Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
602 hozzászólás a témában

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Végre már nekem is van képem a bicómról, az elkövetõ itt is Mellon volt. Köszi Mellon.

Feltöltött kép

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
zolle: 17 collos a vázad?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
szép az a teló ;D, Mellonnak gratula (vagy a gépének) profi képek.

zylexy

zylexy

törzsvendég

• fórumtag
  • 523 hozzászólás
Hát nem csoda, súlya is lehet a kicsikének!
Azért nem kell panaszkodnod! Baromi jó bringád van ;)

Csak így tovább!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Hát jah... jól mûködik; a gondok a megállással vannak... ::)

zylexy

zylexy

törzsvendég

• fórumtag
  • 523 hozzászólás
Jorus: javaslok, még egy-egy Gustav M-et, és akkor jó lesz  ;D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Mellonnak hála normális képet sikerült csinálni a kerékpáromról végre:

Feltöltött kép

Feltöltött kép

kelo

kelo

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Én egy Magellan Polaris 2000-es alu vázzal,
deore V-fékkekl, STX-RC váltó elõl/hátul.
Alesa felni, Panarecer külsõk, és egy RS Judy TT
villa-nyomulok. Mind a három Duna Maratont
kifogástalanul bírta. Idén a 100 km-n indultam,
és semmi gond nem volt a brinyóval, míg az út mellet ekég sok embert láttam szerelegetni.
Tiszetlet a defekteseknek.
Üdv. K.

zylexy

zylexy

törzsvendég

• fórumtag
  • 523 hozzászólás
Ha lapozgatjátok a Biker's Guide katalógust, rátalálhattok a Mongoose Rockadile LTD bringára.
Nekem olyan van, csak az elsõ telót cseréltem le egy RST Omega TL-re, és vettem rá egy elsõ Deore mechanikus tárcsát. Plusz minusz 1-2 apróság  ;D

BoGar

BoGar

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Úgy látom itt kellett volna kezdenem a topicot. De még most sem késõ. Nekem egy Mali Ironman országútim van, azzal nyomulok. Shimano 105-ös váltó Cr-Mo villa, alu hajtómû, FSA ahead-es kormanycsapágy.

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
ringat+bringat :)

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
Zolee a dig.kam altalban rosszab minoseg mint egy filmmel kattogo , sajna a ringat nem latom :(

mmm

mmm

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Hali!

Én egy magellan cratert(alu) nyomok.Vegyes érzelmeim vannak.Gondoltam hogy az acera egy nulla de nem hittem hogy ennyire.Sokáig le akartam cserélni de már nem érdekel annyira hisz alig váltok :)vettem hozzás rst 381aet telót az egész jól üzemel.még a váz tetszik mert ezzel a telóval pont jó lett a geometria.agy, felni, gumi hulladék(b+,remerx,nemistom).A hátsó felni már reped! is a szeleprésznél.ja és mostanra szükségszerûvé vált a középrész cseréje :'(szóval fos majdnem az egész, de szerintem az egyel jobb magellán cangák már lényegesen jobbak.Az is elképzelhetõ hogy ezt a bicót nem méteres ugratásokra meg jános hegyi betyárkodásra tervezték ;D ;D ;D Mit gondoltok, legalább a crater váz tûrhetõ vagy attól is mihamarabb szabaduljak meg???
ßyez all

Astro

Astro

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
[glow=red,2,300]Én egy HeavyTools Flashsel nyomulok (versenyen  :) )[/glow]

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Sikerült végre képet csinálni a szamaramról. Sajna nincs digikam, így rossz a minõség, de valami látszik...
http://kep.tar.hu/zolle
17"os Mali Viper, Zokes Zone telóval, Alivio szettel, és Sram fékekkel

