Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Giant

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3192 hozzászólás a témában

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Nekem csak váz is kell. :) Köszönöm az információt!

Amúgy aprót szoktatok olvasni?Sokszor hallom hogy valaki keres valamit,ami van.Én az X vázat a múlt héten adtam el az apróból újonnan garanciával 140-ért.

kgabus

kgabus

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

Nem a régi Trance, mert "új" helyén van a tag, nincs belesüllyesztve az alsó csõbe, de a rugóút még nem nõtt meg. Valami átmeneti változat lehet.

Valóban, el is felejtettem, hogy olyan is volt. :) Akkor ez a féle valószínûleg csak 2008-ban volt forgalomban.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Amit õ linkelt, az is a régi\sima Trance 107 mm-rel, nem? 2008-ban jött be mellé a Trance X 127-tel, aztán 2008-ban a sima be is fejezte a pályafutását.

Nem a régi Trance, mert "új" helyén van a tag, nincs belesüllyesztve az alsó csõbe, de a rugóút még nem nõtt meg. Valami átmeneti változat lehet.

kgabus

kgabus

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

Kala a régi alatt gondolom az elsô generációs Trance vázat érti 2005-2007-ig 107 mm hivatalos rugóúttal. Az általad linket a 2008-tól élô verzió 127 mm-el, amit 2011-ben váltott a harmadik generáció :)

Amit õ linkelt, az is a régi\sima Trance 107 mm-rel, nem? 2008-ban jött be mellé a Trance X 127-tel, aztán 2008-ban a sima be is fejezte a pályafutását.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Az általad linket a 2008-tól élô verzió 127 mm-el, amit 2011-ben váltott a harmadik generáció :) Ha jól emlékszem propedalos taggal (RP3 vagy RP23) csak vázat kapsz vagy egy adott évjárat legjobban felszerelt komplett bringáját.

Nekem csak váz is kell. :) Köszönöm az információt!

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Értem, tehát nincs komoly különbség a propedalos és propedal nélküli tagok mozgásánál a Giant vázakban. "Régi Maestro" alatt mit értesz pontosan? Olyan kialakítású Maestrot, ami a linkelt Trance vázakon van?

Kala a régi alatt gondolom az elsô generációs Trance vázat érti 2005-2007-ig 107 mm hivatalos rugóúttal. Az általad linket a 2008-tól élô verzió 127 mm-el, amit 2011-ben váltott a harmadik generáció :) Ha jól emlékszem propedalos taggal (RP3 vagy RP23) csak vázat kapsz vagy egy adott évjárat legjobban felszerelt komplett bringáját.

Ez mikori MBR-ben volt?

Gondolom a legfrissebb kiadásban (mtbr.com-on találtam a képet), mivel nemrég jelent meg (2-3 hete talán) a Contact Switch.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Én csak régi Maestrokat használtam/használok (2 Trance-et és 1 Anthemet).

Értem, tehát nincs komoly különbség a propedalos és propedal nélküli tagok mozgásánál a Giant vázakban. "Régi Maestro" alatt mit értesz pontosan? Olyan kialakítású Maestrot, ami a linkelt Trance vázakon van?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Én csak régi Maestrokat használtam/használok (2 Trance-et és 1 Anthemet). Gyûrûvel állítottam be a 20% sag-re a nyomást, és nem az elõírt táblázat szerint fújtam õket. (úgy emlékeim szerint túl puha volt a tag). Használtam Propedalos, SPV-s és sima taggal is a vázakat. Az volt a tapasztalatom, hogy kistányéron pörgetve nem pogóztak, én viszont inkább középtányéron, erõbõl szoktam mászni, úgy minden tag bólogatott kicsit, nagy eltérés nem volt a mértékben, de nem volt zavaró. Szóval szerintem nincs szükség mindenáron propedalra, vannak sokkal inkább pogózó vázak.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Váz tekintetében van különbség a Trance 2 és a Trance 3 között? Ahogy nézem, csak a festés más. Himba ugyanaz, tag ugyanaz. A tagon nincs propedál, ez Maestro esetén mennyire érvágás, érezhetõen pogózik mászáskor a váz? Köszönöm a válaszokat.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Ez mikori MBR-ben volt?

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de az enyem L-es volt.

es adtak hozza szukitot 30.9rol 27.2-re. meg tartalek valtopapucsot, megy nycso bilincset, meg kormanycsapagyat karbon kupakkal es vagy 5centi karbon alatettel.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Moab

Moab

shop

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Szia!

Jól írták, a nyeregcsõ valóban 30,9-es, a tömegrõl pontos adatom nincs, de biztos vagyok benne, hogy 1600 g alatt van. Az XTC 29 vázat mértük, az M-es méretben 1590 g volt, sz gyanítom a 26"-os sem lehet több...

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

30,9, jobb helyeken kapod hozzá a gyári szûkítõt 27,2-re.
tamáskáé meg nem 19-es, hanem kb 17,5-es volt. (a régi M-es volt 19)

Köszönöm a pontos választ. Amúgy errõl a vázról lenne pontosan szó, ez is közelít a 19 colhoz a maga 595 mm-es vízszintes felsõcsõ hosszával, hiába M-es.

Dante: Errõl a kétezertízes változatról van szó.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Köszönöm, akkor már csak egy kérdésem van, az XTC-nek 27,2-es vagy 30,9-es a nyeregcsöve?

Röhögni fogsz, ez évente változik. A miénkben 30.9-as van, s adtak hozzá szûkítõt, ami 27.2-re alakít.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
30,9, jobb helyeken kapod hozzá a gyári szûkítõt 27,2-re.
tamáskáé meg nem 19-es, hanem kb 17,5-es volt. (a régi M-es volt 19)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

nekem 2007es XTC alu vazam volt, az 19" meretben 1570gramm volt

Köszönöm, akkor már csak egy kérdésem van, az XTC-nek 27,2-es vagy 30,9-es a nyeregcsöve?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem 2007es XTC alu vazam volt, az 19" meretben 1570gramm volt
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
vhol azt olvastam hogy ~1600g, ami baromi jonak szamit(ana - ha tenyleg ennyi)... az en l-es bringam nyers tomege 11.7kg volt (tokkal vonoval 12.1 most), de gyakorlatilag nincs rajta semmi, amitol konnyu lehetne :) a nyeregcso, a stucni, a kerekek, slx stb atlagosan nehez alkatreszek. szvsz a 11kg alatti alu 29er mar nem rossz, kb 1kg tobbet a 26oshoz kepest. a kereken es a kiegeszitokon mar siman lehetne egy 500-700got sporolni, de nem hiszem, hogy megerne azert rakolteni +50-100e penzt, ez a bringa nem errol szol.

a canyonra kivancsi leszek.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Giant szakiktól kérdezném, hogy mennyi a tömege egy kétezertízes alu XTC1 váznak, ami olyan, mint ez: XTC1? Köszönöm a választ.