Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Please log in to reply
11827 replies to this topic

Gk2

Gk2

vendég

• fórumtag
  • 98 posts
Elképesztõ, már maga a felugrás is... pont a szõnyegre... kicsit jobban húzza neki, s már a másik oldalon találja magát... s ezt egyszer lehet megcsinálni, élesben, rögtön
respect
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel...

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
És ezmég a jobbik eset! érkezéskor nemsok kellet neki hogy síkra tegye a motort..
N a akkor aztán tört volna minden... de nemígylett szerencsére..
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Ezt nevezhetjük már letörésnek:
http://dirtmag.co.uk...rt-1234345.html

Elmebeteg. Simán eltört a kézfeje.

jakesz

jakesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 249 posts
Helló Riderek!

Egy havas programot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani:
A verseny este kivilágított sípályán lesz lebonyolítva!

Verseny besorolása:
-

Verseny tipusa:
éjszakai HÓ DH- páros slalom

Verseny helyszine:
MÖNICHWALD / Joglland (Ausztria) - sípálya

Program:
2009. január 10. (szombat)
8.00 - 9.30 és 17:00-19:00-ig a pálya alatti Hotel Schwengerer éttermében rajtszámátvétel
17:00-19:00 szabadedzés
20:00 verseny
23:00 eredményhirdetés az Ochsen Loch hütte elõtt a sípályán
( http://www.ochsenloch.com )

Kategóriák:
MTB, SÍ, SNOWBOARD
- nõi,
- junior,
- felnõtt férfi

Nevezés:
bringa@siklub-szombathely.hu e-mail címen elõnevezést fogadunk el
(név+születési év+MTB/SKI/SB)

Nevezési díj:
- nõi/junior 6 EURO vagy 1.500,- Ft/fõ
- felnõtt férfi: 10 EURO vagy 2.500,- Ft/fõ!
- Síbérlet ár versenyzõknek: 11 EURO/fõ/nap!
(A síbérlet a felvonó használatának feltétele!)
- Nevezési díjat a helyszínen rajtszám átvételkor kell megfizetni!

Nevezési határidõ:
2009. január 7. szerda 20.00 óráig !!!
(Ez idõ után nevezéseket, a nevezési díjon felül, +5 Euro befizetése esetén áll csak módunkban elfogadni!)

Információ:
Tel.: +36 20 9878117
bringa@siklub-szombathely.hu

A versenyen mindenki saját felelõsségére indul, bukósisak használata kötelezõ.
Sikeres versenyzést kíván a rendezõ!

smithy

smithy

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Legális pályaépítésben gazdag új évet kivánok minden rider kollégának!

barcikadh

barcikadh

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 posts
Boldog Karácsonyt kivánok mindenkinek, meg összefogásban gazdag új évet:D

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 posts
Még õsszel írta T.Árpi hogy Kõszegre terveznek vmi DH pályát amiben Gulyás Misi is segít....
Abból lesz vmi?? Csak azért kérdem mert itt a környéken már rendesen hajtóvadászat indult a bringások ellen Környezetrongálás címén :D
És tényleg jó lenne vmi legál pálya....az ásóink már készen állnak ;)

SliN

SliN

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 posts
Félreértés ne essék, én nem vagyok annak a híve, hogy magyar versenyek külföldön legyenek! Én azért bringázok, mert szeretem csinálni. Szívesebben mennék magyar versenyekre, de amikor kiszámolom, hogy egy bükki verseny kb. ugyanannyiba van nekem, mint egy semmeringi vagy maribori, akkor elgondolkozok azon, hogy melyik éri meg jobban. Szeretnék-e teherautón zötykölõdni és diákszállóban aludni, vagy inkább megyek a felvonóval és hotelban lakok. Nem is beszélve arról, hogy - mint gondolom itt mindenki - inkább gurulok lefelé végig 5 percig egy 1000m-es hegyrõl, mint tekerjek vízszintesen 3 percet a 4 perces pályából.
A negatívumok ellenére még mindíg inkább mennék magyar versenyre a társaság miatt. De amikor már a társaság is eltûnik a rossz szervezés (és relatív nagy költségek) miatt, akkor már nem éri meg 500km-t utazni egy magyar versenyért.
Ezt mondhatjuk úgy, hogy egy átlagos bringás így gondolkodik itt és szerintem bármilyen más országban is. A szervezési oldalról más a helyzet, de mivel nem ismerem pontosan, nem nyilatkozok róla...

The life is short, ride more!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
meg az, hogy így teljesen kizárják a csóró/fiatalabb versenyzõket.

ez nem megoldás.

kezdhetném elölrõl, de.....

