Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Please log in to reply
11827 replies to this topic

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
Ne feledjétek!!!

Feltöltött kép
BUDAPEST DOWNHILL

City Walls Race

Gellért-hegy

2008. Június 7.

A verseny helyszíne: Budapest: Szent Gellért tér

Rendezõ: Mátrai Betyárok Kerékpáros Sportegyesület

Rajt: Szabadság Szobor

Cél: Szent Gellért tér

Program:

Nevezés ideje:

2008. 06. 03. 08:00-tól 11:00-ig.

Szabad edzés: 08:00-tól 12:00-ig

Idõmérõ futam rajtja: 12:30

Döntõ futam rajtja: 16:30

Díjkiosztó: A verseny végén a Gellért téren

Kategóriák: Profi: Nõi, Férfi, Senior, Junior

Hobby: Kategóriák nélkül
Nevezési díj: Profi: 4000-Ft
Hobby: 2000-Ft

A szabadedzés ideje alatt a páylára, kizárólag benevezett versenyzõk mehetnek!

A versenyen mindenki saját felelõsségére indul, bukósisak használata kötelezõ! Védõfelszerelés ajánlott!
Felszállítást csak korlátozottan tudunk biztosítani. Az esetleges torlódások elkerülése végett, kérjük a versenyzõket, ha tehetik, saját autóval oldják meg a rajthoz szállítást.

Több infó: www.mbkse.hu
matraibetyarok@gmail.com

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Valamilyen úton módon az erõnléti szakok PR tevékenységére jut idõ / pénz.

na az erre vonatkozó kérdésem mindig megválaszolatlanul marad... mint az elõbb is. pedig ez lenne a lényeg.

t@arpi

t@arpi

vendég

• fórumtag
  • 91 posts

Árpi . A kiírt idõpontban nem rendezik meg a versenyt,sõt egyáltalán semmilyen versenyt(sajnos). Magyar Kupa nem maradhat el, és mivel ez válogató versenynek is volt meghírdetve, a nevezési határidõk(VB) miatt az idõpontot sem lehet módosítani. A fórumon te is részt vettél ahol összeállítottuk a versenynaptárat, a többi versenyszervezõvel eggyütt. Neked is tiszták voltak a feltételek, ugyanúgy mint a többieknek . Következetesek leszünk mert az elmaradt versenyek esetében van ez szövetségi rendelkezés, miszerint nem rendezhet MKversenyt 1évig az a szervezõ aki visszamondta a versenyrendezést.

Tiszta sor...
Csak azért gondoltam ezt a lehetõséget, mert a riderek nagy része gondolom nem VB-re megy és nekik tökéletes lett vonlna egy Bagolyírtás bulifutam akkor... így a mátraiak szervezése sem volt hiábavaló...
A szankció amivel pedig a szövetség él szerintem elég "büntetés" nekik, nem beszélve a relontott renoméjukról...

RP

Tuning mûvek

www.siklub-szombathely.hu

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

KÉRDÉS: hallottam olyat h ha valaki nem indult MK futamokon és az OBra menne ujhelyre már nem kaphat ott rajtszámot.. ez igaz-e. (tehát a bagolyi rajtszám az nem lesz jo..)

A Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség 2008ra elfogadott - és nyilvánossá tett - versenyszabályzata.

(Nincs olyan hogy "bagolyi" meg "újhelyi" rajtszám. Van a pontszerzõ futamokra kiadott rajtszám és minden más.)

mutafuka

mutafuka

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
KÉRDÉS: hallottam olyat h ha valaki nem indult MK futamokon és az OBra menne ujhelyre már nem kaphat ott rajtszámot.. ez igaz-e. (tehát a bagolyi rajtszám az nem lesz jo..)

2. SZERETNÉM ANNAK A FIGYELMÉT FELHIVNI AKI UJHELYEN RENDEZ VERSENYT, nehogy elfelejtse :D jo lenne ha az idõben kész lenne és nem maradna el v ilyesmi. sztem mindenki érdeke :)

barcikadh

barcikadh

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 posts

a felsõ szakason, ha a kereszt mellett vagy a közelében (abban a komoly sziklakertben) leviszitek a nyomot, nagyonsokan más véleménnyel lesznek az egri "csokipájáról" :D

Én úgytudom, hogy az a rész meg is lesz valósítva :D

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Az utolsó versenyetek Magyar Kupa minõsítését azért kellett volna átminõsíteni, mert egybeesett a versenyetek idõpontja a Fort William-i Vb-vel, amelynek egyenes következteteése az, hogy akik a VB-n elindultak, nem tudtak indulni a Bajnokságban, ezáltal nem tudtak bajnoki pontokat szerezni, és elúszott a Bajnoki címük is.

