Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Ki milyen bringával nyomul?
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 04:20
Írta 2002. július 25. - 18:10

Végre már nekem is van képem a bicómról, az elkövetõ itt is Mellon volt. Köszi Mellon.

Írta 2002. július 23. - 23:43

Írta 2002. július 23. - 23:14

Írta 2002. július 23. - 20:03

Hát nem csoda, súlya is lehet a kicsikének!
Azért nem kell panaszkodnod! Baromi jó bringád van
Csak így tovább!
Azért nem kell panaszkodnod! Baromi jó bringád van

Csak így tovább!
Írta 2002. július 23. - 18:55

Írta 2002. július 23. - 18:52

Írta 2002. július 23. - 18:45

Írta 2002. július 22. - 14:51

Én egy Magellan Polaris 2000-es alu vázzal,
deore V-fékkekl, STX-RC váltó elõl/hátul.
Alesa felni, Panarecer külsõk, és egy RS Judy TT
villa-nyomulok. Mind a három Duna Maratont
kifogástalanul bírta. Idén a 100 km-n indultam,
és semmi gond nem volt a brinyóval, míg az út mellet ekég sok embert láttam szerelegetni.
Tiszetlet a defekteseknek.
Üdv. K.
deore V-fékkekl, STX-RC váltó elõl/hátul.
Alesa felni, Panarecer külsõk, és egy RS Judy TT
villa-nyomulok. Mind a három Duna Maratont
kifogástalanul bírta. Idén a 100 km-n indultam,
és semmi gond nem volt a brinyóval, míg az út mellet ekég sok embert láttam szerelegetni.
Tiszetlet a defekteseknek.
Üdv. K.
Írta 2002. július 21. - 21:06

Ha lapozgatjátok a Biker's Guide katalógust, rátalálhattok a Mongoose Rockadile LTD bringára.
Nekem olyan van, csak az elsõ telót cseréltem le egy RST Omega TL-re, és vettem rá egy elsõ Deore mechanikus tárcsát. Plusz minusz 1-2 apróság ;D
Nekem olyan van, csak az elsõ telót cseréltem le egy RST Omega TL-re, és vettem rá egy elsõ Deore mechanikus tárcsát. Plusz minusz 1-2 apróság ;D
Írta 2002. július 21. - 20:47

Úgy látom itt kellett volna kezdenem a topicot. De még most sem késõ. Nekem egy Mali Ironman országútim van, azzal nyomulok. Shimano 105-ös váltó Cr-Mo villa, alu hajtómû, FSA ahead-es kormanycsapágy.
Írta 2002. július 17. - 22:57

Írta 2002. július 17. - 22:56

Zolee a dig.kam altalban rosszab minoseg mint egy filmmel kattogo , sajna a ringat nem latom

Írta 2002. július 17. - 13:45

Hali!
Én egy magellan cratert(alu) nyomok.Vegyes érzelmeim vannak.Gondoltam hogy az acera egy nulla de nem hittem hogy ennyire.Sokáig le akartam cserélni de már nem érdekel annyira hisz alig váltok :)vettem hozzás rst 381aet telót az egész jól üzemel.még a váz tetszik mert ezzel a telóval pont jó lett a geometria.agy, felni, gumi hulladék(b+,remerx,nemistom).A hátsó felni már reped! is a szeleprésznél.ja és mostanra szükségszerûvé vált a középrész cseréje :'(szóval fos majdnem az egész, de szerintem az egyel jobb magellán cangák már lényegesen jobbak.Az is elképzelhetõ hogy ezt a bicót nem méteres ugratásokra meg jános hegyi betyárkodásra tervezték ;D ;D ;D Mit gondoltok, legalább a crater váz tûrhetõ vagy attól is mihamarabb szabaduljak meg???
ßyez all
Én egy magellan cratert(alu) nyomok.Vegyes érzelmeim vannak.Gondoltam hogy az acera egy nulla de nem hittem hogy ennyire.Sokáig le akartam cserélni de már nem érdekel annyira hisz alig váltok :)vettem hozzás rst 381aet telót az egész jól üzemel.még a váz tetszik mert ezzel a telóval pont jó lett a geometria.agy, felni, gumi hulladék(b+,remerx,nemistom).A hátsó felni már reped! is a szeleprésznél.ja és mostanra szükségszerûvé vált a középrész cseréje :'(szóval fos majdnem az egész, de szerintem az egyel jobb magellán cangák már lényegesen jobbak.Az is elképzelhetõ hogy ezt a bicót nem méteres ugratásokra meg jános hegyi betyárkodásra tervezték ;D ;D ;D Mit gondoltok, legalább a crater váz tûrhetõ vagy attól is mihamarabb szabaduljak meg???
ßyez all
Írta 2002. június 09. - 18:25

