Jelentkezz be Regisztrálj

Trükkök és figurák elsajátítása
Írta 2007. április 17. - 23:10

Írta 2007. április 17. - 22:55

Írta 2007. április 17. - 22:54

meg próbálom amiket mondtál!
meg persze sokat fogok gyakorolni!
Írta 2007. április 17. - 22:52

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2007. április 17. - 22:44

Hy all!
Nekem 1 bizonyos Mongoose Michlef bmx bringám van és aki ismeri az tudja h igen csak van súlya!
Nos ezt a biciklit nem rég vettem és az lenne a kérdésem h hogyan tudnám elkezdeni mert nem nagyon tud felemelkedni se mert nehéz és nem is nagyon vagyok hozzá szokva...
Szóval az lenne a kérdésem h hogyan kezdjem ill hogy tegyem a bicajt könyebbé?
Elõre is köszi a válaszokat!
Ugyanmá' Ha majd dirt-ölsz, még jól is fog jönni...a nehezebb bringa egyenesebben szál

Street: bunny-hop -> manual -> fakie -> 180 -> kiállások -> barspin -> mire idáig eljutsz már te is tudni fogod mi a teendõ

Dirt: elösször csak szokni a repülést -> table-top -> x-up -> one-hand -> no-foot -> one foot -> innen menni fog...
A dirt/street ágat érdemes eleinte párhuzamosan próbálgatni, idõvel úgyis elválik majd, hogy mi jön be neked...flatland más tészta
Ha vmi trükköt nem ismersz -> Dave Mirra-val játszani sokat / www.pinkbike.com-on utánanézni / www.youtube.com-on rákeresni...ennyi!
Írta 2007. április 17. - 22:36

Írta 2007. április 17. - 22:22

Írta 2007. április 17. - 21:56

Írta 2007. április 17. - 21:44

Nekem 1 bizonyos Mongoose Michlef bmx bringám van és aki ismeri az tudja h igen csak van súlya!
Nos ezt a biciklit nem rég vettem és az lenne a kérdésem h hogyan tudnám elkezdeni mert nem nagyon tud felemelkedni se mert nehéz és nem is nagyon vagyok hozzá szokva...
Szóval az lenne a kérdésem h hogyan kezdjem ill hogy tegyem a bicajt könyebbé?
Elõre is köszi a válaszokat!
Írta 2007. április 14. - 23:56

olvasd el a telótörós topic elejét:chin:
az egykerekezésnek az alapja az hogy elöl a legkisebb lánctányér hátul a legnagyobb lánckerék, és felkapjuk az elejét?én ha beletekerek ebbe a fokozatba akkor már felkapja az elejét és utána húzom tovább így jó?nem akarom "szétegykerekezni" se a vázat se a telót semmitse csak kiváncsiságból gyakorlok
van egykét haverom akik egykerekezve közlekednek:D:D
Hát kezdheted így is de nehezebb sokkal bár haverom mindíg így kezdi csak nem haggya a fokozatot úgy hanem levált 2-6 ig én nem tudom hogy hogy csinálja én mindig felkapom és 2-6 , 2-5 váltok attól függ mien a terep csak szetem azért nem jó váltogatni mert közbe nem igazán tudod húzni a féket

Írta 2007. április 14. - 23:53

Azóta minden nap félnapokat gyakoroltam, erdõben, utcán, mindehol és már sikerül a manual, egykerék, de a bunny még azóta sem, bár manual ugyis kell a bunnyhoz, így csak gyakorlás kérdése! De kösz az eddigi segítséget!
Hát én se tok vmi nagyot Bunnyzni kb 20-30 cm. De én úgy csináltam eleinte h egyszerre húztam elejét és hátujját is utánna tértem átt rendes bunnyra. Azt meg úgy tod megcsinálni, hogy húzod az elejét és vele eggyüt dõlsz elõre úgy h megfeszíted a lábad. De ha csak simán a hátuját akarod húzni akkor meg dõlsz elõre és megfeszíted a lábad. Aztán ebbõl nekem úgy jött ki a bunny, hogy gurultam kicsit hátsókeréken és úgy húztam a hátujját ahogy mondtam. CSak ezzel az a baj h szetem nem igazán tudsz magasat bunnyzni mert ahogy dõlsz elõre úgy nyomod le az elejét is.
Írta 2007. április 14. - 23:45

és ha lassan szeretnék egykerekezni?
![]()
Akkor azt javaslom legalábbis én így szoktam: elöl 2(32-es lánctányér) hátul 4(14-es fogaskoszorú) és dõlj hátra mint az állat a holtpont mögé és hózd bátran neki a féket. Én ienkor olyan lassan 1kerekezek hogy le tudnak gyalogolni az emberek. Ja és az még jobb ha dombnak fölfelé vagy.
Írta 2007. április 14. - 22:39

Campingjoe: ez egy jó kifogás!

Írta 2007. április 14. - 21:09

bár manual ugyis kell a bunnyhoz!
Ezt nem mondanám..két teljesen külön trükk, nekem megy fél méter bunny kb, manualozni nemtok 5 métert..
És nem lehet elmondani, ki kell menni és gyakorolni, ahogy tetted eddig is.
Írta 2007. április 14. - 20:51

Valaki segítsen!
A legegyszerûbb alaptrükköt nem sikerült ideáig elvégeznem (bunny). Igaz még kezdõ vagyok, de mivel ez az egyik legfontosabb alaptrükk ezért valahogyan meg kell tanulnom. Olvastam leírásokat, videókat, de egyszerûen nem sikerül a hátsót megemelni.
Valaki írja le szórol szóra hogyan kell!
A bikeom egy Wenson4.0, 65 kila vagyok, 187 centi (már nem tudom elképzelni mért nem sikerül, inkább leírok mindent)
Köszi elõre!
Azóta minden nap félnapokat gyakoroltam, erdõben, utcán, mindehol és már sikerül a manual, egykerék, de a bunny még azóta sem, bár manual ugyis kell a bunnyhoz, így csak gyakorlás kérdése! De kösz az eddigi segítséget!
Írta 2007. április 12. - 15:35

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2007. április 12. - 15:30

nem akarom az új gépem szétegykerekezni:)
Szóval nem akarsz megtanulni egykerekezni... (akkormeg felesleges volt itt kérdezõsködni, szerintem )
Írta 2007. április 12. - 15:26

de mindegy nagyon nem érdekel nem akarom az új gépem szétegykerekezni:)
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
Írta 2007. április 12. - 14:15

Gyakorolni, gyakorolni... és elõbb utóbb menni fog.
Írta 2007. április 12. - 13:42