Magyar Kupa != Magyar Bajnokság

Sok mindenkinek, köztük nekem is elkerülte sokáig a figyelmemet ez az idõpont ütközés, de amikor észrevettem, rögtön jeleztem a szövetség felé, módosítás reményében, amelyet a szövetség határozatban elutasított.

Még szép hogy elutasította, így is kárt okozott az elindított pletyka is. (Akkor még ott voltunk a fórumon és emlékszem, hogy szóltunk - tavasszal.)

...mivel utolsó verseny volt akkorra már minden versenyzõ rendelkezett rajtszámmal, és csak pár darab ratszám(1-2) maradt nálunk.

Ha 40 új induló lett volna a rajtszámok akkor sem lettek volna ott...

Nincs senki a szövetségben tudtommal, aki ilyen jellegû feladatokat végezne.

Valamilyen úton módon az erõnléti szakok PR tevékenységére jut idõ / pénz.

Annak örülünk jelenleg, hogy a körülményekhez képest zökkenõmentesen zajlottak az eddigi futamok.

Az a baj, hogy ennek 10-12 éve örülni "kell".

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

Az összefogási szándékomat, eggyüttmûködésre neked is felajánlom,mint azoknaka srácoknak(Ulmer Ákos), akik lelkesen felajánlották a segítségüket, hogy a Jakab hegyen csináljanak egy pályát.

Igen Ákosék Jakab-hegy aljában a volt lõtéren csináltak pár pályát. Jakab-heggyel az a baj, ha a jobb nyomot akarnak használni, akkor a déli oldalt kell használni. Oda viszont a felszállítás elég nehéz ügy, mert meg kell kerülni az egész hegyet. Az elsõ rajzásunkon ezért sem volt felszállítás.
A hegy teteje viszont természetvédelmi terület. Nem lesznek könnyû helyzetben, ha oda akarnak versenyt szervezni...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Kit kereshetnék meg egy kisebb "dirt park" tervezése ügyében? Gulyás Misire már eleget vártunk. Bicskei helyszín (Bp-tõl nem messze), szállást tudunk biztosítani a munkák idejére. Egy olyan emberre lenne szükségünk, aki tudja, hogy miként néz ki egy bmx és dirt pálya amin a kisgyerekek is tudnak biciklizni, de esetleg fejlõdni is lehet rajta.

TTHBéla

TTHBéla

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

nem a szövetség rendezi, de neki kell megteremteni a lehetõségeket; egységes idõmérés, egységes arculat, képviselet a médiák irányában, képviselet a fõszponzorok felé. az ez irányba tett lépései a szövetségnek (ha egyáltalán voltak) nem érnek semmit.

Béla:
tényleg minden tiszteletem azért, hogy a szíveden viseled a dolgot, de:
"segítesz a pécsi srácoknak a szárnyaikat bontogatni"
elfelejted, hogy volt pécsi dh ob és kupafutamok. mecsextrém. ott azért nincs már, mert 1 héttel az egyik kupafutam elõtt megvontátok (volna) a kupabesorolást tõle, anélkül, hogy velünk bármi egyeztetés történt volna. emiatt kevesebb, mint 40 induló volt. ennek anyagi kárát mi nyeltük be.

aztán az OB-ra, amit szintén mi rendeztünk képtelenek voltatok lejutattni a rajtszámokat.

a mecsextrémben mindig pontosan ki voltak fizetve a pénzdíjak, szervezésileg mindig minden rendben volt, és elindultak a tárgyalások az erdészettel, hogy egy tv-torony pályát jelöljünk, ami aztán minden igényt kielégített volna.

a fent említett okok miatt nem folytatódtak ezen tárgyalások.

fent kérdeztem is, de megint nem válaszoltál rá.

egy utat látok: néhány versenyrendezõ összefog, és külön sorozatot indít, saját képviselettel.

