Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Giant

- - - - -

• Please log in to reply
3192 replies to this topic

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Amerikabol rendelni azert olcso(pl. nemetorszagbol) mert az Euro erös.
A vamon szerintem minden EU orszagban a veteli arra szazalekot fizetsz.

Ugy nagyon draga, ha atutalod a penzt es nem jön semmi.
Nemtudom a ficko hogyan csinalta, majd megkerdezem töle.

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Köszi roobi a tippet,de a Neuzerben a bringaboltos haverom minden követ megmozgatott,felhívták az embert is,aki lefoglalta,de még amolyan "lelépési díj" ellenében sem volt hajlandó lemondani.De van ott egy emberük,aki meghozza majd külföldröl,ha minden igaz.
Az a Reign váz lehetséges,hogy ilyen olcsó lenne?Lehet jobban járnék,ha én is ilyet rendelnék?640$ +120 euro??
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts
http://www.yankodesi...roducts_id=1743

:)

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Rebell!

Most sírva is fakadok..., mert ez a váz az igazi választottam! Gyönyör? a bringa! Az ára pedig vámmal és egyéb költséggel együtt igazán baráti! Azt hiszem nekiállok gy?jteni, mert egy-két év múlva szeretnék egy ilyen gépet építeni nem versenyszinten, de DH-ra.

Ha megkérlek, meg tudod adni a barátod elérhetôségét? Nagy segítség lenne a beszerzésben, ha már valaki járta ezt az utat.

Köszönöm!
Grande

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Roobi!

Majd leírhatnád a komplett gép alaktrészeit és esetleg egy fotót is mellékelhetnél!

ÉN még az alábbiakat szeretném az új vázba.
villa: Fox Talas 32 RLC - a Reba Team helyett
hajtóm?: Shimano LX
kerékszett: Mavic XM819 Disc UST + 2mm küllök + Michelin gumik.
plusz elsô féktárcsa a 180 mm helyett egy 203 mm.
és ha kell, új stücni, kormány és nyeregcsô.

Ami marad:
Fékek: Avid Juicy Five HD
Váltó elsô: Shimano XT
Váltó hátsó: Sram X9
váltókarok: Sram X7 Trigger
jaa.. és még az elsô és hátsó lámpa:)

Grande

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
@Grande

egy ismerösöm hozatta eszt a Reign vazat amerikabol.
Ara 600 $ + 40 $ "posta" + 120Euro vam. Szerintem nem draga es a szine...
gyönyör

KEP:
http://www.bilder-ho...1h9u-n-jpg.html

roobi

roobi

vendég

• fórumtag
  • 102 posts

Azt hittem,hogy a Neuzerben van még

Szvsz ne add fel! Elvileg le van foglalva s Neuzerban, de nem biztos hogy el is viszik. Érdemes talán tartanod a kapcsolatot a nagykerrel vagy azzal a bolttal aki lefoglalta. Volt már olyan, hogy nem vették meg a kiskerbõl és rajta maradt a bolt tulaján a cucc. Ha véletlenül így alakul, akkor lecsaphatnál rá, mint opcionális "második" listás. Még õ is boldog lesz, hogy forgalamt csinált és nincs a nyakán egy váz.
Persze ez csak egy feltételezés.
..vagy marad a külföld végszükség esetén.

Tegnap este raktam össze a gépet és jól tévedek ha azt tapasztaltam, hogy a váltóbowden vezetések nem hagyományosak? Azaz a felsõvázcsõ alatt végig kell hozni bowdenházat- "bujtatni a szemekbe" - és nem a klasszikus - "kupakos" - megszakítása van. Mondjuk teljesen érthetõ a hátsó lengõkar mozgása miatt. Csak kissé furcsa volt mert még nem volt ilyen megoldás a kezeim között.
Happy Bike SE. www.happybiketeam.hu

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Sajnos a pénzt nem tudtam elég gyorsan kölcsönkérni.Azt hittem,hogy a Neuzerben van még.De nem mondok le róla!KELL nekem!
Nektek viszont gratulálok!Ti most boldog emberek vagytok.
Ez a Reign viszont nagyon vadállat!!Gyönyörü!
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Csekonics!

Én mondtam múlt héten, hogy Vizdinél van 18-as fehér Trance... Sokat gondolkodtál:):). .Roobi pedig lépet... De a viccet félretéve, remélem hamarosan lesz Neked is.. Egyébként kékben tényleg nem tetszik Nekem sem..

