Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Trükkök és figurák elsajátítása

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1800 hozzászólás a témában

tamaspc

tamaspc

vendég

• fórumtag
  • 165 hozzászólás
Hy! Vki nem tud küldeni barhop-ról egy videót?

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Hello mindenki!

Lehet hogy volt már akkor elnézést kérek ,de nem találtam.
Olyan bajom van amikor megcsinálom a 180-ast rendesen megvan és kellõ sebességgel is megyek de a fakie nem akar elindulni.
Mi lehet a baj?
Elõre is köszönöm a válaszokat

Leginkább az elõredõlt testhelyzetet javaslom, mert így a testsúlyod nagyobbik része a kormányon van, ezért akár magától is elkezd tekeredni hátrafele a hajtókar. Feltéve ha jó a sebességed.

"A patentzár nem 1 erõviselõ szempont" Semetei Rándor

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nem húzni az elsõt. jégen nem kéne nagyon.

Dani: ha megy a féki alapból akkor tudni fogod milyen testhelyzetben érkezz a 180 után, és menni is fog az egész.

gyakorold külön külön, és kombózz!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

lehet valamit csinálni mikor jegen elsõ fékezéskor megcsúszik az elsõkerék?
eleinte gyakran csúsztam meg így emiatt, és az eséstõl csak a lábletétel mentett meg.

hátsóval kontroláltan fékezni.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

D@NI

D@NI

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Hello mindenki!

Lehet hogy volt már akkor elnézést kérek ,de nem találtam.
Olyan bajom van amikor megcsinálom a 180-ast rendesen megvan és kellõ sebességgel is megyek de a fakie nem akar elindulni.
Mi lehet a baj?
Elõre is köszönöm a válaszokat

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
féket elengedni? szöges gumi? megvárni a tavaszt? :rolleyes:

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
lehet valamit csinálni mikor jegen elsõ fékezéskor megcsúszik az elsõkerék?
eleinte gyakran csúsztam meg így emiatt, és az eséstõl csak a lábletétel mentett meg.

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

...A "csak úgy kihúzod oszt kész" alatt azt érted, hogy felrántom a kormányt? De akkor belóg a hátulja (bár nem esek hátra, de nem is értem vele semmit...megint nem szartunk a kútba....).
Ha a hátulját is emelem -és nem kecskézek- akkor gyakorlatilag bunny-zok az eldobón, igaz?

Dirten nem kellkihúzni nagyon semmit. Ha jó az ív és a sebesség akkor egy kicsit elõre kell dõlni. Így utánad jön a segge is. Persze ez az ív meredekségétõl is függ. Ennyi. Gyakorolni, elesni, gyakorolni, elesni, gyakorolni.... és a sok gyakolás közt ne felejts el felkelni..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
idõ, gyakorlás.
nekik nincs nagyon sok más dolguk, meg van hely is gyakorolniuk, idõvel!
de az azért szép:)

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
hello!
megnézetem az Earthedet, és láttam, hogy az Atherton fiúk haonló géppel mint az enyém felbaniznak a pickup platójára. megnéztem a technikájukat és azt kipróbálva stabilan 50-55cm (mérve volt) között ugrok. Nem tudom ez egy DH géppel milyennek számít, de még kétszerennyi kéne az Athertonokhoz..... :(
tanács? vagy csak gyakorlás kérdése?
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mindenki úgy csinálja a dirten ahogy neki jólesik.
mindenki a saját stílusában.
ezt sem lehet leírni hogy kell ugrani, mint ahogy azt sem hogy hogy kell egy letörést beugrani.. mindenki máshogy csinálja.
fél méter:) énis felugrok oda 18/20 centivel:)(nagyobbra is)

