Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11827 hozzászólás a témában

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Zsuzsi:

Ha tudnál segíteni az egy boldogság lenne. Nagyon úgy néz ki, hogy máshonnan nem lesz licenszem (persze még érdeklõdöm máshol is) ez a megoldás viszont "nagyon ideális" lenne. Ha semmit sem kapok az is tökéletes: én csak indúlni szeretnék néhány versenyen, nincsennek egyéb ambícióim.

És még felmentéshez is jó... :)

sopron

sopron

törzsvendég

• fórumtag
  • 433 hozzászólás
Kicsit elüt a témám az eddigi társalgástól, de a túrázós/cc-s szekció vasárnap elmegy egy kicsit ugratgatni/dh-zgatni.

Elõször megnézzük, hogy a Pestszentlõrinci duálpályán mi a helyzet, majd ha az nem mûködik (sár, hó, miegyéb >:(), akkor megyünk egyet fogasozni.

És minden kedves BMFT-s dh-s/zúzós kispajtást is szeretettel várunk, csak hogy ne különüljünk már el ennyire. :) Mutathatnátok pár jó utat/technikát. ;)

A tali az vasárnap tíz óra Üllõi út és Népliget sarka, átlóban szembe a stadionnal. Gyertek!

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

És Zsolo delet írt kezdésnek, de nekem a 11 rémlik...

A szövetség honlapján ezt az infót találtam...

Sonka_Zsuzsi

Sonka_Zsuzsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.342 hozzászólás
DHLackó! Akkor ottan találkozunk és láthatjátok a szépséges "tükörtermet" is... :P

Tibike! MI történt veled? Agyadra ment a munkanélküliség :-* vagy lefagyott az agyad a hidegben 8) legalább 1 elégedetlennel kevesebb van :-* :-* :-*

dhlaczko

dhlaczko

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Kössz az infót majd egyszer megháláljuk!!! :P
Ha megyünk ugyis a szokásos PIROS suzukival megyünk!(Tokodiak)Haleeeee

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Akkor mostantol :-X
Szerencsere mar van fedett jegpalya... a teli sportomat ezentul egesz evesse nyilvanitom, igy nem lesz szugseg a bringazasra... lesz idom darts-ozni is.. juhhhejjj...
;D

Sonka_Zsuzsi

Sonka_Zsuzsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.342 hozzászólás
Most szombaton Csepelen a Munkásotthonban. Hévvel elérhetõ. És Zsolo delet írt kezdésnek, de nekem a 11 rémlik...

dhlaczko

dhlaczko

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Hol és mikor lesz közgyülés?????
Kössz haleeeee

Sonka_Zsuzsi

Sonka_Zsuzsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.342 hozzászólás
Halló Skacok!
Major és társai! Miért nem hangoztatjátok, hogy tavaly semmi 1éb költségbe nem került, hogy liszenszt szereztem nektek???????????????? Vagy csak elfeledtétek? Neked különben is szükséged lesz rá, mert kell a felmentésedhez...
Legrosszabb esetben (ha semmi 1éb lehetõsége nincs) el tudom intézni, hogy kapjon. Csak az 1000 pénz (ha ennyi marad idén is) és a fotó kell. De ezért cserébe semmit se kapsz.

Nekem az edzõ mindig is hangoztatja, hogy kell cc-hez is. Vmikor kérik, vmikor nem. Erre nem lehet alapozni. Csináltatsz azt kész. Nem érhet semmi atrocitás miatta. És erre azért is szükség volt anno (ami simán maradhatott így is), hogy az ISM-tõl a tagszámok alapján kapott a szövetség támogatást. Amit eddig nem biztos, hogy számunkra megfelelõen költöttek el. De ez nem lesz mindig így!!

Vole! Te pedig ne lázítsd a népet, mert megjárod! Tessék velünk 1üttmûködni! És inkább az összetartásra szeretnék mindenkit megkérni, mint a széthúzásra...