Peti. A tavalyi szezonban 2 Magyar Kupafutamot, és 1 OB-t rendeztetek kis változtatásokkal ugyanazon a pályán. A versenyzõk ráuntak. Ezért voltak az utolsó Magyar Kupafutamon olyan kevesen. Az utolsó versenyetek Magyar Kupa minõsítését azért kellett volna átminõsíteni, mert egybeesett a versenyetek idõpontja a Fort William-i Vb-vel, amelynek egyenes következteteése az, hogy akik a VB-n elindultak, nem tudtak indulni a Bajnokságban, ezáltal nem tudtak bajnoki pontokat szerezni, és elúszott a Bajnoki címük is. Sok mindenkinek, köztük nekem is elkerülte sokáig a figyelmemet ez az idõpont ütközés, de amikor észrevettem, rögtön jeleztem a szövetség felé, módosítás reményében, amelyet a szövetség határozatban elutasított.
A TV tornyos tárgyalásokat pedig folytathatnátok, mert ha jó pálya lesz akkor nem 40 induló fog rajta elindulni hanem több. A rajtszámokban viszont igazad van, de mivel utolsó verseny volt akkorra már minden versenyzõ rendelkezett rajtszámmal, és csak pár darab ratszám(1-2) maradt nálunk.
Az összefogási szándékomat, eggyüttmûködésre neked is felajánlom,mint azoknaka srácoknak(Ulmer Ákos), akik lelkesen felajánlották a segítségüket, hogy a Jakab hegyen csináljanak egy pályát. Helyezzétek üzleti alapokra versenyeket, mert kb. ez ami várható a szövetségtõl. Én a magam részérõl ezután is megfogok mindent tenni ami az energiámból telik, de be kell mindenkinek azt látni, hogy ezt a tevékenységet én, és a szervezõ társaim társadalmi munkában végezzük, a sport iránti elhivatottságból. A szövetség egyetlen alkalmazottjától pedig nem lehet azt elvárni, hogy marketing feladatokat is ellásson. Nincs senki a szövetségben tudtommal, aki ilyen jellegû feladatokat végezne. Magunkra vagyunk utalva, támogatás nélkül. Annak örülünk jelenleg, hogy a körülményekhez képest zökkenõmentesen zajlottak az eddigi futamok.Viszont nagy szükség lenne a ti munkátokra is odalent.

TTHBéla

TTHBéla

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

a felsõ szakason, ha a kereszt mellett vagy a közelében (abban a komoly sziklakertben) leviszitek a nyomot, nagyonsokan más véleménnyel lesznek az egri "csokipájáról" :D

Összefogás: errõl beszéltem tavaly, ha szövetség nem végzi a dolgát "saját szövetséget kell létrehozni" még ha nem is "hivatalos", az a lényeg, hogy mûködjön, és haladjon elõre a sport. egyébként meg grat és köszönet a gyors mentésért, tudom szorítanak az idõk...

Ott lesz lehozva:), és egy kicsit megtuningoljuk a mostani nyomokat. Az összefogáshoz viszont idõ kell, türelem, és munka.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Rocsi, szerintem nagyon rossz irány a szövetségtõl várni a megoldást - sehol a Világon nem így mûködik - mindenhol piaci alapon történik a versenyszervezés - miért pont itt mûködne így?

nem a szövetség rendezi, de neki kell megteremteni a lehetõségeket; egységes idõmérés, egységes arculat, képviselet a médiák irányában, képviselet a fõszponzorok felé. az ez irányba tett lépései a szövetségnek (ha egyáltalán voltak) nem érnek semmit.

Béla:
tényleg minden tiszteletem azért, hogy a szíveden viseled a dolgot, de:
"segítesz a pécsi srácoknak a szárnyaikat bontogatni"
elfelejted, hogy volt pécsi dh ob és kupafutamok. mecsextrém. ott azért nincs már, mert 1 héttel az egyik kupafutam elõtt megvontátok (volna) a kupabesorolást tõle, anélkül, hogy velünk bármi egyeztetés történt volna. emiatt kevesebb, mint 40 induló volt. ennek anyagi kárát mi nyeltük be.

aztán az OB-ra, amit szintén mi rendeztünk képtelenek voltatok lejutattni a rajtszámokat.

a mecsextrémben mindig pontosan ki voltak fizetve a pénzdíjak, szervezésileg mindig minden rendben volt, és elindultak a tárgyalások az erdészettel, hogy egy tv-torony pályát jelöljünk, ami aztán minden igényt kielégített volna.

a fent említett okok miatt nem folytatódtak ezen tárgyalások.

fent kérdeztem is, de megint nem válaszoltál rá.

egy utat látok: néhány versenyrendezõ összefog, és külön sorozatot indít, saját képviselettel.

