Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Trükkök és figurák elsajátítása

- - - - -

• Please log in to reply
1800 replies to this topic

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég

Már ketten vagyunk ;)
Oposszum az ikszapot levegõben csinálják nem a földön! (izé...kormány kereszt a neve)
Ha már a kecskét magyarul, akkor a bánni helyett nem lehetne nyulazás-t?
A fake ha jól tudom a hátragurulás (bitte ungarische sprech...mint elõzõ sor) szerintem nehezebb mint az összes leírt trükköd, nekem pl most azért megy csak pár méter mert 5 mm-rel hosszabb a hajtókarom mint kellene (máskor szinte észre sem veszem).

Mondtam volna olyat, hogy az X-up-ot földön kell csinálni, nem emlékszem... :chin:
Hogy pontosítsunk: "fakie"-nek írják...
A kecskét azért használjuk magyarul, mert nem igazi trükk->nincs angol megfelelõje:)
A fakie nem nehéz, csak az egyik legszokatlanabb mozgásforma: a testedet nehéz hozzászoktatni, hogy bizonyos értelemben visszafelé kell kezelni a súlypont-problémákat. Érdemes próbálgatni ülve és állva is, mert nagyon változó kinek mi jön be...
Amúgy nem nagyon függ a hajtókar hosszától, inkább attól, hogy mennyire alacsonyan van a vázad súlypontja, mennyire érzékeny.
Ja, és figyelni kell arra is, hogy próbálj picit hátradõlni. Szokatlan (ha elõrefelé csinálod a trükköket általában elõredõlsz), de könnyebb lesz...;)

Bence, mesélj! Éngem érdekel mi az a backward cyrcle...:confused:

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 posts
lehet, hogy a katika miat :chin:
, ami karika (ha már itten dörögnek ezek a kifejezések: backward cyrcle)
no mindegy, úgy látom amúgysem ezekrõl a trükkökrõl van itt szó, csak reméltem hátha...

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Már ketten vagyunk ;)
Oposszum az ikszapot levegõben csinálják nem a földön! (izé...kormány kereszt a neve)
Ha már a kecskét magyarul, akkor a bánni helyett nem lehetne nyulazás-t?
A fake ha jól tudom a hátragurulás (bitte ungarische sprech...mint elõzõ sor) szerintem nehezebb mint az összes leírt trükköd, nekem pl most azért megy csak pár méter mert 5 mm-rel hosszabb a hajtókarom mint kellene (máskor szinte észre sem veszem).

Ride everywhere.

.

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 posts
remélem egyedül vagy vele :scared:

• vendég
Elképzelhetõ, hogy egyedül vagyok ezzel, de nem értem, amit írsz...:o

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 posts
(..ennek stabilizálása után) érdekelne a hátrakatika: hoggyan hajtod át a holtponton? vmi kapaszkodót tudsz-e?

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 posts
megvan az is :cheers:

_bence_

_bence_

vendég

• fórumtag
  • 134 posts
hogy van a kéz nélküli trakstand?
egykezes megy, meg a mindenféle bringán mûködõ egy láb a pedálon, egy meg az elsõ keréken, de kéz nélkül nemannyira=semennyire... hmm??

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts

Igen, én is ott láttam, csakhát a grafikai hiányosságok végett nem látom a trükk lényegét...:D

Nem lehet hogy másik irányba kell csavarni a kormányt? Csak tipp. A dévmirrából tényleg nem sok minden látszik. :D

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Még ha pinkbikeon rákeresek akkor se látok semmi különbséget.
Oposszum kösz a tippeket a 180hoz:) eddig ment úgy 90..és tegnap meg ma kb 3 óra gyakorlás után belejöttem, ha így haladok lassan 360 lesz belõle..(persze úgy h 180 és maradékot hátsó keréken:)

• vendég
Igen, én is ott láttam, csakhát a grafikai hiányosságok végett nem látom a trükk lényegét...:D

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
én Davemirra Fríszátájl bmx-ba (rlz) szoktam néha ilyet csinálni, de nem látok külömbséget a sima x-up és a down között

Liget rider

Liget rider

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Az letörésnél van......:D :D :D :D

• vendég
A Daniéhoz nem tok mit hozzáfûzni, nem tok 360-at...sajnos.:(
De lenne kérdésem: az X-up-ot ismerem, de láttam, hogy van X-down is. Az mi?

D@NI

D@NI

vendég

• fórumtag
  • 59 posts
Hellosztok!
Nekem már elég jól megy a 180 már mindig kitudom forogni bár a fakie még nem az igazi de mindegy ,már próbálkoztam a 360-al ,de egyszerûen nem akar sikerülni.
Néztem videókat és páran úgy csinálják hogy kiforogják a 180-at hátsó kerékre érkeznek és utána még beletekernek valahogy, ezt is próbáltam de én mindig inkább kikaptam magamalól a bringát.
Szerintetek ,hogy gyakoroljam?