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
a külföldi helyekkel az a baj h akik csak vonattal tudnak menni versenyezni azok nem tudnak eljutni, vagy nem olyan gázos kijutni vonattal szlovákiába?

SliN

SliN

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 posts
Külföldi versenyzési díjak:
- Szállás ideális esetben: 20-35 Euro /fõ/éj
- Utazási költség (biztosítás, stb.): abszolut autó és létszám függõ
- Nevezési díj: 40-60 Euro (2 nap felszállítás benne van)
- Kaja: amennyit itthon is eszel...
> Sum: 60-95 Euro /fõ/2nap

Pécsrõl 2 nap bringázás Mariborban (1 éjszaka, 2 teljes nap bringázás, 3*-os apartman vacsorával, 3 fõ esetében) kijön 20-22 eFt-ból. A lift díja 40 Euro volt 2 napra...
Szóval Pécsrõl (de még Bp-rõl is) Miskolc közeli verseny vs. Osztrák, Szlovén verseny: külföld. Legalábbis én így gondolom.

The life is short, ride more!

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Azért van egy kis különbség a monti és a snowboard között... :P

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 posts
Jah egy semmeringi versenyt beszúrhatak volna :P
mondjuk a magyar snowboard saportban is úgyvan hogy a magyar futamokat külföldön rendezik meg.....sztem nem rosz ötlet....bár DH-ban az a szomorú hogy itt is lehetne jó helyeket találni..csak ugye a kedves és megértõ erdészet.......

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts

ja, amúgy kb. mennyi pénzzel kell számolni egy szlovákiai versenyhétvégére? (nevezés, szállás, utazás, kaja) kinek mennyibõl szokott kijönni?
jövõre tervbe van ilyen is

hát azért ezt szerintem eléggé befolyásolja azért, hogy hol laksz.. Aki Miskolc felé lakik nyilván jóval olcsóbban kijön egy szlovák versenybõl , mint mondjuk mi..(szhelyröl). Ennyi erõvel lehetne osztrák verseny is.Ott is vannak jó pályák.Sõt!...bár gondolom ott nincs meg az a jó kapcsolat mint szlovák versenyek esetén..
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts
ja, amúgy kb. mennyi pénzzel kell számolni egy szlovákiai versenyhétvégére? (nevezés, szállás, utazás, kaja) kinek mennyibõl szokott kijönni?
jövõre tervbe van ilyen is

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Kolin: ja.

Ha viszont sokan akarják maguk megoldani a felszállítást, akkor egy csomó helyszínen lesznek fennakadások, mert a szük, hegyi utakon már 2-3-4 autó esetén is voltak fennakadások.
És nem biztos, hogy egy erdészet, aki egyre nehezebben ad engedélyt, jó szemmel nézné...

De részemrõl oké, ha egy kicit drágább lesz, vagy a versenyzõknek is át kell venniük terheket, csak mûködjön!

Bár a szlovák versenyek szlovákiában vannak.
Jobbak, nagyobbak, ...
De azok szlovák versenyek.
Lokálpatrióta vagyok, szerintem a hazai versenyeket itthon kéne lebonyolítani.
(De biztos benne van az is, hogy délen élek... Bár ezzel többen vannak így. :))

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts
nekem idén volt elõször licencem, de ez uci-s, nemzetközi, úh. gondolom ezzel nemzetközi versenyeken is indulhatok

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts
A licensz az nemzetközi licensz is egyben, és ahogy korábban írták: licenszköteles kategóriában szükséges a megléte.

2.A DH versenyeken csak 1 kiküldött versenybíró jelenjen meg(és az sem az ország ellenkezõ felérõl)

Ha jól tudom ebben az ügyben született MMTBSZSZ elnökségi határozat. 2 fõ lesz, a cél és rajtbírói poszt miatt. 4X versenyeken 1 fõ.

barcikadh

barcikadh

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 posts

3.A nevezési és a felszállítási kültségek különválasztása.

Ez szerintem jó ötlet, emrt vannak olyanok minden versenyen, akik maguk oldják meg a felszállítást. Talán többen jönnének így el a versenyekre, fõleg olyanok, akik olcsóbban meg tudják oldani maguknak a felszállítást, és ha tényleg többen eljönnének, akkor a envezési díjból is több pénz folyna be ami a verseny köróülményeit javíthatná. HA.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Pedig, a fenti helyszíneket olvasva, csak az ország túlfelérõl, illetve a szomszéd országból fog bíró érkezni.