Jelentkezz be Regisztrálj

számítógép zsenik ide!
Posted 2005. September 17. - 17:13

soros egyszerü olcsó lassú megoldás fujj
Posted 2005. September 17. - 17:09

zolle: az usb az nem dróóót?

Nekem egyébként D-Link DSL-360T-t adott a hallány, nem választhattam. De használok azért hozzá egy U.S.Robotics routert a biztonság kedvéért..
Posted 2005. September 17. - 15:40

portforward, vagy ilyesmi kellhet neki
Posted 2005. September 17. - 15:36

És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???
Posted 2005. September 17. - 12:59

nekem 2 linksysbõl 2 hibátlanul megy
Posted 2005. September 17. - 12:54

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2005. September 17. - 12:53

Posted 2005. September 17. - 12:52

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2005. September 17. - 12:23

de ha jót akarsz venni, akkor linksyst veszel és kész
Posted 2005. September 17. - 12:21

A lenyeg hogy mire kell es arra megfelel-e.
Posted 2005. September 17. - 12:19

távoli asztallal lehet baszogatni
vagy akár csinálni rá egy ftp-t
printerservernek nincs sok értelme ha nem vagy otthon
ésén nem hiszek ezekben az usb-s bluetoothos rádiós infrás szarokban
DRÓÓÓÓT kell, azt csá
pl hifiben is nem véletlen vehetsz 3 méter kábelt másfél milláért
Posted 2005. September 17. - 12:14

Viszont egy haveromnak USB-s van (nekem is az lenne ha nem 30-40000 Ft -os kategoria lenne) Szoval az ilyen router nem olcso sztem.
De amire biztos jo, hogy pl printert, usb kulcsot ,merevlemezt meg ilyeneket kothetsz ra ,illetve tavolrol elerheted mint pl egy tarhelykent, (ez) a router ugyanis lekezeli a radugott eszkozt. Sot talan meg az is megoldhato hogy a szgepet kotod igy ra es feleleszti szukseg eseten hasznalhatova teve azt.(Bar erre -asszem- van olyan router ami eleve usb csatin kapcsolodik a gephez nem halozati kabellel)
Vannak akiknek ez nagyon fontos lehet.
Posted 2005. September 16. - 20:59

Szia!
Bocs a pontosságomért de hidd el, vannak userek, akik ennél sokkal durvább dolgokat is produkáltak már és fognak is még ha nem vagyunk egyértelmûek és pontosak.
A Szereld Magad ADSL kapcsán is valószínüleg lesznek majd kiemelkedõ esetek!
Luki
Nálunk is szereld magad ADSl van, szerintem egyszerû volt összerakni.
Igaz a dolgok apukám csinálta én csak néztem ,meg kérdeztem.
Müködik a honlap, csináltam hátérképet,most már kicsit szebb.
A helyasírásra próbálta figyelni , veszõhiba szerintem lesz.
Most van 1 pár új ötletem ,hogy milyen legyen a honlap csak nemtudom ,hogy mwgtudom e valósítani.
Posted 2005. September 16. - 20:25

Nekem ez már kukacoskodásnak tûnt, de TÉNYLEG a tied a pontos.
De akkor egészítsük ki még egy-két dologgal amit írtál, mert így sem pontos.
Az ADSL modem "csatlakoztatása" a PC-hez nem csak UTP-n (és nem csak USB-n) keresztül lehetséges. Ha valaki szeretne biztonságosabb netet, akkor közbeiktathat egy tûzfal/routert, vagy vehet olyan ADSL modem/routert, ami pl wifi-n keresztül kapcsolódik, csakhogy az egyszerûbb eseteket is felvegyük a palettára..
Bocs az offért, abbahagyom, tényleg neked van igazad, majd legközelebb pontosabb leszek.
Egyébként félretéve a "perlekedést". Érdemes lehet egy "hardver" tûzfalat beszerezni, akár egy szoftveres mellé is!
Edit: elnézést ez lemaradt: Szia.
Posted 2005. September 16. - 17:22

Bocs a pontosságomért de hidd el, vannak userek, akik ennél sokkal durvább dolgokat is produkáltak már és fognak is még ha nem vagyunk egyértelmûek és pontosak.
A Szereld Magad ADSL kapcsán is valószínüleg lesznek majd kiemelkedõ esetek!
Luki
Posted 2005. September 16. - 17:13

Akkor nézd meg légyszi, hogy mire reagáltam. Telefon a hálókártyába.. Nem akartam ragozni, csak erre szólt az írás. Kiírhattam volna, hogy telefonkábel és szépen körbe írhattam volna, hogy splitter, stb.. De nem ez volt a lényeg!Szia!
Ezt írtad:
"A telefonba az adsl modemet kell dugni, és abból rendes utp kábel megy a hálókártyába.."
Nem, az ADSL modemet a splitter jelölt interface-vel kell összekötni egy telefonkábellel. A splitter másik jelölt interface-vel pedig a telefonkészülék csatlakoztatható szintén telefonkábellel.
Az ADSL modemet már valóban UTP kábellel lehet a PC-hez csatlakoztatni.
Luki
Igaz, így oly annyira nem volt szabatos, hogy félreérthetõ volt és valószínûleg megvezettem mindenkit, aki olvassa a fórumot. Elnézést, ha valaki megpróbálta volna az asztali telefonjába beledugni az egész adsl modemét..
ui.: elég régóta használok általában hálózatokat, építettem különbözõ topológiákat, és volt/van kábel alapú netem és ADSL-em is.
Posted 2005. September 16. - 17:01

Ezt írtad:
"A telefonba az adsl modemet kell dugni, és abból rendes utp kábel megy a hálókártyába.."
Nem, az ADSL modemet a splitter jelölt interface-vel kell összekötni egy telefonkábellel. A splitter másik jelölt interface-vel pedig a telefonkészülék csatlakoztatható szintén telefonkábellel.
Az ADSL modemet már valóban UTP kábellel lehet a PC-hez csatlakoztatni.
Luki
Posted 2005. September 16. - 16:48

Posted 2005. September 16. - 16:45

Az elvi felépítés a következõ:
fali csatlakozó (analóg vagy ISDN) - splitter (ez választja szét az ADSL és a beszédcélú jeleket) - ADSL modem (az egyik kimenet) és telefonkészülék (másik kimenet)
A pc-t az ADSL modemmel kell összekötni UTP kábellel.
Ha van router vagy más eszköz akkor más a helyzet.
Luki
Posted 2005. September 16. - 16:36

Nem láttam, hogy Kislustnak mije van, de szvsz egyik hálókártya sem fogadja a telefont. Semmi köze nincs hozzá.. A telefonba az adsl modemet kell dugni, és abból rendes utp kábel megy a hálókártyába..Jah asszem a cooltv is csinál valami ilyet
Ha van hozzá modem, akkor semmi problematika, csak bekell dugni a kábeleket... Ami kislutnak van az régi hálókártya, és akkor abba nem megy telefonkábel
az a koax meg a régi soros hálózat dugóit fogadta. ugye?
Hmm és akinek nem sms kompatibilis a vezetékes telefonja?