TTHBéla

TTHBéla

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

Marha egyszerû... legyen a Bagolyírtás akkor, de ne lehessen hivatalos kupafutam...
Eltörölni semmiképp nem szabad, mert egy jó verseny maradna el, de ha erre rábólint a szövetség, akkor ebbõl mindenki rendszert fog csinálni, és akkor már tényleg felesleges versenynaptárt készíteni... egy kicsit legyünk már következetesebbek.
Volt rá X hónap, hogy megszervezzék... nabumm nem sikerült... megesik... ezért ne büntessük õket, de azért ennyire elnézõek se legyünk ha már valamilyen cél felé tartunk... vagy ne gyártsunk feleslegesen elveket...

Árpi . A kiírt idõpontban nem rendezik meg a versenyt,sõt egyáltalán semmilyen versenyt(sajnos). Magyar Kupa nem maradhat el, és mivel ez válogató versenynek is volt meghírdetve, a nevezési határidõk(VB) miatt az idõpontot sem lehet módosítani. A fórumon te is részt vettél ahol összeállítottuk a versenynaptárat, a többi versenyszervezõvel eggyütt. Neked is tiszták voltak a feltételek, ugyanúgy mint a többieknek . Következetesek leszünk mert az elmaradt versenyek esetében van ez szövetségi rendelkezés, miszerint nem rendezhet MKversenyt 1évig az a szervezõ aki visszamondta a versenyrendezést.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

Az , hogy csokifutamok voltak rajta edddig az nem a pályát minõsíti, hanem azt, hogy a szervezõk inkább bulifutamokat szerveztek, és nem pontszerzõfutamokat. Az tény és való, hogy a pálya nehézségi szintje eddig nem közelítette meg egy külföldi pálya nívóját, de vannak a helynek tartalékai, amelyeket már erre aversenyre is elõ fogunk hozni. Ebben a kényszerszülte helyzetben ezt tudtam megoldani. Köszönet az Egri srácoknak és Viktornak a rugalmasságukért. Azt szeretném még elmondani, hogy egy sajátos összefogás kezd kialakulni itt közöttünk az északi régióban: Kolibri Sc- KKSKMiskolc-EHSE Eger, amelynek a lényege, hogy közösen próbálunk egymás segítése mellett versenyt szervezni. Lásd példaként a legutóbbi Bükkszenlászlói futamot, és a mostani Eged DH-t. Az a célom, hogy a többi szervezõvel is hasonló kapcsolatot építsek ki, mert csak közös összefogással léphetünk elõre. Hasonló jó viszony kezd kialakulni a Kõszegiekkel is Árpi-Jakesz, valamint a Pécsi srácoknak is igértem segítséget, hogy bontogathassák a szárnyaikat-Ulmer Ákos. Reméljük jövõre összejön az a Pécsi(Pécs környéki) pálya is, mert nagy szükség volna az ottani régióban bringázó srácok bevonására is.

Összefogás: errõl beszéltem tavaly, ha szövetség nem végzi a dolgát "saját szövetséget kell létrehozni" még ha nem is "hivatalos", az a lényeg, hogy mûködjön, és haladjon elõre a sport. egyébként meg grat és köszönet a gyors mentésért, tudom szorítanak az idõk...

TTHBéla

TTHBéla

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

Teljesen igazad van, így alakult, bocs (bár nem én szerveztem volna, csak mindenki így gondolja). Ott bukott el, hogy semmit nem ad a szövetség, de még pénzdíjat is biztosítani kell, és ez már teljesen betette a kaput (Béla, ne vedd magadra, tudom, ha tehetnéd megoldanád).
Nem kell izgulni, verseny lesz, ha nem MK, akkor nem, teljesen érthetõ,
attól még lehet egy jót versenyezni, csak nem lesz pénzdij meg két szöv. bíró, de ezenkivül minden lesz.
Ha valaki mégis szeretne vasárnap bringázni a Bagolyon, küldjön nekem egy e-mailt, és szerzek teherautót. Ha valaki beigéri és nem jön le, az viszont többet ne is jöjjön errefele, mert az nagy kib***ás velünk!

