Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Giant

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3192 hozzászólás a témában

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Pro Bike: Adam Craig's Giant Anthem X Advanced SL - BikeRadar
Ennek a lúzernek meg nem szólt senki, hogy az átlagos kistányéros mászásnál pogózik a tag. Hát ezért nem bír a 14.-nél elõrébb végezni a VK futamokon. Így már értem. Ja, hogy nincs kistányérja. Akkor biztos azért nem használ, mert pogózik.
Milyen hülyék ezek a Giant- nél, hogy ilyen profikkal teszteltetnek, így sosem derül ki ez az energia fecsérlõs dolog.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Az Anthem-X a Propedal-ra állított Fox RP3 Boostvalve-os csúcsmodellel a beülési érték alsó határértékére állítva (azaz keményebbre az átlagnál) 2-3 centit pogózik egy átlagos kistányéros fölfelén. Ez tény. Én akkor fogok visszaülni fullyra, ha teljesen zártható taggal szerelik majd és 2 kiló alá megy a váz súlya (taggal). (Scott Spark szint)

akkor ott a scott spark, ami zarhato :) a fullra zarhato taggal amugy az a gond, hogy olyan mint egy kis rugoutas csillapitas nelkuli ossztelos, pattog rajta az ember. a stumpim is ilyen volt, es az emlitett spark is ilyen. a hosszu emelkedokon (ahol nem kellett annyira taposni) hatekonyabbnak ereztem a propedalt, lezarva max hosszabb kaptatokon hasznaltam.

ahol en hasznalom, ott kiallva kb most annyira kenyelmes a 29er lefele, mint a propedallal a stumpim volt (ha ugy felejtettem - ki szoktam kapcsolni lefele). ulve mas teszta, de kb ez olyan helyeken szamit nalam, mint mongy egy zsombekos ret, amit amugy is ruhellek, es kerulok. a masik, hogy az ossztelos megbocsajtobb a hibakkal, egy hirtelen huppano nem veri le az ember toket, cserebe elkenyelmesiti az embert, unosuntalan ismert terepek, elvezetesebbek olyan bringaval, ahol tobbet kell gepeszkedni. a 29er valahol a 26os ht es egy 26os fully kozott lehet valahol, en annak ajanlanam, hogy fullyt vegyen, aki tud olyan hataron (es helyen) menni vele, ahol mar a 29er keves. egy xc-maraton terepen magyar viszonylatban szvsz ritka.

amit meg szivesen kiprobalnek, az egy 29er 100mmes fully (anthem pl), illetve egy karbon ht 29er. jelenlegi tapasztalataim szerint a karbon valszeg jobban bejonne, de sose lehet tudni :) en nem megyek olyan tempoval sem, hogy a mostanit a hataron hasznaljam.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Az Anthem-mel nem lehet mászni? Hm, ez új nekem.
Természetesen sokkal komfortosabb egy Anthem, mint egy merev 29-es. Jó dolog a 29-es, de azért ne hasonlítsuk már egy fullyhoz. Az Anthem remekül mászik, lefelé is nagyon stabil, nagyon jó a geometriája. És persze a gerincedet is jobban kíméli. Mivel nem láttam a felhasználói felsorolásban a maratonokon az elsõ 10-ben kitételt (bár ha jól tudom MJani is Anthemet hajt és azért õ nem túra tempóban teszi), ezért ténferegni, maratonozni, mókázni az Anthem-et ajánlanám. Pláne ha az az Anthem még X is. A 29-es remek alternatíva (lenne, ha nem lenne nevetségesen drága hozzá minden), megy felfelé mint ha húznák. De mégis csak MEREV.
Idehaza kevés az olyan terep ahol kellene a fully. Ez is egy érdekes sommázat.
Nyissz: azt neked kell tudnod, hogy milyen terepeken tekersz vagy akarsz tekerni a jövõben. Szerintem minden hegységünkben található olyan szakasz (akár fel, akár le) ahol indokolt egy jó fully. Mindkettõ remek gép, de én a Anthem X-et javasolnám neked.

ezzel az anthemmel nem lehet mászni dologgal azért én is vitába szállnék...

Az Anthem-X a Propedal-ra állított Fox RP3 Boostvalve-os csúcsmodellel a beülési érték alsó határértékére állítva (azaz keményebbre az átlagnál) 2-3 centit pogózik egy átlagos kistányéros fölfelén. Ez tény. Én akkor fogok visszaülni fullyra, ha teljesen zártható taggal szerelik majd és 2 kiló alá megy a váz súlya (taggal). (Scott Spark szint)

Mindig mondtam, hogy a anthem-bõl a 2006-os spv-s a legjobb, nem a hintaló fox-os.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Az Alpinbikenál ki lehet próbálni mindkettõt direkt szerveznek ilyen túrákat.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Akkor nincs apelláta: merev 29-es...

ki kell mindegyiket probalni, es utana kell donteni :) masok az egyeni szempontok, a terepek, amin hasznaljuk. ha a bakonyban elek, akkor meg valszeg most is a stumpi fsrt hajtanam.

kpz

kpz

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Akkor nincs apelláta: merev 29-es...
KPZ
WAdegeRek

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en evekig eltem-haltam az ossztelosokert, nem gondoltam volna, hogy megint van azon tul is elet :) most nem hianyzik, jo bringat kell venni.

ps: meg merev 29er vs 26 fs dologrol beszelunk, egy merev 26os es egy 29er fs is mas teszta.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Az Anthem-mel nem lehet mászni dolog érdekesen hangzik. Rugóstag kérédse. de van ugyebár az intelligens változat 2011-es Antehm-nél pl. FoxRP2. Felfelé pogótlanítod és nem hintáztat, lefelé meg hintalovasítod és csapathatsz. Összehasonlításban nem sokat segíthetek, mert merev 26-osom volt, abból is egy alsó kategória, de amióta átültem a fully-ra nem cserélnék merevre. Ha nem a top10 a cél, hanem az, hogy kiélvezd a terepet, szerintem fully...

