Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
4846 replies to this topic

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
az usb nem egy RJ45:D
soros egyszerü olcsó lassú megoldás fujj

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
ProPedalGreg: tudom, hogy van usb-s router. Pont ezt írtam én is. Vagy csak valamit megint "félreértek"? Az elõny-hátrány alatt meg nem az usb portot, hanem az usb-s háló összekötést értettem. De erre lukiboy megadta a választ, hogy nem ajánlja.

zolle: az usb az nem dróóót? :) Mondjuk szép lenne, ha egy félméteres usb hosszabítót meg lehetne venni 1000-ért, meg meg 100000-ért.. :)

Nekem egyébként D-Link DSL-360T-t adott a hallány, nem választhattam. De használok azért hozzá egy U.S.Robotics routert a biztonság kedvéért..

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
én beraktam magamat a DMZbe és csá :)
portforward, vagy ilyesmi kellhet neki

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
itthon a fatávos linksys van,de megy... Ami engem zavar,hogy túl felhasználóbarát... Mármint én szeretnék az otthoni gépeknek kiadott ip címekre külön szabályokat,hogy egyik géprõl lehessen,a másikról meg ne lehessen dolgokat elérni. Szeretném meghatározni pontosan,hogy mely portok legyenek nyitva és zárva,bár lehet külön hozzáadni port szabályokat,de nem jelzi ki,hogy õ már eddig miket nyitott meg vagy éppen zárt be. Továbbá képtelen vagyok video konferenciára,mert a beépített tûzfala a linksys routernak levágja kommunikációt. Az msn és icq és dc mehet alapból,de egy videostream nem?! 5let?
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
ez a fószer eddig se volt szimpi
nekem 2 linksysbõl 2 hibátlanul megy

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az. v.ö.: timurlenk - http://www.timurlenk.hu/blog/

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
csicsó = cisco?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
lényeg hogy ne csicsó legyen. ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
modembõl is létezett szoftveres..

de ha jót akarsz venni, akkor linksyst veszel és kész

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
meg autobol is vehetsz kispolszkit volvo helyett vegulis mi a kulonbseg :)
A lenyeg hogy mire kell es arra megfelel-e.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
szgép az mindig megy
távoli asztallal lehet baszogatni
vagy akár csinálni rá egy ftp-t
printerservernek nincs sok értelme ha nem vagy otthon
ésén nem hiszek ezekben az usb-s bluetoothos rádiós infrás szarokban
DRÓÓÓÓT kell, azt csá

pl hifiben is nem véletlen vehetsz 3 méter kábelt másfél milláért

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Raycoon , igen van USB-s csatis router sot sztem ma mar firewire-s meg kekfogas is bar ez utobbiaknak utana kene nezni hogy 100% legyen.
Viszont egy haveromnak USB-s van (nekem is az lenne ha nem 30-40000 Ft -os kategoria lenne) Szoval az ilyen router nem olcso sztem.
De amire biztos jo, hogy pl printert, usb kulcsot ,merevlemezt meg ilyeneket kothetsz ra ,illetve tavolrol elerheted mint pl egy tarhelykent, (ez) a router ugyanis lekezeli a radugott eszkozt. Sot talan meg az is megoldhato hogy a szgepet kotod igy ra es feleleszti szukseg eseten hasznalhatova teve azt.(Bar erre -asszem- van olyan router ami eleve usb csatin kapcsolodik a gephez nem halozati kabellel)
Vannak akiknek ez nagyon fontos lehet.

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts

Szia!

Bocs a pontosságomért de hidd el, vannak userek, akik ennél sokkal durvább dolgokat is produkáltak már és fognak is még ha nem vagyunk egyértelmûek és pontosak.

A Szereld Magad ADSL kapcsán is valószínüleg lesznek majd kiemelkedõ esetek!

Luki

Nálunk is szereld magad ADSl van, szerintem egyszerû volt összerakni.
Igaz a dolgok apukám csinálta én csak néztem ,meg kérdeztem.

Müködik a honlap, csináltam hátérképet,most már kicsit szebb.
A helyasírásra próbálta figyelni , veszõhiba szerintem lesz.
Most van 1 pár új ötletem ,hogy milyen legyen a honlap csak nemtudom ,hogy mwgtudom e valósítani.
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Rendben igazad van, de akkor légyszives próbálj meg körültekintõen pontos lenni és egy adott írásra érdemben reagálni. Nem, nem az enyémére gondolok, hanem Ranger írására, ahol csak az smsre válaszoltál, de a telefonos dologra nem. Amit én próbáltam iszonytatóan pontatlanul helyretenni (amit egyébként lehet, hogy nem is kellett, mert Ranger is tudja, csak rosszul fogalmazott).. Mea culpa..
Nekem ez már kukacoskodásnak tûnt, de TÉNYLEG a tied a pontos.

