Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Giant

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3192 hozzászólás a témában

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

igen, ezek a nagy cegek szeretik, ha a markajukat egy annak dedikalt ceg forgalmazza egy adott orszagban [lasd Giant UK, Specialized UK], es nem egy XY kft sok mas egyeb marka kozott. gondolom ezert kellett levalasztani a Neuzer portfoliorol, es letrehozni egy kulonallo ceget, aki kizarolag a Giant forgalmazassal foglalkozik.

Velotrade meg mar ha jol tudom nincs is, csak Velobike [specialized es par egyebb] meg Paul Lange Hungary. [shimano es par egyeb]

Ennél egyszerûbb a dolog. A Velostar Kft létrejötte a Vámhivatalnak köszönhetõ, akik szóvá tették, hogy nem lehet nyomon követni a gyártásra és az eladásra érkezett árukat (bizonyos termékcsoportok és eredet esetén más a vám mértéke), így most külön cég, virtuálisan külön raktár az OEM és az aftermarket.
Plusz a Giant is kérte, hogy gyártó ne forgalmazza a bringáit.
Ausztria, Kenguruk földje!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hmmm, h most létezik-e, azt nem tudom, de létezett, ahogy Trance-bõl is volt. Egyrészt a legalapabb gép volt V-fékkel szerelve, meg talán a frame only verzió is ilyen volt. Persze lehet, tévedek.

Nem tudom, beírtam-e ide korábban, de én is ajánlom az Anthemet, a Trance ellenében is. Pontosabban, a jelenlegi Trance ellenében - a régi átütött alsócsöves egyszerûen túl jól néz ki ahhoz, hogy ne érje meg a többlet súlyt cipelni :)

Köszi.

A sebesség mindent megold.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Még egy dolog nem hagy nyugodni. Létezik v-fék konzolos anthem váz? A speed-way honlapja szerint a 2006os olyan, de a kép alapján nem az.

Hmmm, h most létezik-e, azt nem tudom, de létezett, ahogy Trance-bõl is volt. Egyrészt a legalapabb gép volt V-fékkel szerelve, meg talán a frame only verzió is ilyen volt. Persze lehet, tévedek.

Nem tudom, beírtam-e ide korábban, de én is ajánlom az Anthemet, a Trance ellenében is. Pontosabban, a jelenlegi Trance ellenében - a régi átütött alsócsöves egyszerûen túl jól néz ki ahhoz, hogy ne érje meg a többlet súlyt cipelni :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
én még nem láttam v-fékes anthemet.
de talán ideje volna felhívni egy-két boltot is.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Még egy dolog nem hagy nyugodni. Létezik v-fék konzolos anthem váz? A speed-way honlapja szerint a 2006os olyan, de a kép alapján nem az.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Azért kérdeztem így.

Akkor ezt megbeszéltük.:)
A linkelt cikkben szereplõ gép nem a legjobb ómen, mert azt lopták el Lenstõl.:mad:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Na és. A Velotrade milyen néven fut még? De mondhatnék még egyéb cégeket is. Giant - Neuzer, de ha jobban tetszik: http://www.giantkerekpar.hu/

Azért kérdeztem így.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igen, ezek a nagy cegek szeretik, ha a markajukat egy annak dedikalt ceg forgalmazza egy adott orszagban [lasd Giant UK, Specialized UK], es nem egy XY kft sok mas egyeb marka kozott. gondolom ezert kellett levalasztani a Neuzer portfoliorol, es letrehozni egy kulonallo ceget, aki kizarolag a Giant forgalmazassal foglalkozik.

Velotrade meg mar ha jol tudom nincs is, csak Velobike [specialized es par egyebb] meg Paul Lange Hungary. [shimano es par egyeb]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Na és. A Velotrade milyen néven fut még? De mondhatnék még egyéb cégeket is. Giant - Neuzer, de ha jobban tetszik: http://www.giantkerekpar.hu/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1
Itt Velostar kft-t írnak.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Neuzer a magyarorszagi forgalmazo, igen.

www.neuzer-bike.hu

edi

aztan felmesz erre a honlapra, es nem talalod sehol a Giant logot. lol

szoval hirtelen mostakkor nem is tudom.

edit2

ja mert kulon honlapja van

www.giantkerekpar.hu
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

V-fék 94-ben??? :???

MJani, én is csak ajánlani tudom az Anthemet. Van valamennyi pogó, de nem veszélyes, viszont lényegesen komfortosabb, mint egy merev, sõt. Én 100-as villával használom, még így sem lapos a fejcsõszög, és a középcsapágy-magasság is OK.

Én is 100as villát tervezek bele. A manitou tagos is jó? Van még köze a neuzer-nek a forgalmazásához?

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Akkor gyorsan eldöntöttem mit kell változtani a bringámon. teló meg v. fék.

V-fék 94-ben??? :???

MJani, én is csak ajánlani tudom az Anthemet. Van valamennyi pogó, de nem veszélyes, viszont lényegesen komfortosabb, mint egy merev, sõt. Én 100-as villával használom, még így sem lapos a fejcsõszög, és a középcsapágy-magasság is OK.
Ausztria, Kenguruk földje!

