;D horpadt
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Giant
Indította
thommey
, 2004. január 11. 13:17
Írta 2004. február 19. - 16:39
Írta 2004. február 19. - 16:29
Írta 2004. február 19. - 16:24
Mint írtam is feljebb igencsak van olyan aminek a monoblock feett kemányem vagy 20cm-el van a felsõ csõ bevezetés, de az én új vázamon is már ejtettebb lesz a fejcsõ mint az elõzön!!!
Ha kész, tolok fel képet!!!
Ha kész, tolok fel képet!!!
Írta 2004. február 19. - 15:30
ha a felsõcsõ jobban lejtene akkor még alacsonyabban lehetne a súlypont (Canfield Brothers Fatty Fat asszem elég alacsony)
Van belole olyan aminek jobban leejt a fejcsove ! Ugye Major ?
Írta 2004. február 19. - 15:17
Énmeg nem szoktam ülni, legalább is ha kitalálom, hogy DHzok akkor szinte soha nem ülök (legfeljebb aszfalton. Igaz a haro kb 14". Azon inkább gugolni lehet ha a nyereg be van tolva. Én úgy gondolom, hogy minél alacsonyabb egy DH váz, annál jobb. Nem zavar a nyereg, felsõcsõ lehet mozogni a biciklin. Eddig nagyon bevált a kis váz. Persze a haro a mellett, hogy alacson, hosszú is.
Írta 2004. február 18. - 13:14
Gyárilag is van belõle 16-os, de pl a VK-n menõ lányok körül a Maxxis Team-ban az egyik csajszinak kb 12-es DH Team-ja van!!! Csakhát én egy akkornán eltörném az üléscsövet... Nincs sok értelme!!! Arról nem is beszélva, hogy ha a Monoblockon ülök akkor ha jön egy tekerõs szakasz onnan nehéz felállni, mad visszülni... :-\
Jobb ha a normálisnáálcsak kicsit ülsz lejjebb!!! Én jobban szeretem legalábbis...
Jobb ha a normálisnáálcsak kicsit ülsz lejjebb!!! Én jobban szeretem legalábbis...
Írta 2004. február 18. - 13:04
Neked biztos nem lenne kényelmes (túrázni), mert én is térddel izgattam a kormányt, te meg még magasabb vagy. A DH vázak pirinyók. Bár ez csak akkor látszik, ha a rider leül, és úgy néz ki, mint vmi huligán egy frissen lopott gyerekbiciklivel.
Írta 2004. február 18. - 12:59
A Giant DH elég nagy nemde? ugye ha a felsõcsõ jobban lejtene akkor még alacsonyabban lehetne a súlypont (Canfield Brothers Fatty Fat asszem elég alacsony) A Giant meg akkora, hogy túrázni is el lehet vele menni mert van akkora a váz, hogy kényelmesen lehessen tekerni, gondolom, mert próbálni még nem próbáltam, de szép nagy.
Írta 2004. február 18. - 10:30
Persze csak bizonyos határig természetesen, mivel, ha csak ezt vennék figyelembe a gyártók, akkor triálgépekkel DH-znánk.
Írta 2004. február 18. - 00:03
Én a nagy tapasztalatommal nem is gondoltam volna mennyire számít a súlypont a bringán, most, hogy már próbáltam jópár fajtát.
Pont amiatt, amit lor írt, hogy ha rajtad van a csomó cucc, akkor biztos nem számít, gondoltam én is.
De ez csak félig igaz, mert nagyon nem mindegy, hogy az a vázon van e vagy rajtad.... úgyhogy nagyon nem mindegy hol a súlypont és term. minél lejjebb annál jobb.
Pont amiatt, amit lor írt, hogy ha rajtad van a csomó cucc, akkor biztos nem számít, gondoltam én is.
De ez csak félig igaz, mert nagyon nem mindegy, hogy az a vázon van e vagy rajtad.... úgyhogy nagyon nem mindegy hol a súlypont és term. minél lejjebb annál jobb.
Írta 2004. február 17. - 23:52
annal stabilabb.
meg ugye dobalni kanyarban is konyebb ugy ha lentebb van mert kevesebb energia kell hozza.
segg lent dolog meg azert van mert sokkal kenyelmesebb ugy.
es nagyobb a mozgas tered
meg ugye dobalni kanyarban is konyebb ugy ha lentebb van mert kevesebb energia kell hozza.
segg lent dolog meg azert van mert sokkal kenyelmesebb ugy.
es nagyobb a mozgas tered
Írta 2004. február 17. - 23:46
JAJ...Igen..