ruff

ruff

törzsvendég

• fórumtag
  • 784 hozzászólás
Misaab ( bocs ha rosszul írom a neved ,de 5 másodpercig sem tom a fejemben tartani ) , vegyél egy kisebb XC gépet ,tehát arra nagyon ügyelj , hogy ne legyen nagy, kényelmesen mozogj rajta, sõt úgy az igazán jó , ha nem te mozogsz rajta kényelmesen, hanem õ mozog alattad kényelmesen ! Ezt így nehéz megérteni, de ha kipróbálsz egy 18" - os meg egy 20" -os biciklit , akkor világosabb leszel Szidharta bácsi. Így XC - zni is jó lesz ,de jó lesz enyhe freeridera, ( még ha nem is a legjobb ) , és el tudod majd dönteni, hogy hova is tartozol igazából.Én pl egy 17"-es binyirglit nyúzok , ha betonon megyek nagyon kihúzom a nyerget, ha nem akkor, picit leengedem, és mivel a váz nem nagy nekem ( 165 centi vagyok, mielútt még te is 17"-osat akarnál ) , minden terepen jó.
Ha elkezdesz XC - zni , még ha nem is veszed olyan komolyan, hogy edzéstervet csinálj magadnak, stb, nézz utána egy - két ilyen dolognak is ,mert nem kellemes az ,ha azért kedved megy tõle, mert egyszerûen nem pihened ki magad rendesen vagy vmi hasonló .
minden jót  ;)

cAb

cAb

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Nos MiSAAB

1. Ha az erdõ vonzz, akkor csak álmodd meg a gép árát...  ami ugyis kevés lesz, mert nem lehet tökéletes gépet venni, esetleg összerakni.. de az is nehéz elsõre. Szóval ruházz bele, és majd ugyis alakulnak igényeid, elvárásaid, lecserélsz ezt-azt. Ne akarj egyszer menni bringaboltba, mert nem jön össze. Az új bicóval vissza kell járni fõleg az elsõ hónapban ilyen olyan állítások miatt, akármennyiért is vetted. Aztán jönnek a Te ötleteid, a kényelmesebb ülés, minipumpa, más gumik, kormányszarv, ilyesmik. Mégkésõbb pedig alkatrészek is vagy elhasználódnak, vagy csak rájössz, a másik mennyivel jobb :)

2. Ha már ugyis saab, akkor vegyél egyet nekem.. öö 900? nem, nem! inkább egy 93 -ast, mondjuk egy királykék Viggen épp meg is felelne.

Köszi :: cAb

MiSAAB

MiSAAB

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Köszi,hogy rámhederitettél!
Képzeld a trialba már belekóstoltam anno a deszkáskorszakomba, ezért az kilõve.Úgy érzem ami közelebb áll hozzám az az XC és a light FR.

cAb

cAb

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Úgyamúgy:

Nékem egy acélcápám van, Magellan Crater Hi-Ten, simán 15 kiló, 19,5".

De nekem ezzel sok szép erdõt sikerült megnézni, valamint a triál szagú dolgokat kostólgattam, amig meg nem halt a hajtómûvem  :-/ (cAbtriál alatt értsd: 25 cm nyuszi, 90 fok nyuszi, pár ugrás a hátsón).

De alakjából és az kevés centit mozgó RST 281-esbõl nem csak a CC, hanem a csere is következik.

Megálmodtam egy anti-shimano gépet, nem elvbõl, csak így jött össze... Mert annyi minden nem okés a Cratremen, hogy ittazideje.

Ami megvan az új gépbõl:

- GT picit íves kormány
- Acor szarv (aminek a keresztmettszete 1:1-be IKE)
- B+ stucni (van 2 is)
- Sram 9.0 fék e+h
- Sram 9.0 fékkar e+h
- Sram 9.0 shorty váltókar e+h
- Sram 7.0 hátsó váltó
- Wellgo szöges pedál (ma csinált a vádlimra párduckaromnyomokat  ::) )

Ami lesz egy szép napon:

- váz: polaris, meridaspeed, akármi
- hajtókar: FSA vagy ISIS vagynem
- racsni: Sram 7.0 vagy 9.0
- lánc: Sram PC69
- Mono: vagy Isis vagynem
- Telo: RockShox XC, ilyesmi

Jó terepet!
cAb

cAb

cAb

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Nos, MiSAAB

nekem az a véleményem, hogy minnél drágább egy bicó, annál speciálisabban alkalmas a területén, de annál alkalmatlanabb a többi dologra.

Ha nem érzed még, mire vágysz, szerintem egy egyszerûbb, "semmire se igazán, de mindenre kicsit" bringával kostólj bele, és ha megálmodtad, mi a tuti, akkor érdemes specializálódottan megvenni a kész bringát olcsóbbért, vagy összerakni egy jobbat, többért.

Mert rákattansz a triálra és a 18"-as cross country váz hamar nagy lesz és fordítva.

Üdv: cAb