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Hoho, félreértettél, én pont azt mondtam, hogy szerintem a full-merev gépeket NEM lehet összenyomni.
Bunny-zni már évek óta tudok és már legalább félméter magasra, tehát szerintem már azt sem nagyon kellene gyakorolnom...
A "csak úgy kihúzod oszt kész" alatt azt érted, hogy felrántom a kormányt? De akkor belóg a hátulja (bár nem esek hátra, de nem is értem vele semmit...megint nem szartunk a kútba....).
Ha a hátulját is emelem -és nem kecskézek- akkor gyakorlatilag bunny-zok az eldobón, igaz?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Mellesleg legalább három alkalommal már ki lett tárgyalva mindkettõ.

másképp fogalmazva: használd a keresõt!

http://forum.bikemag.hu/search.php
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Kecske - tipikus CC-s módszer, mindkét kereket egyszerre emelve ugrasz
Nyúl v. bunny hop - elõször az elsõ kereket emeled ki, majd a testedet fellökve utánahúzod a hátsót is

Mellesleg legalább három alkalommal már ki lett tárgyalva mindkettõ.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
vki el tudja magyarázni miez a kecske meg nyuszi bánihopp?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
teljesen hibáltan az idõ annak aki komolyan nyomja.
ha nem felel meg a full száraz kemény dirt, akkor nosza egy fütött szkétparkba elfáradni

ha merevgépet össze tudsz nyomni, akkor én gratulálok!
ez a fulltelósok erénye, kis könnyítés.
a merevgéppel kihúzod. kecskét felejtsd el, az maradjon a cécósoknak.
simáncsak kihúzod, majd kitartod. ha bekflipp lesz belõle, akkro elõbb síkon tanuld meg a banihopot.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás

Én a helyes ugrótechnikával kapcsolatban írok... ne mondjátok, hogy mennyek ki gyakorolni, mert helybõl eldobom az agyam (legalább -5C van kint, majd tavasszal....).

Én most megyek, és egész jó az idõ:)

ez nem annyira technokrata topik, de azért póbáljunk meg nem csetelni. köszi

• vendég
Én a helyes ugrótechnikával kapcsolatban írok... ne mondjátok, hogy mennyek ki gyakorolni, mert helybõl eldobom az agyam (legalább -5C van kint, majd tavasszal....).
Szóval ezt mindenki összecsapja, hogy pumpálás, húzni felfelé, belógatás oszt kész....
Nem most kezdek el ugrálni, de a helyes technikával mindig hadilábon álltam.
:-)
Na, addig értem, hogy az íven nyomjam össze a gépem, pont olyan ritmusban, hogy az eldobó végén rugjon vissza és ezzel a lendülettel ugorjak el...de mi a búbánat van, ha egy össz-merev géppel megyek (ami a dirt-ben ugyebár nem egy ritka jelenség...:-). Ilyenkor is mûködik az összenyomás? Full-merevnél ez max. pár centit jelent nem? Javítsatok ki ha tévedek ! Vagy itt nem is annyira a bicaj összenyomása számít, hanem nekem kell ráfeküdnöm a gépre és én rugaszkodok el a géptõl és persze huzom magammal? Tehát akkor végül is egy kecskét nyomok az ív végén?
A másik a nyuszizós módszer...csak szerintem a kissebb jump-oknál erre nincs elég idõ. Meg amit már többen is írtak: ha az eldobó vége már szinte függõleges (dirt-ben szokás), akkor bizony bejátszhat a "backflip-effekt"...

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás
Hát igen a merev gép nem az igazi lépcsõre ha még ugrálni is akarsz ivbõl ivbe. Amikor fullyval indultam a lépcsõmû dh-n akkor lépésekkel jobb eredményt értem el.

Thez: Pedig nem viccbõl volt. :(

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
akkor csak rutin kérdése. mondjuk merevgéppel nekem sem volt akkora öröm, de azért:) emlékszem lépcsõn lefelé(kelenföldi pu alá) még kisvajdát is röhögve odavertem egy polrx-mozo párosítással egy vega-junior.t ellenében...
régi szép idõk:)