Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Giant

- - - - -

• Please log in to reply
3192 replies to this topic

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts

Sziasztok!
Én is egy Trance vázat néztem ki magamnak.Látom,hogy elvileg van a Neuzernél 16 és 18" is.Nem tudom,nekem melyik lenne megfelelõ méret.Most egy 16" PolarX-em van,azzal nyomom,zúzóba és maratonokon is.Össztelós gépem még sose volt.Én 182 cm vagyok,65 kg.Amolyan mindenesnek kéne.Kicsit keménykedni,no és persze hobbi maratonokra.Van egy Pike 426,ami belekerülne.
Elöre is köszi!

Hi

Ha keménykedni is szeretnél, akkor szerintem jobb a kisseb váz, könnyebb kezelni. És alacsonyabbról esel...:D
De ha keménykedés akkor inkább reign, bár avval nehezebb maratonozni...:)

(Közbe valaki írhatna nekem is)

Marzocchi Bomber 66 RC2 ETA
Avid Code-ot mindenkinek!:dance2:
:chomik:BIKELAND:chomik:

xy888

xy888

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
Csaó!!!Információ kellene Trance és Anthem vázról!!!!!Én maratonozni szoktam és szeretnék egy olyan bringát építeni amelyik könnyû,erõs,merev és nem 1-2 szezont fog kibírni!!!Most egy 80mm mozgó villám van,de valószínûleg le lesz cserélve és az már 100mmes lesz,nagyon elrontaná a 100mm az Anthem geometriáját??Én 80kg és 183cm vagyok!!Nem szoktam letöréseket ugrani,de a maratonokon nem szoktam kímélni a gépet,se magamat:) szóval várnék menet tapasztalatokat (ezenbelül érdekelne h mennyire pogózás mentes és h nem e keményedik fel ha ráfékezek a hátsóval) a vázakról meg javaslatot h melyik lenne nekem az ideálisabb!!Elõre is kössz!!

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Sziasztok!
Én is egy Trance vázat néztem ki magamnak.Látom,hogy elvileg van a Neuzernél 16 és 18" is.Nem tudom,nekem melyik lenne megfelelõ méret.Most egy 16" PolarX-em van,azzal nyomom,zúzóba és maratonokon is.Össztelós gépem még sose volt.Én 182 cm vagyok,65 kg.Amolyan mindenesnek kéne.Kicsit keménykedni,no és persze hobbi maratonokra.Van egy Pike 426,ami belekerülne.
Elöre is köszi!
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts
Hellosztok,

Már próbálkoztam az e-bolt os topikban is, de nem jött össze.
Kéne pár link, EU-s online boltoké, ahol árulnak giant-eket.

Remélem tudtuk valamit.

Köszi hello.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Szia Bikertigger!

Hát, sajnos számít az ár... Néztem a Fox villákat.. nagyon jók és nagyon drágák.. Egyébként kicsit "durvulni" szeretnék már. Tavaly cseréltem le a cuccokat a bringán a vázat kivéve... Noo... akkor megéreztem, milyen frankó, ha megfelelô cuccok vannak az ember feneke alatt. Azóta keményebben nyomom.

Üdv.
Grande

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Helló Bikertigger!

Köszönöm az infot! Egyébként a Pike villán gondolkodtam az U-turn és természetesen az esetleges Reign váz miatt. Ha mégis Trance a választás akkor marad a Reba. Egyébként 166 cm magas vagyok.. Nem tudom ez számít-e valamit.

annyit számít hogy akkor S-es vázat vegyél sztem....azért a reign+pike párosítás inkább durvulós összeállítás mint túrázós.....szal ha inkább tekerni szeretsz, mint lejtõzni, és közepes letöréseket bevállalni, akkor inkább maradj a trance-reba párosnál......vagy esetleg egy trance és u-turnös recon /85-130 mm út/ vagy ha nem számít az ár :) akkor egy fox talast a trancbe....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Helló Bikertigger!

Köszönöm az infot! Egyébként a Pike villán gondolkodtam az U-turn és természetesen az esetleges Reign váz miatt. Ha mégis Trance a választás akkor marad a Reba. Egyébként 166 cm magas vagyok.. Nem tudom ez számít-e valamit.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

Véleményeteket kérném egy általam kinézett vázról. Mivel Giant bringám van és csere esetén egy full telós vázat keresek, a Giant Reign 2006 vagy 2007-es vázát szemeltem ki magamnak. Nekem csúcs és nem mellékesen szép is
http://www.bikepedla...._Reign_07.html

Kérdés, hogy érdemes-e a Neuzert keresni, mivel a katalógusukban nem szerepel, vagy egybôl külföldön érdeklôdjek. Egyébként vacilálok a Trance és a Reign között. A súlyom 65 kg, tehát nem vagyok egy nehéz eset... Így lehet, hogy számomra a Trance is megfelelô.