Így alakult, bocs. Ezt azért korábban kellett volna mondani. Amikor a fórumon meghatároztuk a kupafutamok számát, helyét, és idejét, a feltételek akkor is ugyanezek voltak, mert elhangzott már akkor is hogy az idõmérés nem lesz finanszírozva szövetségileg. Nem akarok senkit, fõleg téged megbántani, de azért nem a versenyt megelõzõen 1 héttel kellene azt kijelenteni, hogy elmarad . Most már mindegy, essünk rajta túl, mert az Egri EHSE-s srácoknak köszönhetõen megrendezzük a Kupafutamot. Kupafutam nem maradhat el, és mindenre lehet megoldást, találni. kérésem az lenne felétek, ha már nem rendezitek meg a futamot, akkor ne szervezzetek rá a hétvégére buli ,vagy más rendezvényt, mert az meg velünk nem volna tisztességes, inkább gyertek el ti is versenyezni az Eged-re

TTHBéla

TTHBéla

vendég

• fórumtag
  • 60 posts

apám hova süllyedünk, csoki pályábol OB EB
válogato tököm tudja mi... pff.. am ügyes h összehozza gyorsan az egészet.. !!

Az , hogy csokifutamok voltak rajta edddig az nem a pályát minõsíti, hanem azt, hogy a szervezõk inkább bulifutamokat szerveztek, és nem pontszerzõfutamokat. Az tény és való, hogy a pálya nehézségi szintje eddig nem közelítette meg egy külföldi pálya nívóját, de vannak a helynek tartalékai, amelyeket már erre aversenyre is elõ fogunk hozni. Ebben a kényszerszülte helyzetben ezt tudtam megoldani. Köszönet az Egri srácoknak és Viktornak a rugalmasságukért. Azt szeretném még elmondani, hogy egy sajátos összefogás kezd kialakulni itt közöttünk az északi régióban: Kolibri Sc- KKSKMiskolc-EHSE Eger, amelynek a lényege, hogy közösen próbálunk egymás segítése mellett versenyt szervezni. Lásd példaként a legutóbbi Bükkszenlászlói futamot, és a mostani Eged DH-t. Az a célom, hogy a többi szervezõvel is hasonló kapcsolatot építsek ki, mert csak közös összefogással léphetünk elõre. Hasonló jó viszony kezd kialakulni a Kõszegiekkel is Árpi-Jakesz, valamint a Pécsi srácoknak is igértem segítséget, hogy bontogathassák a szárnyaikat-Ulmer Ákos. Reméljük jövõre összejön az a Pécsi(Pécs környéki) pálya is, mert nagy szükség volna az ottani régióban bringázó srácok bevonására is.

joshfoto

joshfoto

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
www.josh.mlap.hu
Komlói képek!

mutafuka

mutafuka

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
apám hova süllyedünk, csoki pályábol OB EB válogato tököm tudja mi... pff.. am ügyes h összehozza gyorsan az egészet.. !!

barcikadh

barcikadh

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 posts
EgedDH 2008 05 31-06 01 Eb/Vb válogató
plakát:
Feltöltött kép

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

inkább azt kérdezném, hogy miben merül ki a szövetség munkája? mit tudott intézni az elmúlt egy évben? le van ez írva valahol? készült terv, vagy bármilyen vállalás, hogy mit kell elérni?

Rocsi, szerintem nagyon rossz irány a szövetségtõl várni a megoldást - sehol a Világon nem így mûködik - mindenhol piaci alapon történik a versenyszervezés - miért pont itt mûködne így?
Lehet, hogy régebben a szövetség rendezett versenyeket, és ennek voltak pozitív oldalai is, de legalább ennyi negatív dolog is volt.

Én tisztában vagyok vele hogy nem mindenkinek vannak olyan anyagi lehetõségei mint a Dirtparknak, de volt egy hozzáállás különbség is pld. hogy az elvállalt munkát / feltételeket tûzzel-vassal megvalósították és ez nem (feltétlenül) pénz kérdése.