DHLackó! Ha szombaton vki eljönne a közgyûlésre tõletek, akkor minden problémátok megoldódna, szerintem.

dhlaczko

dhlaczko

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Halee!!!
Alapitó okirat megvan bejelentve bevan és a monti szövetségnek hol kell???

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
hö, ez nem ilyen egyszerü ;)
kell pénz, alapitotagok (asszem min 10.)
egy ügyvéd aki ir alapito okiratot, utana be kell jelenteni meg ilyenek. elég hosszu, kötlséges procedura. a forumon ez már ki volt tárgyala, keress rá. ;)

dhlaczko

dhlaczko

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Haleeeeee!!!
Valaki mondja el nekem ha akarunk klubbot csinálni kinek hova mennyit kell befizetni??????mmtbsz cime telefonszáma???légyszi rjatok elöre is kössz
Üdvözlettel:remélhetöleg TOKOD TEAM

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
szerencsere az egyesuleti tagsagik 4-5 ezer forintok szoktak lenni evente ami nem angy osszeg.
+1500 a licensz vagy vmi ilyesmi amihez vcsak egy kep kell. nekem nem kell sportorvosi meg ilyenek :P
vagy cska en hagytam ki? ;D

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás

Egyébként valószínüleg azért mert a maratonok alapjában véve nem eredményorientált versenyek.
A maratonok tömegsport események, mint a futóversenyek.
A maratonokon is vannak olyan kategóriák ahol azért indulnak az emberek, hogy pontokat,érmeket szerezzenek, nekik rendelkezniük kell versenyzõi engedéllyel.
Mert ugye az ilyen tipusú rendezvényeken a 8éves Pistikének és a 70éves Gizi néninek nincs esélye a gyõzelemre, õk azért sportolnak mert élvezik azt, nem is várhatjuk el tõlük, hogy egyesületi tagok legyenek.

Én sem a pontszerzésre hajtok, nem is érdekel. Nekem sincs kb semmi esélyem a Somogyi és tsai kategória ellen. Én csak el akarok menni versenyre, mert van felszállítás, van pálya, vannak biciklisek, kicsit kipróbálom magam, hol tartok a többi hasonló "hobbystá"-hoz képest.

Major:
Veresen a szabadidõ kategória ha jól emlékszem 18 éves felsõ korhatárral volt kiírva, ha jól emlékszem.

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Ha tényleg lesz 7 dh verseny az már szép eredmény. Bocs, de eddig 2rõl tudtam. Ennek a 7nek a szervezésébe sem bonyolódik a szövetség ugye? A Budapestirõl, ugye tudjuk, hogy valami készülõdik. Biztos jó lesz.

Viszont külön lehetne választani a bandát, ki lehetne találni valmi egyszerûbben kiváltható hobby licenszet. Valami olyasmit amit meg veszek a szövetségtõl és játszhatok vele/általa egy évig. Ezzel csak itthon lehetne indúlni, aki komolyan akarja nyomni -külföldön is- az mehetne egyesületbe. (persze azért mondom ezt, mert kényelmes vagyok és mert nekem ez egyébként is egy sz*pás: Itt vagyok dunaújvárosban, egyesületet -olyat, ahova fel is vesznek- csak otthon ismerek. El kell menni sportorvoshoz is -ha tévednék, javítsatok ki-. Ez elég nehéz, mivel hétfõtõl péntekig van elõadásom és -egy érdekes momentum, hogy hétfõ reggel 08.00 Sziltan elõadás, péntek 08.00 Sziltan gyakorlat, persze ez csak nekem érdekes, mivel egyikrõl sem ajánlatos hiányozni, mert elég komoly a téma- nem tudok hazamenni és elintézni a dolgot.

Ha valki tud egyesületet, ahova beléphetnék és nem egy vagyon a tagdíj, megoszthatná velem az információt. Nagyon örülnék.

Bár így is sok számomra felesleges szolgáltatásért kell fizetnem (igaz a versenyeket sem a szövetség szervezi -mivel nem feladata, mint azt megtudtuk- tehát, én még mindig jól ellennék nélküle. Kicsit olyan, mint mikor a Balkánon, a határon jönnek a cigányok lemosni a kocsi szélvédõjét -a kutya nem kéri tõlük- és tartják a markukat.

