Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Teljesítménytúrák

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
1257 hozzászólás a témában

#541
Balage_

Balage_

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 290 hozzászólás
igen, a vége felé együtt mentünk. Faterom pedig tényleg megszagolta a földet az egyik lefelén :)
Henger 90+130-at tekert.
B

#542
DaveRider

DaveRider

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nekem is bejátszott ma egy kis Balaton. 90-en mentem, 8:47kor indultam.

összességében tetszett, víz volt rendesen, a szervezõk jófejek voltak, a terep is jó volt. a szétválásig egy ismerõssel mentem, akinek volt gps tracke, így nagyon nem tévedhettünk el. Bakonybél után pedig egy BBs-s sráccal (magellan váz, pilot villa, talán Balázs?), és 2 ismerõsével (egy idõsebb úr és egy fiatalabb srác), hol mögöttük lemaradva, hol elõre menve és a kérdéses elágazókban megvárva õket. Veszprém határától pedig én voltam a felvezetõ-buzdító, mivelhogy helybéli gyerek volnék és méterre tudtam, hogy mennyi és merre van még hátra (és persze jóval kevesebbet mondtam nekik:)).

a térkép szerencsére egyszer sem kellett (csak a célban vettem észre, hogy a hátulján van egy itiner is:D), ez annak köszönhetõ (az ismerõs GPSe mellett), hogy nagyjából 2 hete gyakorlatilag az egész útvonalat bejártuk vándortáborban. :)

ez elõny is volt, mivel pl. a bakonybél elõtti "lezúgásnál" (kanyargós szerpentin, murva, hosszú lejtõ) fejbõl tudtam, hogy hol mi következik, és mennyi van még hátra Bakonybélig. Bakonybélben gyors ebéd (2 májkrémes zsemle, fél csomag szõlõcukor, 1,5 sporszelet, 1 kulacs víz) + 20 perc pihenés. Bakonybélig egy szakasz nem tetszett, az a hosszú aszfaltos mászás Herend után: megyek, alig halad a gép, nézdcsak! ott a dombtetõ, felérek, és hoppá, ott a követekzõ dombtetõ...

és hátrány is volt: sajnos pontosan tudtam, hogy mi vár rám a tûzõ napon Bakonybél és Augusztin-tanya közöt. az elején húztuk egymást a BBs sráccal meg az idõsebb úrral, aztán nekem az izmaim felmondták a szolgálatot, és az agyam hiába mondta, hogy nyomjam, a mókuskerékfokozat is fárasztott, a lábaim mintha ólomból lettek volna, pulzus az egekben, le is vettem a jeladót, idegesített, aztán betettem a táskába meg valahogy nem érdekelt, hogy 185 vagy 190 bpm. gyakorlatilag minden fa árnyékában megálltam, toltam, szenvedtem, délibábot láttam, mez teljesen lehúzva, nyomtam magamba a szõlõcukrot meg a vizet, lazítottam, locsoltam magam, felültem, tekertem 150 métert mókuskerékben, végre a következõ fa, épphogy el nem dõltem, ittam, és így tovább...és eközben tudtam, hogy milyen kib*szott sok van még hátra a halálszakaszból:D

45perc szenvedés, azaz kb. 3km után valamiért úgy gondoltam, hogy ha sprintelgetek a szenvedés helyett a 2 árnyék között, akkor kicsit kizökkennek a monoton lassú ritmusból az izmaim és átlendülök a holtponton. sikerült is, 10 perc sprintelgetés-megállás után már azt akarták az izmaim is, amit az agyam (gy.k. hogy tekerjek). a tanya utáni frissítõpont nagyon kellett, bölcs döntés volt, hogy a tavalyi után (akkor is halál volt, ha jól értesültem, de nem volt frissítõ) raktak oda egyet. na ott megittam 3 kulacs vizet meg kértem még 2 kulacsnyit. a BBs srác vezette kiscsapat is pont akkor futott be a frissítõhöz, amikor én (nekik is volt holtpont, csak nekik nem a halálszakasz elején, hanem a végén), ígyhát mehettünk megint együtt tovább, minden komolyabb gond nélkül (najó, az idõsebb úr kb. 5 km/hnál belement egy repedésbe, és át kellett lépnie a biciklijén, de semmi baja nem lett:)) be a célba...