Tom_i

Tom_i

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Nem hiszem, hogy egy össztelós egy hirtelen megindulásnál valaha olyan merev lesz, mint egy merevváz.
A kérdésem lényege: gyorsabb leszek-e hosszútávon egy anthem nyergében (fogadjunk erre senki nem tudja a választ :) )? Esetleg egy 2,25ös gumi megoldja-e a problémámat?

Gyorsabb leszel, vegyél nyugodtan egy anthemet.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Nem hiszem, hogy egy össztelós egy hirtelen megindulásnál valaha olyan merev lesz, mint egy merevváz.
A kérdésem lényege: gyorsabb leszek-e hosszútávon egy anthem nyergében (fogadjunk erre senki nem tudja a választ :) )? Esetleg egy 2,25ös gumi megoldja-e a problémámat?

maratonozni lenne, nem? ott hova akarsz hirtelen megindulni?

igen és nem. attól függ... :)
mindenesetre nem fog úgy szétrázni, mint egy (full)merev gép.
a 2,25-ös külsõ szvsz sokat lendítene a kényelmen. ha nem eleget, még mindig vehetsz anthemet. :D

mindegy, melyik újságot olvasom, anthemet szokták szeretni a tesztekben.

ezt nézted?
http://piacter.bikem...=167262&cat=all

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Tényleg nem lesz olyan merev, DE ha a jelenlegi helyzetben azáltal kerülsz hátrányba a versenyeken, hogy a rázós terepen nem mered neki eléggé engedni, vagy a nyeregbõl kiemelkedve nem tudsz tekerni, illetve köves felfeléken az állandóan kipattanó hátsó miatt lassabban haladsz, akkor mindenképpen jobban jársz az össztelóssal. Az az 1 kilónyi súlykülönbség semmi.
A másik kérdés, hogy vajon a hosszútávú maratonokon mennyire fogja bírni a derekad a rázkódást (és ne azt mondd, hogy most bírja...ha 10-15 év múlva is szeretnél komolyabban montizni, akkor nem árt erre is gondolni).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

add el mindket jelenlegi gepet, azok talan megszponzoraljak egy uj komplett anthem vasarlasat. nemet e-boltokbol biztos lehet olcson kifogni, itt a szezon vege, arazzak lefele a 2008as bringakat mint az allat.

pogozastol nem kell felned, a maestro rendszer ilyen szempontbol eleg jo. trance-szel mentem parszor, es soha nem vettem eszre hogy himbalozna.

Komplett gépet nem akarok venni, nagyon nem éri meg (nekem 400nál nem ér többet az anthem 1). A merevrõl raknék át mindent.

Elég élénken él bennem az emlék, amikor 1994-ben a megboldogult Nagyszoplák hegyi ker. maraton nevü telj. túrán (100 km, Budai hg, Pilis) végig mentem az akkori bringámmal, ami egy double butted cromo vázas jamis diablo volt xt szettel merev villával és cantilever fékekkel. Utána napogig fájt az alkarom rázkódástól az újjaim pedig a fékek húzásától. Akkor gyorsan eldöntöttem mit kell változtani a bringámon. teló meg v. fék.
Szóval tudjuk így is lehet, csak mi a f.nak, ha már itt áll rendelkezésre a sok technikai újdonság. Ezt a pogózást meg el kellene már felejteni... Régi lemez, a mai bringák már másak!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
megvan meg az a diablo? erdekelne... :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Elég élénken él bennem az emlék, amikor 1994-ben a megboldogult Nagyszoplák hegyi ker. maraton nevü telj. túrán (100 km, Budai hg, Pilis) végig mentem az akkori bringámmal, ami egy double butted cromo vázas jamis diablo volt xt szettel merev villával és cantilever fékekkel. Utána napogig fájt az alkarom rázkódástól az újjaim pedig a fékek húzásától. Akkor gyorsan eldöntöttem mit kell változtani a bringámon. teló meg v. fék.
Szóval tudjuk így is lehet, csak mi a f.nak, ha már itt áll rendelkezésre a sok technikai újdonság. Ezt a pogózást meg el kellene már felejteni... Régi lemez, a mai bringák már másak!

A kb 1kg plusz súly és a 200e huf, ami ellene szól, 11kg-s gépet építenék belõle. Eddig középtávon indultam, jövõre viszont azt tervezem, hogy átmegyek hosszúra. A plusz súly okozta idõhátrányt (1,5-2perc) nem tudom, hogy hazai viszonyok között visszahozza-e a rugózás. A másik bajom az, hogy mennyi energiát vesz el a pogózás. Nem a lejtõk miatt gondoltam fullyra, hanem a köves mászások miatt. Jelenleg van egy merev xc gépem és egy 150et mozgó fullym (mondjuk ez inkább szobadísz, mert nem használom), merevvillával is lemegyek a legtöbb helyen. Kb 1 hónapja kitaláltam, hogy kell nekem egy anthem, de lehet igazából mégsincs szükségem rá. Nem tudom. Majd megoldom a problémát.

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Csodálkoztam is,hogy az miért jó! :)
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!