Viszont Nekem Ô lenne és talán lesz is a következô választottam.. Reign feketében.
http://www.gambacicl... reign 2007.JPG

Grande

roobi

roobi

vendég

• fórumtag
  • 102 posts

Roobi nem cserélünk,nem adod el??Megõrülök.Áááááá....!!!

Sajnos én is a fehérre vagyok ráindulva 1000-rel és már össze is raktam. Nagyon sajnálom, megpróbálok körülnézni hátha valahol van még, de valóban igaz lehet a hír, hogy már nincsen sehol 18-as fehér :-((

Rebell!

..jah kérem így könnyû jó képeket csinálni és teljesen "képben" lenni :-))

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Hát ez hihetetlen!!Valaki egy nappal megelõzött és lefoglalta a Neuzer-ban az utolsó fehér 18" Trance vázat!!Kissebb,nagyobb,másszinü van,de ilyen nincs állítólag az egész országban.Mindjárt sírva fakadok!!Fél éve terveztem a megvételét,és most hihetetlen mód beleéltem magam!Talán külföldröl hoznak nekem egyet.Roobi nem cserélünk,nem adod el??Megõrülök.Áááááá....!!!

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

Rebell!
Te egy Giant gyárban laksz, hogy pár másodperc alatt mellényzsebbõl elõhúzol bármilyen Giant fotót? :-)))

lool a pincembe jarok fotozni::))

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Feltöltött kép

MCM 990

Feltöltött kép

technical illustration

roobi

roobi

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Rebell!
Te egy Giant gyárban laksz, hogy pár másodperc alatt mellényzsebbõl elõhúzol bármilyen Giant fotót? :-)))

roobi

roobi

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Na fiúk, most aztán ultra világos lettem és összeállt a kép.
Értem, hogy pontosan mi is a különbség a régi és új között. Azt is értem, hogy nekem miért nem kell oda bármit is tennem, hiszen nekem Kisherceg által kijavított , "öreg" neuzeres vázam van. Alul zártan az alsócsõben nyugszik a tag forgáspontja, és a felsõcsõnél pedig ráhegesztett az ív.
A váz pontosan annyi amit Kisherceg mondott!
Köszi az okítást, a jó pap is hótig tanul :-)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Valtozasok öreg VS uj:
A hegesztes "finomabban" let elkeszitve
A felsö csövö es az ülles csö között behesztett valami, szöge megvaltozott
Ahogy latom nincs V-Brake felfügesztes
A hatso tag felfügöje joval meglett vatoztatva.
Az öregen üres a vaz azon a reszen ahol a tag megy a vazon keresztül, az ujon bevan hegeszteve es atmegy a vazon, meg az öreg a vaz also reszen van odafogva a hatso tag.

Amit elfelejtettek megvaltoztatni az a festek minösege.
Vizifeszek helyet fem festeket kellene nekik hasznalni :)

Szerintem az öreg Trance valamenyivel könyeb mit az uj es SEMENYIVEL nem roszab, hiszen ugy lett eliveg kitalava es azert lett megvaltoztatva mert a birosag ugy itelt es nem azert mert nem vol jo.

Meg egy keresem volna, ha valaki egy öreg vazat tart a kezeben legyen szives aszt lemerni!!

THX

Néhány apróság:

Ez a "régi" http://www.neuzer.hu...rance_frame.jpg

Amit "régiként" http://www.bikextrem...laio silver.jpg linkeltél, az nem az "eredeti régi", hanem egy késõ 2005-ös/2006 eleji változat, de valami ilyesmit forgalmaznak a Távol-Keleten is. Ennél egyetlen szembetûnõ változás van az elõzõhöz képest, ez pedig az, hogy a felsõcsõ nem "egyenes" mint a régin (ami hasonló a Specialized Epic vázaihoz), hanem van benne egy felfelõ ívelõ kanyar + egy kis toldás, amitõl úgy néz ki, mintha a felsõ csõ egy darab egyenes csõ lenne, de nem az.

Az új, az jó volt. :-)

V-fék csonk a külön kapható vázakon van, a komplett bicajokon csak a gyengébb felszereltségûeken van elvileg.

A régi váz 18'-as méretben kb 3,08-3,1 kg RP3 taggal.

A rugóstag védelmérõl annyit, hogy egy keményebb mûanyag lap, pl, egy nem visszaváltható kólás palac darabja megfelelõ védelmet tud biztosítani. És csak kb. 300 Ft, plusz a kóla ingyen van benne! :-)))

Ja, és nem "Regn", hanem Reign. És kell egy olyan is....:-)))

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
A neuzer link az a öreg Trance vaz.