az idõm az olyan 6:30 körüli lett, az órámat kicsit késõbb állítottam le, amikor megkaptam a mindenféle ajándékot (jópofa az üveg, tetszik:)), na akkor volt 6:39nél. apu jött értem, jót mosolygott azon, ahogy kinéztem : "csíkosra barnultam", gondolom értitek mire gondolok és a szemüveg meg a kesztyû vonalában vagy fél centi só kiült a bõrömre:) megittam 7,5 liter vizet, ellenben csak egyszer kellett megállnom üríteni a 10. EP után, a többit kiizzadtam.

jól éreztem magam, így visszagondolva a halálszakasz is nagy élmény (vagy inkább nirvána?) volt. 99,9%ig biztos, hogy jövõre is megyek.:)

Hengernél a duplatáv mit jeelnt? 2*130 vagy 2*90? vagy 90+130?

#543
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem biztos, 2óra körül találkoztunk vele Vinyén.


A sebesség mindent megold.

 


#544
Balage_

Balage_

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 290 hozzászólás
Gázló után pihenésképpen balatoni láblógatás volt, így most olvasom csak a sok hozzászólást :)
Idén másodszorra teljesítettük a 90-et, kényelmes tempóban, 7 óra alatt. Eleinte teljesen szét voltam csúszva, érzõdött, hogy másfél hónapig nem ültem bringán, azután Bakonybél után magamhoz tértem. Itt azért -tanulva a tavalyi hõguta-szerûségtõl- alaposan feltankoltam vízzel, meg kajáltam is, így a 8 km-es emelkedõt ha nem is élveztem, de jól bírtam. Ja, és tavaly a tetõn, Augusztin tanyánál nem volt frissítõ, egész Márkó malomig kellett gurulni vízért, na az nagyhalál volt. A csúcsról már tempósabban haladtunk, fõleg az aszfaltot húztuk meg, gondolatban már a Balcsin voltam :)
Ismét nagyon tetszett a túra, még jobban, mint tavaly. Több és jobb volt a jelölés, és volt víz a Bakonybél utáni mászás után. Szép helyeken jártunk, talán jövõre bepróbálom a 130-at. Még nem olvastam a Salz-os élményeket, de nem bántam meg, hogy ezt választottam.
Hengernek vajon sikerült a dupla táv??

#545
oldbike

oldbike

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 652 hozzászólás
igen a bakonybél utáni emelkedõ volt a legkeményebb,de a gázlót követöen lévõ szántóföld sem volt egyszerû a forróság miattl,bár ez egy rövid szakasz volt
nekem a rézbükki árok tetszett a legjobban sõt annyira,hogy egy kicsit még vissza is gurultam,hogy újból feltekerhessek rajta,talán kevés a kerekem,bár kétkerekessel voltam
remek jelölés és szervezés
köszönet a rendezõknek
jövõre újra itt

#546
hozé

hozé

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
http://www.gazlo.hu/...formacio_4.html
Gulyaház - Iharos-tetõ ...

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."


#547
kela

kela

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Bakonybélbõl merre mentetek?

#548
PTamás

PTamás

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
No én is gépközelbe kerültem.

Az egész úgy ahogy volt hibátlan volt.

A gázlóknál majdnem sikongattam, mint egy kislány :) Az nagyon tetszett, a hûs víz és a környezet.

