Próbálok reagálni mindenre...
1.: 180: elõsször is be kell gyakorolni a back/front pivot-os (álló helyzetben felemeled a hátsó/elsõ kereked és odébb teszed x fokkal, miközben a másik kerék a helyén marad), ha ezzel már egész jól megy, akkor célszerû keresni egy ici-pici táblás ugrót (pl.: domb holtpontja, babakocsi-feljáró, stb.). Az a fontos, hogy bunny-val csináld, ne kecskével, mert az utóbbi ronda és hosszútávon a bunnyval jobb lesz...amire figyeljetek, h mindig elõsször a fejed fordítsd az adott irányba. Ez hülyén hagzik, de a tested automatikusan követni fogja a mozgást. Csavarod a bicót az egész testeddel, hátul nyomod a lábaddal és fordítod a fejed. Ha elég bátran mersz mozogni menni fog hamar. Tény, hogy nem tesz jót a bicónak, de csak a gyakorlás! Ha már megy, nincs semmi gáz, mert a 180 után ki-fakie-zed oszt szevasz. Ja, majd elfelejtettem: célszerû még elõtte megtanulni fakie-zni is...jah, és 25 kg-os csillag-rombolókkal felejtõs...
2.: Kormánypöri: elösször célszerû sík-talajon megtanulni. Az a lényeg, h az ülést beszorítod a térdeiddel (kb. a térdkacsálod fölött pár centivel legyen a nyereg). A kezedet ne tartsd nyújtva mert úgy nem fog menni! Ez fontos, nekem ezért nem ment hónapokig! Szal picit hajlítsd be, majd emeld ki az elejét. A kezeddel csak picit kell húzni, mert a térdeddel húzod hátrafelé a nyeregnél fogva. Mivel a kezed tehermentes, meg lehet forgatni izomból. 1-2 óra gyakorlás után pedig már tudni fogod, hogy mekkor erõvel pörgesd meg, hogy pont egy egész fordulatot tegyen meg. Ezt a trükköt kb. 2 nap alatt meg lehet tanulni, komolyan! Nagyon könnyû, csak merni kell!
Ja, és sokkal könnyebb, ha vmi szemcsés cuccal felszórt talajon gyakorolsz (pl.: salak-pálya), mert itt nem tapad a gumi annyira és az sem gáz, ha nem pont egész fordulat jön ki, mert a salak korrigál-> a lendület miatt beáll egyenesbe az elsõ kerék...ezt nem tudom jobban elmagyarázni.:wtf:
Ha már egy sík talajon, akkor lehet padkáról lefelé (ugyanez), majd eldobóról (ezt még én sem mertem...

), végül bunny-hop-ból sík talajon (ez már elég pro trükk).
3.:manual: nem annyira bringa függõ. Tény, h rövidebb felsõcsõvel, magasabb villával könnyebb kiemelni, de ettõl még ugyanolyan nehéz a trükk (max. gyakorlás közben megizmosodsz...:chin:). Egyedül egy nagyon jól adagolható fék segíthet a tanulásban...
Jaja, már én is csak az új bringámra várok és indulhat a szezon gõzerõvel. Mostmár komolyan ráállok a bringázásra, nem csak úgy félvállról...mint eddig!