De akkor egészítsük ki még egy-két dologgal amit írtál, mert így sem pontos.
Az ADSL modem "csatlakoztatása" a PC-hez nem csak UTP-n (és nem csak USB-n) keresztül lehetséges. Ha valaki szeretne biztonságosabb netet, akkor közbeiktathat egy tûzfal/routert, vagy vehet olyan ADSL modem/routert, ami pl wifi-n keresztül kapcsolódik, csakhogy az egyszerûbb eseteket is felvegyük a palettára..

Bocs az offért, abbahagyom, tényleg neked van igazad, majd legközelebb pontosabb leszek.

Egyébként félretéve a "perlekedést". Érdemes lehet egy "hardver" tûzfalat beszerezni, akár egy szoftveres mellé is!

Edit: elnézést ez lemaradt: Szia.

lukiboy

lukiboy

vendég

• fórumtag
  • 86 posts
Szia!

Bocs a pontosságomért de hidd el, vannak userek, akik ennél sokkal durvább dolgokat is produkáltak már és fognak is még ha nem vagyunk egyértelmûek és pontosak.

A Szereld Magad ADSL kapcsán is valószínüleg lesznek majd kiemelkedõ esetek!

Luki
I'll Be 6 If U'll Be 9!
http://picasaweb.google.com/lukiboy

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Szia!

Ezt írtad:

"A telefonba az adsl modemet kell dugni, és abból rendes utp kábel megy a hálókártyába.."

Nem, az ADSL modemet a splitter jelölt interface-vel kell összekötni egy telefonkábellel. A splitter másik jelölt interface-vel pedig a telefonkészülék csatlakoztatható szintén telefonkábellel.

Az ADSL modemet már valóban UTP kábellel lehet a PC-hez csatlakoztatni.

Luki

Akkor nézd meg légyszi, hogy mire reagáltam. Telefon a hálókártyába.. Nem akartam ragozni, csak erre szólt az írás. Kiírhattam volna, hogy telefonkábel és szépen körbe írhattam volna, hogy splitter, stb.. De nem ez volt a lényeg!

Igaz, így oly annyira nem volt szabatos, hogy félreérthetõ volt és valószínûleg megvezettem mindenkit, aki olvassa a fórumot. Elnézést, ha valaki megpróbálta volna az asztali telefonjába beledugni az egész adsl modemét..

ui.: elég régóta használok általában hálózatokat, építettem különbözõ topológiákat, és volt/van kábel alapú netem és ADSL-em is.

lukiboy

lukiboy

vendég

• fórumtag
  • 86 posts
Szia!

Ezt írtad:

"A telefonba az adsl modemet kell dugni, és abból rendes utp kábel megy a hálókártyába.."

Nem, az ADSL modemet a splitter jelölt interface-vel kell összekötni egy telefonkábellel. A splitter másik jelölt interface-vel pedig a telefonkészülék csatlakoztatható szintén telefonkábellel.

Az ADSL modemet már valóban UTP kábellel lehet a PC-hez csatlakoztatni.

Luki
I'll Be 6 If U'll Be 9!

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Ezt remélem nem nekem szántad, mert ha nem túl szabatosan is fogalmaztam, tudom, hogy hogyan mûködik..

lukiboy

lukiboy

vendég

• fórumtag
  • 86 posts
Szia!

Az elvi felépítés a következõ:

fali csatlakozó (analóg vagy ISDN) - splitter (ez választja szét az ADSL és a beszédcélú jeleket) - ADSL modem (az egyik kimenet) és telefonkészülék (másik kimenet)

A pc-t az ADSL modemmel kell összekötni UTP kábellel.

Ha van router vagy más eszköz akkor más a helyzet.

Luki
I'll Be 6 If U'll Be 9!

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Jah asszem a cooltv is csinál valami ilyet :) Ha van hozzá modem, akkor semmi problematika, csak bekell dugni a kábeleket... Ami kislutnak van az régi hálókártya, és akkor abba nem megy telefonkábel :) az a koax meg a régi soros hálózat dugóit fogadta. ugye? :)

Hmm és akinek nem sms kompatibilis a vezetékes telefonja? :D

Nem láttam, hogy Kislustnak mije van, de szvsz egyik hálókártya sem fogadja a telefont. Semmi köze nincs hozzá.. A telefonba az adsl modemet kell dugni, és abból rendes utp kábel megy a hálókártyába..