Jelentkezz be Regisztrálj
Giant
Posted 2007. March 01. - 23:24
A vamon szerintem minden EU orszagban a veteli arra szazalekot fizetsz.
Ugy nagyon draga, ha atutalod a penzt es nem jön semmi.
Nemtudom a ficko hogyan csinalta, majd megkerdezem töle.
Posted 2007. March 01. - 20:23
Az a Reign váz lehetséges,hogy ilyen olcsó lenne?Lehet jobban járnék,ha én is ilyet rendelnék?640$ +120 euro??
Posted 2007. March 01. - 15:33
Posted 2007. March 01. - 13:56
Most sírva is fakadok..., mert ez a váz az igazi választottam! Gyönyör? a bringa! Az ára pedig vámmal és egyéb költséggel együtt igazán baráti! Azt hiszem nekiállok gy?jteni, mert egy-két év múlva szeretnék egy ilyen gépet építeni nem versenyszinten, de DH-ra.
Ha megkérlek, meg tudod adni a barátod elérhetôségét? Nagy segítség lenne a beszerzésben, ha már valaki járta ezt az utat.
Köszönöm!
Grande
Posted 2007. March 01. - 13:44
Majd leírhatnád a komplett gép alaktrészeit és esetleg egy fotót is mellékelhetnél!
ÉN még az alábbiakat szeretném az új vázba.
villa: Fox Talas 32 RLC - a Reba Team helyett
hajtóm?: Shimano LX
kerékszett: Mavic XM819 Disc UST + 2mm küllök + Michelin gumik.
plusz elsô féktárcsa a 180 mm helyett egy 203 mm.
és ha kell, új stücni, kormány és nyeregcsô.
Ami marad:
Fékek: Avid Juicy Five HD
Váltó elsô: Shimano XT
Váltó hátsó: Sram X9
váltókarok: Sram X7 Trigger
jaa.. és még az elsô és hátsó lámpa:)
Grande
Posted 2007. March 01. - 13:32
egy ismerösöm hozatta eszt a Reign vazat amerikabol.
Ara 600 $ + 40 $ "posta" + 120Euro vam. Szerintem nem draga es a szine...
gyönyör
KEP:
http://www.bilder-ho...1h9u-n-jpg.html
Posted 2007. March 01. - 12:38
Azt hittem,hogy a Neuzerben van még
Szvsz ne add fel! Elvileg le van foglalva s Neuzerban, de nem biztos hogy el is viszik. Érdemes talán tartanod a kapcsolatot a nagykerrel vagy azzal a bolttal aki lefoglalta. Volt már olyan, hogy nem vették meg a kiskerbõl és rajta maradt a bolt tulaján a cucc. Ha véletlenül így alakul, akkor lecsaphatnál rá, mint opcionális "második" listás. Még õ is boldog lesz, hogy forgalamt csinált és nincs a nyakán egy váz.
Persze ez csak egy feltételezés.
..vagy marad a külföld végszükség esetén.
Tegnap este raktam össze a gépet és jól tévedek ha azt tapasztaltam, hogy a váltóbowden vezetések nem hagyományosak? Azaz a felsõvázcsõ alatt végig kell hozni bowdenházat- "bujtatni a szemekbe" - és nem a klasszikus - "kupakos" - megszakítása van. Mondjuk teljesen érthetõ a hátsó lengõkar mozgása miatt. Csak kissé furcsa volt mert még nem volt ilyen megoldás a kezeim között.
Posted 2007. March 01. - 12:20
Nektek viszont gratulálok!Ti most boldog emberek vagytok.
Ez a Reign viszont nagyon vadállat!!Gyönyörü!
Posted 2007. March 01. - 10:37
Én mondtam múlt héten, hogy Vizdinél van 18-as fehér Trance... Sokat gondolkodtál:). .Roobi pedig lépet... De a viccet félretéve, remélem hamarosan lesz Neked is.. Egyébként kékben tényleg nem tetszik Nekem sem..