A maratonosokkal mi lesz? Tõlük is kérni fogjátok a licenszet?

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Szerintem pont ezt akarják elkerülni. Eddig "sokan" indultak hobbyban, biztos rájöttek, hogy jó lenne, ha mindenki tejelne a szövetségnek.

A törvény eddig is vonatkozott a hobbysokra is csak ezt _sem_ tartották be. Mint ahogy rossz volt a felszállítás, meg nem voltak nyeremények, meg nem volt sajtó... Tehát nem mûködött (de ettõl még létezett akkor is).

Nekem nem hiányzik, hogy nyilvántartsanak, nem törekszem eredményre csak kíváncsi vagyok, hogy hol tartok a többiekhez képest és szeretném magam jól érezni évente 2-3 versenyen...
...
...Nekem nincs rá szükségem, felõlem fel is oszlathatja magát, engem nem érint, nem tesz értem semmit...

Lehet, hogy neked nem hiányzik és nincs rá szükséged.
De a sportnak igenis szüksége van egy koordinációs szervezetre. Az élversenyzõknek igenis szüksége van egy olyan háttérre ami a külföldi indulásukat szavatolni tudja. Az utánpótlásnevelésnek szüksége van arra, hogy szervezett formában történjen.

amit a szövetség neve fémjelez, persze nem mint szervezõ (ugye megtudtuk, hogy az nem a feladatuk) csak mint egy szervezet aki kiküld néhány embert a verseny napján meg kéri a licenszet (amiért persze fizetni kell).

Haggyá' békén szövetség! Ne kérjed a pénzemet!

Versenyt eddig sem szerveztek, akkor meg... Szervezzél nekem versenyt (legalább 5-6 évente) és akkor jogos az igény. Ez így olyan mint valami adó (bár az adóból legalább visszakap valamit az ember).

Látom nem igazán fogtad fel amit eddig bárhol korábban leírtam...

Ha az osztrákoknál lehet kultúráltan békénhagyni a hobbystákat, akkor itt mér' kell b*sztatni az embert?

Lsd egy hozzászólással feljebb.

Nem mellesleg kicsit paranoid dolognak tartom ezt a "fizessél", meg "nyilvántartanak" dolgot... Én úgy látom, hogy te a törvények, a szabályszerûség illetve a szükséges bürokrácia ellen lázongsz. Szived joga, de sztem el kellene gondolkozni azon is hogy egy jól mûködõ testület nem feltétlenül hátráltat téged mint magánembert/sportolót.

Fizetned a választott egyesületednek kell (ezért vagy kapsz valamit vagy nem).

Az egyesületed tart nyilván, aztán nevezésnél a szervezõk (tehát ahogy te meg is jegyezted _nem_ a szövetség)

Persze ezek az infók elõbb-utóbb el fognak jutni a szövetséghez, azért, hogy pld. idõben értesítést kapj a versenyekrõl...

Lehet bojkottálni a szövetséget és a "nevével fémjelzett" versenyeket (sokan megteszik). Így viszont akármekkora versenyzõ is vagy esélyed sem lesz arra, hogy esetleg elõrébb lépj.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás
Nem a Szakági Szövetségek alkották meg a törvényeket!!! Nekik/nekünk csak be kell(ene) ezeket tartani.

Nem értem miért tehet arról a szövetség vagy akár a szakág, hogy ezek szerint a játékszabályok szerint kell neki játszania. Semmi olyat nem kér amit lehetetlen lenne megoldani: egyesületi tagság a versenyzés feltétele.

Osztrák versenyek:
1. Én nem tudom mibõl gondoljátok, hogy ott nem kérnek licenszet? Azért mert tõled mint nem Osztrák állampolgártól funclass kategóriában nem kérnek még lehet, hogy egy osztráktól ugyanúgy kérnek mint itt. _Minden_ más kategóriában elengedhetetlen a licensz... Hovatovább ha jól emléxem a tavalyi zágrábi Maxxis Cup-on még a funclass is nemzetközi licensz köteles volt!!!