• vendég
Próbálok reagálni mindenre...
1.: 180: elõsször is be kell gyakorolni a back/front pivot-os (álló helyzetben felemeled a hátsó/elsõ kereked és odébb teszed x fokkal, miközben a másik kerék a helyén marad), ha ezzel már egész jól megy, akkor célszerû keresni egy ici-pici táblás ugrót (pl.: domb holtpontja, babakocsi-feljáró, stb.). Az a fontos, hogy bunny-val csináld, ne kecskével, mert az utóbbi ronda és hosszútávon a bunnyval jobb lesz...amire figyeljetek, h mindig elõsször a fejed fordítsd az adott irányba. Ez hülyén hagzik, de a tested automatikusan követni fogja a mozgást. Csavarod a bicót az egész testeddel, hátul nyomod a lábaddal és fordítod a fejed. Ha elég bátran mersz mozogni menni fog hamar. Tény, hogy nem tesz jót a bicónak, de csak a gyakorlás! Ha már megy, nincs semmi gáz, mert a 180 után ki-fakie-zed oszt szevasz. Ja, majd elfelejtettem: célszerû még elõtte megtanulni fakie-zni is...jah, és 25 kg-os csillag-rombolókkal felejtõs...

2.: Kormánypöri: elösször célszerû sík-talajon megtanulni. Az a lényeg, h az ülést beszorítod a térdeiddel (kb. a térdkacsálod fölött pár centivel legyen a nyereg). A kezedet ne tartsd nyújtva mert úgy nem fog menni! Ez fontos, nekem ezért nem ment hónapokig! Szal picit hajlítsd be, majd emeld ki az elejét. A kezeddel csak picit kell húzni, mert a térdeddel húzod hátrafelé a nyeregnél fogva. Mivel a kezed tehermentes, meg lehet forgatni izomból. 1-2 óra gyakorlás után pedig már tudni fogod, hogy mekkor erõvel pörgesd meg, hogy pont egy egész fordulatot tegyen meg. Ezt a trükköt kb. 2 nap alatt meg lehet tanulni, komolyan! Nagyon könnyû, csak merni kell!
Ja, és sokkal könnyebb, ha vmi szemcsés cuccal felszórt talajon gyakorolsz (pl.: salak-pálya), mert itt nem tapad a gumi annyira és az sem gáz, ha nem pont egész fordulat jön ki, mert a salak korrigál-> a lendület miatt beáll egyenesbe az elsõ kerék...ezt nem tudom jobban elmagyarázni.:wtf:
Ha már egy sík talajon, akkor lehet padkáról lefelé (ugyanez), majd eldobóról (ezt még én sem mertem...:(), végül bunny-hop-ból sík talajon (ez már elég pro trükk).

3.:manual: nem annyira bringa függõ. Tény, h rövidebb felsõcsõvel, magasabb villával könnyebb kiemelni, de ettõl még ugyanolyan nehéz a trükk (max. gyakorlás közben megizmosodsz...:chin:). Egyedül egy nagyon jól adagolható fék segíthet a tanulásban...

Jaja, már én is csak az új bringámra várok és indulhat a szezon gõzerõvel. Mostmár komolyan ráállok a bringázásra, nem csak úgy félvállról...mint eddig!

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts

nekem mért csak 90 megy akárhogy gyakorlom?:(
sokat kell gyakorolni ahhoz h menjen a 180? én általában álóhelyzetbõl szoktam...

Hát rá fogok szokni a síkon gyakorlásra, mert padkáról szar pedgi fûbe ugrok:)
ha csak ezt gyakorolnám sztem nem lenne olyan sok idõ..manualt nehezebbnek érzem..
ezt meg csak ugy megjegyzem: nem akarom isteníteni az uj hardy steel-t, de haver a scrappel fél év alatt nem tudott negyedannyit se manualozni, mint a steelel egy hét alatt:)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

nemtom el lehet ezt mondani normálisan..
hátsó keréken forogj elõszõr is, legalábbis én igy kezdtem, aztán abból megy ugy most 180 majdnem.
ha meg 180 bunnyt akarsz akkor forogsz hátsón és abba bunnyzól bele:) nem 5 perc megtanulni..aztán késõbb meg arra menj h szinte az egész egy bunny legyen és ne forgás+bunny.

elõször nem értettem de mostmár felfogtam...nah majd ha meglesz az uj bicóm próbálgatom:)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
nekem mért csak 90 megy akárhogy gyakorlom?:(
sokat kell gyakorolni ahhoz h menjen a 180? én általában álóhelyzetbõl szoktam...

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
nemtom el lehet ezt mondani normálisan..
hátsó keréken forogj elõszõr is, legalábbis én igy kezdtem, aztán abból megy ugy most 180 majdnem.
ha meg 180 bunnyt akarsz akkor forogsz hátsón és abba bunnyzól bele:) nem 5 perc megtanulni..aztán késõbb meg arra menj h szinte az egész egy bunny legyen és ne forgás+bunny.