Jelentkezz be Regisztrálj
Giant
Írta 2012. május 20. - 23:22
Ennek a lúzernek meg nem szólt senki, hogy az átlagos kistányéros mászásnál pogózik a tag. Hát ezért nem bír a 14.-nél elõrébb végezni a VK futamokon. Így már értem. Ja, hogy nincs kistányérja. Akkor biztos azért nem használ, mert pogózik.
Milyen hülyék ezek a Giant- nél, hogy ilyen profikkal teszteltetnek, így sosem derül ki ez az energia fecsérlõs dolog.
Írta 2012. május 20. - 20:34
Az Anthem-X a Propedal-ra állított Fox RP3 Boostvalve-os csúcsmodellel a beülési érték alsó határértékére állítva (azaz keményebbre az átlagnál) 2-3 centit pogózik egy átlagos kistányéros fölfelén. Ez tény. Én akkor fogok visszaülni fullyra, ha teljesen zártható taggal szerelik majd és 2 kiló alá megy a váz súlya (taggal). (Scott Spark szint)
akkor ott a scott spark, ami zarhato a fullra zarhato taggal amugy az a gond, hogy olyan mint egy kis rugoutas csillapitas nelkuli ossztelos, pattog rajta az ember. a stumpim is ilyen volt, es az emlitett spark is ilyen. a hosszu emelkedokon (ahol nem kellett annyira taposni) hatekonyabbnak ereztem a propedalt, lezarva max hosszabb kaptatokon hasznaltam.
ahol en hasznalom, ott kiallva kb most annyira kenyelmes a 29er lefele, mint a propedallal a stumpim volt (ha ugy felejtettem - ki szoktam kapcsolni lefele). ulve mas teszta, de kb ez olyan helyeken szamit nalam, mint mongy egy zsombekos ret, amit amugy is ruhellek, es kerulok. a masik, hogy az ossztelos megbocsajtobb a hibakkal, egy hirtelen huppano nem veri le az ember toket, cserebe elkenyelmesiti az embert, unosuntalan ismert terepek, elvezetesebbek olyan bringaval, ahol tobbet kell gepeszkedni. a 29er valahol a 26os ht es egy 26os fully kozott lehet valahol, en annak ajanlanam, hogy fullyt vegyen, aki tud olyan hataron (es helyen) menni vele, ahol mar a 29er keves. egy xc-maraton terepen magyar viszonylatban szvsz ritka.
amit meg szivesen kiprobalnek, az egy 29er 100mmes fully (anthem pl), illetve egy karbon ht 29er. jelenlegi tapasztalataim szerint a karbon valszeg jobban bejonne, de sose lehet tudni en nem megyek olyan tempoval sem, hogy a mostanit a hataron hasznaljam.
Írta 2012. május 20. - 19:44
Az Anthem-mel nem lehet mászni? Hm, ez új nekem.
Természetesen sokkal komfortosabb egy Anthem, mint egy merev 29-es. Jó dolog a 29-es, de azért ne hasonlítsuk már egy fullyhoz. Az Anthem remekül mászik, lefelé is nagyon stabil, nagyon jó a geometriája. És persze a gerincedet is jobban kíméli. Mivel nem láttam a felhasználói felsorolásban a maratonokon az elsõ 10-ben kitételt (bár ha jól tudom MJani is Anthemet hajt és azért õ nem túra tempóban teszi), ezért ténferegni, maratonozni, mókázni az Anthem-et ajánlanám. Pláne ha az az Anthem még X is. A 29-es remek alternatíva (lenne, ha nem lenne nevetségesen drága hozzá minden), megy felfelé mint ha húznák. De mégis csak MEREV.
Idehaza kevés az olyan terep ahol kellene a fully. Ez is egy érdekes sommázat.
Nyissz: azt neked kell tudnod, hogy milyen terepeken tekersz vagy akarsz tekerni a jövõben. Szerintem minden hegységünkben található olyan szakasz (akár fel, akár le) ahol indokolt egy jó fully. Mindkettõ remek gép, de én a Anthem X-et javasolnám neked.
ezzel az anthemmel nem lehet mászni dologgal azért én is vitába szállnék...