Viszont Nekem Ô lenne és talán lesz is a következô választottam.. Reign feketében.
http://www.gambacicl... reign 2007.JPG
Grande
Posted 2007. March 01. - 09:52
Roobi nem cserélünk,nem adod el??Megõrülök.Áááááá....!!!
Sajnos én is a fehérre vagyok ráindulva 1000-rel és már össze is raktam. Nagyon sajnálom, megpróbálok körülnézni hátha valahol van még, de valóban igaz lehet a hír, hogy már nincsen sehol 18-as fehér :-((
Rebell!
..jah kérem így könnyû jó képeket csinálni és teljesen "képben" lenni :-))
Posted 2007. March 01. - 00:35
Posted 2007. February 28. - 23:30
Rebell!
Te egy Giant gyárban laksz, hogy pár másodperc alatt mellényzsebbõl elõhúzol bármilyen Giant fotót? :-)))
lool a pincembe jarok fotozni:)
Posted 2007. February 28. - 20:23
Posted 2007. February 28. - 15:22
Te egy Giant gyárban laksz, hogy pár másodperc alatt mellényzsebbõl elõhúzol bármilyen Giant fotót? :-)))
Posted 2007. February 28. - 15:18
Értem, hogy pontosan mi is a különbség a régi és új között. Azt is értem, hogy nekem miért nem kell oda bármit is tennem, hiszen nekem Kisherceg által kijavított , "öreg" neuzeres vázam van. Alul zártan az alsócsõben nyugszik a tag forgáspontja, és a felsõcsõnél pedig ráhegesztett az ív.
A váz pontosan annyi amit Kisherceg mondott!
Köszi az okítást, a jó pap is hótig tanul :-)
Posted 2007. February 28. - 15:08
Valtozasok öreg VS uj:
A hegesztes "finomabban" let elkeszitve
A felsö csövö es az ülles csö között behesztett valami, szöge megvaltozott
Ahogy latom nincs V-Brake felfügesztes
A hatso tag felfügöje joval meglett vatoztatva.
Az öregen üres a vaz azon a reszen ahol a tag megy a vazon keresztül, az ujon bevan hegeszteve es atmegy a vazon, meg az öreg a vaz also reszen van odafogva a hatso tag.
Amit elfelejtettek megvaltoztatni az a festek minösege.
Vizifeszek helyet fem festeket kellene nekik hasznalni
Szerintem az öreg Trance valamenyivel könyeb mit az uj es SEMENYIVEL nem roszab, hiszen ugy lett eliveg kitalava es azert lett megvaltoztatva mert a birosag ugy itelt es nem azert mert nem vol jo.
Meg egy keresem volna, ha valaki egy öreg vazat tart a kezeben legyen szives aszt lemerni!!
THX
Néhány apróság:
Ez a "régi" http://www.neuzer.hu...rance_frame.jpg
Amit "régiként" http://www.bikextrem...laio silver.jpg linkeltél, az nem az "eredeti régi", hanem egy késõ 2005-ös/2006 eleji változat, de valami ilyesmit forgalmaznak a Távol-Keleten is. Ennél egyetlen szembetûnõ változás van az elõzõhöz képest, ez pedig az, hogy a felsõcsõ nem "egyenes" mint a régin (ami hasonló a Specialized Epic vázaihoz), hanem van benne egy felfelõ ívelõ kanyar + egy kis toldás, amitõl úgy néz ki, mintha a felsõ csõ egy darab egyenes csõ lenne, de nem az.
Az új, az jó volt. :-)
V-fék csonk a külön kapható vázakon van, a komplett bicajokon csak a gyengébb felszereltségûeken van elvileg.
A régi váz 18'-as méretben kb 3,08-3,1 kg RP3 taggal.