Régi GT és Cycletech (meg asszem KTM) vázaknál van annyira hátul a súlypont/pilótafülke/akármiaszösz (kb hátsó kerék fölött),h tök irányíthatatlanok...Persze,ha tök egyenesen kell lejönni vhol,akkor jók:)
nekem spec a biztonságérzetemet is növeli,minél lentebb van a seggem:)
Régi GT és Cycletech (meg asszem KTM) vázaknál van annyira hátul a súlypont/pilótafülke/akármiaszösz (kb hátsó kerék fölött),h tök irányíthatatlanok...Persze,ha tök egyenesen kell lejönni vhol,akkor jók:)
sztem is lenn,mint a kocsiknáltalan minel annal...
nemtom hol lenne a jo helyen
nekem spec a biztonságérzetemet is növeli,minél lentebb van a seggem:)
Írta 2004. február 17. - 23:40
nem baj ha lent van.
sot!
talan minel annal...
elore hatar dolog valoszinuleg iranyithatosagnal jon be
meg repules kozben
amikor latsz emberkeket repulni es lenn van a brinyo segge.
az azert van mert hatul nagy a suly meg a ride nem tudja ugy korrigalni, hogy jo legyen...
sot!
talan minel annal...
elore hatar dolog valoszinuleg iranyithatosagnal jon be
meg repules kozben
amikor latsz emberkeket repulni es lenn van a brinyo segge.
az azert van mert hatul nagy a suly meg a ride nem tudja ugy korrigalni, hogy jo legyen...
Írta 2004. február 17. - 23:34
aztat hittem,h az a fontosabb,h mennyire van elõl/hátul ez a cucc (kanyaríthatóság:D meg stabilitás)
baj,ha lenn van a súlypont? az is növeli a stabilitást,vagy mi a szöszt,nem?
baj,ha lenn van a súlypont? az is növeli a stabilitást,vagy mi a szöszt,nem?
Írta 2004. február 17. - 23:31
abbol, hoyg mennyire magas epitesu a brinyo
pl a rugostag hol van lent also cso vagy fel a felso cso felett.
nem mindegy
meg a lengokar is ugyanigy.
a bringason meg rengete mulik ebbol a szempontbol.
tehat ha pl felvesz egy nehez mellvertet akkor folos neki azon szivni a foga, hogy alacsony a vaz sulypontja...
pl a rugostag hol van lent also cso vagy fel a felso cso felett.
nem mindegy
meg a lengokar is ugyanigy.
a bringason meg rengete mulik ebbol a szempontbol.
tehat ha pl felvesz egy nehez mellvertet akkor folos neki azon szivni a foga, hogy alacsony a vaz sulypontja...
Írta 2004. február 17. - 23:27
Vole;neked van 1 súlyponttáblázatod is a különféle vázakról?
amúgy aztat hogyan lehet megállapítani?
mert függ a rider súlyától,a rugóstagtól,geometriától,stb...
amúgy aztat hogyan lehet megállapítani?
mert függ a rider súlyától,a rugóstagtól,geometriától,stb...
Írta 2004. február 17. - 22:39
A Bullitnak azert a sulypontja nem a legjobb helyen van. Amellett talan nem is olyan merev mint a Giant.
A lenyeg a lenyeg, Giant nagyon jo Dh versenyzesre, ennyi.
A lenyeg a lenyeg, Giant nagyon jo Dh versenyzesre, ennyi.
Írta 2004. február 17. - 22:23
hah le lettem lamazva!
na mindegy.
en ugyis hetvegi harcos vagyok.
ma alig birtam tekerni.
oregszem man nagyon...
:-)
na mindegy.
en ugyis hetvegi harcos vagyok.
ma alig birtam tekerni.
oregszem man nagyon...
:-)
Írta 2004. február 17. - 21:29
link=board=5;threadid=4397;start=120#msg162873 date=1077017662]
vow. a bullit senincsen 4 kiló, csak nem mozog 200 mm-t.
A Bullit megfelelõ taggal mozog 200mm-t.