Kedves Nates!
"....A szövetség nem rendezte meg a május végi Bagolyirtást, ezért néztük ki az augusztusi idõpontot, mert akkor semmilyen verseny nem volt kiírva. Direkt figyeltünk rá, hogy senkivel ne ütközzünk. A tokodi verseny nem erre az idõpontra lett kiírva. (Tudom a konatalálkozó miatt tolták el.) de mivel a bagolyirtási verseny a mátraszentimrei falunapok keretein belül lesz megrendezve, mi már nem tudjuk és nem is akarjuk más idõpontra tenni!!!)...."
Úgy érzem itt az ideje rendbe tenni az általad említett május végi versenyt.
-A szövetségnek nem feladata a versenyek megrendezése.
-A januárban általam összehívott DH,és 4x fórumon megvitattuk a szabálymódosítás tervezetet, elkészítettük a 2008-as versenynaptárat, valamint kijelöltük a Magyar Kupa, az OB, valamint a ranglista versenyek szervezõit. Ismertettük a versenyek rendezési feltételeit, tehát mindenki tudta milyen körülmények között kell, és lehet versenyt rendezni.
-A fórumon megjelent : Kõszeg MK rendezõi: Jakesz, Tóth Árpi,
Felsõtárkány ranglista: Katona Viktor
Bükkzsérc(Bükkszentkereszt): Tóth Béla
Bükkszentkereszt: KKSK
Mátra-Bagplyírtás: Székely András
Valamint ...:Módos Gabriella, Zsoldos Éva, Bartucz László, Seti, és elnézést azoktól akiket név szerint nem tudok most felsorolni.
A fórumon Székely"Küllõ" Andris vállalta hogy a Mátra-Bagolyírtáson 2 MK futamot megrendez. Megállapodtunk abban, hogy 1 verseny rendezése az biztosabb. Mivel szerettük volna elkerülni hogy olyas valakik rendezzenek akik megbízhatatlanok örömmel vettük az András rendezési szándékát, mert mindíg megbízható szavahihetõ rendes srácnak ismertük meg õt. A mátrai pálya adottságai közismertek, ezért esett a választás erre a helyszínre.
-A továbbiakban a szövetség titkárának(Módos Gabi) a feladata a kijelölt verseny szervezõkkel felvenni a kapcsolatot, és szerzõdést kötni az adott verseny lebonyolítására.
-Bízva "Küllõ" versenyszervezési igéretében fel sem merült a kételkedés gyanuja.
-Sajnálatos módon azonban mint utólag kiderült a Mátrai versenyt Küllõ nem saját maga , hanem más szervezõ nevében tette akik nem vállaták a megrendezését.
-Ami pedig a legsajnálatosabb, hogy Küllõ nem is értesített arról, hogy nem rendezik meg ezt a versenyt, hanem, én ezen a fórumon szereztem róla tudomást a rendezvényt megelõzõen 5 nappal.(maj 25.-én vasárnap este 10:00-kor
-Másnap kérdõre vontam Küllõt a hír igazsága felõl, aki megerõsítette, nem rendezik meg a versenyt.
-Gyorsan kellett cselekednünk, mert a Mátrai MK egyben EB-VB válogató futamnak is volt kiírva. Felhívtam az EHSE vezetõjét Katona Viktort, meg tudnánk-e szervezni a hétvégére kiírt versenyt az Eged hegyen. Viktor, és csapata vállalta a pálya kialakítását, kiszalagozását, rám pedig a versenyszervezés anyagi, technikai, és adminisztrativ része maradt. Mondanom sem kell milyen hatalmas munkát végeztünk el 5 nap alatt.
-Azonban nem várt akadályok léptek fel a szövetség felõl, akiktõl engedélyt kértünk a MK helyszínének módosítására. Elõször hozzájárultak, majd szerdán közölték, hogy mégsem engedélyezik. Sorba felhívtam az elnökségi tagokat, hogy mi a problémájuk tulajdonképpen, de olyan kifogásokat keresetek, hogy egyes bírói véleményre utalva, a pálya nem alkalmas MK rendezésre. Közöltem velük hogy a pálya minden tekintetben alkalmas a szabályzatban elõírtaknak(azt azért el kell ismerni, hogy nem egy VB szintû pálya). A következõ kifogásuk az volt, hogy nincs a pályának területi engedélye. Kérésükre a megadott fax számra 10 percenbelül elküldtük a kért engedélyeket. Ennek ellenére pénteken még mindíg volt olyan elnökségi tag, aki még mindíg azt kérdezte "... ki is írta alá az engedélyeket hogy is hívják..?"
