csak elmentem esõ után tekerni egy nyugdíjasat (nõce is velem volt

rc
Írta 2005. július 01. - 21:53

Jah írjátok itt ezt a kecske dolgot, ezt így ebben a formában sose hallottam:)
Gondolom a bakolást jelenti, én így ismerem( vagyis amikor a két kereket egyszerre emeli meg az ember és úgy küzd le valamilyen útbaesõ akadályt, padka, farönk, gyalogos

Írta 2005. június 30. - 12:39

mert taljon sztem könnyebb úgy, h. az elejét kicsit hamarabb megindítod, mint ha egyszerre forog az eleje és a hátulja.
ha szintet ugrasz 180-ban, akkor jön a kanyarodós móka, mert sebesség mellett könnyebb így, másrészt itt télleg lehet komoly 8-ast összehozni, persze minden technikától függ.
kidobón pedig egyszerre kell forgatni az elejét és hátulját, mert ha kanyarodósan csinálod komolyakat lehet melléugrani..(pláne 360-ban...(tapasztalat:) nem is kísérletezem nagyon azóta:))
Ha esetleg valaki tud az 1980-as moszkvai olimpia kézilabda bronzmeccsérõl valamilyen képi anyagot, az ossza meg velem, legyen oly szíves!
Írta 2005. június 30. - 11:39

Témához:
HA egy kicsit beleakad még lehet rajta húzni az utolsó pillanatban.
Ride everywhere.
.
Írta 2005. június 30. - 11:31

Az átlagra értettem, aki gyerek kora óta teker.OFF:
Ez persze, csak egy bizonyos magasságú padkára igaz, mert, minnél jobban az alsó ív tetejéhez közelít a perem, annél jobban igaz, hogy átesel..Mondjuk a patkára akkor is feljutsz, csak gép nélkül..
A 10 évesre meg annyit, hogy nem kor, hanem használat specifikus. A környéken annyi volt a hálálos biciklis baleset, hogy apám eltiltott 6 éves koromban, így esélyem nem volt 10 körül, hogy bármit is rángassak..
A sógornõm 30 felett van és most ült elõször biciklin, minden patkánál megáll... Majd ha teker már egy pár hónapja, akkor talán nem fog.. Szóval ennyit a 10-rõl..
rc
ON:
Nem fél méteres padkára gondoltam, hanem kicsire. Ahhoz hogy fél méteres padkára fel bunnyz sokat kell gyakorolnod. Én tudok bunnyzni mégis sokszor akad a hátsó, ezért érdemes erõs kereket építeni.
A sebesség mindent megold.
Írta 2005. június 30. - 11:26

A padkára úgy is fel lehet menni, hogy nem emeled meg csak neki mész és valahogy felmegy a kerék. Tönkreteszi egy idõ után a gépet, de a padkára feljutsz.
Egyébként mindenki fel tudja emelni a gép elejét, ha elmúlt már 10 éves.
OFF:
Ez persze, csak egy bizonyos magasságú padkára igaz, mert, minnél jobban az alsó ív tetejéhez közelít a perem, annél jobban igaz, hogy átesel..

A 10 évesre meg annyit, hogy nem kor, hanem használat specifikus. A környéken annyi volt a hálálos biciklis baleset, hogy apám eltiltott 6 éves koromban, így esélyem nem volt 10 körül, hogy bármit is rángassak..

A sógornõm 30 felett van és most ült elõször biciklin, minden patkánál megáll... Majd ha teker már egy pár hónapja, akkor talán nem fog.. Szóval ennyit a 10-rõl..

rc
ON:
Írta 2005. június 30. - 11:19

nem azér mondtam hogy béna vagy mer igen, hanem azért azt meg tudja csinálni elég sok mindenki, különben hogy mész fel egy padkára? leszállsz, és felemeled?
Úgy tûntem, mint aki megsértõdött?

Volt olyan hely, ahol inkább azt választottam, mert 30-40 centi volt a padka, és a hátulját nem tudom felrántani (még

rc
Írta 2005. június 30. - 11:09

De ezt a módszert nem kell erõltetni.
A sebesség mindent megold.