Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Please log in to reply
11827 replies to this topic

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
a múlt hét sem túl korai... de én nem kaptam. erre a címre jöhetnek ezen túl:
rozsavolgyi.peter@bazar.hu

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

már a múlt héten is küldtünk egy google-s körlevelet

Én nem kaptam!

TTHBéla

TTHBéla

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

Idén egy versenyen sem indultam itthon.
Látva hogy mik mentek, nem is hiányzik.

Mi az ami nem tetszett Sala?

TTHBéla

TTHBéla

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

én pl. nem tudok ott lenni. ennél jóval elõbb kell szólni.

már a múlt héten is küldtünk egy google-s körlevelet

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

Pézsé: hol, mikor? Csak a lényeget nem mondtad.:)

a világvégén, miskolc közelében sajószentpéteren ( haveroknak tudok szállást ingyért :P )

a verseny végén az elsõknek kell a legtöbbet inni, majd ha hatott, rendezünk egy visszavágót még aznap este :D, aki nem ihat, azt bepörgetjük és ha eléggé elszédült megpróbálhat felülni a bringára.
Az elsõ 3 helyezettnek pedig mindkettõ kötelezõ. lol

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Idén egy versenyen sem indultam itthon.
Látva hogy mik mentek, nem is hiányzik.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
örülj neki, hogy volt valahol. ha Pécsen nem lett volna, akkor máshol sem.
nagy csodát meg ne várj a jövõ évtõl sem.

punkbiker

punkbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 569 posts
De kíváncsi leszek hogy jövõre milyen versenyek lesznek!?
Remélem vmi jó kupa sorozatot dobnak össze!!
Csak nehogy az Ob megint Pécsen legyen........
Ténleg ha a soproniak rendeznének "csoki" kupát jönne vki??

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Nov 15.-én nyílt fórumot tartunk a jövõ évi versenyekrõl szabályokról .Szeretném kérni azokat akik 2008-ban versenyeket akarnak szervezni , és azokat is akik tanácsaikkal ötleteikkel segíteni szeretnének,jelenlétükkel tiszteljenek meg bennünket.Helyszín Danubius Rádió 18:00-tól.

én pl. nem tudok ott lenni. ennél jóval elõbb kell szólni.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts
Bocs, tudom már mire gondolsz. Igazad van, azt a részt szombaton is szídták, mint a bokrot.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Pézsé: hol, mikor? Csak a lényeget nem mondtad.:)

Sysspo: én viszont elég sok csattanást (bringa odavágva) hallottam, meg elhasaló srácokat is láttam. Ezért javasoltam egy kerülõ utat, hogy mindenki felmérhesse, hogy mit tud, mit vállal. Sikerült is megbeszélnem Dávidékkal, ki is találtuk a nyomot, amely lassabb volt. Nekem innentõl nem volt bajom a dologgal. Több gond lett volna, ha ezt nem teszik meg a javaslatomra, és mindenkinek ott kellett volna átvergõdnie.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
Srácok!

felmerült bennem egy gondolat! mit szólnátok hozzá ha rendeznénk egy bulit.
Konkrétabban egy szalomversenyre gondoltam sík úton egy parkolóban, repülõrajttal, stopperes idõméréssel. a pályák kb 10-20 másodpercesek.

az réginyom 10 kanyarból áll, ebbõl egy visszafordító 2 kanyarnál pedig egy kocsiszélességû járdát (patkát) kell átbunnyzni.

Az újnyom 14 kanyar ebbõl 3 db 180-as visszafordító. ez sokkal nehezebb mint az elõzõ mert a kanyarok nagyonkuszán követik egymást.

A talaj beton térkõ és bitumen. mindkét nyomon. A környékbeli srácokat érdekli, ez eddig kb 20-25 fõ. Van e kereslet ilyen móka iránt, mert akkor rendesebben megszervezek egyet.

ha igen iratkozzatok fel :D

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

A pályátok jó volt, csak a tetején szerintem már túl sok volt a kockázat bringára, emberre nézve. Ahogy tavaly is túl sokan pusztultatok, pedig a ti pályátok. Én ezt meg így értelmetlennek tartom.

Tíz év múlva majd megérted, ha most nem, mert még pimaszul fiatal vagy.:)

Amúgy csak így tovább.