2. Ha ez esetleg nem így van akkor annak egyetlen oka van: ott a törvény nem így rendelkezik.

A következõ lépés a szövetség anyázása/megreformálása után a GyISM anyázása/megreformálása? Kicsit mintha elszaladt volna az a bizonyos ló...

Értsétek már meg amit Palmi is írt: van egy törekvés arra, hogy legyenek versenyek, legyen versenysport, legyen infrastruktúra, legyen utánpótlás nevelés. Ennek az 1. feltétele, hogy a szövetség a felügyeleti szervekek (MKSz / GyISM) igényeinek megfelelõen mûködjön... Aztán jöhet minden más, de a törvényt sem Te sem a szövetség sem senki nem szegheti meg.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Na idefigyeljetek!!

Itt nyavajogtok, ez mért van így az mért van úgy. Itt volt/van mindenki elött a lehetõség, hogy pályázzon a szakágvezetõi posztra, senki sem tett semmit, hogy változtasson, csak jártatja a száját.

Van egy-két ember aki tesz is valamit azért, hogy NEKTEK jó legyen.

Ha olvastátok volna a Versenynaptár tervezetét akkor láthattátok volna, hogy már most 7 fix verseny van benne és még 7 szabad idõpont. A szabad helyekre várjuk a jelentkezõket, tervekkel,...

Macs:
"Nekem nincs rá szükségem, felõlem fel is oszlathatja magát, engem nem érint, nem tesz értem semmit. Versenyt eddig sem szerveztek, akkor meg... Szervezzél nekem versenyt (legalább 5-6 évente) és akkor jogos az igény."

Ez a pár ember azon van, hogy ezeket az igényeket teljesíteni tudja és, hogy elérje azt, hogy NEKED ne kellen folyton panaszkodnod mindenre, hanem csak ÉLVEZNEd keljen a versenyeket.

Ez a versenyzõi engedélyes dolog eddig is törvényben volt, eddig is be kellett volna tartania a versenyszervezõknek, az egy más kérdés, hogy miért nem tartották be.

Ha meg úgy gondolod, hogy nem vagy hajlandó kiváltani ezt a papírt akkor ne váltsd ki! Nem fog hiányozni a pénzed a szövetségnek, max neked hiányoznak majd a versenyélmények.

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Szerintem pont ezt akarják elkerülni. Eddig "sokan" indultak hobbyban, biztos rájöttek, hogy jó lenne, ha mindenki tejelne a szövetségnek. Nekem nem hiányzik, hogy nyilvántartsanak, nem törekszem eredményre csak kíváncsi vagyok, hogy hol tartok a többiekhez képest és szeretném magam jól érezni évente 2-3 versenyen, amit a szövetség neve fémjelez, persze nem mint szervezõ (ugye megtudtuk, hogy az nem a feladatuk) csak mint egy szervezet aki kiküld néhány embert a verseny napján meg kéri a licenszet (amiért persze fizetni kell).

Haggyá' békén szövetség! Ne kérjed a pénzemet!

Nekem nincs rá szükségem, felõlem fel is oszlathatja magát, engem nem érint, nem tesz értem semmit. Versenyt eddig sem szerveztek, akkor meg... Szervezzél nekem versenyt (legalább 5-6 évente) és akkor jogos az igény. Ez így olyan mint valami adó (bár az adóból legalább visszakap valamit az ember).

Ha az osztrákoknál lehet kultúráltan békénhagyni a hobbystákat, akkor itt mér' kell b*sztatni az embert?

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Elvileg azért van szabadidõkategória az ilyen sport rendezvényeken, mert oda nem kell sammilyen licensz!!! Tavaj a Veresi 4X-en is volt ilyen!!! 2en indultak!!! Lehet, hogy jobb lenne, ha hobbiban mennének 15-20an és azbabdidõben is 150-20an... Így a törbényt is betertottuk és mindenki elinduhat aki csakakar!!! ;)