Az Anthem-X a Propedal-ra állított Fox RP3 Boostvalve-os csúcsmodellel a beülési érték alsó határértékére állítva (azaz keményebbre az átlagnál) 2-3 centit pogózik egy átlagos kistányéros fölfelén. Ez tény. Én akkor fogok visszaülni fullyra, ha teljesen zártható taggal szerelik majd és 2 kiló alá megy a váz súlya (taggal). (Scott Spark szint)
Mindig mondtam, hogy a anthem-bõl a 2006-os spv-s a legjobb, nem a hintaló fox-os.
A sebesség mindent megold.
Írta 2012. május 20. - 18:37
ezzel az anthemmel nem lehet mászni dologgal azért én is vitába szállnék...
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2012. május 20. - 18:19
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. május 20. - 17:19
Akkor nincs apelláta: merev 29-es...
ki kell mindegyiket probalni, es utana kell donteni masok az egyeni szempontok, a terepek, amin hasznaljuk. ha a bakonyban elek, akkor meg valszeg most is a stumpi fsrt hajtanam.
Írta 2012. május 20. - 17:13
Írta 2012. május 20. - 17:11
ps: meg merev 29er vs 26 fs dologrol beszelunk, egy merev 26os es egy 29er fs is mas teszta.
Írta 2012. május 20. - 16:13
Az Anthem-mel nem lehet mászni dolog érdekesen hangzik. Rugóstag kérédse. de van ugyebár az intelligens változat 2011-es Antehm-nél pl. FoxRP2. Felfelé pogótlanítod és nem hintáztat, lefelé meg hintalovasítod és csapathatsz. Összehasonlításban nem sokat segíthetek, mert merev 26-osom volt, abból is egy alsó kategória, de amióta átültem a fully-ra nem cserélnék merevre. Ha nem a top10 a cél, hanem az, hogy kiélvezd a terepet, szerintem fully...
Ez az, Danténél a versenyzés a cél. Ott pedig elvitathatatlan elõnyei vannak a merevfarúnak.
Írta 2012. május 20. - 15:03
WAdegeRek
Írta 2012. május 20. - 07:47
Írta 2012. május 20. - 00:04
Természetesen sokkal komfortosabb egy Anthem, mint egy merev 29-es. Jó dolog a 29-es, de azért ne hasonlítsuk már egy fullyhoz. Az Anthem remekül mászik, lefelé is nagyon stabil, nagyon jó a geometriája. És persze a gerincedet is jobban kíméli. Mivel nem láttam a felhasználói felsorolásban a maratonokon az elsõ 10-ben kitételt (bár ha jól tudom MJani is Anthemet hajt és azért õ nem túra tempóban teszi), ezért ténferegni, maratonozni, mókázni az Anthem-et ajánlanám. Pláne ha az az Anthem még X is. A 29-es remek alternatíva (lenne, ha nem lenne nevetségesen drága hozzá minden), megy felfelé mint ha húznák. De mégis csak MEREV.
Idehaza kevés az olyan terep ahol kellene a fully. Ez is egy érdekes sommázat.
Nyissz: azt neked kell tudnod, hogy milyen terepeken tekersz vagy akarsz tekerni a jövõben. Szerintem minden hegységünkben található olyan szakasz (akár fel, akár le) ahol indokolt egy jó fully. Mindkettõ remek gép, de én a Anthem X-et javasolnám neked.
Írta 2012. május 19. - 21:27
Írta 2012. május 19. - 21:08
Nekem mindkettõ volt. Ellenben, annyival többször ültem az XTC29eren, hogy az Anthem-et eladtam. Az XTC 2.25-ös tubeless gumival és karbon nyeregcsõvel 80 %-ban tudja azt a komfortot, mint a fully. Össze sem hasonlítható a régi 26-os merevemmel. Mászni viszont, az Anthemmel ellentétben, lehet vele. Az Anthem-re csak nagyon kevés érvet látok idehaza - elhanyagolható az olyan köves szakasz, ahová kellene.
Milyen nyeregcsövet használsz?
Írta 2012. május 19. - 20:15
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2012. május 19. - 18:59
Írta 2012. május 19. - 18:52
Ha az a kérdés, hogy 26"-os fully vagy 29"-es merevfarú, akkor ki mire szavazna? Egészen pontosan Giant Anthem X4 26" vs Giant XTC 29er 1. A felszereltséget a javaslatnál hagyjátok figyelmen kívül, mert az Anthemre a régi biciklirõl jobb cuccok kerülnének át (kivéve telók).
Felhasználás: erdei tekergés, maraton.