Az a Bakonybél utáni emelkedõ viszont rémes volt. Nem is a fáradtság és hogy semmi normális kaja nem volt bennem, hanem az a kegyetlen napsütés. Úgy vadásztam az árnyékot. Levettem a kesztyût, a sisakot, már-már a mezre is gondoltam.

Node elsõ teljesítés, nem tudhattam, hogy mi lesz 50 km-rel odébb, ugyanis- ahogy már Hozé írta, bekezdtünk az elején (ez nem volt erõltetett, amolyan kényelmes, de mégis több a kelleténél tempó). Legalábbis én ezzel áltatom magamat :D

Bakonybélben ittam egy Bombát (sajnos), mivel kóla sehol sem volt, ahol meg volt (kisközért) ott negyed órás sorbanállás várt volna. Úgyhogy ez volt az egyetlen lehetõség, de rossz ötlet volt. Ugyanis egy darabig erõsnek éreztem magam, aztán kifújt.

Egy defektszerelés még befigyelt.

Tényleg nagyon jó volt minden!

Jövõre ugyanitt.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

#549
Hosi

Hosi

    törzsvendég

  • jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
7.15 Paul-lal kb 30p. pihi közben. Innen is köszönöm neki hogy mindig megvárt. Nagyon jó volt hogy hiba nélkül tudtunk menni, nem kellett bogarászni a térképet, meg hogy húzott egy kicsit.
104-ig egész jól ment, de Bakonybél után a napon felmászni, na ott az nagyon durva volt. Onnan aztán már a cél lebegett, szóval megint jobb volt.
Szép helyeken, klassz idõben, jó társasággal, hibátlan szervezéssel, azt hiszem tökéletes volt.
A kocsiban a két sör meg csak hab a tortán :)

#550
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
9:59, de mi megálltunk palacsintázni, kólázni :) (összesen kb 2óra pihenõt tartottunk) . Kényelmes beszélgetõs tempóban nyomtuk le, nem nagyon fáradtam el kivéve az ujjaimat és a karomat (merevvilla). A szervezés szokás szerint hibátlan volt.


A sebesség mindent megold.

 


#551
Hotmaat

Hotmaat

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.150 hozzászólás

7:45-öt körül mentünk a hosszún, szerintem ez elsõre, a pálya ismerete nélkül jó volt.
Nagyon bekeztünk az elsõ 60-on, és a végére a meleg kikészített.

Hotmaat, nagyon elmentél amíg defektet szereltünk.
Mennyi lett a vége?

Mjani?

Zsizsi?

Többiek?



Nekem 7.24 lett a vége.

Összefoglalva:
Bazi jó volt!! Nagyon jól sikerült beosztanom az energiámat. Kb 100%-ot sikerült kihoznom magamból ha a vége után még kellett volna tekernem akár egy 10-est is ledõltem volna a bringáról. Miután beérkeztem kicsit elpilledtem bazira elnehezültek a lábaim és pár percig csak feküdtem az aszfalton és relaxáltam.

Rengeteg Forumossal találkoztam, ami jó.
A rendezés hibátlan volt egyszer se kellett elõvennem az utvonal leírást, mert teljesen egyértelmû volt, hogy mikor merre kell menni, az ellenörzõ pontoknál nagyon kedvesek voltak. Jó lenne, ha minden magyar TT, verseny legalább ilyen szinten lenne.
Kaptunk csomó ajándékot: kulacs, kitüzõ, üveg ha ezeket, meg a müzlit amit kaptunk figyelembe vesszük, rájöhetünk, hogy a nevezésnél befizetett 800ft-ot teljesen visszakaptuk.

Összeségében én nagyon jól éreztem magam, és teljesen elégedett voltam mind a rendezõkkel, mind magammal a formámat illetõen :)

#552
hozé

hozé

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Nos tehát.
Térkép szerencsére nem kellett, még az itiner se nagyon.
Nagyon jól ki volt jelölve a pálya, és adtak sok helyen vizet ebben a dög melegben.
Köszi a szervezõknek, ügyesek voltak.

