A triálosok is mind bunnyhoppal ugranak fel az elemekre. A streetesek is a bunnyt alkalmazzák. Mert ha mondjuk megpróbálkozol egy kecskével feljutni egy 3as lépcsöre, valószínüleg nem igazán fog menni, vagyis nekem nem menne. És szerintem bunnyzással ha szépen hátsókerékre teszed vissza a bicót, akkor vaj puhán le lehet tenni. Én mindíg csak akkortá bunnyzok, mint amekkora szükséges, nem kell az egekbe emelni a bicót.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Trükkök és figurák elsajátítása
Indította
blademaster
, 2004. augusztus 23. 22:25
Írta 2006. május 05. - 22:00

Írta 2006. május 05. - 21:44

nem menõség kérdése, de ha kecskézel, akkor mikor a járdaszegélyhez érsz, felkapod, de ha nem 40-el mész, vagy nem ugrassz elég magasat, akkor mire a hátsókerék feljutna, már le is esik a kerék, hisz a gravitációt nem sok ember tudja leküzdeni.
egyszerüen könnyebb, és jobban alkalmazható mindenhol a bunny hop.
(továbbra sem leszólás, cc bringával nekem sem megy oly' nagyon a rendes)
egyszerüen könnyebb, és jobban alkalmazható mindenhol a bunny hop.
(továbbra sem leszólás, cc bringával nekem sem megy oly' nagyon a rendes)
Írta 2006. május 05. - 21:41

Én mikor még nem tudtam mi az a bunny már akkor fél méteres kecskéket ugrottam, most, hogy már tudom ismi az. Bunny valahogy nem akar menni, pedig nagyon sokat próbálkozom. Legtöbb ember meg is elégszik a kecskével, de hát az nem olyan menõ. Különben ha valaki jól nyomja a bunnyval nagyobbat lehet ugrani lendületbõl?
Írta 2006. május 02. - 15:30

Írta 2006. május 02. - 10:45

Szerintem ha átjutottál a farönk/járdaszegély fölött, kurvára nem fogja kritizálni a technikádat...
hiába fél méter, ha egyszerre emeled...
Írta 2006. május 01. - 23:09

de pl farönköt átugrani jó. de miért, amúgy hogy kéne? elõbb az elsõ, aztán a hátsó? olyat is tudok, de az nincs fél méter, max 20 centi:D
Írta 2006. május 01. - 22:58

hiába fél méter, ha egyszerre emeled...

(cécó bringával nekem se megy nagyon a rendes)
Írta 2006. május 01. - 22:57

nekem tök nehéz volt megtanulni még 3 éve a ccs bunit. de most igy spdvel már fél métert is ugrok kis lendületbõl felfele.
Írta 2006. május 01. - 22:32

Írta 2006. május 01. - 22:30

Írta 2006. május 01. - 18:30

Írta 2006. május 01. - 18:11

bajod nem lehet. nem az a busdriver, az az hogy végigforgatod. amúgyazt most nemtudom hogy busdrivernek, vagy truckdrivernek hívják-e, mert az egyik vázpörivel van kombózva.
Írta 2006. május 01. - 17:59

....a kezeddel meg nem kiséred végig, hanem beteszed a kezed ...
ha végig kisérd az nem a busdriver? egyébként most énis ezzel a trükkel szenvedek bmxen. a 180 fok megy nagyjábol. valahogy nem meremelengedni a kormányt. bátorság:zniecierp
Írta 2006. május 01. - 11:52

Merev farunál méter feletti letöréseknél a hátsó kerékenek kell leõbb leérnie, így nem terheled le annyira a bicót. Csak fontos, hogy 1 ujjad a hátsó féken legyen, mert ha nagyon kihúzod a gépet, akkor hátas lehet e vége, és az nem kellemes.
Írta 2006. május 01. - 11:15

én is úgy értettem érkezni:)
én úgy láttam h 50-60 centis letöréseknél amin én gyakorlok azon kb egyszerre ér le másoknál is a 2 kerék vagy talán a hátsó kicsit elõbb viszont ilyen 1-1,5m-esnél már a hátsó ér le elõbb, bár azt még én nempróbáltam
én úgy láttam h 50-60 centis letöréseknél amin én gyakorlok azon kb egyszerre ér le másoknál is a 2 kerék vagy talán a hátsó kicsit elõbb viszont ilyen 1-1,5m-esnél már a hátsó ér le elõbb, bár azt még én nempróbáltam
Írta 2006. május 01. - 11:11

Írta 2006. május 01. - 10:54

letörésugratásnál mi a jobb merevváznál ha a hátsó kerékre esek, vagy ha kb egyszerre mind2 kerékre?
Írta 2006. április 30. - 12:06

azt próbáld elõször h fogod a kormányt, gurulsz lassan, befogod a térded felett a nyerget, kiemeled az elejét, és próbálod pár pillanatig ottartani az elejét a levegõben kéz nélkül. ha ezt érzed, hgoy megy, akkor annyi hogy közben megpördíted a kormányt, a kezeddel meg nem kiséred végig, hanem beteszed a kezed oda, ahova érkeznie kell. szal hogy egyenesben álljon a kormány. ha az elején még csak 180° megy, az se baj, a következõ lépés lesz a 360°.
a lényeg hogy szinte semimt sem kell kiemelni a földtõl az elejét, szinte gurulva is be lehet adni, ha jó helyre teszed a testsúlyodat.
a lényeg hogy szinte semimt sem kell kiemelni a földtõl az elejét, szinte gurulva is be lehet adni, ha jó helyre teszed a testsúlyodat.
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2006. április 30. - 12:03

Köszi a segitséget....
Most az lenne a kérdésem, hogy a kormánypörire hogyan lehet ráérezni?
Elõsször gondolom csak úgy gyakoroljam, hogy lassú gurulás közben kirántom az elejét és megforgatom....ilyenkor is szorítani kell a térdemmel az ülést v. csak levegõben?
Pontosan hogyan is kell csinálni: meglendíted a kezeddel a markolatnál fogva és megvárod a teljes kör után, hogy ugyanoda visszaér a markolat és elkapod v. pedig a kezed végig kiséri a kormányt, tehát a kezed is megteszi a teljes fordulatot és végig tolod a kezeddel a kormányt?
Az a baj, hogy minden videoban mindenki olyan gyorsan csinálja ezt a trükköt, hogy nem tudom eldönteni, hogy melyik a helyes módszer.
Most az lenne a kérdésem, hogy a kormánypörire hogyan lehet ráérezni?
Elõsször gondolom csak úgy gyakoroljam, hogy lassú gurulás közben kirántom az elejét és megforgatom....ilyenkor is szorítani kell a térdemmel az ülést v. csak levegõben?
Pontosan hogyan is kell csinálni: meglendíted a kezeddel a markolatnál fogva és megvárod a teljes kör után, hogy ugyanoda visszaér a markolat és elkapod v. pedig a kezed végig kiséri a kormányt, tehát a kezed is megteszi a teljes fordulatot és végig tolod a kezeddel a kormányt?
Az a baj, hogy minden videoban mindenki olyan gyorsan csinálja ezt a trükköt, hogy nem tudom eldönteni, hogy melyik a helyes módszer.
Írta 2006. április 12. - 21:54

szerintem ezt nem lehet elmagyarázni, rá kell érezni..
én is mennyit szenvedtem féléve ezzel a bunnyhoppal
aztán csak rájöttem
én is mennyit szenvedtem féléve ezzel a bunnyhoppal
aztán csak rájöttem