Írta 2002. június 09. - 10:44

Sikerült végre képet csinálni a szamaramról. Sajna nincs digikam, így rossz a minõség, de valami látszik...
http://kep.tar.hu/zolle
17"os Mali Viper, Zokes Zone telóval, Alivio szettel, és Sram fékekkel
http://kep.tar.hu/zolle
17"os Mali Viper, Zokes Zone telóval, Alivio szettel, és Sram fékekkel
Írta 2002. május 21. - 21:24

Misaab ( bocs ha rosszul írom a neved ,de 5 másodpercig sem tom a fejemben tartani ) , vegyél egy kisebb XC gépet ,tehát arra nagyon ügyelj , hogy ne legyen nagy, kényelmesen mozogj rajta, sõt úgy az igazán jó , ha nem te mozogsz rajta kényelmesen, hanem õ mozog alattad kényelmesen ! Ezt így nehéz megérteni, de ha kipróbálsz egy 18" - os meg egy 20" -os biciklit , akkor világosabb leszel Szidharta bácsi. Így XC - zni is jó lesz ,de jó lesz enyhe freeridera, ( még ha nem is a legjobb ) , és el tudod majd dönteni, hogy hova is tartozol igazából.Én pl egy 17"-es binyirglit nyúzok , ha betonon megyek nagyon kihúzom a nyerget, ha nem akkor, picit leengedem, és mivel a váz nem nagy nekem ( 165 centi vagyok, mielútt még te is 17"-osat akarnál ) , minden terepen jó.
Ha elkezdesz XC - zni , még ha nem is veszed olyan komolyan, hogy edzéstervet csinálj magadnak, stb, nézz utána egy - két ilyen dolognak is ,mert nem kellemes az ,ha azért kedved megy tõle, mert egyszerûen nem pihened ki magad rendesen vagy vmi hasonló .
minden jót
Ha elkezdesz XC - zni , még ha nem is veszed olyan komolyan, hogy edzéstervet csinálj magadnak, stb, nézz utána egy - két ilyen dolognak is ,mert nem kellemes az ,ha azért kedved megy tõle, mert egyszerûen nem pihened ki magad rendesen vagy vmi hasonló .
minden jót

Írta 2002. május 21. - 19:26

Nos MiSAAB
1. Ha az erdõ vonzz, akkor csak álmodd meg a gép árát... ami ugyis kevés lesz, mert nem lehet tökéletes gépet venni, esetleg összerakni.. de az is nehéz elsõre. Szóval ruházz bele, és majd ugyis alakulnak igényeid, elvárásaid, lecserélsz ezt-azt. Ne akarj egyszer menni bringaboltba, mert nem jön össze. Az új bicóval vissza kell járni fõleg az elsõ hónapban ilyen olyan állítások miatt, akármennyiért is vetted. Aztán jönnek a Te ötleteid, a kényelmesebb ülés, minipumpa, más gumik, kormányszarv, ilyesmik. Mégkésõbb pedig alkatrészek is vagy elhasználódnak, vagy csak rájössz, a másik mennyivel jobb
2. Ha már ugyis saab, akkor vegyél egyet nekem.. öö 900? nem, nem! inkább egy 93 -ast, mondjuk egy királykék Viggen épp meg is felelne.
Köszi :: cAb
1. Ha az erdõ vonzz, akkor csak álmodd meg a gép árát... ami ugyis kevés lesz, mert nem lehet tökéletes gépet venni, esetleg összerakni.. de az is nehéz elsõre. Szóval ruházz bele, és majd ugyis alakulnak igényeid, elvárásaid, lecserélsz ezt-azt. Ne akarj egyszer menni bringaboltba, mert nem jön össze. Az új bicóval vissza kell járni fõleg az elsõ hónapban ilyen olyan állítások miatt, akármennyiért is vetted. Aztán jönnek a Te ötleteid, a kényelmesebb ülés, minipumpa, más gumik, kormányszarv, ilyesmik. Mégkésõbb pedig alkatrészek is vagy elhasználódnak, vagy csak rájössz, a másik mennyivel jobb

2. Ha már ugyis saab, akkor vegyél egyet nekem.. öö 900? nem, nem! inkább egy 93 -ast, mondjuk egy királykék Viggen épp meg is felelne.
Köszi :: cAb
Írta 2002. május 20. - 22:38