PTamással maradtunk a végére együtt, köszi neki, hogy megvárt.
Eléggé kiborultunk a végére. Ha a sátrat 3 méterrel hátrébb állítják fel, soha nem érünk be.

7:45-öt körül mentünk a hosszún, szerintem ez elsõre, a pálya ismerete nélkül jó volt.
Nagyon bekeztünk az elsõ 60-on, és a végére a meleg kikészített.

Hotmaat, nagyon elmentél amíg defektet szereltünk.
Mennyi lett a vége?

Mjani?

Zsizsi?

Többiek?

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."


#553
Hosi

Hosi

    törzsvendég

  • jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
A honlapon az itiner végén ott van hogy hol milyen frissítés lehetséges.

Dit: teljesen igazad van, veszek/viszek egyet, mert mi van ha...

#554
dit

dit

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 441 hozzászólás

Amúgy etetõ vagy itatópontok lesznek?

Szoktak lenni de a kínálattól nem mész a falnak :)
Fõleg ha idõben megtalálod, térkép nélkül ugye:D
"Soha ne félj kimondani azt, amirõl egész lelkeddel tudod, hogy igaz." Márai Sándor

www.szaguldoviragok.hu

#555
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Úgy emlékszem a Fodor-tanyánál (25km) van forrás, Odvaskõnél (46km), Kõris-hegyen (56km) adnak vízet, Bakonybélnél (101km) van kék kút és beraktak az Augisztin tanyához (110-115km) egy frissítõpontot. Biztos van még máshol is víz csak nem emlékszem. Kaja talán Odvaskõnél volt, de jobb, ha viszel magaddal.


A sebesség mindent megold.

 


#556
dit

dit

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 441 hozzászólás
Szerintem a térkép nagyon fontos mert pont most jártam úgy a Rákóczin, hogy elkavarodtam mert alig voltak turista jelzések a fákon, és az itiner által megadott pontot elnéztem ahol jobbra kellett volna kanyarodni.
Viszont tudtam, mivel volt térképem, hogy kb. hol vagyok és mi a helyes irány, így nem fordultam vissza hanem szépen tovább tekertem egy a megadottal párhuzamos ösvényen és ugyan mentem vagy 5-6 km pluszt, de nem kellett fejvesztve kavarognom. Ha van térképed megtalálod az alternatívákat. Ha nincs akkor csak az itiner által megadott pontok alapján tudsz tájékozódni.
"Soha ne félj kimondani azt, amirõl egész lelkeddel tudod, hogy igaz." Márai Sándor

www.szaguldoviragok.hu

#557
Hosi

Hosi

    törzsvendég

  • jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás

Itinert adnak, nem?
De ha úgyis csoportosan megyünk, akkor csak lesz valakinél térkép, mert speciel én nem viszek :) Ugye lesz? :o

Aztán majd 2 év múlva elõkerülsz a Bakonyból, egy rozsdás bringával.:scared: Térkép nálam sem lesz :)

#558
PTamás

PTamás

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Amúgy etetõ vagy itatópontok lesznek?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

#559
MJani01

MJani01

    maximus

  • fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Adnak itinert, kis térképet és elég sok helyen a fákra, aszfaltra egy G betût festettek. Bakony térkép annyira nem fontos.
Kaja, sok víz, belsõ, marokszerszám alap.


A sebesség mindent megold.

 


#560
PTamás

PTamás

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Mivel ez nem csak Teljesítmény túra hanem tájékozódási is benne van a pakliban az eltévedés lehetõsége.
Így kaját és vizet bõven pakolj - ajánlatos minden útba esõ kútnál is megállni - és a Bakony térkép se maradjon otthon :)


Itinert adnak, nem?
De ha úgyis csoportosan megyünk, akkor csak lesz valakinél térkép, mert speciel én nem viszek :) Ugye lesz? :o
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.