A bringa többi elemét nem cserélném. A mostani bringám:
Váz: Giant Iguana 2004
Villa: RS Reba Team Poplock
Fékek: Avid Juicy 5 HD
Váltókarok: Sram X7 Trigger
Elsô váltó: Shimano XT
Hátsó váltó: Sram X9
Hajtóm?: Shimano LX
Kerekek: Mavic XM819 Disc felni, Shimano LX agyakkal

Köszönettel:
Grande

az hogy trance vagy reign abszolút nem súlyfüggõ, a trance annyira túl van építve hogy simán 120-130 kilós ember alá is oda lehet tolni....sokkal inkább felhasználás függõ, de ha rebát akarod megtartani akkor egyértelmûen trance ...a reign kissé hosszab utas telót kérne....rs-bõl minimum egy pike-ot, a 150mm rúgóutjához...

egyébként tudtommal forgalomban van nájzeréknél is, ha jól emléxem 280000 Ft a listaára.....ha nincs is fent a lapon, a letölthetõ árlistában benne van...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
http://www.bikepedla...o_Reign_07.html

Noo.. A link újra... elsôre nem sikerült

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Sziasztok!

Véleményeteket kérném egy általam kinézett vázról. Mivel Giant bringám van és csere esetén egy full telós vázat keresek, a Giant Reign 2006 vagy 2007-es vázát szemeltem ki magamnak. Nekem csúcs és nem mellékesen szép is
http://www.bikepedla...._Reign_07.html

Kérdés, hogy érdemes-e a Neuzert keresni, mivel a katalógusukban nem szerepel, vagy egybôl külföldön érdeklôdjek. Egyébként vacilálok a Trance és a Reign között. A súlyom 65 kg, tehát nem vagyok egy nehéz eset... Így lehet, hogy számomra a Trance is megfelelô.

A bringa többi elemét nem cserélném. A mostani bringám:
Váz: Giant Iguana 2004
Villa: RS Reba Team Poplock
Fékek: Avid Juicy 5 HD
Váltókarok: Sram X7 Trigger
Elsô váltó: Shimano XT
Hátsó váltó: Sram X9
Hajtóm?: Shimano LX
Kerekek: Mavic XM819 Disc felni, Shimano LX agyakkal

Köszönettel:
Grande

Szaki Jani

Szaki Jani

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

Igen, elvileg ezt jelenti. Elllenben, ha mondjuk van 5 mm játéka, ami már elég ahhoz, hogy pedál-visszarúgás ne legyen, ahhoz is elég, hogy letépje a láncot és/vagy rontsa a csillapítás hatékonyságát.

Csak az olyan gépeknél garantált a single-speed lehetõség, amelyeknél az alsó forgáspont a középcsapágy ház körül van? És akkor az integrált agyváltósok nicolai, meg a GT meg a többiek hogy oldották meg? Vagy ott a meghajtás tengelye körül fordul el a váz?
Bocs, tudom, a vége kicsit OFF, megyek is vele az agyváltós topicba.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Igen, elvileg ezt jelenti. Elllenben, ha mondjuk van 5 mm játéka, ami már elég ahhoz, hogy pedál-visszarúgás ne legyen, ahhoz is elég, hogy letépje a láncot és/vagy rontsa a csillapítás hatékonyságát.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Szaki Jani

Szaki Jani

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Vajon a tech-vid.-ben a maestronál a no pedal kick-back azt jelentni, hogy nem változik a lánchossz??? Tehát, mondjuk meg lehetne építeni a trance-t single speednek láncfeszítõ nélkül?

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts
Hellosztok,

Az AC met szeretném lecserélni, valami nagyobb gépre, de maradnéka az FR kategóriában.

Kinéztem több vázat, Giant nél: a Glory Freeride ,és a Faith jöhet szóba.

Menéztem a Giant oldalán, már nem találni a faith-et,a faith helyett jött be a glory freeride? Vagy most hogy is van ez?

Melyik a jobb, erõseb, vagy jobb geometriáju váz, szerintetek?
És ha a faith helyett jött be, hogyhogy lecserélték? Sza* volt?

Elõre is kösztök!

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Megkaptam a Trance hatso tag lefedöjet, hogy ne pont a Foxra repüljenek a kövek amit az elsö kerek feldobal. Karbonbol van es 50 eurot kert Giant a cuccert amit az üzlet magara vett. Pofatlansag, ha megnezük, hogy egy nagyob kö felcsapodik es összeb@sza a fox tagomat akkor ki lett volna a hibas? Annak ellenere, hogy mar egyszer bedöglött a foxy aznelkül, hogy valaki kövel dobalozott vona:::))

Ja meg a festes elege erzekeny a giantnal. Ugy nez ki mintha mar legalab 5 eve hasznalnam es csak alig 5 honapos. Kivancsi vagyok hogy nez majd ki 5 ev utan... atfesteni meg aszthiszem a garancia paszeeeeee.....

De a "vonal altatt" egy perfektül müködö masina.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
általában azt írják mindnhol, hogy csak az elsõ vevõnek él a garancia. de tõlem se kérdezték a nevem mikor kitöltötték a garanciapapírt ;)

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts
a giant vázaknál van olyan hogy csak akkor érvényesíthetõ a garancia
ha te vetted a boltban a vázat?

tudom hülyn hangzik (én se nagyon értem) de mintha az derengene hogy
van ilyen vmelyik márkánál és énmeg épp egy giant vázon gondolkozom.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Giant Maestro system müködese (egy kis video lenn a "Multimedia" cimnel)

http://www.giant-swi....ch/maestro.htm

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts
nem tudjátok hogy a giant pistol váz mennyibe kerül rugós taggal?
egyáltalán lehet külön kapni?

Powerlich

Powerlich

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!
én egy CC-s vasat kezdtem el építeni, most szereztem be egy 19"-os Iguana vázat, valaki tudna róla írni? tapsztalat...