Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
4846 replies to this topic

lukiboy

lukiboy

vendég

• fórumtag
  • 86 posts
Szia!

Nem fogod elhinni de ha olyan számra küldesz sms-t, aminek a végén nem sms képes készülék van, akkor egy automata felolvassa az üzenetet.

Próbáld ki!

Én teszteltem ezt a szolgáltatást, a legcsúnyább trágárságokat is beolvassa neked...

Luki

Jah asszem a cooltv is csinál valami ilyet Feltöltött kép Ha van hozzá modem, akkor semmi problematika, csak bekell dugni a kábeleket... Ami kislutnak van az régi hálókártya, és akkor abba nem megy telefonkábel Feltöltött kép az a koax meg a régi soros hálózat dugóit fogadta. ugye?

Hmm és akinek nem sms kompatibilis a vezetékes telefonja? Feltöltött kép

I'll Be 6 If U'll Be 9!
http://picasaweb.google.com/lukiboy

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Jah asszem a cooltv is csinál valami ilyet :) Ha van hozzá modem, akkor semmi problematika, csak bekell dugni a kábeleket... Ami kislutnak van az régi hálókártya, és akkor abba nem megy telefonkábel :) az a koax meg a régi soros hálózat dugóit fogadta. ugye? :)

Hmm és akinek nem sms kompatibilis a vezetékes telefonja? :D

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

lukiboy

lukiboy

vendég

• fórumtag
  • 86 posts
Szia!

A Szereld Magad ADSL akció lényege, hogy a távközlési szolgáltató a telefonközpontban bekonfigurál minden szükséges "dolgot", és küld egy sms-t!!! a vezetékes telefonodra, hogy elkészült.

Neked annyi a dologod, hogy vagy az ISP-tõl kapott vagy saját vásárlású splittert és ADSL modemet az útmutatónak megfelelõen összedugod.

Ha megvan a loginhoz is minden adatod, akkor üzemelhet a szolgáltatás.

Luki

A hálókártyába 8as dugó kell, a telfoné meg 4es. Ebbe az eternetesben adnak modemet, is meg szûrõt is mindent, neked csak be kell dugdosni?

I'll Be 6 If U'll Be 9!

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

A hálókártyába 8as dugó kell, a telfoné meg 4es. Ebbe az eternetesben adnak modemet, is meg szûrõt is mindent, neked csak be kell dugdosni?

A leírás alapján igen.. De ha jól láttam a neten, akkor nem õk az egyetlenek, akik ilyet kínálnak..

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

lukiboy

lukiboy

vendég

• fórumtag
  • 86 posts
Sziasztok!

Én a GTS-Datanet Távközlési Kft.-nél dolgozom és többek között ADSL-el foglalkozom.

A távközlési szolgáltató nem T-Online, hanem Magyar Telekom Rt, a T-Online egy ISP (Internet szolgáltató) mint pl. az Enternet. Persze vannak más körzetekben más távközlési szolgáltatók is, pl: Invitel, HTCC, Emitel, Monortel.

A Szereld Magad ADSL jó dolog, nem nehéz összerakni, az elvi felépítést kell ismerni, utána már mindegy, hogy milyen konkrét eszközöket vásárolsz vagy kapsz az ISP-tõl.

Elvileg kapsz szerelési útmutatót, abból egyértelmûen kiderül, hogy mit mivel kell összedugni.

Az USB-s ADSL modemeket nem javasolnám, a hálózati eszközök leghatékonyabb és legjobb interface-e az ethernet.

Luki

[quote name='Kislust']megneztem, van egy olyan lyuk, amibe telefonkabelt lehet bepattintani, mellette van egy olyan, amibe egy olyan kabelt, mint amin a kabeltv jon...

szolgaltatoken enternetet gondoltam, csatlakoztasd magad akcio..

ezt talaltam a honlapon:
[QUOTE]Minimális hardver feltételek:

Pentium 100MHz vagy annál nagyobb teljesítményû processzor
32 MB RAM (ajánlott legalább 64MB)
Ethernet interfész kártya 10BaseT csatlakozással (10Mbit/s)

Minimális szoftver feltételek:

Windows 95, 98, Me, NT4, 2000 vagy XP operációs rendszer
USB adapter esetén Windows 98, Me, 2000 vagy XP QUOTE]

ezek szerint lehet usb is csatlakoztatni a modemet?

el tudok valamit cseszni, ha en csinalom otthon? vagy ez hulyeknek is megy?
csk igy olcsobb a havidij...[/QUOTE]
I'll Be 6 If U'll Be 9!

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Van olyan ADSL modem/router, ami tartalmaz usb-s csatolót is. Kérdés, hogy itt milyet ajánlanak, vagy adnak.. Egyébként nem tudom miért elõny, vagy hátrány az usb..

Abba a csatlakozóba biztos be tudod dugni a telefonod? Vagy csak az alakja hasonló? A háló csati szélesebb, mint a normál telefoné..