-Volt olyan elnökségi tag, aki támogatta volna az EHSE csapatot a versenyszervezésben anyagilag is,de amikor megtudta hogy a szervezésben részt veszek személy szerint én is akkor megvonta a megigért támogatást a klubtól. Indoklás természetesen nincs és úgy érzem hogy ennek a tagnak nem tettem soha rossszat, de a történetnek messzire visszanyúló szálai vannak, amelyek összefüggnek egyes objektiv, részrehajlás nélküli szakágvezetõi döntésemmel, amely kellemetlenül érintette az általa vezetett sport club versenyzõit.
-Idõközben az elmaradt Mátrai verseny szervezõi olyan információkat jelentettek meg ezen a fórumon, hogy az eredetileg meghírdetett idõpontban házi versenyt rendeznek ugyanazon a pályán felszállítással. Kértem levélben Küllõt ha már ilyen minõsíthetetlen módon nem rendezik meg az általa vállalt versenyt akkor legalább ne tegyenek keresztbe nekünk azzal, hogy az amúgy is szûkös versenyzõi létszámot megosztják. Mint utólag kiderült kérésem hiábavaló volt mert megtartották az imént említett rendezvényt.
-A versenyre felszállítással készültünk, amely szombaton 4 felszállító autót jelentett. Azonban a szombati napon olyan kevés induló jelentkezését regisztráltuk, (30 fõ), hogy 2 felszállító autót el kellett küldenünk a költségek csökkentése miatt. Vasárnapra viszont megugrott a jelentkezõk száma, ésa több mint 60 indulóval kezdtük meg a versenyt, amely még mindíg nagyon kevés egy tisztességes +- 0-s verseny lerendezéséhez.A kevés indulói létszám köszönhetõ a Mátrai verseny elmaradásával kapcsolatos híreknek.
-További nehézség volt az idõmérés megszervezése, mert mint kiderült, a Mátraiak-Küllõ nem foglalta le az eddig bevált idõmérõt Gótczi Antit, aki nem tudta azt az idõ rövidsége miatt vállalni, mert más beszervezett programja volt már. Ezért felkértem Szlovákiából barátaimat, bonyolítsák le az idõmérsét,amelyet hosszas egyeztetés után el is vállaltak, dupla annyi összegért mint a hazaiak. A teljesítményük viszont igazán dicséretet érdemel, mert egy Mo-on példátlan pontossággal, és gyorsasággal végezték feladatukat.
-A versenyen voltak hiányosságok, de összeségében egy jó hangulatú rendezvény volt.
A verseny után Székely Küllõ Andrist felhívtam, felsoroltam a fent említett problémákat, és említettem, hogy milyen anyagiveszteség érte tevékenységük miatt a szervezõket, aki elismerte hibáját, és megígérte, hogy anyagilag kárpótolni fogja a szervezõket. .......Várjuk.
-Úgyhogy kedves Mátrai szervezõk: sok sikert kívánok nektek a szervezéshez, kívánom hogy ne legyetek olyan helyzetben mint amit én és a Viktor vállaltunk magunkra a sport iránt érzett elhivatottságból. Úgy látszik valakibõl, valakikbõl hiányzik ez, és csak az anyagiérdekeket tartják szem elõtt. Tartsatok ti is annyira össze,mint ahogyan mi itt a Bükkben összetartunk KOLIBRI-EHSE-KKSK.Ajánlom ezt egyébként mindenki figyelmébe, akik az összetertás helyett a széthúzást,az örökös problémák generálást tartják elsõdleges feladatuknak.
Mindaddig nem lesz Magyar Kupa, OB, Ranglista verseny azon a pályán, ameddig nem jelentkezik olyan versenyszervezõ amely rendelkezik megbízható versenyrendezési referenciákkal. A terület, nem, de a szervezõk elveszítették a jogot arra, hogy 2 évig a fent említett versenyek közül valamelyiket is megrendezzék