Köszi,hogy rámhederitettél!
Képzeld a trialba már belekóstoltam anno a deszkáskorszakomba, ezért az kilõve.Úgy érzem ami közelebb áll hozzám az az XC és a light FR.
Képzeld a trialba már belekóstoltam anno a deszkáskorszakomba, ezért az kilõve.Úgy érzem ami közelebb áll hozzám az az XC és a light FR.
Írta 2002. május 20. - 22:18

Úgyamúgy:
Nékem egy acélcápám van, Magellan Crater Hi-Ten, simán 15 kiló, 19,5".
De nekem ezzel sok szép erdõt sikerült megnézni, valamint a triál szagú dolgokat kostólgattam, amig meg nem halt a hajtómûvem :-/ (cAbtriál alatt értsd: 25 cm nyuszi, 90 fok nyuszi, pár ugrás a hátsón).
De alakjából és az kevés centit mozgó RST 281-esbõl nem csak a CC, hanem a csere is következik.
Megálmodtam egy anti-shimano gépet, nem elvbõl, csak így jött össze... Mert annyi minden nem okés a Cratremen, hogy ittazideje.
Ami megvan az új gépbõl:
- GT picit íves kormány
- Acor szarv (aminek a keresztmettszete 1:1-be IKE)
- B+ stucni (van 2 is)
- Sram 9.0 fék e+h
- Sram 9.0 fékkar e+h
- Sram 9.0 shorty váltókar e+h
- Sram 7.0 hátsó váltó
- Wellgo szöges pedál (ma csinált a vádlimra párduckaromnyomokat :
)
Ami lesz egy szép napon:
- váz: polaris, meridaspeed, akármi
- hajtókar: FSA vagy ISIS vagynem
- racsni: Sram 7.0 vagy 9.0
- lánc: Sram PC69
- Mono: vagy Isis vagynem
- Telo: RockShox XC, ilyesmi
Jó terepet!
cAb
Nékem egy acélcápám van, Magellan Crater Hi-Ten, simán 15 kiló, 19,5".
De nekem ezzel sok szép erdõt sikerült megnézni, valamint a triál szagú dolgokat kostólgattam, amig meg nem halt a hajtómûvem :-/ (cAbtriál alatt értsd: 25 cm nyuszi, 90 fok nyuszi, pár ugrás a hátsón).
De alakjából és az kevés centit mozgó RST 281-esbõl nem csak a CC, hanem a csere is következik.
Megálmodtam egy anti-shimano gépet, nem elvbõl, csak így jött össze... Mert annyi minden nem okés a Cratremen, hogy ittazideje.
Ami megvan az új gépbõl:
- GT picit íves kormány
- Acor szarv (aminek a keresztmettszete 1:1-be IKE)
- B+ stucni (van 2 is)
- Sram 9.0 fék e+h
- Sram 9.0 fékkar e+h
- Sram 9.0 shorty váltókar e+h
- Sram 7.0 hátsó váltó
- Wellgo szöges pedál (ma csinált a vádlimra párduckaromnyomokat :

Ami lesz egy szép napon:
- váz: polaris, meridaspeed, akármi
- hajtókar: FSA vagy ISIS vagynem
- racsni: Sram 7.0 vagy 9.0
- lánc: Sram PC69
- Mono: vagy Isis vagynem
- Telo: RockShox XC, ilyesmi
Jó terepet!
cAb
Írta 2002. május 20. - 22:06

Nos, MiSAAB
nekem az a véleményem, hogy minnél drágább egy bicó, annál speciálisabban alkalmas a területén, de annál alkalmatlanabb a többi dologra.
Ha nem érzed még, mire vágysz, szerintem egy egyszerûbb, "semmire se igazán, de mindenre kicsit" bringával kostólj bele, és ha megálmodtad, mi a tuti, akkor érdemes specializálódottan megvenni a kész bringát olcsóbbért, vagy összerakni egy jobbat, többért.
Mert rákattansz a triálra és a 18"-as cross country váz hamar nagy lesz és fordítva.
Üdv: cAb
nekem az a véleményem, hogy minnél drágább egy bicó, annál speciálisabban alkalmas a területén, de annál alkalmatlanabb a többi dologra.
Ha nem érzed még, mire vágysz, szerintem egy egyszerûbb, "semmire se igazán, de mindenre kicsit" bringával kostólj bele, és ha megálmodtad, mi a tuti, akkor érdemes specializálódottan megvenni a kész bringát olcsóbbért, vagy összerakni egy jobbat, többért.
Mert rákattansz a triálra és a 18"-as cross country váz hamar nagy lesz és fordítva.
Üdv: cAb