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
[quote name='Vole']Kislust, a gep hatuljat megnezed, es ugy nez ki mint egy telefon csatlakozo.
Szolgaltato lenyegeben mindegy, T-Online ugyis mindegyik.[/QUOTE]

megneztem, van egy olyan lyuk, amibe telefonkabelt lehet bepattintani, mellette van egy olyan, amibe egy olyan kabelt, mint amin a kabeltv jon...

szolgaltatoken enternetet gondoltam, csatlakoztasd magad akcio..

ezt talaltam a honlapon:
[QUOTE]Minimális hardver feltételek:

Pentium 100MHz vagy annál nagyobb teljesítményû processzor
32 MB RAM (ajánlott legalább 64MB)
Ethernet interfész kártya 10BaseT csatlakozással (10Mbit/s)

Minimális szoftver feltételek:

Windows 95, 98, Me, NT4, 2000 vagy XP operációs rendszer
USB adapter esetén Windows 98, Me, 2000 vagy XP QUOTE]

ezek szerint lehet usb is csatlakoztatni a modemet?

el tudok valamit cseszni, ha en csinalom otthon? vagy ez hulyeknek is megy?
csk igy olcsobb a havidij...
Van állásom...:bananadan

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Rob, szerintem teljesen felesleges határon járatni a cuccot, a stabilitás rovására, +50Mhz-et úgyse veszel észre, még tesztprogrammal sem !

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts

Sósmogyi: Nyugi már, szarul írsz és kész, próbálj meg rajta javítani és kész. És ilyen fiatalon meg ne akarj minden mondatodban káromkodni, mert az senkinek nem fog tetszeni, még a segítõkészeknek sem.. Nna.. :)
Bocs az offért..

ui.: rossz, otthon, típusú, tûröm...

ezt csak nekem szabad, de én már öreg vagyok (basszameg) :D

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

Nem drágább, mint a bicikli.. :D

Egykutya:D

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Nagyon magas fesszel viszont meg lehet gyilkolni a procit. Ilyen 2- 2,3V már elég durva rövidebb távon is. Én egyszer prószáltam 1,93V-on a prockót, de hülye hõvédelem szirénázva lekapcsolt. 1,85V-nál többet már nem igazán egészséges adni neki.Én 1,75-öt szoktam max. hosszabb távon. 1,6V az alap. 2100+(Tbred B) 9,5X228-on megelégszik az 1,75-el. Jah és egy 5e ft-os léghûtéssel.Én most Athlon XP-krõl beszélek. Más procik esetében lehet van eltérés.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

amig nincs kész a vizhûtés addig igen. ;) éppen befér a házba, azt s ki kell cserélni. f*sz gondolta hogy ez ilyen drága hobbi.....

Nem drágább, mint a bicikli.. :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
amig nincs kész a vizhûtés addig igen. ;) éppen befér a házba, azt s ki kell cserélni. f*sz gondolta hogy ez ilyen drága hobbi.....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts

Amennyire régebben tudtam (akkor pörgettem csak a procit), ha a hõjét normálisan le tudod vinni, akkor nem sokat árt neki.. Hosszú távon biztos árt, de egyszer valaki fejtegette, hogy annyi idõ alatt bõven cseréli az ember..

volt errõl még ~10 éve egy fórumon anyázás. Aznn vitatkoztak, hogy a proci élettartamát megfelezi a tuning. Ja, 50 év helyett csak 25-öt fog menni... :) LOL

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
szép kalapács:-)

ezzel hûtöd?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nem harminc. tizennégy, ha jól emléxem.
kép:
Feltöltött kép

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

ha gyõzöd hûteni, akkor mehet sztem. Baja nem lesz tõle, csak ha túlmelegszik és kijön belõle a füst. :)

15ért vett valami hûtõt rá?
vagy ilyesmi:-D

jaj, lassú voltam.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az nice!
hûtés van rendesen, tizensokezer volt a coolonk the bat. bármit és akármit legyalázott léghûtésben a tesztekben, azért vettem meg. perpill 1.6v, 2304 mhz, 55 fok terhelve.
akkor adom neki a kakaót, had pörögjön :D

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

azonkivül, hogy sosmogyi 4 NT inkább térjünk vissza a topic elejéhez.
pölö mennyi túlfeszültséget adhatok hosszu távon a processzoromnak? 2 tized belefér? 2400 mhz-en az istennek se akar stabil lenni 1.6v-on. (érdekes, 2340 mhz-en, ami 9*260, a prime majd 2 órát ment hiba nélkül, de elkezdtem csézni, és fél óra után se szó se beszéd megfagyott mint állat....)

Amennyire régebben tudtam (akkor pörgettem csak a procit), ha a hõjét normálisan le tudod vinni, akkor nem sokat árt neki.. Hosszú távon biztos árt, de egyszer valaki fejtegette, hogy annyi idõ alatt bõven cseréli az ember..