Elmondom, hogy láttam én ezt a kívülálló szemével. Szombaton is vasárnap is fotóztam és pár órát eltöltöttem az ominózus részen. Nem tartom veszélyesnek. Ezt ne úgy érsétek, hogy nekem bármi közöm is lenne a teljesítéséhez de véleményem szerint mindenki el tudta dönteni, hogy az ö tudása, állapota hogyan viszonyul a sziklához. Láttam srácokat akkik a 2 nap alatt olyan 15-ször mentek le probléma nélkül. És azt hiszem ott sérülés sem történt.

TTHBéla

TTHBéla

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Nov 15.-én nyílt fórumot tartunk a jövõ évi versenyekrõl szabályokról .Szeretném kérni azokat akik 2008-ban versenyeket akarnak szervezni , és azokat is akik tanácsaikkal ötleteikkel segíteni szeretnének,jelenlétükkel tiszteljenek meg bennünket.Helyszín Danubius Rádió 18:00-tól.

Továbbá kérem az alábbi listánban felsorolt Magyar Kupa összetettben, és a Ranglista versenyben helyezett versenyzõket jelezzék vissza részvételi szándékukat a díjátadó gálára
Bálon díjazottak
4X+DH Magyar Kupa + Ranglista

Ulmer Ákos/Magyarszék SE
Gaál Péter /George KSE
Petõ Levente/Kolibri
Kiss Dalma - jön
Szeghalmi Orsolya - nem
Balogh Andrea/Kolibri
Prájczer
Vígh Kiss
Kovács Attila
Deli Gábor
Lukács Nándor / Veres Ördögök
Cser Máté / Bringabanda
Kerekes Zoltán / Fanatix
Szûcs Tamás /TKTK
Zölei Patrik / Brignabanda
Kopasz Milán / TKTK
Tóth Ádám / Kolibri
Halász Csaba / Vuelta
Tóth Béla - jön :)
Dalmady Gábor /Magyarszék
Pápay Balázs / Veres Ördögök
Vizdák János - jön
Halász Krisztián / Vuelta
Siska Gábor / VKE
Mészáros András / Fanatix

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Tatabánya kapcsán azt hiszem én is megszólított vagyok, mint egyike a "milliomos menõknek", és csak az elõttem szóló idõsebbeket tudom ismételni és kiegészíteni.

Milán: ti legalább tíz évvel vagytok fiatalabbak nálunk. Amikor ti még pelusban másztatok, de legfeljebb az oviban játszottatok, akkor én már versenyeztem. Az évek során nyertem ezt.azt, tavaly például hobby kupasorozatot, meg OB-t. Volt szerencsém az Alpokban (Svájc, Franciao., Ausztria, Németo.) sokat bringázni, láttam pár VK-t, és sikerült kipróbálnom sok komoly dh-gépet. Azt hiszem mondhatom azt is, hogy az ország egyik legkönnyebb DH-gépe pedig a szerencsés véletlenek (messze nem az anyagi jólétem miatt) által került hozzám.

Szóval azt hiszem mondhatom, hogy tudok ezt-azt errõl a sportról, sokkal többet, mint ti. Ezek után hidd el, hogy más a hozzáállása az embernek 16 és 30 évesen. Ti még szívesen bizonyítotok, mert nem számít ha eltöröd valamid. Anyu másnap ad reggelit, kimossa a koszos nacidat, elvisz dokihoz. Én viszont
ha hétfõn nem dolgozok nem kapok pénzt, nem tudok megélni, nincs ki elvigyen a kórházba, és ápoljon.

Ezek után, ha egy hazai versenyen látok egy olyan szakaszt, amely értelmetlenül veszélyes rám és az irreálisan drága technikára is a hátsóm alatt, akkor azon nem fogok kísérletezni, pláne nem olyan bokával, amelyik fáj és nem hajlik még.

A mi korunkban már az a vagány, aki másnap is el tud menni bringázni, mert egyben marad. Az egészet azért csináljuk, mert szeretünk bringázni. Ha az érzem, hogy veszélyben vagyok, akkor nem élvezem.

A sziklás átkelõtök veszélyes volt.

Külföldön, ahol eddig én jártam, ott soha nem éreztem ezt, pedig van szikla bõven. Ezt meg hidd el nekem, hiszen én láttam, te meg nem.

Az meg jó ha ráz egy pálya, tehát ne aggódj emiatt, hogy be fognak szólni. Az élmezõny tuti nem, hiszen külföld is ráz mint a disznó, mert szétfékezik. Csak ott ettõl nem vagy veszélyben.

