Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Trükkök és figurák elsajátítása

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1800 hozzászólás a témában

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Üdv El tudnád mondani mi az a table-top mert néztem videókat de a minõségük miat nem igazán tudtam kiveni hogy mit is akar csinállni.

bylder

bylder

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
más jelett akartam kitenni!

bylder

bylder

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Köszi szépen rmx ride!:lol1:
meg próbálom amiket mondtál!
meg persze sokat fogok gyakorolni!

bylder

bylder

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Köszi szépen rmx ride:lol1:

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég

Hy all!
Nekem 1 bizonyos Mongoose Michlef bmx bringám van és aki ismeri az tudja h igen csak van súlya!
Nos ezt a biciklit nem rég vettem és az lenne a kérdésem h hogyan tudnám elkezdeni mert nem nagyon tud felemelkedni se mert nehéz és nem is nagyon vagyok hozzá szokva...
Szóval az lenne a kérdésem h hogyan kezdjem ill hogy tegyem a bicajt könyebbé?
Elõre is köszi a válaszokat!

Ugyanmá' Ha majd dirt-ölsz, még jól is fog jönni...a nehezebb bringa egyenesebben szál :D Amúgy trükkök sztem kb. milyen sorrednben érdemes megtanulni:
Street: bunny-hop -> manual -> fakie -> 180 -> kiállások -> barspin -> mire idáig eljutsz már te is tudni fogod mi a teendõ ;)
Dirt: elösször csak szokni a repülést -> table-top -> x-up -> one-hand -> no-foot -> one foot -> innen menni fog...

A dirt/street ágat érdemes eleinte párhuzamosan próbálgatni, idõvel úgyis elválik majd, hogy mi jön be neked...flatland más tészta
Ha vmi trükköt nem ismersz -> Dave Mirra-val játszani sokat / www.pinkbike.com-on utánanézni / www.youtube.com-on rákeresni...ennyi!

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
Jaaaa. azt hittem hogy már régóta megvan de nem sikerültek a dolgok. elõször próbáld meg az elsõ kereket feltenni padkákra, stb. aztán próbáld meg csak a hátsó kereket felhúzni, aztán egyszerre a kettõt (kecske) aztán buny. MIND CSAK ÉS KIZÁRÓLAG GYAKORLÁS KÉRDÉSE. nincs hozzájuk pontos how-to bárhogy is próbálkoznak

bylder

bylder

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
De hát most vettem pénteken.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
add el, vegyél rendes bringát.
szerintem

rmx

bylder

bylder

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Hy all!
Nekem 1 bizonyos Mongoose Michlef bmx bringám van és aki ismeri az tudja h igen csak van súlya!
Nos ezt a biciklit nem rég vettem és az lenne a kérdésem h hogyan tudnám elkezdeni mert nem nagyon tud felemelkedni se mert nehéz és nem is nagyon vagyok hozzá szokva...
Szóval az lenne a kérdésem h hogyan kezdjem ill hogy tegyem a bicajt könyebbé?
Elõre is köszi a válaszokat!

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

olvasd el a telótörós topic elejét:chin:
az egykerekezésnek az alapja az hogy elöl a legkisebb lánctányér hátul a legnagyobb lánckerék, és felkapjuk az elejét?én ha beletekerek ebbe a fokozatba akkor már felkapja az elejét és utána húzom tovább így jó?nem akarom "szétegykerekezni" se a vázat se a telót semmitse csak kiváncsiságból gyakorlok

van egykét haverom akik egykerekezve közlekednek:D:D

Hát kezdheted így is de nehezebb sokkal bár haverom mindíg így kezdi csak nem haggya a fokozatot úgy hanem levált 2-6 ig én nem tudom hogy hogy csinálja én mindig felkapom és 2-6 , 2-5 váltok attól függ mien a terep csak szetem azért nem jó váltogatni mert közbe nem igazán tudod húzni a féket :(

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Azóta minden nap félnapokat gyakoroltam, erdõben, utcán, mindehol és már sikerül a manual, egykerék, de a bunny még azóta sem, bár manual ugyis kell a bunnyhoz, így csak gyakorlás kérdése! De kösz az eddigi segítséget!

Hát én se tok vmi nagyot Bunnyzni kb 20-30 cm. De én úgy csináltam eleinte h egyszerre húztam elejét és hátujját is utánna tértem átt rendes bunnyra. Azt meg úgy tod megcsinálni, hogy húzod az elejét és vele eggyüt dõlsz elõre úgy h megfeszíted a lábad. De ha csak simán a hátuját akarod húzni akkor meg dõlsz elõre és megfeszíted a lábad. Aztán ebbõl nekem úgy jött ki a bunny, hogy gurultam kicsit hátsókeréken és úgy húztam a hátujját ahogy mondtam. CSak ezzel az a baj h szetem nem igazán tudsz magasat bunnyzni mert ahogy dõlsz elõre úgy nyomod le az elejét is.

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

és ha lassan szeretnék egykerekezni? :) :o

Akkor azt javaslom legalábbis én így szoktam: elöl 2(32-es lánctányér) hátul 4(14-es fogaskoszorú) és dõlj hátra mint az állat a holtpont mögé és hózd bátran neki a féket. Én ienkor olyan lassan 1kerekezek hogy le tudnak gyalogolni az emberek. Ja és az még jobb ha dombnak fölfelé vagy.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
én amikor megtanultam bunyzni még azt se tudtam mi az a manual.. (na jó már hallottam róla..)

Campingjoe: ez egy jó kifogás! ;)

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

bár manual ugyis kell a bunnyhoz!

Ezt nem mondanám..két teljesen külön trükk, nekem megy fél méter bunny kb, manualozni nemtok 5 métert..

És nem lehet elmondani, ki kell menni és gyakorolni, ahogy tetted eddig is.

SounD

SounD

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Valaki segítsen!

A legegyszerûbb alaptrükköt nem sikerült ideáig elvégeznem (bunny). Igaz még kezdõ vagyok, de mivel ez az egyik legfontosabb alaptrükk ezért valahogyan meg kell tanulnom. Olvastam leírásokat, videókat, de egyszerûen nem sikerül a hátsót megemelni.

Valaki írja le szórol szóra hogyan kell!

A bikeom egy Wenson4.0, 65 kila vagyok, 187 centi (már nem tudom elképzelni mért nem sikerül, inkább leírok mindent)

Köszi elõre!

Azóta minden nap félnapokat gyakoroltam, erdõben, utcán, mindehol és már sikerül a manual, egykerék, de a bunny még azóta sem, bár manual ugyis kell a bunnyhoz, így csak gyakorlás kérdése! De kösz az eddigi segítséget!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
de mondtam hogy csak kiváncsiságból érdeklõdök!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

nem akarom az új gépem szétegykerekezni:)

Szóval nem akarsz megtanulni egykerekezni... (akkormeg felesleges volt itt kérdezõsködni, szerintem )
"Minden hülyeség" by Tomidny

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
az biztos, de már így 2/3-ba nem megy, nem bírom olyan könnyen felhúzni, mert nem bírok lábbal rásegíteni...
de mindegy nagyon nem érdekel nem akarom az új gépem szétegykerekezni:)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Az egykerekezést és manuált nemlehet így neten keresztül megtanítani, mert mindenki máshogy csinálja :D

Gyakorolni, gyakorolni... és elõbb utóbb menni fog.
"Minden hülyeség" by Tomidny

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
akkor nem úgy hogy éppen gurulok...mert én így próbálgattam mindig