Ez az, Danténél a versenyzés a cél. Ott pedig elvitathatatlan elõnyei vannak a merevfarúnak.

kpz

kpz

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Az Anthem-mel nem lehet mászni dolog érdekesen hangzik. Rugóstag kérédse. de van ugyebár az intelligens változat 2011-es Antehm-nél pl. FoxRP2. Felfelé pogótlanítod és nem hintáztat, lefelé meg hintalovasítod és csapathatsz. Összehasonlításban nem sokat segíthetek, mert merev 26-osom volt, abból is egy alsó kategória, de amióta átültem a fully-ra nem cserélnék merevre. Ha nem a top10 a cél, hanem az, hogy kiélvezd a terepet, szerintem fully...
KPZ
WAdegeRek

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Az Anthem-mel nem lehet mászni? Hm, ez új nekem.
Természetesen sokkal komfortosabb egy Anthem, mint egy merev 29-es. Jó dolog a 29-es, de azért ne hasonlítsuk már egy fullyhoz. Az Anthem remekül mászik, lefelé is nagyon stabil, nagyon jó a geometriája. És persze a gerincedet is jobban kíméli. Mivel nem láttam a felhasználói felsorolásban a maratonokon az elsõ 10-ben kitételt (bár ha jól tudom MJani is Anthemet hajt és azért õ nem túra tempóban teszi), ezért ténferegni, maratonozni, mókázni az Anthem-et ajánlanám. Pláne ha az az Anthem még X is. A 29-es remek alternatíva (lenne, ha nem lenne nevetségesen drága hozzá minden), megy felfelé mint ha húznák. De mégis csak MEREV.
Idehaza kevés az olyan terep ahol kellene a fully. Ez is egy érdekes sommázat.
Nyissz: azt neked kell tudnod, hogy milyen terepeken tekersz vagy akarsz tekerni a jövõben. Szerintem minden hegységünkben található olyan szakasz (akár fel, akár le) ahol indokolt egy jó fully. Mindkettõ remek gép, de én a Anthem X-et javasolnám neked.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
A magyar terepek nagy reszen en sem erzem kenyelmetlenebbnek a 29ert, mint a stumpi fsrt. Ha kiall rajta az ember, egeszen elfeledkezik rola, hogy merev a gep. 29er fs megint mas kerdes.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Nekem mindkettõ volt. Ellenben, annyival többször ültem az XTC29eren, hogy az Anthem-et eladtam. Az XTC 2.25-ös tubeless gumival és karbon nyeregcsõvel 80 %-ban tudja azt a komfortot, mint a fully. Össze sem hasonlítható a régi 26-os merevemmel. Mászni viszont, az Anthemmel ellentétben, lehet vele. Az Anthem-re csak nagyon kevés érvet látok idehaza - elhanyagolható az olyan köves szakasz, ahová kellene.

Milyen nyeregcsövet használsz?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nekem mindkettõ volt. Ellenben, annyival többször ültem az XTC29eren, hogy az Anthem-et eladtam. Az XTC 2.25-ös tubeless gumival és karbon nyeregcsõvel 80 %-ban tudja azt a komfortot, mint a fully. Össze sem hasonlítható a régi 26-os merevemmel. Mászni viszont, az Anthemmel ellentétben, lehet vele. Az Anthem-re csak nagyon kevés érvet látok idehaza - elhanyagolható az olyan köves szakasz, ahová kellene.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Ez igen nehéz kérdés. Nekem van Anthem is meg XTC 29 is, én az Anthemet használom leginkább. Mondjuk nekem az is 29er. Szerintem az XTC jobban mászik, a másik meg jobban megy lefelé. Ha mindenképpen venni kell, és ebbõl a kettõbõl valamelyik, akkor Anthem szvsz

nyissz

nyissz

vendég

• fórumtag
  • 187 hozzászólás
Sziasztok!
Ha az a kérdés, hogy 26"-os fully vagy 29"-es merevfarú, akkor ki mire szavazna? Egészen pontosan Giant Anthem X4 26" vs Giant XTC 29er 1. A felszereltséget a javaslatnál hagyjátok figyelmen kívül, mert az Anthemre a régi biciklirõl jobb cuccok kerülnének át (kivéve telók).
Felhasználás: erdei tekergés, maraton.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
2005-2006-ban ilyen volt a szokványos, Reign, Trance, ReignX.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Nem szokványos, de szép a Reign.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en nem szeretem a feher felniket, de ezen szerintem jol all.