A rugóstag védelmérõl annyit, hogy egy keményebb mûanyag lap, pl, egy nem visszaváltható kólás palac darabja megfelelõ védelmet tud biztosítani. És csak kb. 300 Ft, plusz a kóla ingyen van benne! :-)))
Ja, és nem "Regn", hanem Reign. És kell egy olyan is....:-)))
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2007. February 28. - 12:53
Trance History:
miutan megjelent a Trance a piacot es mindehol kitünö eredmenyeket ert el a teszteken ( 2005) beperelte a Santacruz http://www.santacruzmtb.com/a Giant ceget, mert a Santa mar bejelentett patentot/lisencet arra a hatso felfüggesztesre amit Giant a Tranceba epitett.
Birosagra került a dolog es a Giantnak megkellet valtoztatni a felfügesztest a Tranceba (a Regn be is).
Amerikaban mar 2006ban nem forgalmaztak az "öreg" vazat. Giant athelyezte europapba a Trance (Regn nemtudom, de valoszinü) epitest Taiwanbol Hollandiaba.
Valtozasok öreg VS uj:
A hegesztes "finomabban" let elkeszitve
A felsö csövö es az ülles csö között behesztett valami, szöge megvaltozott
Ahogy latom nincs V-Brake felfügesztes
A hatso tag felfügöje joval meglett vatoztatva.
Az öregen üres a vaz azon a reszen ahol a tag megy a vazon keresztül, az ujon bevan hegeszteve es atmegy a vazon, meg az öreg a vaz also reszen van odafogva a hatso tag. ( kepek )
ÖREG:
http://www.bikextrem...laio silver.jpg
UJ:
link
Amit elfelejtettek megvaltoztatni az a festek minösege.
Vizifeszek helyet fem festeket kellene nekik hasznalni
Szerintem az öreg Trance valamenyivel könyeb mit az uj es SEMENYIVEL nem roszab, hiszen ugy lett eliveg kitalava es azert lett megvaltoztatva mert a birosag ugy itelt es nem azert mert nem vol jo.
Meg egy keresem volna, ha valaki egy öreg vazat tart a kezeben legyen szives aszt lemerni!!
THX
Posted 2007. February 28. - 09:35
Itt a meuzer féle: http://www.neuzer.hu...p?CategoryID=63
Ettõl függetlenül az alsócsõ kiképzésénél nem nagyon látok különbséget. Valószínü kicsi az esélye, hogy egy kõ odapattan, de ha igen akkor fulra a tag tengelykapcsolódását cseszi szét.
55 ajróért egy karbonlemez, hááát ez nem kicsit drága :-) Na majd utána nézek egy müanyagnak vagy legrosszab esetben simán formázok oda egy ilyen müa. lapot hõvel.
Grande ma te Nagyon izgulsz mi? :-)))
Én ma össze is rakom
Rebell!
Mit jelent az "öreg" váz ?
roobi
Posted 2007. February 27. - 21:35
Na senki se keresse Vizdinél azt a szép fehér 18"-as Trance-et.
Meg van az új gazdija személyemben :-))) A héten átépítés és próba...
Apropó valaki említette, hogy vásrolt hozzá alulra egy karbon lemezt ami eltakarja a rugóstag tengelyét a kõfelverõdésektõl. Ezt kitõl, hol rendelte?
üdv: roobi
Az a karbon lemez a Trance1 hez jar szeriailag. A töbihez müanyag lemezt kellene kapni. ( az ujabik vazhoz)
Külön vaz szethez nemtudom, hogy jar e utanna kel kerdezni.
En veletlenül kaptam a karbon lemezt, miutan kipurcant a Fox tag. Az üzletben karbont rendeltek ra es utanna kaptak az 55 Euros szamlat a Giantol amit nemkellet kifizetnem.
Ha mar enyi vaz van a kezetekben, merjetek le egyet.
Valahol olyat olvastam, hogy az "öreg" vaz 200-300gr könyeb mint az uj.
Itt egy erdekesen felszerelt Giant Trance, lenn a kepek alatt egy Excel tablazatot is talalhattok, ahol minden tuning resz külön levan merve.
Szeria VS Tuning.
http://cosimo.ch/ind...t/view/104/123/