Trance History:

miutan megjelent a Trance a piacot es mindehol kitünö eredmenyeket ert el a teszteken ( 2005) beperelte a Santacruz http://www.santacruzmtb.com/a Giant ceget, mert a Santa mar bejelentett patentot/lisencet arra a hatso felfüggesztesre amit Giant a Tranceba epitett.
Birosagra került a dolog es a Giantnak megkellet valtoztatni a felfügesztest a Tranceba (a Regn be is).
Amerikaban mar 2006ban nem forgalmaztak az "öreg" vazat. Giant athelyezte europapba a Trance (Regn nemtudom, de valoszinü) epitest Taiwanbol Hollandiaba.

Valtozasok öreg VS uj:
A hegesztes "finomabban" let elkeszitve
A felsö csövö es az ülles csö között behesztett valami, szöge megvaltozott
Ahogy latom nincs V-Brake felfügesztes
A hatso tag felfügöje joval meglett vatoztatva.
Az öregen üres a vaz azon a reszen ahol a tag megy a vazon keresztül, az ujon bevan hegeszteve es atmegy a vazon, meg az öreg a vaz also reszen van odafogva a hatso tag. ( kepek )
ÖREG:
http://www.bikextrem...laio silver.jpg

UJ:
link

Amit elfelejtettek megvaltoztatni az a festek minösege.
Vizifeszek helyet fem festeket kellene nekik hasznalni :)

Szerintem az öreg Trance valamenyivel könyeb mit az uj es SEMENYIVEL nem roszab, hiszen ugy lett eliveg kitalava es azert lett megvaltoztatva mert a birosag ugy itelt es nem azert mert nem vol jo.

Meg egy keresem volna, ha valaki egy öreg vazat tart a kezeben legyen szives aszt lemerni!!

THX

roobi

roobi

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Nézem rebell gépét és tényleg van ilyen rajta. De miben különbözne Rebell váza az enyémtõl, attól eltekintve, hogy látom az övé nem a neuzer által forgalmazott. A felsõ csõ-nyeregvázcsõ íves merevítésének a hegesztése egészen más. A magyarországinál a felsõcsõhöz képest az ív viszintesen rá van heggesztve, míg Rebelének ívesen van belehegesztve a felsõcsõbe.
Itt a meuzer féle: http://www.neuzer.hu...p?CategoryID=63
Ettõl függetlenül az alsócsõ kiképzésénél nem nagyon látok különbséget. Valószínü kicsi az esélye, hogy egy kõ odapattan, de ha igen akkor fulra a tag tengelykapcsolódását cseszi szét.
55 ajróért egy karbonlemez, hááát ez nem kicsit drága :-) Na majd utána nézek egy müanyagnak vagy legrosszab esetben simán formázok oda egy ilyen müa. lapot hõvel.
Grande ma te Nagyon izgulsz mi? :-)))
Én ma össze is rakom
Rebell!
Mit jelent az "öreg" váz ?
roobi

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

Na senki se keresse Vizdinél azt a szép fehér 18"-as Trance-et.
Meg van az új gazdija személyemben :-))) A héten átépítés és próba...
Apropó valaki említette, hogy vásrolt hozzá alulra egy karbon lemezt ami eltakarja a rugóstag tengelyét a kõfelverõdésektõl. Ezt kitõl, hol rendelte?
üdv: roobi

Az a karbon lemez a Trance1 hez jar szeriailag. A töbihez müanyag lemezt kellene kapni. ( az ujabik vazhoz)
Külön vaz szethez nemtudom, hogy jar e utanna kel kerdezni.
En veletlenül kaptam a karbon lemezt, miutan kipurcant a Fox tag. Az üzletben karbont rendeltek ra es utanna kaptak az 55 Euros szamlat a Giantol amit nemkellet kifizetnem.

Ha mar enyi vaz van a kezetekben, merjetek le egyet.
Valahol olyat olvastam, hogy az "öreg" vaz 200-300gr könyeb mint az uj.

Itt egy erdekesen felszerelt Giant Trance, lenn a kepek alatt egy Excel tablazatot is talalhattok, ahol minden tuning resz külön levan merve.
Szeria VS Tuning.

http://cosimo.ch/ind...t/view/104/123/

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Szerintem Rebell volt.Az övén legalábbis van.Nézd meg a linket nála.De szerintem a tiéd nem olyan váz,arra nem kell.