Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Trükkök és figurák elsajátítása

- - - - -

• Please log in to reply
1800 replies to this topic

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Igazad van és tényleg arra gondolok. De gondolom van valahol a kettõ között egy (vékony) mezsgye. Én ezt nem akarom átlépni, csak szeretném megnézni, hogy mit lehet ebbõl kihozni, mert hasznos. Volt már terepen, hogy az elsõ kidölt fa még csak csak ment, de a következõbe örültem, hogy nem haltam bele. Nagy volt a sebesség és két méteren belül volt. Nna, nem mondom, hogy átakartam repülni, de ha biztosabb lett volna a bringa alattam, akkor nem lett volna veszély. Szóval gépbiztonság a cél.
Ha komolyan gondolod, akkor valamikor tavasszal szívesen veszek egy "vezetést".. (Ha a baba mellõl el tudok szakadni egy picit.. :))

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
kihúzott nyereg, ezerhosszu 10 centis stucni, majd' 90 fokos villaszög, én ezzel járdaszegélyre nem merek igazából felbannizni, nemhogy egy letörést...
raycoon, amire te gondolsz az sima kerékpárkezelés lesz, sztem, nem ez a trükkök meg ilyenek...
de ha pesti vagy, akkor egyszer talizhatunk, és mutatok ilyen kisebb apróságokat a hegyen, ill körülötte.
bírnia kell, de nem egyezik meg azzal amit pl egy erre alkalmas kerékpárral meg lehet tenni. egyszerüen para vele csinálni ugyanazt.

hogy mit jelent? odamegyek a gianttal egy letöréshez, és mosolyogva mintha ott se lett volna
vagy egy normál kis kavicsos lejtõn karbatett kézzel csapatom, vigyorgok, miközben épp hátrafelé nézek.
míg ugyanott egy merev cc géppel, crater, küzdenem kellett hogy ugyanitt fele ekkora tempóval a bringán tudjak maradni... lehet én voltam a béna, de azzal letörést ugrálni ki van csukva

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Hmm. Azért cc-s terepen is sokszor elõfordul, hogy az embernek muszáj lenne hasonló körülmények között menni. Ott sem kellene kisebb letöréseken (mondjuk 3 lépcsõ magassága) leszállni csak azért, mert a geometria más. Vagy a Salamander geojával van a baj? A felszereltsége biztos nem nagy szám, de azért nem is tescobike.. Ennyit azért ki kellene bírnia a gépnek, nem?

Edit: a nem tudtál mit kezdeni az mit jelent? Azt tudom, hogy a kiemelés sokkal nehezebb vele a súlypont eltolódások miatt. Ilyesmire gondolsz?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
sztem meg ilyen bringával egyiket se gyakorold nagyon.. mármint lájtosat kibír persze de én maga a geometria miatt nem tudtam egy ilyen bringával mit kezdeni....

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

Gondolom, kezdjem kicsivel, majd ha biztos a talajfogás, akkor mehet a több. Van valami, amire érdemes odafigyelni?
Más: lépcsõ lefele. Van ennek valami trükkje, vagy csak keményen kell tartani a kormányt?

A lényeg hogy mozogj testbõl, ha "sikalsz" a lépcsõ felett a bringát is kíméled, nekem spd-vel sikerült elsajátítanom rendesen a lépcsõzést!:)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Gondolom, kezdjem kicsivel, majd ha biztos a talajfogás, akkor mehet a több. Van valami, amire érdemes odafigyelni?
Más: lépcsõ lefele. Van ennek valami trükkje, vagy csak keményen kell tartani a kormányt?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
nem néznének csak csinálni nem tudnál vele semmit:)
tudd kezelni a bringát, leugrás kis magasságokról, próbálni ugrálni lejtõbe lefelé.. de ésszel, olyan bringával nem kis kihívás

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

akkor mondjam azt is hogy belgium?:-)

Ááá, azt hittem a beceneve a helynek.. :D

LL: kösz az infót, már el tudom képzelni..

És nem néznek hülyének egy vén embert CC-s géppel a campónánál? :)

Thez: elõször nem paráznék.. :D Max esek egy brutálisat.. /Csak viccelek../

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
:D
nem az a haladó
hanem h para nélkül átrepülj egy asztal/lyuk felett:p
no mind1:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
waterloo BElgium, ha nem tévedek. (de az fix, hogy idegenland)

asztalos ugrató.
úgy képzeld, el hogy emelkedõ-sík-lejtõ

mint egy trapéz.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
akkor mondjam azt is hogy belgium?:-)
Autist Team:)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Asztalos ugrató? Nekem ez kínai..

Mondom, nekem nem kell semmi extra, valószínûleg nem akarok ilyenekkel foglalkozni, de CC közben is akad olyan helyzet (mondjuk vész esetén), ahol jól jöhet, ha az ember valamit trükközik..

De ezek szerint ez az ugrás (ívba rekás) már "haladó-rész"?

(Azt láttam, hogy waterloo.. :) De ettõl nem lettem okosabb..)

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
igazság

mondjuk nekem pont ebben segített anno h asztalos ugratót tsináltunk, megéreztem az elején h meddig szállok és nincs baj ha kicsit...aztán már lehet nyomni bele az elejét...
a lényeg h tsak ésszel.. :)
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
sztem meg elõbb merje ilyen minimális kiugrásoknál kiemelni a bringát el a talajtól....
ha az alapok kellenek
ívberakás nemegyszerü

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts

Már láttam más videon is. Hol van ez a hely? Igazából nem akarok nagyon trükközni, vagy ugratni, de "bicikli-biztonság" tekintetében lehet, hogy nem lenne hülyeség kipróbálni egy-két alapot, amivel amúgy is találkozik az ember egy erdõben...

waterloo:D

sztem ne oda menj:-)
Autist Team:)

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
elõbb szerintem keress asztalos ugratót, pl. camponánál..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Már láttam más videon is. Hol van ez a hely? Igazából nem akarok nagyon trükközni, vagy ugratni, de "bicikli-biztonság" tekintetében lehet, hogy nem lenne hülyeség kipróbálni egy-két alapot, amivel amúgy is találkozik az ember egy erdõben...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
kellõ sebeséggel, kiemelve, kitartva... ahogy kell. rá fog érezni simán!
de pl kápolnán ugy lehet sokkal nagyobbat szállni, hogy még a kidobóíven összeültetni a bringát.. akkorát lehet repülni hogy az már fáj...

tamaspc

tamaspc

vendég

• fórumtag
  • 165 posts
De ha kiugrasz az ívbõl akkor szerintem menj gyorsaban, mert nekem már volt olyan, hogy amikor nagyon kiugrottam akkor nem ment át. Vagy csak nekem? :confused:

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
õ már annyira rutinos, hogy kapásból backflipet akart. Majd ha legközelebb kimegyek és több idõm lesz, akkor kipróbálom amiket mondtál. Igazából ezeket eddig is tudtam, de ott és akkor soha nem csináltam meg....
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe