Szerintem pont ezt akarják elkerülni. Eddig "sokan" indultak hobbyban, biztos rájöttek, hogy jó lenne, ha mindenki tejelne a szövetségnek.
A törvény eddig is vonatkozott a hobbysokra is csak ezt _sem_ tartották be. Mint ahogy rossz volt a felszállítás, meg nem voltak nyeremények, meg nem volt sajtó... Tehát nem mûködött (de ettõl még létezett akkor is).
Nekem nem hiányzik, hogy nyilvántartsanak, nem törekszem eredményre csak kíváncsi vagyok, hogy hol tartok a többiekhez képest és szeretném magam jól érezni évente 2-3 versenyen...
...
...Nekem nincs rá szükségem, felõlem fel is oszlathatja magát, engem nem érint, nem tesz értem semmit...
Lehet, hogy neked nem hiányzik és nincs rá szükséged.
De a sportnak igenis szüksége van egy koordinációs szervezetre. Az élversenyzõknek igenis szüksége van egy olyan háttérre ami a külföldi indulásukat szavatolni tudja. Az utánpótlásnevelésnek szüksége van arra, hogy szervezett formában történjen.
amit a szövetség neve fémjelez, persze nem mint szervezõ (ugye megtudtuk, hogy az nem a feladatuk) csak mint egy szervezet aki kiküld néhány embert a verseny napján meg kéri a licenszet (amiért persze fizetni kell).
Haggyá' békén szövetség! Ne kérjed a pénzemet!
Versenyt eddig sem szerveztek, akkor meg... Szervezzél nekem versenyt (legalább 5-6 évente) és akkor jogos az igény. Ez így olyan mint valami adó (bár az adóból legalább visszakap valamit az ember).
Látom nem igazán fogtad fel amit eddig bárhol korábban leírtam...
Ha az osztrákoknál lehet kultúráltan békénhagyni a hobbystákat, akkor itt mér' kell b*sztatni az embert?
Lsd egy hozzászólással feljebb.
Nem mellesleg kicsit paranoid dolognak tartom ezt a "fizessél", meg "nyilvántartanak" dolgot... Én úgy látom, hogy te a törvények, a szabályszerûség illetve a szükséges bürokrácia ellen lázongsz. Szived joga, de sztem el kellene gondolkozni azon is hogy egy jól mûködõ testület nem feltétlenül hátráltat téged mint magánembert/sportolót.
Fizetned a választott egyesületednek kell (ezért vagy kapsz valamit vagy nem).
Az egyesületed tart nyilván, aztán nevezésnél a szervezõk (tehát ahogy te meg is jegyezted _nem_ a szövetség)
Persze ezek az infók elõbb-utóbb el fognak jutni a szövetséghez, azért, hogy pld. idõben értesítést kapj a versenyekrõl...
Lehet bojkottálni a szövetséget és a "nevével fémjelzett" versenyeket (sokan megteszik). Így viszont akármekkora versenyzõ is vagy esélyed sem lesz arra, hogy esetleg elõrébb lépj.