A pályátok jó volt, csak a tetején szerintem már túl sok volt a kockázat bringára, emberre nézve. Ahogy tavaly is túl sokan pusztultatok, pedig a ti pályátok. Én ezt meg így értelmetlennek tartom.

Tíz év múlva majd megérted, ha most nem, mert még pimaszul fiatal vagy.:)

Amúgy csak így tovább.

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Milán ott az nem sima rázósor, azt nem úgy ássák oda, az oda nõ.
Idén volt szerencsém májusba schladmingba egy kisímított pályán menni, semmi nyom nem volt, és a verseny végére megint elõjöttek a huplik, a rázók, az ívek, ez semmi más csak az hogy lazább a talaj, és változik a nyom, és nem csak itt-ott, hanem mindenhol, a kanyarokba, az egyenesekbe, az érkezõkbe. Én nem azt mondom hogy nem lehet rázósort építeni a pályába, de lehet, csak úgy hogy annak legyen is értelme.
És igaza van LCS-nek nem attól lesz nehéz egy pálya hogy olyan elemek vannak benne hogy vagy összejön vagynem. Nem óriás ugratók kellenek, hanem technikás részek.
Rocsi, azért hogy a nézõ lásson is valamit kell a kemény pálya.
Pézsé: teljes mértékben egyetértek veled és van egy ember akivel már beszélgettem errõl a témáról, hogy itthon a 4x versenyeket kellene megerõsíteni, mert látványos, sokkal kisebb hely kell mint a DH-hoz, jobban lehet közvetíteni, a nézõk számára is sokkal látványosabb. És ha sikerül a 4x versenyeket belopni a köztudatba, hogy igenis ez is ugyanolyan sport mint az XC, és ez is ugyanakkora felkészültséget igényel, mind fizikailag mind szellemileg, utána a DH-t is lehet jobban el lehet adni.
FanatiX

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
A tatabányai pálya évrõl évre jobb, a verseny, mint rendezvény is fejlõdik. Grat hozzá. attól viszont félek, hogy MK legyen belõle jövõre, maradjon családias, amiatt szeretjük.

egyetértek Legszebcsávóval.
vannak akik vérkomolyan vesznek egy csokidh-t is, pl nekem leált pattogni valaki, hogy miért kerülöm a letörést tb-án, mert "profi vagyok" és ott kell mennem... megalol :D holott csak gurulgatni mentem ki, és egy jó buliért erre pf :D

Másrészt olyan megamiller vagyok, hogyha odaverem a kõnek a becsúszót nemtudok venni aznap egy 10 millás villát a csillagrombolómba, de csak azért mert nincs az országban. A gyártulajdonos haverom ( Bruno Marzocchi ) meg csak másnapra tudja legyártatni az egyedi igényeknek megfelelõ, drágakövekkel kirakott cumómat, és a futárgép nem találta volna meg a pálya végét. Emiatt nem kockáztattam, remélem megbocsájt érte a mindenható.

Másrészt megértem milan89ers- problémáit, nekem is volt ilyen korszakom, de nem kell agódni 2-3 év aktív versenyzés és elmúlik.

Na lépek mert Zsan Franszóá meghozta a martinimimet :D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
"midenki leszolná hogy ilyet nem lehet csinálni mert dobál meg mittomén..."

Ez baromsag.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

milan89ers

milan89ers

vendég

• fórumtag
  • 140 posts
A külföldi versenyre visszatérve, mikor látom videón hogy vmelyik ismert dh-s is majd leesik a 20centit mozgo géprõl mert ugy ráz a pálya meg stb.. Ekkor egyrészt csorog a nyálam hogy bárcsak kiprobálhatnám, másrészt meg keserû a szám íze mert tudom mi lenne ha vki ilyen kemény rázó pályába építésével probálkozna, midenki leszolná hogy ilyet nem lehet csinálni mert dobál meg mittomén...
The best part of racing: the adrenalin rush...

milan89ers

milan89ers

vendég

• fórumtag
  • 140 posts
Sajnos külföldi versenyen még nem voltam mert ahhoz sajnos csóró vagyok de minden álmom, hogy jövõre kint is kiprobálhassam magam.

A pályán pedig az akadály nem volt teljesíthetetlen. Csak az ESZETLENEK számára volt veszélyes, akik elsõre világrekordot akartak menni, veszély pedig még egy olyan pályában is van mint az egri mert ott is nagy temponál vannak érdekes dolgok. Én ugy gondolom minden akadály veszélyes legyen bármekkora.
The best part of racing: the adrenalin rush...